Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7341 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם זו ההגדרה של הילוך יתר?

הילוך בו אין מספיק הספק להגעה למנתק?

חשבתי שההגדרה של הילוך יתר היא יחס העברה קטן מ-1:1...

אני חושב שב-911 טורבו, 2 ההילוכים העליונים הם ביחס קטן מ-1:1 (החמישי כמעט 1:1, השישי הילוך יתר ממש) ושניהם מסוגלים למשוך עד מנתק.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תגובות 108
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הילוך יתר = כפי שהסברתי.

ברוב כלי הרכב הילוך יתר אחד, בלא מעט הרביעי והחמישי הם כאלה.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

לפי חיפוש קטן בגוגל וגם בדיקה ב-בבילון ("overdrive"), ההגדרה של הילוך יתר היא: הילוך בו מהירות ציר היציאה של הגיר גבוהה ממהירות ציר הכניסה.

כלומר זה תלוי אך ורק בגיר עצמו ולא ביכולת המנוע למשוך רכב כזה או אחר עד סל"ד ניתוק כזה או אחר.

ברוב המכוניות הנורמליות שאני מכיר ההילוך העליון הוא הילוך יתר וההילוך שמתחתיו (רביעי מתוך 5 נניח) הוא ישיר, כלומר 1:1.

פורסם

הילוך יתר זה כמו ש-WIL ציין. ובנוגע לשיוט בחמישי - אני לא מבין מה הבעיה. יחסי ההעברה בגיר של הקליאו MK1 מצוינים. חמישי ב-100 הוא על 2800 סל"ד וצריכת הדלק ב-90 קמ"ש קבוע וב-120 קמ"ש קבוע מאוד דומה לפי מחשב הדרך. קחו את הקליאו לשיוט רגוע ב-120 על כביש מהיר, אני משוכנע שתקבלו גם תוצאות של 15 ק"מ לליטר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אם היית אומר לי על 106 היית אומר לך וואלה באמת יש שם בעיה שאין הילוך שיוט...

אבל דווקא בקליאו החמישי מאוד נוח ואין איתו שום בעיה לנסוע 110-120 בנוחות.

אל תגע בגיר זה סתם פתח לצרות מיותרות.

קליאו ספורט :roll:

פורסם

ברור שאף אדם שפוי לא יוריד גיר ויפרק אותו רק בשביל לשחק עם יחסי העברה של הילוך עליון בגיר הזה.

גם אם יהיה חסכון בדלק, זה ישתלם בערך אחרי 200 אלף ק"מ וגם זה רק אם הדלק יעלה 20 ש"ח לליטר.

אגב, רוני, אם היית יכול לשנות את יחסי ההעברה של הילוך (או כמה) בקליאו דור1, היית משנה משהו?

חוץ מהחמישי (וגם זה כמו שציינת - בעיקר עניין של שקט ולא צריכת דלק) נראה לי שהאחרים מסודרים פיקס...

פורסם

לא הייתי משנה כלום, ההילוכים מצוינים. המנוע קצת צועק לי יותר ממה שהייתי רוצה באזור ה-3000 סל"ד אבל זה מפריע דווקא בהילוכי הביניים ולא בחמישי, שם רעשי הסביבה (רוח, גלגלים וכולי) מוחשיים יותר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

1. למה אתם חושבים שיחסי העברה גבוהים יותר יפחיתו את צריכת הדלק? ההספק שצריך בשביל להניע רכב מסוים אל מול הגרר של האוויר במהירות מסוימת הוא קבוע. אם אתם חושבים שתקטינו את ההפסדים הפנימיים במנוע תצטרכו גם להסביר למה, או להוכיח שיש מתאם בין יחסי העברה של רכב ובין צריכת הדלק שלו.

2. אתם בטוחים שהמומנט הגבוה יותר שהמנוע יצטרך לתת בזמן השיוט בריא לו לאורך זמן?

ויכול להיות שהיצרן כבר חשב על 1. ו 2. וקבע את יחס ההעברה לפי מה שהוא חשב שיתן תוצאות אופטימליות? הרי אין לו עלות נוספת בקביעת יחס העברה סופי מהיר יותר.

