Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7398 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה שידוע על התקלה :

במחבר שמספק מתח למדחס יש שני חוטים. יש בינהם מתח של 0V כשכפתור המזגן כבוי\מופעל.

במדידת התנגדות בינהם, יש משהו כמו 2300 אוהם כשהסוויץ' מנותק לחלוטין, ונתק (או התנגדות גבוהה מאוד) כשהסוויץ' מופעל (בלי קשר לכפתור ההפעלה של המזגן). מכאן נובע שאין נתק באחד החוטים, אחרת היה נמדד נתק בכל מצב.

כשמפרקים את תא החפצים העליון, יש גישה לממסר שנשלט ע"י כפתור ההפעלה של המזגן. הממסר נראה תקין, שומעים שהוא מתמתג, וכמו כן המאווררים של הרדיאטור מתחילים לפעול במהירות גבוהה כשלוחצים על מתג המזגן.

כל הפיוזים נראים תקינים.

בספר היינס שלי אין התייחסות למזגן בדגם הזה, והוא אינו מופיע בדיאגרמות החשמליות.

לי נשמע שהבעיה בטרמוסטט שלו. אני מניח שהוא מוזן במתח מהממסר הנ"ל, וקובע אם המדחס יופעל או ינותק.

1. האם הסברה שלי הגיונית ? (33 נק')

2. האם יש רעיונות אחרים ? (33 נק')

3. מי מכיר את הרכב ויודע היכן אני מאתר את אותו טרמוסטט של מערכת המיזוג ? (34 נק')

4. מה שלומכם ? (שאלת בונוס)

פורסם

נתק את הקונקטור של הטרמוסטט,גשר בין שני החוטים,ונסה.לא עובד?.

בדוק את פיוז מס' F15, בקובץ.לא עובד?

בדוק ממסר מס' 3 בצבע שחור בקובץ השני.לא מספיק טיקטוקים,נסה להחליף.

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

• ספונסר פורום
פורסם
אופיר, אין מתח בחוטים שמגיעים למדחס.

הסברה שלך (אין גז) אולי נכונה גם, אבל לא רלוונטית לתקלה שאני מתאר : לא מגיע למדחס חשמל.

הסברה שלו דווקא נכונה מאוד, כשאין גז במערכת ישנו חלק שנקרא "פרסוסטט", הוא מוברג על המייבש ותפקידו לנתק את המתח למדחס כאשר אין גז במערכת למניעת נזק למדחס(אין גז-אין שמן), בדוק אם יש גז במערכת ועדכן, ננסה לעזור משם.
פורסם

רק כדי לחדד את המידע שניתן לך קודם.

אם חסר קרר (גז) במע' המזגן, אז מתג לחץ הקרר (טרינרי) מנתק את הזרם למדחס המזגן כדי שלא תיפגע המע'.

לכן דבר ראשון זה לבדוק את מצב הקרר (גז).

טרמוסטט המזגן מנתק את הזרם החשמלי למדחס כשטמפ' המאדה שבתוך הרכב נמוכה מדי וזאת כדי למנוע קפאון הקרר שבמע'.

עצתי היא לגשת למזגניסט כדי שלא תגרום סתם לנזקים.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
פיג'ו 306 1.8 שנת 96

מותר להמר ?

ההימור שלי הוא שאין גז במזגן כתוצאה מדליפה ביחידה הפנימית.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אתה מנסה לרמוז שארנון צרך גז מזגנים בלי להרגיש את תופעות הלוואי?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

תודה למשיבים.

שימחתם אותי כיוון שאתם אנשי מקצוע אחד אחד (ובזוגות), ובמקביל הסבתם לי צער רב כי אין לי גז במזגן (כנראה).

איך מאמתים את סברת המחסור בגז ? יש טכניקה ביתית, נטולת בלונים ומכונות מילוי ?

פורסם

בדיקה מהירה של נוכחות או מחסור בקרר (גז) מזגן ברכב:

אתר אחד מהשסתומי מילוי/בדיקה שהנם דומים לשסתומי (ונטיל) גלגל רק יותר עבים והסר את כועון הפלסטיק. כעת תראה בתוך השסתום את הלחצן ובעזרת מברג דק (ורצוי ארוך) לחץ על הלחצן ואם יש הרבה קרר אז תהיה פליטה חזקה החוצה בצורת גז (הזהר ממגעו על עור חשוף ועיניים).

אם חסר הרבה קרר או אין בכלל אז או שלא תהיה כל יציאת גז או רק משהוא חלש.

אכן אם יש חוסר מוחלט או רב בקרר יש לאתר את מקור הדליפה/ות שמקצוען מבצע בכמה שיטות,

ע"י מיים עם סבון, ע"י חיישן מצפצף, ע"י חומר זרחני המוחדר אל מע' המזגן עם קרר ובהסכלות חזותיתי לסימני שמן המזגן שמשאיר עקבותיו במקום הדליפה (אם היא נראית לעין וגלויה).

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

טיפ קטן.

בדוק מתח בחוטים שיוצאים מסוויץ הלחץ,(שני חוטים שיוצאים מהמייבש).

אם יש רק באחד אין גז,אם יש בשניהם יש גז,אם אין בשניהם חזור לתגובה הקודמת שלי,ובדוק.

כמובן להדליק סוויצ' ולהפעיל מזגן.

רפי מה שכתבת נכון,אבל זאת אינה בדיקה לאדם לא מיומן,אין לו סולם ערכים של כמויות.

בברכה

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

• ספונסר פורום
פורסם

ישנו טרינרי עם 4 חוטים ב306,שניים למעגל לחץ נמוך(חוסר קרר) ושניים ללחץ גבוה(עודף קרר,סתימה במערכת וכו..) אני לא זוכר בע"פ את מספר הפינים אבל לפין אחד צריך להיות מתח לאחר פתיחת מתג הצתה, ולאחד מתח ממתג ac .

תבצע בדיקה קלה, התנע מנוע, לחץ על מתג הac, בדוק בעזרת מנורת ביקורת שישנו מתח בשני פינים כאשר התקע מנותק,חבר את התקע חזרה ודקור את החוטים בעזרת מנורת ביקורת, כעת צריך להיות מתח ב3 חוטים.

במידה וישנו מתח אחרי סוויץ ומתח מהמתג, ולא יוצא מתח ,כנראה שאין גז, אם אין 2 מתחים מלכתחילה ישנה בעייה אחרת.

אורן

• תוכן חדש...