Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שדרוג מנוע TU - פיג'ו 205

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6819 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרהורים לשעות ערב, על מחשבה שעלתה לי היום בחניה של העבודה ורצה כל היום בראש.

ל205 שלי יש מנוע TU בנפח 1400, הזרקה חד נקודתית מגעילה ו75 כ"ס.

ל106 XSI מהשנים המוקדמות, עד 95, יש מנוע TU בנפח 1400, הזרקה רב-נקודתית ו95 כ"ס.

עכשיו נשים דברים על סדרם - אני רוצה להוציא עוד כוח מה205 שלי, והחלפה לGTI לא באה בחשבון כרגע. אופציות אחרות נראות לי כמו בזבוז זמן על המנוע הנוכחי - כמה אפשר כבר למשוך ממערכת הזרקה פרימיטיבית?

שדרוגי הצמיגים והמיתלים שעשיתי לאחרונה רק חיזקו בי את המחשבות על יותר כוח בגלגלים.

כן, אני יודע את העלות הכספית המדוברת כאן. אני לא ילד קטן ומתלהב. וכן, בלמים ושות' ישודרגו בהתאם.

אני מהמר ששני המנועים דומים עד כדי זהים. בכל זאת - זה PSA :smile:.

האם אפשרי להשאיר את בלוק המנוע הישן שלי, ולהרכיב עליו מכלולי XSI, וכך לחסוך ביוקרטיה ממשרד התחבורה?

בעצם, אולי אפשר וכדאי להחליף את המנועים אחד לאחד? חוקית זה יתאפשר? שניהם TU 1400...

אפשרי, או שאני קצת מפנטז כאן?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא,אתה לא כל כל כך מפנטז...

השיפור היעיל והמקובל ביותר הוא הרכבת גל זיזים חם יותר,כמו שהיה בסיטרואן AX GT,ובעצם גם ב XSI.הבעייה אצלך נעוצה במערכת ההזרקה הפרימיטיבית,שנחותה בהרבה מהמאייד הכפול שהיה ב AX.

עוד בעייה הוא הממיר הקטליטי,שמונע אפשרות התקנת זוג מאיידים כפולים,כמו ב 205 ראלי.

עם גל זיזים חם וזוג מאיידים כפולים,בצירוף מערכת פליטה חופשית,אמור המנוע לספק 90-95 כ"ס לערך,מכובד למדי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

על זה בדיוק אני מדבר חן!

החלפה של מערכת ההזרקה במערכת של XSI עם גל זיזים (למעשה, ראש מנוע קומפלט, לא?) של XSI וביטול הממיר בדוד נקניק (גם כך שלי סתום לחלוטין).

אפשרי? ריאלי?

פורסם
אתה בטוח שהראש של ה XSI מתאים לבלוק של ה 205?
לא.

אבל בדיוק בשביל זה הגעתי לפורום :wink:

מה לגבי קרבורטורים?

זאת אופציה, אני בכלל לא שולל.

אבל ההרגשה שלי היא שממערכת הזרקה רב-נקודתית טובה אפשר להוציא נצילות גבוהה יותר.

אגב, המנוע של ה205 GT שהיתה עם מאייד כפול הוציא פחות מ90 כ"ס למיטב זכרוני, כך שהמספרים כאן לטובתי.

פורסם

הבלוק יתאים לך. אין בעיה להשאר עם אותו הבלוק.

השוני הוא בראש מנוע, בקמשפט, במערכת ההזרקה הרבה נקודתית, במחשב ניהול מנוע, ובצמה.

בהצלחה.

כבר לא 205, גם לא 106...

Golf Generation 2002

פורסם

נאור - תודה על המידע!

העובדה שאני נשאר עם אותו הבלוק אומרת פחות בלאגן מבחינה חוקית?

קרי - לא צריך לאשר מנוע חדש ברישיון, היות ורשמית לא החלפתי מנוע?

