Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תעשיית הרכב בישראל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8403 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה בעצם תעשיית הרכב בישראל בעבר לא הצליחה?

למה היום לא מקימים מפעלים ומתחילים לייצר מכוניות פרטיות או מסחריות ?

הרי ,

מימון, לא בעיה להשיג.

טובי המוחות - קיימים.

מקום - יש בשפע.

ייבוא סדיר של משאבים (מתכות ועוד חומרי גלם)- אפשרי.

אז למה לעזאזל אין מפעל בארץ לייצור רכב?

(חוץ מסופה וכל השאר)

תחשבו על זה, מכוניות מתוצרת הארץ יכולות לעלות הרבה יותר זול, הן יהיו מכוניות עממיות,ואני בטוח שיהיו מתחרות ראויות (במשך הזמן) למכוניות אחרות.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

כן ויש גם את הקטעים של הווונדה הווונדה פול אוטומט......

לא סתם... קיצור ישראלים לא מספיק פטריוטים לקנות תוצרת מקומית.. בלי קשר לשוק העולמי

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם
כן ויש גם את הקטעים של הווונדה הווונדה פול אוטומט......

לא סתם... קיצור ישראלים לא מספיק פטריוטים לקנות תוצרת מקומית.. בלי קשר לשוק העולמי

אתה צודק כשאתה מדבר על האופי הישראלי (הכל תלוי בחינוך) שאוהב להינעל על דברים מסויימים.

אבל ,אני חושב שישראלים כן יקנו מכוניות מתוצרת הארץ אם המכוניות יגיעו לרמה שיכולה להתחרות ברכבים תוצרת חוץ באבזור,התנהגות נסיעה ועיצוב (לא חסרים מעצבים מבצלאל :) ).

לפי דעתי זה כרוך בסיכון, אבל עם תכנון נכון ואסטרטגיית שיווק נכונה - הכל אפשרי.

שמוליק

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם

מימון, לא בעיה להשיג.

טובי המוחות - קיימים.

מקום - יש בשפע.

היה נחמד אם כל הדברים האלו היו נכונים, אבל הם לא... לא חסרות סיבות מדוע אין תעשיית רכב בישראל...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מימון, לא בעיה להשיג.

טובי המוחות - קיימים.

מקום - יש בשפע.

היה נחמד אם כל הדברים האלו היו נכונים, אבל הם לא... לא חסרות סיבות מדוע אין תעשיית רכב בישראל...

רוני

אילו סיבות ? בוא נפתח דיון מהת'רד הזה.

נורא מעניין אותי.

אין גם תוכנית טלוויזיה שדנה בנושאי מוטוריקה - יש קשר ?

שמוליק

פורסם

מימון, לא בעיה להשיג.

טובי המוחות - קיימים.

מקום - יש בשפע.

רוני

אילו סיבות ? בוא נפתח דיון מהת'רד הזה.

נורא מעניין אותי.

אין גם תוכנית טלוויזיה שדנה בנושאי מוטוריקה - יש קשר ?

שמוליק

מימון - ברור שיש , בלי סוף, אנשים מתים להשקיע מיליארדים של דולארים באוזר שידוע כחבית הנפץ הגדולה בעולם.

טובי המוחות - פטריוטי, אבל אופטימי, אין לנו פה שום מוח טוב שמבין או עסק בתחום , הכו צריך להיות ייבוא

מקום - יש בשפע גם באנטרטיקה.

ייבוא סדיר של משאבים (מתכות ועוד חומרי גלם)- אפשרי אבל יקר, מאוד, לא יותר פשוט להקים מפעלים בסין או בטורכיה שם כורים את המשאבים ומעבירים למפעל ?

מה עם כוח עבודה ?

על כל עובד כאן אתה מעסיק 10 בתורכיה .

אין שום סיבה בעולם להקים כאן מפעל רכב, לצערי.

פורסם

בוא נראה מה צריך, בגדול, בשביל לפתוח מפעל לייצור רכבים.

1. כסף. הרבה מאוד כסף. (תזכיר לי איפה יש במדינה הזאת הרבה מאוד כסף? או מישהו שמוכן להשקיע אותו...)

2. ידע - צריך לרכוש ידע מחברות בחו"ל. צריך מהנדסי רכב מקצועיים, המון המון כוח אדם בעל ניסיון שיתכנן וייצר. הרבה מאוד טכנולוגיה יקרה.

3. צריך להפעיל מערכים אדירים של שיווק והפצה, מוסכים, מאגרי חלפים, פסי ייצור.

יש עוד הרבה אבל בינתיים - למה נראה לך שזה אפשרי? מתי שמעת על יצרן מכוניות שאיננו יצרן איזוטרי של מכוניות ספורט, שמצליח לקום מאפס ולייצר מכוניות להמונים? זה פשוט לא קורה. המגמה כיום היא של מיזוגים, לא של יצרנים חדשים. במיוחד לא בארץ רבת סכסוכים ומתנדנדת כלכלית כמו שלנו...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
בוא נראה מה צריך, בגדול, בשביל לפתוח מפעל לייצור רכבים.

