Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8399 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. איך עובדים עם פיברגלס?

2. עם איזה חומרים?

3. יש מדריכים מוכנים באינטרנט?

4. מה זה פוליאסטר, בד פיברגלס, מילוי פיברגלס?

יש לי כמה דברים שאני רוצה לבנות לבד, ולא לקנות בים של כסף.

( ראיתי כמה דברים במקס טיונינג, אבל זה לא מספיק לי. אני צריך יותר מידע )

reinforced.jpg

פורסם

זה די מסובך לעשות את זה לבד .

אתה קודם כל צריך תבנית של מה שאתה רוצה לעשות בדרך כלל עושים אותה מעץ.

אחר כך מורחים עליו שכבה של פוליאסטר ועוד שכבה ועוד שכבה

בסוף משייפים צובעים צבע בסיס ואז את הצבע המבוקש.

או בקיצור לך לקנות את זה מוכן

• מעניין 1
פורסם

פיברגלס או בשמו העברי "פוליאסטר-משוריין"

הפיברגלס הוא חומר המבוסס על סיבי זכוכית ומאפשר בנייה של חומרים קלים יחסית, חזקים שעמידים בתנאים מיוחדים.

למעשה כדי ליצור את החומר הסופי יש צורך לערבב וליצור ריאקציה כימית בין שני חומרים עיקריים, שרף פוליאסטר ומקשה.

את שרף הפוליאסטר (ישנם מס' סוגי שרפים שמאפשרים להגיע בעיקר לתכונות כימיות שונות של החומר) והמקשה יש לערבב במינון של בערך 1.5% מקשה מכמות השרף מה שיאפשר תהליך ייבוש סביר. לאחר מכן יש למרוח את החומר שקיבלנו על בדי זכוכית ( מס' שכבות של בדי זכוכית יתנו לחומר תכונות מכניות טובות יותר ), כאשר את בדי הזכוכית יש לעבד בהתאם לצורה הסופית של מה שאנו מעונינים לקבל וכמובן שיש להקפיד שלא יהיה אוויר בין השכבות באמצעות המברשת ו"רולר" מיוחד.

חשוב לציין כי את החומרים יש לאכסן בנפרד ולא בשמש מכיוון שזה ישפיע על המהירות בה החומר מתקשה וזה גם עלול לפגוע בתכונות שלו.

טיפים:

לאחר ובמשך העבודה הדרך הטובה ביותר לנקות את הידיים והכלים היא באמצעות טינר-טרמפנטין.

במשטח שאתה עומד לצפות תקפיד שלא יהיו פינות חדות, הרים וגבההות, מכיוון שיהיה קשה מאוד לבצע שם הדבקות בלי שיכלא שם אוויר.

עד כמה שאני יודע יש חנות בת"א שנקראת אלמור או אלמור פיברגלס שמוכרות את החומרים, לאחר שתברר שם את המחיר תפנה אלי ונשווה מחירים לעומת מה שאני משלם. ובמידה וזה ישתלם מבחינת מחיר אוכל למכור לך גם את החומרים כנראה במחיר יותר זול היות ואני עובד באופן קבוע עם החומר וקונה אותו מספק אחר בכמויות גדולות יותר ובמחיר יותר זול.

בכל שאלה נוספת אשמח לעזור

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...