Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8390 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז בעצת אייל ניגשתי לספיקר וורקס בשבוע שעבר והם ביצעו חיווט מחדש של המערכת, הוסיפו מגבר וסאבוופר, ובנו תיבה מיוחדת מפייברגלאס. כשהם סיימו עם המערכת היא נשמעה הרבה יותר טוב אבל הבאס היה פאנצ'י מדי לטעמי. אריק החליף את הסאב מדרייבר של JL AUDIO לדרייבר של קרוספייר והבעיה נפתרה. בעוד ה- JL היה עוצמתי הרבה יותר, הקרוספייר היה הרבה יותר הרמוני וכאילו השלים את הרמקולים.

באותו שלב הייתי די מרוצה מביצועי המערכת עד אתמול....

בעודי נוסע, גג מורד, ווליום גבוה, שומע chicane ונהנה מהחיים, החלו לפתע להישמע רעשים חשודים מהקומפוננט הימני (MB QUART מסדרת הרפרנס). הלך המיד באס...

אין לי אחריות...אין אפשרות להשיג רכיב בודד, צריך לקנות רמקולים חדשים.

מה שכן, מעז יצא מתוק (איכשהו). הצלחתי למצוא במחיר ממש טוב (600 דולר במקום 1400) את הטופ אוף דה ליין של MB QUART, אלה ה- QSD והם יותקנו מחר במקום ה- RSD. ה- Q אמורים להיות רמקולים מדהימים ואני מקווה שהם ישתלבו היטב עם הרכיבים הקיימים. נראה. גם ככה הוצאתי כבר יותר מדי כסף על המערכת הזו.

פורסם

זה מזל רע זה?

אז הוצאת "קצת" כסף..

אבל.. פאקן שיט תראה איזו מערכת יש לך.. :!:8)

"Everybody loves house music, its a spirtual thing, a body thing, a soul thing"

פורסם

קודם כל שדרוג רכיבים זה תמיד לטובה :D

הQSD עולים בסביבות ה700$ בכל המקומות באינטרנט 1400$ זה אולי הRETAIL שלא אומר הרבה.

אני אישית לא אוהב MBQ, לא שמעתי את הQSD אלא את הQ שלא אמורים להיות שונים בהרבה.

טוויטר צעקני מדי לטעמי, אבל כל אחד וטעמו.

דרך אגב לדיינאודיו למשל ניתן להשיג מיד בנפרד ככה שאני לא בטוח שלMBQ לא ניתן, צריך לשאול דילר (בעצם נדמה לי שספיקרוורקס הוא דילר אז אם לא ניתן אז לא ניתן).

אולי אם כבר אתה מתכוון לקנות סט חדש ובתקציב גבוה תשמע כמה סטים אחרים, לדעתי זו הזדמנות מצויינת.

תנסה למשל dynaudio, boston acoustics רמקולים עם צליל קצת שונה, מי יודע אולי תתאהב דווקא בהם.

דרך אגב אם אתה מעדיף לחסוך קצת כסף אפשר לחפש רמקולים משומשים בלוחות הפורומים השונים.

אני שמח לשמוע שהכנסת סאב למערכת ושלפחות אתה מרוצה, למרות שלא קיבלתי תמונות לאי מייל :(

פורסם

אני אצלם תמונות בהקדם האפשרי ואשלח.

אין לי כוח לחכות ולבחור רמקולים, אני רוצה לסדר את המערכת כבר ולגמור עם כל הסיפור. ה-QSD יעלו לי 585 $ כולל אחריות כך שאני חושב שזו עסקה טובה (רוב המקומות באינטרנט לא נותנים אחריות). ה- Q הרגילים אמורים להיות די שונים. אני יכול לרכוש גם אותם והם יעלו 325 $.

שמעתי אגב זוג רמקולים אחר היום, של FOCAL, דגם שנקרא K משהו, ולא התלהבתי.

פורסם

כן הFOCAL צווחניים כמו הMBQ, בגלל זה הצעתי לך לנסות לשמוע סטים בעלי אופי רך יותר אבל אם אתה רוצה לסגור את זה כבר זה משהו אחר, אני דווקא לא הייתי ממהר והייתי נהנה מלבחון סטים ברמה גבוהה אבל כל אחד ורצונותיו.

בכל אופן המחיר טוב על הQSD טוב מאוד, פשוט חשבתי שאולי מישהו שם מנסה לפתות אותך בזה שהם עולים בדרך כלל 1400$.

פורסם
אז בעצת אייל ניגשתי לספיקר וורקס בשבוע שעבר והם ביצעו חיווט מחדש של המערכת, הוסיפו מגבר וסאבוופר, ובנו תיבה מיוחדת מפייברגלאס. כשהם סיימו עם המערכת היא נשמעה הרבה יותר טוב אבל הבאס היה פאנצ'י מדי לטעמי. אריק החליף את הסאב מדרייבר של JL AUDIO לדרייבר של קרוספייר והבעיה נפתרה. בעוד ה- JL היה עוצמתי הרבה יותר, הקרוספייר היה הרבה יותר הרמוני וכאילו השלים את הרמקולים.

