טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,346 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 714 צפיות
בזמן האחרון מופיע לי המס 100 על הצג הדיגיטלי בלוח המחווונים עם סימן של מפתח(כלי עבודה-אני מאמין שהרכב רוצה טיפול) מה שאני לא מבין זה שהמס עולים כל יומיים שלושה 100 200 300 ..... חשבתי שהרכב רוצה לחגוג את הסילבסטר איתי ביחד .(106 שנת 2000) .ההודעה מופיעה במצב של סוויצ פתוח מהבהבת למס שניות ונעלמת . מישהו יכול לפתור את התעלומה??
הודעה אחרונה מאת יניב921, -
- 22 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אתם מכירים את הרפידות שמרעישות בעת בלימה חלשה? סבבה, גם אני, ואני שונא את זה! אני מחפש כרגע רביעיית רפידות לראלי שלי, ואין שום דרך לדעת האם הם מרעישות לפני ההתקנה - פרט לרשמים מאנשים! אני לא רוצה ליפול בקטע הזה, חבל לי לזרוק 400 ש"ח לפח ולהשיג רפידות מרעישות. אודה לכם אם תרשמו את שם הפירמה ו\או הדגם של הרפידות שלכם - והאם הם מרעישות או לא! מצידי שיהיה פה מגה-שרשור שישמש את כל האנשים חולי הנפש כמוני, ע"מ שידעו באילו רפידות אין חריקות. בעיקר אני מחפש רשמים על Mintex 1144, Frodo DS, ATE שנחשבים מצויינים מבחינת בלימה אבל לא ידוע אם הם מרעישים.
הודעה אחרונה מאת Fireball, -
- 1 תגובות
- 934 צפיות
נהיה לי אוסף נחמד של חלקים שהחלפתי באונו אחרון זה המצבר משנת 00 לא סבל את הקור הזה התקנתי חדש איזה כיף חשבתי שזה עולה 500 ש"ח אבל יצא 300 רק את המצבר וגם פנס קדמי שניהם לא בא לי לצרף לאוסף ולא בא לי לשמור אותם מה אתם אומרים יש מה לעשות איתם ?
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לפי מה שהבנתי, ב205 צריך למלא נוזל קירור גם במיכל שנמצא בצד שמאל מעל האלטרנטור וגם בתוך הרדיאטור עצמו. השאלה היא איך אני ממלא ישירות לתוך הרדיאטור את הנוזל קירור?
הודעה אחרונה מאת elad1299, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
קניתי היום שמן מסוג royal pirple 15W40 האם מישהו שמע על השמן? השמן הוא סינטטי עם תוסף מיוחד רציתי לדעת האם אני יכול להישתמש בוא ליאריס TS שלי?
הודעה אחרונה מאת nit_zan, -
- 20 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
שלום, הפנסים ברכב של ההורים שלי נהיו צהובים, וממש כבר לא מאירים את הדרך כמו שצריך האם אפשר לפתוח את הפנס ולנקות אותו מבתוכו? או שהאפשרות היחידה היא להחליף את הפנס קומפלט? הרכב הוא יונדאי לנטרה שנת 99, ודרך אגב ראיתי שזה מחלה ביונדאי , כל יונדאי שניה שאני רואה על הכביש הפנסים שלה הצהיבו מהזמן... תודה לכל מי שיכול לעזור.
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
כמו ביצה שזרקו והתייבשה. בכל מקרה פוליש ווקס לעשות לבד לא עזר. מה יכול להמיס את זה בלי לפגוע בצבע הרכב? מדובר בהונדה סיויק שרק קנינו ואז שמנו לב לזה. צבע כחול מטאלי
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 1 תגובות
- 873 צפיות
שבוע טוב, קשה להניע את הרכב שהוא קר,במיוחד בבוקר . האם ניקוי קרבורטור יפתור את הבעיה? תודה.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
בעיה בשעונים
מאת נדב נזרי- 4 תגובות
- 807 צפיות
לפעמים כאשר אני מניע את הרכב כל השעונים זזים עד הסוף (הטורים עד 7000,המהירות עד 220 והספידומטר מיתאפס).ולאחר שניה השעונים חוזרים למצב הרגיל. הרכב הוא פיאסטה 2002
הודעה אחרונה מאת ebari, -
נורות לד כחולות
מאת danyu- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, רציתי לדעת האם חוקי להתקין נורות לד כחולות מתחת לרכב בתוכו או על הפגוש הקדמי בנוסף אם מישהו יודע מה פשר העלות הגבוהה חבר שלי רוצה להתקין ברכב שלו ולא מבין למה זה יקר יותר מנורה רגילה
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
לאחר פירוק חלק מלוח המכוונים (הקונסולה של המזגן) ופירוק לוח השעונים (אל תשאלו למה, פירוט בעתיד) האוטו הפסיק לאותת. יש לציין כמה עובדות: כשאני לוחץ כדי לאותת, אין בכלל רעש של ממסר (קליק-קליק) שאר הפעולות בידית האיתות (אורות, צופר וכו') וכמו כן הוישרים עובדים יופי-יופי ניסיתי לנתק ולחבר את הידית איתות, היא יושבת יופי והכבלים מחוברים יש לכם רעיון מה השתבש?
