Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מערכת E.D.L וגם T.C.S מבקש הסבר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7433 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב נעים

בגולף דור V חלק מאיבזור הבטיחות הסטנדרטי הם מערכות EDL וגם TCS האם מישהו יכול לשפוך מעט אור על המערכות הללו.

איזה כייף לי :)

פורסם

Electronic Differential Lock

מערכת המזהה החלקת גלגל אחד בסרן ונועלת אותו באמצעות הבלמים, ולמעשה מקשיחה את הסרן המניע, מעבירה את הכח לגלגל הנגדי בעל האחיזה הטובה יותר. קיים לרוב ברכבי 4X4 כגון טויוטה לנדקרוזר, דיסקבר ועוד..

Traction Control System

מערכת המזהה החלקת גלגלים בהאצה, ומגבילה את החוסר האחיזה שלהם על ידי שימוש בבלמים. ההפך למעשה מ ABS. שימושי במיוחד על שלג/קרח.

שני המערכות הם חלק מתוכנת המחשב ABS שנקראת ESP

electronic stability program

פורסם

ככל שזכור לי - TCS זה TRACTION CONTROL SYSTEM - מערכת בקרת אחיזה.

עריכה: דניאל, הקדמת אותי בכמה שניות:-P

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

דניאל שלום,

הנושא מעניין מאוד.

במערכות שציינתי האם חוץ מאשר תוכנה ומערכת ABS האם יש מרכיבים מכניים נוספים ?

לפי הבנתי מערכת ה-TCS לא ממש שימושית בארצנו "המושלגת" וגם לפי סירטון שראיתי באינטרנט.

פורסם

בארצנו "המושלגת" לא, אך בארצנו בה יש אנסוף נהגים שלא יודעים לשלוט ברכבם (כולל אני), ושנוטים לחשוב שהם נהגי מירוץ, ודווקא משום שגשם פה דבר נדיר (קצת הגזמתי) הדבר משמעותי ביותר בכביש רטוב, במיוחד בהתחמקות ממכשול או תאונה כלשהי או כל מצב מסוכן שמחייב שימוש בהיגוי תחת בלימה וסיבוב.

פורסם

המערכת מתפקדת היטב גם בכביש רטוב.

השינויים הם יחידת הידראולית בעלת מספר רב יותר של שסתומים. חיישן זווית סיבוב הגה, חיישן תאוצה/תאוטה (G),וכוחות סיבסוב.

פורסם

רגע משהו לא ברור לי.

מערכת ABS מונעת נעילה של הגלגלים, ברגע שהמחשב מזהה תאוטה או החלקה אז מערכת ה-ABS מבצעת פמפום של 12 פעמים בשניה, מה שמונע את נעילת הגלגלים ואפשרות של שליטה טובה יותר.אז איפה המקום של ה-TCS כיצד הוא עוזר לנו לחיות.

פורסם

ה TCS מזהה את הגורם להחלקה על ידי חיישנים שמותקנים ברכב, ואז מזהה איזה פעולה צריך לנקוט כדי להחזיר את השליטה ברכב- בדרך כלל בלימה לרגע של גלגל אחד כדי לצאת מההחלקה.

לדוגמא אם אתה מחליק לצד ימין, הרכב שלך בסטייה ימינה, המערכת תבלום את הגלגל האחורי השמאלי כדי שהשליטה תחזור לידיך.....

פורסם
ה TCS מזהה את הגורם להחלקה על ידי חיישנים שמותקנים ברכב, ואז מזהה איזה פעולה צריך לנקוט כדי להחזיר את השליטה ברכב- בדרך כלל בלימה לרגע של גלגל אחד כדי לצאת מההחלקה.

לדוגמא אם אתה מחליק לצד ימין, הרכב שלך בסטייה ימינה, המערכת תבלום את הגלגל האחורי השמאלי כדי שהשליטה תחזור לידיך.....