באותו שלב הייתי די מרוצה מביצועי המערכת עד אתמול....

בעודי נוסע, גג מורד, ווליום גבוה, שומע chicane ונהנה מהחיים, החלו לפתע להישמע רעשים חשודים מהקומפוננט הימני (MB QUART מסדרת הרפרנס). הלך המיד באס...

אין לי אחריות...אין אפשרות להשיג רכיב בודד, צריך לקנות רמקולים חדשים.

מה שכן, מעז יצא מתוק (איכשהו). הצלחתי למצוא במחיר ממש טוב (600 דולר במקום 1400) את הטופ אוף דה ליין של MB QUART, אלה ה- QSD והם יותקנו מחר במקום ה- RSD. ה- Q אמורים להיות רמקולים מדהימים ואני מקווה שהם ישתלבו היטב עם הרכיבים הקיימים. נראה. גם ככה הוצאתי כבר יותר מדי כסף על המערכת הזו.

אחחח... צרות של עשירים!! :bigcry:

פורסם

אני ממשיך לקנא :)

בתור מישהו שיש לו QSD , אני מאוד אוהב את הדרייברים.

אמנם אני השתמשתי בטוויטרים אחרים , אבל המיד היה מדהים.

Leon Cupra 2009

פורסם
להזכירך המידבאס היה מדהים (מאוד מוזר כשמדובר בMBQ) המיד היה פחות מזהיר :lol:

כן , אמנם המיד היה פחות ממזהיר , אבל אני מאשים בזה את המאזדה. אני משוכנע שעם קצת משחק באקולייזר הדרייבר היה נשמע מדהים.

חשוב להזכיר אבל שחיברתי אותו עם טוויטרים אחרים , כך שלגבי הטוויטרים של הסט אין לי מושג.

Leon Cupra 2009

פורסם

קודם כל - אני די כועס על ספיקר וורקס כרגע, היות והם לא ביצעו מה שהובטח ועכשיו התברר לי שהם חיפפו בעבודה. אריק ישמע ממני ביום שני אבל הנה הסיפור : לאחר שהלכתי לחנות של הבחור שמוכר לי את הרמקולים, הוא הציע לי גם להתקין אותם. כיוון שמדובר בחנות בעלת שם (הרשת הכי גדולה של סטריאו לרכב בדרום קליפורניה - AL&ED) ובסה"כ מדובר כאן בהחלפה של רמקולים די פשוטה (מורידים רמקולים, שמים דרייברים וקרוס אובר חדשים, בלי להחליף חיווט), הסכמתי לעשות את זה אצלו. הוא פתח את הדלתות כדי לבצע את ההתקנה ומיד קרא לי "בוא תראה משהו" אמר בקול לא מבשר טובות. באתי, והוא הראה לי את הכבלים של הרמקולים שהולכים אל המגבר. עיני חשכו, מסתבר שב-3 מקומות לפחות, הכבל נחתך וחובר לכבל נוסף כשמסביב ציפוי של סרט דביק שחור. "נראה לי שנגמר להם הכבל מוקדם משהם חשבו" התלוצץ הבחור. אני לא צחקתי. הצרות לא נגמרו כאן. כשפתחנו את בית הרמקולים שבדאשבורד (MB Quart DSD) התברר לי גם למה הם נשמעו רע: הרמקולים ישבו חופשי בתוך בית הרמקול כשהטוויטרים לא מחוברים בכלל אלא יושבים באוויר. ממש כעסתי. בדיוק בשביל זה הלכתי לספיקר וורקס, כדי שיבדקו מה לא בסדר בהתקנה הקודמת ויתקנו. הם לא עשו את זה, לא עם הרמקולים ולא עם החיווטים.

הבחור אמר שהוא צריך להעיף את כל הכבלים הקטועים וממש להתחיל מחדש את העסק. הוא יחבר את ה- DSD שבדאש כמו שצריך, יחווט מחדש, ויתקין את הרמקולים החדשים (QSD).

זה היה מובן מאליו שזה לא ייגמר ברמקולים. התברר שהמגבר שלי (אלפיין MRV-F340) חלש מדי עבור ה- QSD, היות והוא מפיק 55 ואט לערוץ (X4) ואילו ההמלצה על ה- QSD היא 70-150, אז צריך להוסיף מגבר.

היות ומדובר במכונית קטנה, הוספה של מגבר שלישי הופכת את העניין למסובך, לכן הורדנו את האלפיין מהרכב ושמנו במקומו מגבר חזק יותר : JL Audio 300/4. השקעתי גם בכבלים יקרים יותר של מונסטר (1001 XLN) שעלו לא מעט.