פורסם

חנן צודק. האמת שעשיתי בדיקות של צריכת דלק לפי מחשב הדרך, סתם בשביל הכיף, והרבה פעמים שווה אפילו להוריד הילוך במקום להאיץ בחמישי במהירות נמוכה יחסית. בקיצור - לא להתעסק עם מה שבסדר...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

נראה לי שבדור השני היחס העברה טיפה קטן בהילוך חמישי כדי לפצות על הגדלת קוטר הגלגל במעט. מ 15'' ל 16''. ואף על פי שגם החתך ירד מ 50 ל 45 עדיין קוטר הגלגל החדש טיפה גדול מקוטר הגלגל הישן (קרוב ל ס"מ)

פורסם

עדכון קטנטן לגבי הבעיית מצערת שעלתה בשרשור(מצערת נתקעת) פירקתי את המצערת ניקיתי טוב טוב וגיליתי שהפרפר הפנימי מתחכך בבית מצערת ,נראה לא הגיוני איך דבר כזה יקרה ,הם אמורים להיות מאוד מאוד קרובים אבל לא לגעת לדעתי

בכל מקרה זאת הבעייה אצלי ,הניקוי גרם למצערת להתקע יותר ,מרחתי קצת ווזלין ,אך ללא כל פתרון

172 סוסים כבר לא מספיקים אז קנינו הונדה מצוננת

פורסם

בדיוק מה שקרה אצלי...

אומנם למחר זה חזר לתקיעות הרגילות

אבל למשל אתמול פתאום הסל"ד התחיל לשחק לי בעמידה בין 1000 ל2000 בלי שום נגיעה בגז.

והיו איזה 3 פעמים שהגז פשוט נתפס על 6000 סל"ד כאשר שום משחק עם הגז פותר את זה חוץ מלכבות את האוטו.

מה שגורם לי לחשוב שזה אחד משני החיישנים ששולטים על המצערת וזה המצב מצערת והמנוע צעדים.

קליאו ספורט :roll:

פורסם

קרה לי פעם אחת בקליאו.מפחיד בטירוף.למען האמת זה גם קרה ברגע של טירוף.

דודו

31.5 ק"גמ ו מ נ ט!!!

156 סוסים אלכוהוליסתים

172 סיבות לחייך:wink:

206XS 110 (רכב ראשון)

פורסם

אוקיי חברה הרגע חזרתי מהסדנא של הגירים...

גזר הדין כדלקמן: :|

סינכרון 1 משופשף (כי המשכתי לסוע עם הרכב כשהתגלת התקלה) - 2130 ש"ח.

סינכרון 2 גמור רצח, הקפיץ שלו נשבר בפנים ופשוט הלך הסנכרון - 2130 ש"ח.

מזלג עליון (לא ידעתי שיש 2 עד היום) - חופשים גדולים מדי ועקמומיות קלה - 800 ש"ח.

מחזיר שמן (נוזל קמעה, ואם כבר פתחנו אז...) - 150 ש"ח.

עבודה - 1500 - 2000 ש"ח.

עכשיו... יש עוד אופציות כגון:

1). ייבוא: 2000 ש"ח - 2300 ש"ח. (המתנה כחודש ללא רכב, הגיר לא שופץ ולא נפתח ואין לדעת מצבו).

2). גיר משופץ: 3500 ש"ח (כולל להשאיר את שלי אצלו). קיים אצלו גיר משופץ של מגאן 2.0 16V ספורט (ידועה גם כקופה).

3). שיפוץ הנוכחי עם שחזור חלקים פגועים: האופציה הזו כוללת שיחזור של המזלג המקורי וציפויו בחומר מוליבידן (נשמע תמוהה משו) וחיזוקו כולל הסינכרון ראשון, קניה של סינכרון שני והרכבה 1500 ש"ח כולל המחזיר שמן... סה"כ: 3700 ש"ח.

עזרה חברה אני במשבר ועל סף ריסוק הרכב בקיר לטובת הביטוח... (:lol: נראה לכם !!! נדירה כזאת בחיים לא)...

כבר אין קליאו - אין 206 GTI - ואין R750 - יש איביזה ורוצה חזרה את הסוזוקי!!!! :twisted:

פורסם

שאלות:

1. סדנת גירים? כלומר לא מוסך מורשה של "קרסו"?

2. למה סנכרון 1 משופשף? מה קשור שהמשכת לנסוע ללא הילוך 2? או שלא הבנתי משהו?

3. אין גירים כאלו בפירוקיות בארץ? בכלל? גם לא של דור שני?

• תוכן חדש...