Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7393 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הטורים באוטו עולים ל 1500 סל"ד בסרק לאחר נסיעה רציפה של 30 דקות לפחות. אחרי כיבוי והדלקה הם חוזרים לרמה הסבירה 800 - 850 סל"ד בסרק. ועוד דבר המנוע מרעיש יתר על המידה ב 3000 סל"ד בזמן נסיעה בכל הילוך בצורה לא נורמלית אחרי 3000 או לפני הרעש של המנוע תקין. במוסך מורשה עדיין לא גילו את הבעיה. מה אפשר לעשות / לבדוק?

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

800 - 850 סל"ד בסרק,אינו הסל"ד הנכון.הנכון 750-800 כבר יש לך כ-100 יותר.

דבר שני אולי כבודו "יעשה לנו טובה" וירשום את המודל ?.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

הדגם של האוטו הוא רנו מגאן 1600 שנת 96' דגם RT ידנית. כניראה שאתה צודק בסרק הם עושים בין 750 ל - 800. אבל למה הם עולים ל 1500 סל"ד בסרק???

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם
800 - 850 סל"ד בסרק,אינו הסל"ד הנכון.הנכון 750-800 כבר יש לך כ-100 יותר.

דבר שני אולי כבודו "יעשה לנו טובה" וירשום את המודל ?.

המודל הוא רנו מגאן 1600 RT גיר רגיל. השאלה היא למה הם עולים אחרי נסיעה מסויימת ל 1500 סל"ד???

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

בתקלה שלך יש לבצע 13 בדיקות,וזה רק מחשב יכול לבדוק,בטח לא על גבי המסך.

אני מציע לך, דבר ראשון לנקות את סעפת היניקה מפיח.

פורסם

אולי לא יהיה צורך ב13 בדיקות, ואחת תספיק בהחלט:

אם בא לך להתעסק עם זה: תוסיף ניקוי של מנוע הצעדים בסעפת היניקה...

היה לי ב-ד-י-ו-ק את אותה הבעיה, ויש לי בדיוק אותו רכב, רק שנת 97'...

פשוט פירקתי את סעפת היניקה, ואת השרוול מהפילטר אוויר, ולפני המצערת יש לך את המנוע צעדים (דיי קל לזהות אותו, לפי החיבור החשמלי שמגיע אליו (זה חיבור של 4 חוטים)...

אני פשוט פירקתי את המנוע מהמקום, השפרצתי לתוכו ספריי לניקוי קרבורטורים (לכל החריצים בין החלקים הנעים).

החזרתי הכל למקום, ניתקתי את המצבר לשעתיים (בשביל לאפס, ליתר בטחון את כל מערכות המחשב)... וקיוויתי לטוב...

אחרי יום יומיים - הכל הסתדר וחזר לקדמותו.

בהצלחה!

בברכה!

יונתן.

פורסם

יונתן, מעתיק הא.:roll:

הצגת את אותה גברת,בשינוי אדרת.:roll:

פורסם

אצלי ברכב שבסימלון (שנת 2002) הבעייה לא נפתרה עד היום ונעשה כבר הכל על מנת לפתור אותה, כולל החלפת מנוע צעדים וחיבור למחשב המקורי של רנו.

* אצלי הטורים לא קופצים ככה אך יש תזוזה בסרק ויש זיופון במנוע. מחשב שחובר לא הצליח למצוא תקלה. גם במורשה רנו לא הצליחו וניסו לפתור אותה ע"י הוספת K44 (שנוסה כבר קודם ללא הצלחה).

Veni Vidi Vici

פורסם
יונתן, מעתיק הא.:roll:

הצגת את אותה גברת,בשינוי אדרת.:roll:

טוב... אם אתה רוצה לקרוא לזה ככה, go ahead כמו שאמרים...

מה שתיארתי, זה קצת יותר מורחב מ"לנקות את הפיח", ומבוסס על נסיון אישי... אבל אני לא בקטע של להיכנס ל"ענייני זכויות יוצרים"... אז שיהיה בכיף.

בברכה!

יונתן.

פורסם

עשיתי אינפוזיה לרכב דרך סעפת היניקה וגם ניקיתי אותה עם ספרי קרבורטור. מקווה שזה יעזור. הטכנאי אמר לי שמנוע הצעדים מאוד עדין והפירוק שלו יכול לגרום לו להפסיק לעבוד, כך שלא המליץ לי לפרק אותו אלא אמר כי הניקוי שעשינו אמור לעזור.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

אין בעיה לפרק בעדינות את המנוע צעדים.