הבחור אמר לי שלפני שהוא סוגר הכל, הוא קורא לי ומראה לי את העבודה שלו, שלא יקרה מה שקרה בפעם הקודמת. הוא הסביר שהוא לא משתמש בדבק אלא הוא מתקין תושבות לכל דבר. שיהיה.

לפני שהוא סגר את הכל, באתי לבדוק ובאמת הכל היה נראה טוב, הכבלים הועברו כמו שצריך ובצורה יפה, הרמקולים ישבו טוב והכי חשוב - הצליל היה מדהים. ה- QSD האלה שווים כל סנט. ההבדל בינם לבין ה- RSD הוא שמיים וארץ. צליל מפורט וחזק. המיד באס מעולה אבל הכוכב האמיתי פה הוא ללא ספק הטוויטר. אני ממש מרוצה מהצליל, בשיא הכנות אני לא חושב ששמעתי אי פעם מערכת ברכב כלשהו שנשמעת כך (טוב, אחרי כל הכסף שזרקתי, רצוי מאד שזה יהיה ככה).

בקיצור, לאחר כל השדרוגים והתוספות, נותרתי עם מגבר אלפיין שאני צריך למכור וגם רמקולים MB QUART RSD שאנחנו שולחים לגרמניה לתיקון. ומה שמותקן ברכב הוא :

הד יוניט נשאר של אלפיין 7995.

מגבר JL AUDIO 300/4 עבור הרמקולים.

מגבר CROSSFIRE 300/2 עבור הסאב.

רמקולים :

זוג קדמי (דאשבורד) - קומפוננטים MB QUART DSD.

זוג "אחורי" (דלתות) - קומפוננטים MB QUART QSD.

חיווטים אינטרקונקט איכותיים של MONSTER CABLE 1001 XLN.

כבלי רמקולים 8 GAUGE של MONSTER.

טוב, סיפור ארוך אבל אני מקווה שזה הסוף.

אנחנו עוד צריכים לצבוע את הגריל של הטוויטרים בכחול כדי שיתאים לפנים הרכב אבל את זה נעשה מתי שהוא בשבוע הבא. אני אוסיף תמונות בקרוב מאד.

פורסם

חבל לשמוע, כנראה שגם בארה"ב ושאר העולם לא חסרים מתקינים שמחפפים ועוד כאן מדובר באחד הידועים בארה"ב.

לגבי המערכת שלך, אני מבטיח לך שהיא יכולה להישמע הרבה יותר טוב אם תיפטר מהסט DSD ותמקם את הסט QSD בבניה מיוחדת מקדימה.

כרגע למען האמת אני לא מאמין שחובב SQ אמיתי יוכל להנות מהמערכת שברכבך בראשונה בגלל שמותקן לך סט מאחורה, עכשיו אצלך הסט האחורי גם מקבל הספק גבוה יותר מהקדמי והוא גם איכותי יותר. אם כבר שמים רמקולים מאחורה שמים אותם בעוצמה חלשה ככה שלא ימשכו את הבמה אחורה והרמקולים שלפנייך שצריכים ליצור את הבמה צריכים להיות איכותיים.

אני מציע אולי שתיכנס ל :

http://www.carsound.com/cgi-bin/ubbcgi/ultimatebb.cgi

תרשום מה המערכת שלך (ואם אתה רוצה גם את הסיפור שלך על אריק, למרות שהוא כותב שם מדי פעם אז קח בחשבון שסביר להניח שהוא ידע מזה) ותשאל מה הם חושבים, אני מבטיח לך שהם יגידו לך את אותם הדברים שאמרתי כאן לגבי המערכת שלך. יש לך רכיבים טובים אבל רכיבים טובים הם רק חלק מהמערכת בזמן שההתקנה היא השאר ואצלך בהתקנה לא הושקע הרבה (זה אולי נשמע לך הרבה אבל יכול להיות בגלל שאתה לא מתעניין ממש בתחום אתה לא מודע לפוטנציאל הטמון ברכיבים שלך).

דבר אחרון, אני לא יודע כמה עלו לך הכבלים של הרמקולים, בכל אופן אם הם באמת 8 GAUGE זה OVERKILL רציני.

הרבה פעמים מתקינים מדגישים את החשיבות של הכבלים רק בגלל שזו דרך קלה יותר לעשות כסף מבאמת לגעת בדברים שיכולים להשפיע על המערכת כגון מיקום נכון של רמקולים.

פורסם

אוקיי אז פחות גרוע, אבל זוג בדלתות וזוג על הדש גם לא נשמע טוב בטח לא כשאתה מנגן את אותם תדרים זה פשוט נוגד כל היגיון, כמו שתיקח ותשים בבית זוג רמקולים של B&W ולידם פירלס (ההבדל בין בDSD לQSD יכול להיות דומה לכך).

• תוכן חדש...