טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,346 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מחפש HAYNES ללנצ'יה תמה
הודעה אחרונה מאת רונן ק., -
- 2 עוקבים
- 29 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
1.)הרכב מסוג סיטרואן c - 5 , מנוע hdi , לאחרונה הוחלף מחזיר השמן של הטורק מאז הרכב מאיץ בסוג של גמלונויות במהירויות של 70-100 , קמ"ש, ומתקשה לשמור על מהירות שיוט באופן רציף, למישהו יש השערה מה עלולה להיות הבעיה, בבדיקה בדיאגנוסטיקה הרכב תקין לחלוטין מעבר לכך מדובר ברכב מצוין ואמין מאוד. 2.)בנוסף רציתי לדעת מהו ההבדל בין מים ירוקים ברדיאטור, ובין מים בגוון חום בהיר (כתום) ?
הודעה אחרונה מאת אורמת, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שמתי לב שההגה אצלי (לא הגה כח) יותר קשה בהשוואה לרכב זהה (205 FOREVER) משנתון אחר (שלי חדש יותר). אני מדבר גם על הרגשת ההגה תוך כדי נסיעה, לווא דווקא בחניה/נסיעה איטית. מה הבעיה? ומה הפתרון? תודה.
הודעה אחרונה מאת e.t, -
-
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בקשר לחיישן למדה שהתערובת נהיית יותר עשירה המתח יותר גבוה או יותר נמוך (סתם מעניין אותי לבדוק עם וולט מטר) **** עריכה **** הכותרת שלך נערכה. בהודעה שלך אין סימני פיסוק. מה אתה בדיוק מנסה להודיע לנו ? קרא את כללי הפורום, גבר (ההודעה מנוסחת בלשון זכר אך מתייחסת לגברים ונשים כאחד) http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=737
הודעה אחרונה מאת Shahaf, -
- 3 תגובות
- 998 צפיות
שוב אחזור על עיקרי הפרטים, מדובר ברכב בן פחות משנה, ברכב הוחלף מחזיר שמן של הטורק, מאז ההחלפה הרכב לא סוחב כמו שצריך ומאיץ בגמלוניות, ובצורה מוזרה. שאלתי הנוספת(לגבי צבע המים ברדיאטור) כלל לא היתה קשורה לנושא העיקרי אלא נשאלה כדרך אגב למי שהדבר לא מספיק ברור לו, הנני מציין זאת לאור התגובות הרבות שקיבלתי לנושא זה, על תשובתכם לגבי נושא סחיבת הרכב אודה.
הודעה אחרונה מאת Shahaf, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
106 XSI בין כנף ימין לגלגל נכנס 4 אצבעות בין כנף שמאל לגלגל נכנס 2 אצבעות תשובות מקצעויות יתקבלו בברכה שי
הודעה אחרונה מאת RACEPAK, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 35 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
אני רואה במזדות החדשות.....האור הקדמי הוא הרבה יותר בהיר...משל שאר המכוניות ויש עוד כמה סוגים של מכוניות שהאור בהיר יותר......איך זה? איזה מין מנורה זו? שעושה אור יותר בהיר ממנורה H4 רגילה?! תודה תמיר
הודעה אחרונה מאת arm123, -
-
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
כאשר הרכב שלי מגיע לטמפרטורת עבודה נכונה ואני שולף את מדיד השמן,אני מבחין ביציאת עשן מפתח המדיד החוצה. האם זה תקין? או האם זה מצביע על בעיה. אגב- הרכב אינו צורך שמן תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת שמוליק יהוד, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
נורית עם ציור של מאוורר נדלקת לי באיזור של ה SPEED וה OIL מימן ללוח השעונים. בדקתי את פיוז המאוורר והוא בסדר מה יכולה להיות הבעיה ?
הודעה אחרונה מאת רונן ק., -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני גר בר"ג ליד הבורסה בבעלותי גולף 92 עכשיו,לפני הרבה שנים הגולף הוחנתה בטיילת בגלל שאבא שלי עבד באלנבי אז האוטו התמלא חלודה לדוגמא: מתחת לפנסים האחוריים יש חלודה , בבגז אפילו נוצר חור קטן ומתחת לחלונות יש גם הרבה חלודהה אני רוצה לטפל בזה , איפה כדאי לי וכמה יעלה לי כל העסק? פשוט חבל לי על האוטו איך שהוא נהרס ככה מה שאתם רואים בתמונה זה כלום עוד בפנס השני בכלל חום ובבפנים גם!
הודעה אחרונה מאת Syst3m, -
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הצרפתים נפלו על הראש. רציתי להחליף מגבים ל-C-5 מודל 2005 במוסך נאמר לי שבגלל מבנה המגב, אין מגבים חלופיים אלא רק מקוריים. אלו עולים 240 ש"ח ! הם השתגעו?
