Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שדרוג מנוע TU - פיג'ו 205

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6819 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
...מה שברור לי זה שאם תחשב את ההוצאות של כיוונים וצריכת דלק מוגברת לעומת הזרקה...

לפי מה שידוע לי (לפחות כך זה באופנועים - אולי יש משהו שונה מהותית במכוניות, למרות שאני לא מאמין) - להזרקה תמיד, אבל תמיד צריכת דלק גבוהה יותר מקרבורטורים מכוונים. מקסימום שהזרקה יכולה לעשות - להתקרב לקרבורטורים מבחינת חסכון.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין סיכוי ג'ק, אף פעם לא שמעתי את מה שאתה טוען אבל אני גם לא אתווכח איתך.

לא צריך להיות מדען טילים סובייטי, הזרקה וקרב' שניהם תפקידם להזין את המנוע בדלק. קרב' הוא מערכת מכאנית שלא יודעת להסתגל לשינויים בפעולת המנוע, מערכת הזרקה מנוהלת ע"י מחשב שע"פ הצורך משנה כמויות דלק, תיזמוני הצתה וכו' או בקיצור עובד בצורה יותר מדוייקת, יעילה וחסכונית.

אני מקווה שלא ניכנס לויכוח של מה יותר טוב, הזרקה או קרבורטורים עכשיו. אני ממש מקווה שזה כבר ברור :shock:

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

לא ניכנס לויכוח, כי צריך קודם להגדיר, מה זה "יותר טוב".

אבל בכל זאת מצאתי את ההבדל המהותי בין מערכות אופנועים למערכות רכב - ברכב, כמו שכתבת, ה-EFI באמת יהיה יותר יעיל (וגם לא תמיד), באופנועים - לא. ויש לזה סיבה: במכוניות כל הצילינדרים מוזנים מאותו קרבורטור בודד (או במקרה הטוב, זוג) - באופנועים, כל צילינדר מקבל קרב' משלו. כאשר במכוניות, בגלל מיקום הקרב', התערובת לא מגיעה באופן שווה לצילינדרים (יש צילינדרים עשירים וצילינדרים עניים, אלא אם כן יש קרב' לכל 2 צילינדרים והמיקום שלו מחושב כך שה-INTAKE סימטרי לכל זוג וזהה לכל קרב' - לא ראיתי מערכות כאלה) - באופנועים, עם קרב' לכל צילינדר, התערובת בקרב' מכוונים מגיעה באופן זהה.

עכשיו, לעניין - למה קרבורטורים יותר יעילים. הסיבה לזה היא לא יתרונות המבנה שלהם - אפשר לתכנן EFI להיות יותר יעיל, בגלל שהוא יכול להתחשב בגורמי הסביבה לעומת הקרב' (כמו, נניח, טמפ' אויר יניקה, טמפ' מנוע, לחות, וכו') - אבל לא מתכננים אותם ככה - כי הסיבה העיקרית שבגללה עברו ל-EFI בזמנו, היא להוריד את כמות גזי הפליטה המסוכנים כדי לעמוד בסטנדרטים מחמירים. וכדי לבצע את זה, היצרנים "מכסחים" את המערכות שלהם, ומערכות EFI עובדות בחלק מטווח הסל"ד (בד"כ באותם מקומות אשר נבדקים בתקנים - לאופנועים, למשל, זה 5K סל"ד תחת עומס, נדמה לי) באופן לא יעיל במכוון - הן מספקות תערובת עניה מדי. Stochiometric ratio אופטימלי לכמות גזים רעילים קטנה, לא אופטימלי להספק המנוע המקסימלי.

מנועי קרב' ישנים יותר, לעומת זאת, לא סובלים מה"תופעה" :)

על מה שאני כותב, אתה יכול להריץ חיפוש.

פורסם

אבל אף אחד לא ענה לי... מה ההבדל בין AX TRS ל-AX GT? האם רק קרבורטור אחר, סעפת יניקה תואמת, וקאמשפט אחר? האם אין שינויים אחרים?

פורסם
לא צריך להיות מדען טילים סובייטי, הזרקה וקרב' שניהם תפקידם להזין את המנוע בדלק. קרב' הוא מערכת מכאנית שלא יודעת להסתגל לשינויים בפעולת המנוע, מערכת הזרקה מנוהלת ע"י מחשב שע"פ הצורך משנה כמויות דלק, תיזמוני הצתה וכו' או בקיצור עובד בצורה יותר מדוייקת, יעילה וחסכונית.

העניין הוא שמערכת הזרקה אופיינית, שמצוידת בחיישן חמצן שהוא לא WB -WIDE BAND , לא יודעת לעבוד בחוג סגור ביחס שהוא לא סטוכיומטרי, 1:14.7 , והיחס הזה הוא לא בהכרח החסכוני ביותר. ניתן לחסוך בדלק אם עובדים בתערובת ענייה קצת יותר, כמו למשל 1:16 , ואת זה קרב' יודע לעשות בלי בעייה, והוא גם עושה את זה במצערת פתוחה למחצה. בנוסף, הממיר אוהב שהמנוע עובד ביחס סטוכיומטרי.

יש מערכות הזרקה שמתכמנות ובשיוט הן נכנסות למוד שבו הן יוצאות מלופ סגור, עוברות לתערובת ענייה, ופעם בכמה דקות בשביל לבדוק את עצמן שהן לא שורפות את המנוע, חוזרות ללופ סגור.

בכל מקרה, בשורה התחתונה, וכשמכניסים לחשבון את העובדה שמערכת הזרקה תמיד מדייקת, וכשהיא מתקלקלת היא יודעת להתריע על כך, אני לא חושב שהיתה עלייה בצריכת הדלק של מכוניות מאז שנכנסו מערכות ההזרקה לעסק. אם כבר, אז ההיפך הוא הנכון.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

אני עדיין לא הבנתח דבר אחד.

עם אני מחליף את מערכת ההזרקה החד נקודתית בזוג קרבורטורים או ב הזרקה רב נקודתית.

האם אני עובר טסט?

אני שואל כי לי יש 205 שנת 89 1.4 לפני אוברול.

ואני מעוניין בזוג קרבורטורים כפול.

חשוב להזכיר שלמיטב ידעתי לרכב שנת 89 אין בעיות מיוחדות של זהום אויר בטסט.

אבל שהטסטר יפתח מכסה מנוע ויראה זוג קרבורטורים מה תיהיה תגובתו??

האם חוץ מ סעפת יניקה וזוג קרבורטורים אני צריך משהוא נוסף??

האם צריך להחליף ראש מנוע, קאמשפט?

תודה

נ.ב

החזרתי מתהום הנשיה

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

קודם כל - סחטיין על ההקפצה המטורפת :wink:

שנית - ההחלפה תהיה הרבה יותר מוצלחת במידה ותרכיב ראש + קרבורטרים + סעפת מקוריים של AX ספורט/205 ראלי.

ולסיום - יכול להיות שתצטרך לעשות גם התאמה של הכבל גז.

פורסם

קשה לי להאמין שתיהיה לך בעיה, בטח במקרה שלך שבוא אתה מחליף קרבורטור בקרבורטור.

שמור על CO בתחום התקין ועל מראה "נקי" ואני ממש לא חושב שתיהיה לך בעיה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...