Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7362 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום נכשלתי בטסט עקב צינורות בלם "שעומדים להיקרע" כדברי הבוחן, ועקב גרמושקות קרועות.

אין לי בעיה עם האבחנה למרות שלא בדקתי בעצמי וזאת מכיוון שעניין צינורות הבלמים הוא בטיחותי וגם כי סביר להניח שהגרמושקות קרועות גם בלי לבדוק.

בהמשך לשרשור של תיקון ברכב בעצמי...העניין הוא כזה;

עלות החלקים היא כ 300 ש"ח ועלות העבודה כפי שבדקתי ב 4 מוסכים היא 500 ש"ח.

כתוב שאני חייב אישור מוסך.

האם ישנה דרך לחסוך את עלות המוסך לפחות באופן חלקי?

את החלפת צינורות הבלם אני יכול לבצע לבד, הגרמושקות מעט יותר קשה אבל אני מאמין שגם על זה אפשר להתגבר.

איך אני מתגבר על הצורך באישור מוסך?

בריאות לכולם!

פורסם

אני מקווה שלא תחליף בעצמך צנורות בלם שהנם חלק בטיחותי ממדרגה ראשונה ומצריך ריקון נוזך הבלמים, מילוי נוזל בלמים חדש ונקוז אויר ממע' הבלימה ההידראולית.

כדי להבטיח שרק מוסך מורשה משרד התחבורה יבצע זאת, בגלל ההיבט הבטיחותי, נדרש אשור מוסך מורשה ולא ניתן לעקוף זאת.

אתה יכול לחפש הלאה ולמצוא מוסך מורשה שיהיה זול יותר ובכל לחסוך קצת מהעלויות.

מהיכן אתה בצפון?.

בברכה - רפי לין :-D

פורסם

אני מקצרין, אבל לא נראה לי שצריך לנקז את נוזל הבלמים שהוא גם הנוזל ההידראולי ויש הרבה ממנו במערכת.

ניקוז אויר זו לא כ"כ בעיה. למרות זאת אני חושב שאתה צודק ואני לא אבצע את התיקון בעצמי, אבל עדיין, 500 ש"ח זה הרבה כסף בשביל העבודה הזאת לא?

בריאות לכולם!

פורסם

אני לא יודע כמה הגישה קשה בקסנטיה, אבל 500 שקל נשמע לי הרבה מאוד, באלפא למשל זו עבודה די קלה של 15 דקות גג.

אין לך ברירה אלא לתקן במוסך ולקבל על כך אישור לטסט, שכן זו מערכת בטיחותית (ואולי טוב שכך).

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

צודק. החלפת גומיית ציריה עלתה אצלי 120 ש"ח כולל מע"מ ועבודה (+אישור מהמוסך למכון הטסטים) ועלות של צינורות בלימה קדמיים היתה אצלי בערך 50 ש"ח.

אז נגיד 120X2+50=290. עוד קצת על נוזל בלמים - 40 ש"ח, הגענו כבר ל-330.

להחליף צינורות קדמיים זה לא כזאת עבודה... ניסית לקבל מאחד המוסכים הצעת מחיר מפורטת יותר?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
צודק. החלפת גומיית ציריה עלתה אצלי 120 ש"ח כולל מע"מ ועבודה (+אישור מהמוסך למכון הטסטים) ועלות של צינורות בלימה קדמיים היתה אצלי בערך 50 ש"ח.

אז נגיד 120X2+50=290. עוד קצת על נוזל בלמים - 40 ש"ח, הגענו כבר ל-330.

להחליף צינורות קדמיים זה לא כזאת עבודה... ניסית לקבל מאחד המוסכים הצעת מחיר מפורטת יותר?

אין קשר בין גרמושקות הגה לגומיה לציריה.

צינורות בלימה לרכב המדובר אינם זולים כמו צינורות בלימה רגילים המשתמשים בנוזל DOT3/DOT4, מדובר בצינורות מיוחדים עבור נוזל הידראולי של סיטרואן - לכן גם המחיר.

תן למוסך לעשות את העבודה וסע לשלום. להבא תדאג לבצע בדיקה מוקדמת ולתקן בעצמך (רק דברים שניתן ואינם בטיחותיים) ולא לחכות לרגע שאתה כבר על מסלול הרישוי.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...