הודעה אחרונה מאת slash, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כמה זמן להמתין כך שהסוללה תטען מחדש עד הסוף? במלים אחרות כמה זמן להמתין עד שמכבים את האוטו ? ושאלה שנית, הזמן הזה האם אפשר להישאר על סרק או שזה צריך להיות נסיעה ?
הודעה אחרונה מאת צביקה., -
- 17 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
חברות ביטוח דורשות לשים קודנית על רכב, אשר רכשתי. 1) קודנית של איזה חברה מומלצת, איזה סוג. 2) האם משהו שמע על קודנית מסוג "כנף"? 3) האם קודנית באמת עוזרת נגד גניבות? 4) על איזה אמצעי הגנה היתם ממליצים? תודה.
הודעה אחרונה מאת fishon, -
- 0 תגובות
- 618 צפיות
עד היום חשבתי שלהחליף את הטרמוסטט זה משהו רציני, היום הסתכלתי על הבית שלו, זה לפתוח 4 ברגים להוציא את הישן לשים את החדש פלוס האטמים שלו. מה שאני פוחד ממנו זה 1. האם לאחר ההחלפה אני ממלא מים לפי כמה שחסר או שרצוי לרוקן הכל ולשים מחדש? המים הוחלפו לפני פחות מ 10 אלף ק"מ. וכדי לרוקן את האויר במערכת האם מספיק להשאיר את פקק המילוי פתוח כמה דקות כדי שהאויר יצא או שיש פעולה נוספת שצריך לעשות? 2. האם יכול להיות סיבוך שרצוי שאני אדע עליו לפני העבודה או שפשוט לפתוח את הבית לשים טרמוסטט עם האטמים ולסגור? צריך לסגור את הברגים עם מפתח מומנט? הטרמוסטט מתחבר לבית בצורה מסויימת או איך זה נראה בפנים? אם יש למישהו תמונות של בית טרמוסטט פתוח כדי שאני אראה לפני הפתיחה זה מאוד יע…
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני מעוניין לצבוע את הכנפיים הקדמיות של הסובארו שלי. היא בצבע לבן, והכנפיים מאוד מקולפות. הייתי אצל צבעי היום והוא אמר שהכנפיים מתקלפות בגלל שצבעו אותן בצבע לא מקורי והוא יצבע רק בצבע מקורי ואפילו יצבע קצת את סף הדלתות כדי שלא יראו הבדלי צבע. הוא דרש 350 ש"ח לכל כנף (700 ש"ח), והוא גם יעשה לי מעט תיקוני חלודה במקומות שבהם יש חלודה ויביא לי קצת צבע כדי שאם אני ארצה אני אצבע באופן עצמאי מקומות עם חלודה (כל מיני מקומות עם מעט חלודה שעלולה להתחיל להתפשט ללא טיפול בזמן). השאלה שלי היא, אם שווה לי להשקיע בצבע את ה700 ש"ח האלה וזה כדאי או שפשוט להשאיר את הכנפיים כך ולא לצבוע. הרכב הוא ישן ולא חסרים בו תיקוני צבע חובבניים כמעט לכל אורך האוטו וכמו כן …
הודעה אחרונה מאת mcyossi, -
מישהו יכול לומר מהו מחיר סביר לצביעת חלקי רכב ? יש לזה איזה מחירון ממוצע לפי סוג החלק ? לדוגמא דלת, מכסה מנוע, וכו ? אגב, מדובר בצבע מטאלי. תודה.
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
ברצוני להחליף את נוזל הקרור ברכב....מאיפה אני מוציא את כל המים? אני לא מדבר על המיכל כי אותו אין בעיה לרוקן.
הודעה אחרונה מאת 2fast4ever, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי כידוע לכם אני קונה מאזדה 3 אבל אני רוצה גריל כמו שיש בחו"ל. איפה אני יכול לעשות גריל כזה והאם זה עסק יקר? תודה
הודעה אחרונה מאת הבוס, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
יש לציין שלאחר חיפוש נרכב הגעתי לכמה תשובות ואני לא ממש יודע מה מהן נכונה. מה יקצר יותר את חייו של הקלאץ',לחיצות מרובות עליו הוא להשאיר אותו לחוץ הרבה זמן? זו שאלה שמתרידה אותי בכל רמזור ורמזור...
הודעה אחרונה מאת שמר, -
הרכב בולע מים.
