Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7873 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תתפלא מותק, יש לי רפידות אורגינליות חדשות, וצלחות חדשות.

אין שום קשר לאורגינל או לא, כמו שנידון פה בעבר, זה החומר מהן עשויה הרפידה שיקבע אם תחרוק.

בתקווה הפעם אני אעשה פאזות טובות ולא יהיו שום חריקות.

נו חבר'ה, מה אתם אומרים על הסטאפ? ואיפה כדאי להתקין?

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם
חבר'ה, הייתי היום אצל מלמד - מה אתם אומרים על השידרוג הבא:

1. אני שם מקדימה זוג רפידות Ferodo DS2500 - ב-480 ש"ח

אגב, מלמד אמר לי לוודא שב-106 ראלי דור שני יש קאליפרים של ATE - מישהו יכול לאמת את זה?

2. אני מחליף לצינורות ברקס שזורים מנירוסטה של ספארקו - 490 ש"ח

3. יובל המליץ על שמן ברקס Motul 600 Racing - ב-60 ש"ח:

http://www.motul.com/motulbaseuk/gab_fiche2b.asp

הוא טוען שזה אפילו יותר טוב מה-DOT 5.1:

http://www.motul.com/motulbaseuk/gab_fiche1.asp

מה אתם אומרים?

בהתקנה אני אבקש שיעשו פאזות גם לרפידות הקדמיות וגם לאחוריות.

אגב, איפה כדאי להתקין את זה? במרום צמרת הסתכלו עלי פעם שעברה במבט מוזר שביקשתי שישייפו לי את הרפידות... אני רוצה מקום שיעשו לי פאזות מעולות, הכי שקט שיש :smile:

- One by one

Ferodo DS2500 - good purchse, you'll like them, I would keep them on the original discs, no need for drilled or slotted discs

Stainless steel brake lines - this will improve the feel of the brake pedal but nothing regarding the actual braking distance, I have them on my car and like the feel, but remember that as far as actual braking performance goes there's no improvement, you decide if 490 NIS worth it for you or not

Motul 600 - great racing fluid, really one of the best around but one serious problem - very short service life, you don't want it in the system for more than six months, it absorbs moisture faily easily... I would consider it to be an overkill in a street car that doesn't see any racetrack use, mainly because of the short service life... ask yourself this and understand the purpose of performance braking fluid - have you ever made your brake fluid boil to the point that the brakes weren't working?? I HIGHLY doubt it, your original PSA brake pads would have faded long before you would boil the brake fluid, so while it sounds good to say that you have a Motul racing fluid in the system, it doesn't do jack $hit in reality for your braking because you never even get close to the boiling tempertures of your normal brake fluid... my suggestion is to stay away from the Motul and get a good fluid with long service life, two good fluids that I can think about are the ATE superblue and Valvoline synthetic, those last two good year and have a high boiling temperture that you'll never get to anyway, and best of all, they are cheaper than the Motul

.Moti

פורסם

מוטי, תודה רבה על התגובה המפורטת.

צינורות ברקס - אני מחליף לא בשביל שיפור המרחק, אלא כי נאמר לי שזה מומלץ בשלב זה.

האוטו שלי בכל זאת בן 7 שנים, והוא עדיין עם צינורות הברקס המקוריים.

האם זה אכן שלב מתאים ונכון להחליף לצינורות ברקס מנירוסטה?

לגבי השמן ברקס - אני אנסה להשיג אותם בארץ. הייתי באזור המסגר - יצחק-שדה ולא מצאתי אף אחד מהם. מישהו יודע איפה אפשר להשיג ATE superblue או Valvoline synthetic?

פורסם

לא תמצא ATE כזה (חיפשתי כבר ) ואם תמצא תודיע לי

המוטול 5.1 עולה 40 ש"ח למיכל והוא טוב

אם היית קורא כמו שצריך היית מוותר על הצינורות שזורים כפי שמוטי יעץ לך

ולא מתעקש עדיין בגלל שסתם מישהו יעץ לך

צינורות כאלו לא ישפרו מרחק עצירה רק תחושה

מעבר לכך :

אם הם לא מצופים בציפוי פלסטי ,ליכלוך שנלכד בין הליפופים הורס אותם.

ידוע על מיקרים בחו"ל של צינורות שנפתחו (מאחר שהם לא יכולים להתרחב כמו גומי )

בבלימה חזקה שיצרה לחץ רב במערכת וזה הסתיים בתאונה.

העלות שלהם בפועל לא שונה מהרגילים ויצרני מכוניות היו יכולים לצייד את מכוניותיהם

ולא עשו זאת עדיין מסיבה טובה

במירוצים כבר עברו לצינורות מ nomex רק שהם פי 2 יקרים

.I'm a blocked user

פורסם

Levil - in the US they sell two kinds of SS brake lines - ones that are just braided SS and ones that are lined from the inside with Teflon which are DOT approved, in any case you would want the DOT approved ones, those are normally coated with plastic lining on the outside as well that you were refering to

.Moti

פורסם

מישהו יודע האם הצינורות של ספארקו מצופי טפלון או מאושרי DOT?

מסיבה שאינה ברורה - לא מצאתי כלל באתר של ספארקו צינורות ברקס.

ועוד משהו - הוצעו לי זוג רפידות OMP ב-270 ש"ח! (לעומת 480 ש"ח של פרודו)

זה כמעט חצי מחיר. מה הייתם עושים במקומי? האם הפרודו באמת שווים את המחיר הכפול?

• תוכן חדש...