מנוע הצעדים יושב על הבית שלו שהוא מפלסטיק ועל כן יש להזהר.

בכלל, לעיתים הפלסטיק הזה מתעוות ויש ממנו דליפות (גניבת אוויר)

באופן כללי ולגבי איתור תקלות, ובמיוחד זיופי מנוע קלים מאוד הגם שהם מרגיזים מאוד,

אין מצב שאין פתרון לבעיה.

העניין הוא כמה זמן וכמה כסף משקיעים בכך, וזה לא רק זה, אלא זה מתחיל בכך, שאם יש בעיות ספצפיות ומחלות מסויימות לגבי סוג מסויים של רכב, לא ניתן להתעלם מהם גם אם מחשב -סקנר שמחובר לרכב, ויהיה מקורי ככל שיהיה, יראה מצב לכאורה תקין.

בכלל, סוג רב של זיופי מנוע, בחיבור סקנר, הסקנר יראה לכאורה מערכת תקינה. הסקנר לא יודע לזהות דברים שהוא לא יודע, כך למשל, ברוב רובם של המכוניות אפילו לחץ דלק שהוא דבר מהותי, לא יודע הסקנר לגלות,כי היצרנים לא מייצרים חיישן זול ליצור שכזה ועוד המון חיישנים שהיו מקצרים לאיש הדיאגנוסטיקה את זמן הבדיקה לזמן מצחיק יחסית, לא מיוצרים ולא עוזרים לאיש המקצוע.

בעייה נוספת היא ה"לוגיקה" , כך למשל אם אתה מזהה למשל חיישן חמצן עצל, חייבים בהחלפתו, זה מאות שקלים , ולא ניתן להבטיח מראש כי הבעיה תיפתר, כך יש למשל אחר כך להמשיך הלאה, ואז בתור איש דיאגנוסטיקה אתה מנסה לחשוב כמה אחוזים מתוך 100 אחוזים החיישן הזה תורם לתקלה, ואם להחליף כזה או אחר, וכשכל אחד מתחיל במאות שקלים.

גם אם אתה כדיאגנוזיסט מכיר את הרכב ומחלותיו, תמיד יגיע הרכב ש"יקשה" עליך ,זאת בלשון המעטה,

אבל

אני מדגיש , אין בעיה שלא ניתנת לפתרון, כאשר הזיופים הקלים ושאינם קבועים ואינם קורים כל הזמן, קשים יותר ומעכבים את הפיצוח .

כך למשל:

מקרה קל של מקרה מעכב (שימו לב למספר הבעיות האפשריות בתקלה קלה יחסית):

יש מחשבי ניהול מנוע שיודעים לזהות שהזיוף נובע מצילנדר מסויים, קל לכאורה ופשוט,-- לא בדיוק.

נאמר שצילדנר מס' 2 רושם תקלה .

זה יכול להיות:

1. דליפות אוויר לצילנדר זה.

2.מזרק שמזריק לא נכון -צרות הרסס

2א. מזרק סתום בחלקו,

2ב. מזרק פרוץ שמעביר יותר מידי / מטפטף

3. מצת (פלג) לצילנדר זה

4. חוט הצתה לצלנדר זה

5. יציאת כוייל לצילנדר זה.

6. פקודת מחשב לצלנדר זה, לכוייל פר צלנדר

7.תקלה בקריאת מחשב נתון של תזמון לצלנדר זה.

8.תקלת לחץ דלק שמתווספת לתקלה מזרק לצלנדר זה, (במצב של לחץ דלק גבולי)

8א. התקלה של סעיף 8 מסתעפת לפילטר דלק ועוד.

9. שסתום קניסטר ברכבים מסויימים משפיע יותר על צלנדר מסויים

10. בדכ לא, אבל מחייב בדיקת שסתום EGR

11. בעיה מכנית לצלנדר, שסתום יניקה וכו' /

11א' פיח רב במע' יניקת אוויר/ תא שריפה (מייצר למשל הצתה עצמית בגלל הפיח שרותח מה שיגרום להקפצת תקלה פר צלנדר לשריפת דלק לא מושלמת, מה שבעצם כל הסעיפים כאן מתייחסים אליה)

12. תקלת מחשב, הלחמות "קרות" /יציאות לפקודות מזרקים/הצתה/ ועוד.

כל התקלות האלה (והן לא ממש כולן , אלא רובן) מתייחסות לתקלה "קלה" ואשר המחשב ניהול מנוע (שבמכוניות רבות לא יודע לבצע) מתריע על "בעיה" בצילנדר מסויים.

ועכשיו דמיינו מצב של מס' קודי תקלה שנרשמו, ומחשב שאפילו לא יודע להכווין פר צלנדר.