1. כסף. הרבה מאוד כסף. (תזכיר לי איפה יש במדינה הזאת הרבה מאוד כסף? או מישהו שמוכן להשקיע אותו...)

2. ידע - צריך לרכוש ידע מחברות בחו"ל. צריך מהנדסי רכב מקצועיים, המון המון כוח אדם בעל ניסיון שיתכנן וייצר. הרבה מאוד טכנולוגיה יקרה.

3. צריך להפעיל מערכים אדירים של שיווק והפצה, מוסכים, מאגרי חלפים, פסי ייצור.

יש עוד הרבה אבל בינתיים - למה נראה לך שזה אפשרי? מתי שמעת על יצרן מכוניות שאיננו יצרן איזוטרי של מכוניות ספורט, שמצליח לקום מאפס ולייצר מכוניות להמונים? זה פשוט לא קורה. המגמה כיום היא של מיזוגים, לא של יצרנים חדשים. במיוחד לא בארץ רבת סכסוכים ומתנדנדת כלכלית כמו שלנו...

רוני

ומה שהכי חשוב זה שוק מקומי , שאין כאן בינתיים, ללא שוק מקומי מסיבי , למפעל רכב אין זכות קיום

פורסם

אני מניח שאתם צודקים,מה שאמרתם הם דברים הגיונים מאוד.

הכל תלוי אחד בשני, המצב הכלכלי, פלח השוק,המצב המדיני ועוד..

אז למה אין תוכנית טלוויזיה שדנה בנושא המוטורי ?

גם זה אי אפשר ?

שמוליק

פורסם
תחשבו על זה, מכוניות מתוצרת הארץ יכולות לעלות הרבה יותר זול,

זה לא נכון שהן יהיו יותר זולות.

כיום לא מוטל מכס כלל על מכוניות המיובאות מאירופה וארה"ב, ועל מכוניות ממדינות אחרות (יפן, קוריאה) יש בסה"כ מכס בגובה 7%.

עיקר המיסוי הוא מס-קניה בגובה 95% על רכב פרטי ו-75% על רכב מסחרי, וכן מע"מ המחושב אחרי מס הקניה, כך שהוא כמעט כפול במכוניות פרטיות: כ-35%.

סה"כ מיסים בגובה 135% מהסכום אותו משלשל היבואן/ יצרן לכיסו על כל רכב.

מס קנייה ומע"מ, ישלם כל יצרן מקומי בדיוק כמו שמשלם יבואן על רכב מיובא. זאת גם הסיבה שהסופה עולה כמו דיפנדר- תע"ר משלמים עליה מס כמו ש"חברת המזרח" משלמת על כל דיפנדר.

מצב זה (מיסוי זהה על רכב מיבוא ומיצור מקומי) נובע מהסכמי סחר בינ"ל עליהם חתומה ישראל, ומטיל בספק את הכדאיות הכלכלית ליצר בארץ. עדיף ליצר בטורקיה למשל, וליבא. ההפרש בעלויות השכר יהיה גדול מעלויות המשלוח.

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם

מה בנוגע לאפשרות של הרכבה בארץ?

אפשרות בדומה לרוברים הישנים - בהם התקינו מנועי הונדה?

יש מלא מכוניות שלקחו מכלולים מחברות אחרות, ויש

מלא מכוניות שממש מבוססות על אחרות.

למשל קחו את האוקטביה אחרי המתיחת פנים.

פשוט פאסאט עם סמל של סקודה..

סקודה לא מרוויחה מזה?

איך סופה מייצרים? הם בונים פה את המנועים? שלדה?

כל חור בלילה שחור, אבל של ג'ינג'יות זוהר בחושך

פורסם

לא רק ...

יש גם דברים יותר מטורפים כמו שדיאטסו קנו ת הפס יצור של הקאדט ויצרו את אחד המכוניות המסריחות ביותר בהיסטוריה.......

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם
למה בעצם תעשיית הרכב בישראל בעבר לא הצליחה?

למה היום לא מקימים מפעלים ומתחילים לייצר מכוניות פרטיות או מסחריות ?

הרי ,

מימון, לא בעיה להשיג.

טובי המוחות - קיימים.

מקום - יש בשפע.

אז למה לעזאזל אין מפעל בארץ לייצור רכב?

(חוץ מסופה וכל השאר)

תחשבו על זה, מכוניות מתוצרת הארץ יכולות לעלות הרבה יותר זול, הן יהיו מכוניות עממיות,ואני בטוח שיהיו מתחרות ראויות (במשך הזמן) למכוניות אחרות.

שמוליק

קישון כבר כתב על זה ב 1962 בספרו "אחד האמשים". כל מילה נוספת מיותרת.

נמרוד

מכונית עממית.gif

• תוכן חדש...