לא מדוייק,

ה TCS מזהה גלגל או גלגלים מניעים שמאבדים אחיזה בהאצה, (לא מדובר על איבוד שליטה בסיבוב, זאת כבר מערכת בקרת היציבות ESP) , ובוחרת בשתי פעולות אפשריות, נעילה חלקית של הגלגל/ים המסתחררים, או /ו הקטנת כוח המנוע באמצעות שליטה במצערת או בקיצוב הדלק.

פורסם

כל המערכות הנ"ל הן כמובן חלק קטן של מערכת ה-D.F.P.

Driver's Fun Prevention, שמטרתה העיקרית היא כמובן לתת את השליטה ברכב לחבורה גיזמואים אלקטרוניים ששומרים על הנהג מחוסר הידע שלו בנהיגה ונותנים לו את האופציה להתעלם מחוקי התנועה וחוקי הפיזיקה תוך כדי שהם כמובן מעלים את מחיר הרכב באלפי דולרים ואת משקל הרכב במאות קילוגרמים וככה אפשר לבזבז יותר דלק... כמובן שאז צריכים להמציא מערכות פליטה שיכולות לשמור על איכות האויר עם כל תוספת הדלק שמבזבזים שאגב גם עולה בגלל שצריכים להמציא מערכות מיגון ובטיחות פאסיבית שיגנו על החמורים שכמו שכבר ציינתי קודם - מתעלמים מחוקי התנועה וחוקי הפיזיקה.

לא יותר פשוט ללמד אנשים לנהוג?

מוטי

פורסם

מוטי איך בדיוק אתה יכול להאיץ על משטח קרח ?

לפי הסירטון שראיתי בלי מערכת ECP או TCS איך שקוראים לזה ,לא ניתן להאיץ על משטח חלקלק עם מקדם חיכוך כמו של קרח.

או שעם מעט הדרכה ונסיון אפשר להתגבר גם על המכשול הזה ?

פורסם

מכלול ה-ESP כולל בתוכו ABS, TC, EDL, EBD. (לפחות ברכבי פולקסוואגן)

ה-EDL זאת נעילת דיפרנציאל אלקטרונית. תפקידה לווסת את הכוח בין הגלגלים המניעים על משטחים בעלי אחיזה נמוכה.

אני למשל, כאשר קיבלתי את הפאסאט, בדקתי את ה-EDL ע"י זינוק עם הרכב כאשר גלגל אחד נמצא על אספאלט והגלגל השני על חול. התוצאה הייתה שתוך כחצי שנייה מרגע הלחיצה על דוושת המצערת, המערכת העבירה את רוב הכוח לגלגל שעמד על אספאלט והגלגל שעמד על החול הפסיק לפרפר.

יש שיגידו שזו בקרת משיכה ולא הנעילה אבל צריך לזכור שבקרת משיכה (TC) פשוט מפחיתה את כוח המנוע לשני הגלגלים יחד ולא מווסתת את הכוח בין הגלגלים.

מוטי, אתה צודק אך היות ואיננו דומים לפינלנד ברמת ידע בנהיגה אז גשם קטן אצלנו גורם למס' רב של תאונות עקב החלקה... הרי אצלנו לא מלמדים לנהוג אלא לעבור טסט ומה שמעבר לכך, זה כבר לא קריטי ולא הכרחי (מבחינת המדינה).

כמו כן, תמיד טוב שתהיה מערכת בטיחות כזאת ברכב (אבל עם אפשרות לניתוק...:wink: )

Veni Vidi Vici

פורסם
מוטי איך בדיוק אתה יכול להאיץ על משטח קרח ?

לפי הסירטון שראיתי בלי מערכת ECP או TCS איך שקוראים לזה ,לא ניתן להאיץ על משטח חלקלק עם מקדם חיכוך כמו של קרח.

או שעם מעט הדרכה ונסיון אפשר להתגבר גם על המכשול הזה ?