או פשוט(מקשה) יותר, לא נרשמו קודי תקלה בכלל..... ועד שהבעיה (התופעה) מופיעה ואתה רק מתחיל לבדוק, היא נעלמת לאיזה 1/2 שעה או שלוש שעות....

אז, כמה זמן והשקעה צריך בכזה אוטו, ולפני הכסף, צריך שלבעל האוטו יהיו עצבים של ברזל, והדיאגנוזיסט, צריך להפסיק לחשוב על כסף ,אלא על המקצוע, ועל שבעל הרכב יתן לו את כל הזמן שצריך, גם ימים ושבועות.

אז שוב, הכל ניתן לפתרון, כאן הבאתי דוגמה קטנה לתקלה פשוטה יחסית, זה זמן, זה לעיתים חלקים, וזה כסף.

כן, יש גם דיאגנוסטיקה שמבצעים אפילו בטלפון (david_mzr יעיד),

או תוך דקות, את זה לא "סופרים".

ויש כאן חבר פורום שעבר בכמה מקומות ולא פתרו לו את הבעיה--

לא! אני לא יותר חכם- לא! פשוט-- לבעל האוטו היתה סבלנות להשאיר את האוטו אצלי בין שבועיים ל3 שבועות , ואני גם החלטתי שאני את האוטו הזה מוציא פיקס פוקס, וזה אכן נגמר ב100אחוזי הצלחה עגולים ומדוייקים (והיו שם 5 תקלות מצטרפות!!!)

כך שלדעתי לשום מוסך נורמלי ואיש שפוי כמנהל עסק לא כדאי להתעסק בתקלות שאינן פתירות תוך שעה או עד שלוש שעות למשל, בזמן הזה עושים כמה טיפולים טובים, ותיקוני מכניקה מוכרים כמו החלפת טיימינג , ראש מנוע ועוד. לא מחפשים את יום האתמול, על כל שעת עבודה לעיתים מחייבים יותר (נו טוב... יש שעתון יצרן,ואם הוא כותב יותר אז בעל הרכב משלם יותר) ולא מתעסקים עם דיאגנוסטיקה שעל כל 3 שעות בקושי מחייבים שעה אחת ועל יומיים מחייבים 1/2 יום.

אבל, צריך לעשות גם מה שאוהבים, במיוחד אם לא כל אחד עושה אותו.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

פשש דני סחטיין על ההשקעה והפירוט.... הלוואי והיו עוד אנשי מקצוע שמוכנים לוותר על כמה ג'ובות בתמורה לשם טוב, והישגים מקצועיים! זה מה שקוראים לו בשפה המקצועית more for less... והרבה פעמים זה יוצא בסוף יותר משתלם לבעל העסק בטווח הארוך!

אני באמת מקווה שבכל זאת מדובר במנוע צעדים, ולא באלפמאות סיבות אחרות שפירטת כאן.... :D

לפותח השרשור - נשמח לשמוע, אם היו תוצאות לניקוי המנוע צעדים, והאם המנוע חזר לתפקד בתחומי הסל"ד הרגילים שלו!

בברכה!

יונתן.

פורסם
אין בעיה לפרק בעדינות את המנוע צעדים.

שלום לך

אני התרשמתי מאוד מהתגובה שלך! אתה טכנאי? בכל אופן מה אתה ממליץ לעשות? אני הולך להמשיך את הטיפול בהחלפת פלאגים, פילטר דלק ואינפוזיה נוספת במידה והבעיה לא תיפתר מה לעשות? מה אתה יכול להמליץ לי?

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם
הטורים באוטו עולים ל 1500 סל"ד בסרק לאחר נסיעה רציפה של 30 דקות לפחות. אחרי כיבוי והדלקה הם חוזרים לרמה הסבירה 800 - 850 סל"ד בסרק. ועוד דבר המנוע מרעיש יתר על המידה ב 3000 סל"ד בזמן נסיעה בכל הילוך בצורה לא נורמלית אחרי 3000 או לפני הרעש של המנוע תקין. במוסך מורשה עדיין לא גילו את הבעיה. מה אפשר לעשות / לבדוק?

באיזה מוסך מורשה היית? באיזה איזור לפחות?

מוסך מורשה שיש לו את כל חלקי החילוף הנדרשים לצורך איתור תקלה שכזו (וכן, צריך להיות לו במחסן חלקים כאלה) לא מוצא את הבעיה? או שהיא מופיעה רק פעם פעמיים או ארבע פעמים ביום בלבד , ולא כל הזמן?

דני

.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...