Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיית גדישה בטורבו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7421 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

מדובר בסיאט לאון טורבו שנת 2002 של חבר קרוב.

ברכב מותקן שעון גדישה.

בגדישה תקינה של הטורבו המחוג הראה בין 1.2 ל-1.5 באר.

היום הבחין החבר כי המחט בשעון לא עוברת את ה-0.5 באר וכי הוא מרגיש "האצה חלשה" מתמיד וחוסר כוח.

הכיוון שלי אומר לי לבדוק פילטר אוויר שאולי סתום, או בכלל לחשוב בכיוון של בעייה במערכת יניקה?!

כיוון חשיבה אחר שלי אומר אולי דווקא לבדוק מה הבעיה בסעפת הפליטה?!?

**עריכה**

לאחר ההודעה של פיזבן, נזכרתי ששכחתי פרט נוסף: הרכב עומד על למעלה מ-200 כ"ס לאחר צ'יפ של אבסלוט ובנוסף ווסת דלק משופר.

דעתכם?

אמיר.

פורסם

לא ידעתי שסיאט גודשת כל כך הרבה, איזה טורבו קטן זה, שצריך 1.2 באר בשביל להגיע ל 170-180 כ"ס?

בכל מקרה יש הבדל תהומי בין 0.5 ל 1.2 באר. שילך למוסך.

זה יכול להיות ה wastegate, או בעיה בצינורות הוואקום - במיוחד אם חיברתם שעון גדישה בצורה חובבנית.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

תודה גלעד,

הרכב נקנה כמו שהוא. שעון הגדישה כבר היה בעת הקניה.

גם בבדיקה במכון וגם לאחר חודשיים בעלות לא היו סימפטומים לתקלה.

לפני שרצים למוסך, אשמח אם תוכלו לכוון אותי, אם זה אפשרי בכלל, לכיוון של איתור תקלה (נגיד בווסטגייט) או אפילו לצנרת הוואקום.

עוד רעיונות?

פורסם

יש רכבים שיש להם תוכנת הגבלה לגדישה בעת "תקלה" בניהול המנוע ,כלומר חיישן לא תקין חיבור חשמלי, וכו..

יש לוודא שכל החיישנים מחוברים, שלא השתחרר שום תקע, יש לעקוב אחרי צנרת הואקום.

האם נורית "צ'ק אנג'ין" דולקת?

אני חושב שטרם חיפוש ומשחקים עם האוטו, הכי קל וזריז (כמובן אחרי מבט לתקלות אפשריות שרשמתי לע,יל) לחבר סקנר ולראות האם יש קוד תקלה בניהול המנוע וחיישניו.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

קרה לי אותו דבר בפיאט הרכב היה גודש בפיק מעל 1.5 ויום אחד הוא לא עבר את ה 0.5 מיסתבר שאחת הקונקטורים במנוע היה מנותק (פשוט לחבר בחזרה) תיבדוק את כל הקונקטורים ליפני שאתה ניגש למוסך אולי תיפטור את הבעיה לבד.

בהצלחה רז...

פורסם

כמו שאמרו לפני , בדוק חיישנים וקונקטורים .

עוד משהו אפשרי , בריחת גדישה ! ( בד"כ יש מעט באקפאיירים )

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

נבדוק מחר את הקונקטורים ברכב.

תודה לכולם.

רפי, אני אמנם מזכרון, אך מדובר ברכב של רכב שנמצא באור-יהודה..:wink:

תודה

אמיר.

פורסם

תבדוק אם האינטרקולר לא קיבל שום מקה וכל הבנדים סגורים היטב , תיתכן גם בריחה בטורבו עצמו ואז ישמע קול של אוויר חוזר בפילטר

• תוכן חדש...