מרק ידידי -

כמות הפעמים שאתה מתמודד עם נסיעה על קרח בחדרה, שלג במודיעין וצונאמי בראש העין לא מצדיקה אף אחת מהמערכות הנ"ל כמעט ברכב שמשווק בישראל.

אם היית גר בפינלנד, בוודאי ובוודאי - למערכות הנ"ל יש יתרונות ואני בטוח שהאצה מהמקום מתאפשרת בנוחות יתרה כשאין צורך לדעת לנהוג (נשמע מוכר?), אתה מדביק את הרגל לרצפה והגיזמו התורן עושה את השאר.

לי דווקא יש מעט ניסיון בנהיגה על שלג וקרח כי יצא לי לעבוד במדינות קרות כמו יוטה וניו-מכסיקו בהן נהגתי במגוון רכבים בתנאים מושלגים וקפואים.. הניסיון שלי באמת לא נרחב במיוחד אבל הוא מספיק כדי לדעת דבר אחד -

אם בנהיגה רגילה הנהג צריך להפעיל שיקול דעת (שים כאן דגש רציני), הרי שבנהיגה על קרח ושלג עוד יותר מזה.

עד היום אנשים הסתדרו נהדר עם ההגיון הפשוט שאם אתה חי באיזור שבחורף הופך למושלג אתה צריך סט גלגלים נוסף עם צמיגי שלג.. או אולי אפילו לנהוג במשנה זהירות.

הבעיה של כל כך הרבה דברים היום במציאות הדפוקה הזו היא שאותם האנשים שפעם מרדו ושברו את החוקים יותר מכולם, הדורות שלפנינו, אחרי כל מה שעשו הם הזדקנו והולידו ילדים ולימדו אותם להפוך לחבורת חארות קטנים שחוץ מאשר את הקונכיה שלהם לא רואים כלום.

הדבר ממשיך הרבה יותר רחוק מאשר כמה אביזרי עזר לנהג, למעשה הוא עוטף אותך והולך איתך לאן שלא תלך.

בגלל זה היום אתה צריך לכתוב איזה דיסקליימר קטן כל פעם שאתה נותן למישהו עצה, בגלל אותו החרא הקטן שיבוא אליך בחזרה וייתבע אותך כי הוא לא ידע לישם את העצה הטובה שאתה נתת לו.

בגלל זה אנשים מחפשים לרמות את הביטוח, בלי להבין שבגלל רמאים כמוהם חברות הביטוח צריכות להעלות את הפרמיות שלהן, ביזנס זה ביזנס, והביזנס של חברת הביטוח לא הולך להכנס להפסד כי אברהם משחק אותה פגוע כדי להוציא כסף מהביטוח... כי אחרי אברהם יבוא גם דוד שיילמד ממנו ויעשה את אותו הדבר וכן הלאה...

אנשים מסרבים לראות מעבר לקצה של האף שלהם מטר קדימה, זה דור אחר, דור של חארות, ככה הם גם נוהגים ובגלל זה המכוניות של היום נראות ככה ונוסעות ככה... יותר קל לבוא בטענות ליצרן שלא שם כרית אויר באוטו מאשר לשים חגורת בטיחות ולשמור פאקינג מרחק מהאוטו שלפני.

אין ריספקט לכלום.

לא לחוקי התנועה.

לא לחוקי הפיזיקה החשובים פי כמה.

לא להגיון הבריא.

לא לאחריות האישית של כל אחד ואחת.

אין חיה כזאת.

מוטי

פורסם
ערב נעים

בגולף דור V חלק מאיבזור הבטיחות הסטנדרטי הם מערכות EDL וגם TCS האם מישהו יכול לשפוך מעט אור על המערכות הללו.

שלום מרק,

מצ"ב קישור למאמר קטן בנושא , שכתבתי לפני שנים רבות :

www.carinfocus.com/Fmamar14.htm

מריוס

• תוכן חדש...