פורסם

בעקרון אתה צודק, לא צריך לאשר.

אבל עדיף שתחכה למישהו שביצע את ההסבה הזו, כי אני אישית לא ביצעתי ואני לא יכול לתת לך תשובה קונקרטית.

נאור.

כבר לא 205, גם לא 106...

Golf Generation 2002

פורסם

אין בעיה לעשות את זה, ויש כמה שעשו. הבלוק הוא TU1400, והוא זהה ב-205, 106, 206, סקסו ועוד דגמי 1400 בנזין מקונצרן PSA.

מה שאני לא מבין, זה למה אנשים לא משתילים מנוע TU1600 ב-205ים. זה הכי הרבה כוח ביחס לכסף שאפשר להשיג.

לעוד שאלות תפנו לפורום טכני ב-PSI.CO.IL

בהצלחה.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

רשמתי פה תגובה אבל כנראה היא לא נשלחה...

אני בעלים של106 XS 1600.

החלפתי את הראש מנוע ביחד עם הצמה והמחשב ניהול מנוע לשל ראלי דור 2.

האוטו נוסע ממש יפה ועברתי ככה טסט... אין סיבה לדאגה אף אחד לא ידע שהחלפת ראש וזה לא מעניין אף אחד,העיקר שהמספר בבלוק זהה.

מה שאני ממליץ לך זה להשיג ראש מנוע של ראלי דור ראשון ביחד עם הצמה והמחשב והסעפת יניקה שלה כמובן (או סעפת פלסטיק שתתאים להזרקה רב נקודתית)

הרכב שלך ינסע קצת יותר טוב מראלי דור ראשון,מכיוון שהבלוק שלך הוא 1400 סמ"ק ובראלי יש 1300 סמ"ק.

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם

מתעלק על הנושא .

אצלי בפיז'ו 306 שנת 95 מנוע 1400 יש הזרקה חד נקודתית והספק של 75 סוסים ערבים .

אז אני יכול פשוט לשפר דברים בתוך המנוע ,העיקר שהבלוק יהיה מותאם למספר שרשום ברישיון?

===================================

---- ---- ---- ---- ---- ---- ----

===================================

פורסם
מתעלק על הנושא .

אצלי בפיז'ו 306 שנת 95 מנוע 1400 יש הזרקה חד נקודתית והספק של 75 סוסים ערבים .

אז אני יכול פשוט לשפר דברים בתוך המנוע ,העיקר שהבלוק יהיה מותאם למספר שרשום ברישיון?

אצלך ואצל נאור זה בדיוק אותו מנוע. מה שתקף לגביו - תקף לגביך.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם
אין בעיה לעשות את זה, ויש כמה שעשו. הבלוק הוא TU1400, והוא זהה ב-205, 106, 206, סקסו ועוד דגמי 1400 בנזין מקונצרן PSA.

מה שאני לא מבין, זה למה אנשים לא משתילים מנוע TU1600 ב-205ים. זה הכי הרבה כוח ביחס לכסף שאפשר להשיג.

לעוד שאלות תפנו לפורום טכני ב-PSI.CO.IL

בהצלחה.

גרשון, אתה חושב שאפשר חוקית לאשר מנוע 1600 ב205?

למיטב ידיעתי, ההגדלה היחידה שאפשר לאשר ב205 היא מ1600 ל1900, וגם זה כבר בספק.

בכל מקרה, תודה על המידע. אין צורך לפנות לפורום PSI, כל מה שאני צריך לדעת נמצא כאן. זה אפשרי, זה לא עד כדי כך מסובך, וזה כולל ראש + סעפת של 106 ספורטיבית (XSI או ראלי) וכמובן מערכת הזרקה קומפלט. אפשר על הדרך לעבור דרך פורטינג חביב, ככה שיהיה על בטוח :smile:

עכשיו רק צריך להתחיל לאסוף שקל לשקל :grin:

• תוכן חדש...