הודעה אחרונה מאת MX-5, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 17.9 אלף צפיות
שלום, לאחרונה רכשתי HYUNDAI ACCENT 2001. בבדיקה שלפני הקניה יצא שההיגוי תקין כמו כן גם הצמיגים תקינים. לאחר כמה ימים של נסיעה והכרת הרכב אני מרגיש שהוא טיפה נוטה ימינה, ועל מנת שהרכב ייסע ישר יש להטות את ההגה טיפה שמאלה (במהירויות נמוכות וגבוהות) כיצד אני יודע אם מדובר בכיוון פרונט או באיזון או כיוון גלגים. מה ההבדלים ביניהם? האם ישנה בדיקה שאני יכול לבצע בעצמי על מנת לזהות את מקור הבעיה ולא לשלם סתם על בדיקה? נאמר לי שכיוון פרונט עושים במקרים קיצוניים כמו לאחר תאונה וכו'... במקרה הנ"ל הרכב לא עבר תאונה למיטב ידיעתי תודה.
הודעה אחרונה מאת צביקה., -
-
- 7 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מחפש שטיחי אלומיניום לרכב...ברזל, פלטה...איפה אפשר למצוא...ובזול, תודה
הודעה אחרונה מאת NIKIG, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 11.4 אלף צפיות
1. כמה עולה ניקוי קרבורטור? 2. כמה עולה שיפוץ קרבורטור? 3. מה ההבדל בין ניקוי לשיפוץ קרבורטור? ומה ההבדל במחיר בין אם משפצים ומנקים לי את שלי לבין אם מתקינים לי קרבורטור משופץ אחר?
הודעה אחרונה מאת צביקה., -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אם יש לי רכב עם קרבורטור שאוכל (אוכל = צורך) 96 ואני שם לו דלק 95 מה הנזק שיגרם אם בכלל? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 1 תגובות
- 999 צפיות
אוקיי אז זו הבעיה : כאשר אני מניע תאוטו (תאוטו = את האוטו) בבוקר האוטו נוסע חלק לא נחנחק לא כלום עד שהוא מגיע לחום מסוים ואז כאשר לוחצים פול גז והפילטר הפתוח נפתח האוטו מין נחנק כזה, לי נראה שזה בגלל שהפילטר פתוח מקבל אויר חם אז הוא נחנק. עזרות התקבלו בברכה על הרכב מותק פילטר אויר פתוח שממוקם בידיוק על המצערת
הודעה אחרונה מאת RACEPAK, -
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
את המנורה שבקושי האירה החלפתי לפלורוסנט. יש בזה 3 מצבים DOOR , ON ,OFF הבעיה היא שזה נדלק רק כשפותחים את הדלת, וזה לא נדלק כששמים את זה על ON. נציין גם שבמנורה שהייתה קודם לא היה את הבעיה הזאת. הפלורוסנט מחובר עם שני חוטים (+ ו -) אמור להיות עוד חוט?
הודעה אחרונה מאת WRX, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום מה דעתכם על מי הרדיאטור שמוכרים באוטו דיפו לשימוש ללא מהילה אני מתכוון לאלה המיוצרים במיוחד לאוטו דיפו ורשת אייס ממולאים ע"י חברת דלק שווה או סתם מים צבועים?
הודעה אחרונה מאת tori, -
עלתה בראשי מחשבה: האינטרקולר מקרר את האוויר שנכנס לטורבו, וככה מקבלים דחיסה יותר גבוהה שמפיקה יותר ביצועיים, משום שאוויר קר נדחס יותר טוב מאוויר חם. זה כבר אנחנו יודעים, נכון ? אז אם זה פועל ככה, אז למה לא להתקין משהו דומה שיקרר את האוויר שנכנס לפילטר (במנוע אטמוספרי רגיל) ככה שיכנס דרך הפילטר אוויר קר בדומה לפעולה שעושה אינטרקולר במנוע מוגדש ? קיימים פילטרים כאלה ?
הודעה אחרונה מאת סבא ג'פטו, -
היינס לפולו
מאת knfevg- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 783 צפיות
איפה אני יכול לקנות ספר של היינס על פולו בארץ?
הודעה אחרונה מאת sathack, -
- 1 תגובות
- 848 צפיות
היכן ניתן למצוא באינטרנט סכימות חשמליות ללנצ'יה תמה ובכלל ספרים יותר מפורטים על מכונאות כללית של הרכב עצמו. יש לי רצון ללמוד את הרכב הזה לפרטים ובטוח שיש לו ספר מתאים מהיצרןץ אם יש למשהו אשמח לקנות או לצלם חלק ממנו.
הודעה אחרונה מאת David205Rallye, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הנדון: צריה של רנו אקספרס שמאלית . אם משהו יכול להסביר לי בקצרה איך היא מתפרקת. הבנתי שיש 3 ברגים שתופסים אותה בגיר וכשמפרקים נוזל שמן גיר. אך הפירוק שלה מהנאבה (תופסן דיסקית) לא מובן לי.
