Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7445 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

התפנה לי קצת כסף :-), והייתי רוצה מאוד לשדרג את איכות השמע במכונית.

כרגע מותקן לי:

HU של JVC, מדגם KD-SX840 (ישן יחסית, ללא MP3).

מגבר פרואל 4 ערוצים

מקדימה: Infinity Kappa

מאחורה: Kenwood 6X9 KFC 6908 או משהו כזה...

בסך הכל אין מה להתלונן, אבל משהו חסר לי ומפריע לי. לי באופן אישי נדמה שהאחוריים הם החוליה החלשה, אבל חשבתי שאתם המקצוענים תוכלו לייעץ לי איזה שדרוג הייתם עושים קודם.

אני מקשיב בעיקר לרוק/ג'אז.

תודה מראש...

פורסם

אני יכול להשקיע כ-1500-2000 ש"ח...

הבעייה היא שגם קשה לי להגדיר מה בדיוק חסר לי.

אנסה: הקדמיים נותנים לי מעט מאוד באס, שאותו אני כן מקבל מהאחוריים, אבל האחוריים - הצליל שלהם לא כל כך נקי. סאב זו אפשרות, אבל אני לא בטוח שזה מה שיעשה את ההבדל.

הקדמיים צורמים לי לפעמים בגלל הטרבל, ואז אני צריך לשחק עם זה כדי למצוא את האיזון הנכון - ואת זה אני בדרך כלל לא מוצא - אני מקבל צליל "קרוב" מדי ולא נעים, או לחילופין "רחוק" מדי.

פורסם

אני רק יודע שהמגבר הוא 1200 W, 4 ערוצים + שליטה על סאב. אבל לא יותר מזה, כיוון שאני לא ממש מבין בזה, אני חייב להודות.

למה זה יעזור אם האחוריים יחוברו ישירות ל-HU ?

פורסם

בקשר לשאלתך זה יעזור קודם כל מכיוון שכמו שאמרת הצליל של האחוריים לא כל כך נקי. כשתחבר אותם לHU הם יהיו פחות דומיננטיים וישפיעו פחות. המטרה היא שהסאונד יבוא מקדימה מולך ולא מאחורה. כשתנתק אותם מהמגבר יהיו לך שתי יציאות פנויות וכך תוכל לחבר אליהם סאב.

אני בדעה שלא צריך בכלל רמקולים מאחורה אלא זוג קומפוננט טוב מקדימה וסאב. אצלי יש אחוריים אבל הם מוגברים ממש בעדינות וכמעט לא מורגשים.

פורסם
אני יכול להשקיע כ-1500-2000 ש"ח...

הבעייה היא שגם קשה לי להגדיר מה בדיוק חסר לי.

אנסה: הקדמיים נותנים לי מעט מאוד באס, הם לא אמורים לתת סאב זה התפקיד של האחוריים \ סאב (שמומלץ יותר)

שאותו אני כן מקבל מהאחוריים, אבל האחוריים - הצליל שלהם לא כל כך נקי. סאב זו אפשרות, אבל אני לא בטוח שזה מה שיעשה את ההבדל. אז באמת שווה לך להביא סאב שיתן לך את הבאס במקום האחוריים, זה יעשה הבדל !

הקדמיים צורמים לי לפעמים בגלל הטרבל, ואז אני צריך לשחק עם זה כדי למצוא את האיזון הנכון - ואת זה אני בדרך כלל לא מוצא - אני מקבל צליל "קרוב" מדי ולא נעים, או לחילופין "רחוק" מדי.

אז אולי כדאי שתשקיע ב HU חדש שיהיה לך יותר אפשרויות לכוון את הסאונד כמו שאתה אוהב.

סה"כ ב2K - אתה יכול להביא ב 1100 ש"ח - 1300 ש"ח רדיו דיסק סידרה 7 חדש. + 500 ש"ח - 700 ש"ח סאב.

נישאר לך עודף להתקנה , ותיראה שיהיה הבדל.

כדאי אולי שתברר כמה RMS מפיק המגבר שלך בגישור של 2 ערוצים ואז תוכל לחבור סאב לפי זה.

פורסם

אין טעם עכשיו להביא HU חדש כי לבחור אין סאב בכלל. המלצה שלי ליקנות סאב וואפר טוב עד 1000 שקל. באזור ה300 וואט RMS של CERVIN VEGA V-MAX או KICKER COMP VR. ישאר עוד 500 שקל לשידרוג הבא. אולי אחלפת קומפוננט או מגבר ליותר חזק אם המגבר לא חזק במיוחד!

• תוכן חדש...