מאת אליאור- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 2 אלף צפיות
המכונית פיג'ו 406 מנוע 2000 סמ"ק, במוסך ביצעו בדיקת לחצים בדיקה שיצאה תקינה לחלוטין, כמו כן הוחלפו משאבת מים ורדיאטור, אפשרות שישנה נזילה נשללה לחלוטין, חרף האמור הרכב בולע מים בצורה היסטרית, למישהו יש רעיון לפתרון ?
הודעה אחרונה מאת שמר, -
שמן גיר פונטו
מאת מאג- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חבר'ה, רציתי לדעת, איזה שמן גיר מתאים לפונטו ידנית שנת 99 דגם s60 ? ועוד שאלה של הדיוטים, אם יש שמן גיר, אז יש שם גם פילטר שזקוק להחלפה מדי פעם או שלא קיים כזה דבר בגיר? תודה לכולם!
הודעה אחרונה מאת מאג, -
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני לא מוצא את הפילטר דלק בסובארו, אם מישהו יודע.........תודה!!
- 3 תגובות
- 980 צפיות
מי מכיר את הרכב הזה??? (לא כל כך נדיר)
שלום! הציעו לי להתקין ברכב מוט מייצב . מישהו יכול לפרט מה תפקידו של מוט מייצב . ומה זה יוסיף לי ? הרכב שלי הוא מזדה 6 תודה מרואש מקס
הודעה אחרונה מאת Shahaf, -
- 32 תגובות
- 29.9 אלף צפיות
שלום לכולם. שמעתי הרבה דעות של פחחים, בעלי חנויות לאביזרי רכב, וכל אחד אומר משהו אחר. אם כן, כל כמה זמן מומלץ לעשות ווקס לרכב? האם יכול להגרם נזק במידה ומורחים ווקס בתדירות גבוהה? (למשל אחת לחודש-חודשיים) או למשל למריחת ווקס בקיץ? (כמובן לא כשחם ובצל). בתודה, איתמר.
הודעה אחרונה מאת BMW, -
- 1 תגובות
- 873 צפיות
שלום. לאחרונה התחילה בעיה מוזרה בסובארו DL שלי, המחוג הזה של המהירות של המאורר לתוך האוטו מתחיל לעבוד רק מ 3, מה יכולה ליהיות הבעיה? אפשר לתקן לבד? תודה.
הודעה אחרונה מאת arm123, -
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
קרה לי משהו מוזר מאד השבוע... עשיתי טיפול 10000 לרכב, כשהחלפתי את הפילטר דלק אז שפכתי את כל הדלק [כמה טיפות] ממנו לתוך בקבוק פלסטיק רגיל של שתיה עדי שלא ישפך דלק וחס וחלילה יצית לי את הרכב או משהו כזה... אחרי שניה שמתי לב שהדלק פשוט אכל את הפלסטיק ויצר חור בתחתית... קרה לכם פעם משהו כזה?
הודעה אחרונה מאת arm123, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 925 צפיות
לחבר שלי יש כנראה בעיה בצ'וק באוטו, במוסך אמרו לו 400 שקל הצ'וק פלוס תוספת עבודה. נראה לכם הגיוני מחיר כזה לצ'וק? הרכב הוא אפלאוז 92 אוטומט קרבורטור
הודעה אחרונה מאת צביקה., -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בעבר שנהגתי על ההונדה היו לי פלאגם של spiltfire פלאגים אלו היו ממש מעולים לפי דעתי וממש נתנו לרכב כוח בנוסף לפלאגים גם היו לי חוטי הצתה גם של אותה חברה 8 מ"מ וזה נתן באמת כוח מורגש להונדה " את זה בדקתי כשהייתי עושה תחריות אין הונדה שהייתה עומדת עם שלי " ואחרי שהחלפתי אותם שוב הרכב חזר למצבו הרגיל מישהו יכול להגיד לי בוודאות האם פלאגים אלו ייתנן משהו לראלי 106 כולל כמובן חוטי הצתה טיפ- ניסיתי כל מיני פלאגים לראלי אין סוג פלאג שנתן לי כוח כמו המקוריים .
הודעה אחרונה מאת סבא ג'פטו, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אוקיי, אולי אחרי השאלה אני אהיה קצת עילג בעיניכם.. בכל מקרה, בכל טופיק שני או שלישי אני שם לב שמוזכר 'נוזל קירור' מה זה בעצם נוזל קירור? זה בעצם המים ששמים? או שזה נוזל תחליפים למים או שזה בכלל משהו אחר שמוסיפים בנוסף למים [אם כן אז לאן מוסיפים אותו בדיוק?]
הודעה אחרונה מאת yonatanl,
-
מי מחובר 48 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 413 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- ArikB
- shlomiko
- לב טוב
- teyal
- David32
- itaysamurai
- אליה
- Be roo
- joelsnet
- tan tan
- אריה שאג
- eliordadon