הודעה אחרונה מאת חנן-ג'יפולוג, -
-
הורדת ממיר (סקסו) 1 2
מאת sronis-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
אני כנראה מוריד את הממיר באוטו היום. הבנתי שאצלי מכיוון שהממיר לא מחובר משני הכיוונים עם ברגים אלא רק מאחד, צריך לחתוך בצד אחד, ואז יש שתי אפשרויות - או ליצור חיבור מיוחד על הצינור ולהחליף את הממיר בתיבה מרוקנת (לא לגמרי מרוקנת כדי למנוע יותר מדי רעש), או פשוט לרוקן את הממיר עצמו, שזה זול יותר משמעותית, מסתבר. יש לכם הצעות, רעיונות? (מניסיון כמובן). הבנתי שאם הממיר היה מחובר משני הכיוונים העלות הייתה כ-200+ ש"ח, אבל מכיוון שצריך לרוקן אותו, העלות היא כ-400. אני חושש מעט מעניין הרעש - הבנתי שהוא יהיה חזק יותר, השאלה היא בכמה? אני לא מעוניין ברכב מרעיש ולא מתכוון להחליף אגזוז כרגע. רוני
הודעה אחרונה מאת eyal_ro, -
-
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מישהו מכיר את מוסך "אבו דאוד" ביפו,מורשה פיז'ו סיטרואן. למישהו יש ניסיון איתו?מקצועי?אמין?מחירים?
הודעה אחרונה מאת 2fast4ever, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שטיחים קדמיים, נוסע+נהג של פיאט בראבו, מוכרים כאלה בכלל?
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם ברשותי יונדאי אקסנט 2001 , 114,000 ק"מ אוטומטית שלאחרונה מתחילה לזלול שמן הוספתי 3/4 קילו לפני 7,500 ק"מ (15w 40 סטנדרטי של דלקול)והיום לאחר 1,500 ק"מ נוספים השמן נעלם כלא היה.כמו כן נוזל הקירור גם אוזל (שוס ללא סימני נזילה ). אין סימני נזילה , או עשן . אני לפני טיפול בסוף החודש של 120,000 ק"מ . בטיפול הקודם הרכב עבר פלשינג וניקוי ופיחת נחירים עקב רעשים במנוע (הבעלים הקודמים לא טיפולו ברכב ע"פ זמנים). שמתי לב בהיסטורית הטיפולים של הרכב לא הוחלפו מחזירי שמן בעת החלפת טיימינג (ב90,000ק"מ) . מה מומלץ לבדוק ושות ע"מ שלאיעבדו עלי (המוסכניק שלי טוען שמומךץ לעשות פלשינג בכל החלפת שמן). תודה , שלומי
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
מים מים מים!
מאת shay5119- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לפני זמן מה התיעצתי איתכם לגבי התחממות הרכב ובעיקר כאשר הרכב מגיע לטורים גבוהים. המים במיכל העיבוי היו מגיעים ממש לרתיחה ואז היו נעלמים (אני לא בטוח אם התאדו דרך צינור העודפים או נעלמו לאנשהו...). שלשום הייתי במוסך והחליפו לי את הפקק של הרדיאטור (הגומיה היתה קרועה) וכן החליפו את הטרמוסטט ובדקו את היוניט. אתמול ביצעתי את נסיעת המבחן ובאמת האוטו לא מתחמם כלל (חזר לטמ"פ הנורמלית שלו - בערך רבע) והקפדתי להשגיח ולבדוק את שעון הטמ"פ. העניין שמדאיג אותי הוא שחזרתי מהעבודה, לאחר נסיעה רצופה של כשעה בערך שמתי לב לרגע שפתאום מד הטמ"פ קפץ לשניה אחת לשלושה רבעים בערך ואז מייד ירד לרבע. לאחר שעצרתי ופתחתי מכסה מנוע ראיתי שהמים במיכל העיבוי אומנם לא במצב רתיחה אבל גובה מפלס המי…
הודעה אחרונה מאת shay5119, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
באיזור המרכז איפה יש?
הודעה אחרונה מאת carisma kfir, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני רוצה לשפר את הכח של האיביזה שלי ולחסוך בדלק באותו זמן, חשבתי על פילטר אוויר או צ'יפ (אם יש במחיר כזה משהו שווה) יש עוד רעיונות? או אולי עוד דברים אחרים שאני יכול לשפר במחיר הזה? תודה
הודעה אחרונה מאת ramigt, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש לי בעיה ברכב - 106 xsi 1.6 הבעיה היא כזו: שאני ונסע בטורים נמוכים ונותן פול גז האוטו נחנק אבל שנותנים טיפה גז הוא נוסע הרבה יותר טוב עכשיו יש לי פילטר באוטו ורציתי לדעת אם זה קשור הבעיה חמורה יותר כאשר האוטו חם
הודעה אחרונה מאת High Octane,
-
מי מחובר 56 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 993 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Pavlik
- BRAVO_SX
- פינקו
- ymalool
- WE988244
- o.r
- amosbmw
- sperial
- חוםואבק
- RedLabel
- רפי לין
- matan_mil