טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,346 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רב, הרכב: רובר 214 5 דלתות, המקרה: חבר שיכור התוצאה: הריפוד בדלת האחורית הימנית וגם השמאלית למי שמכיר את הרובר, חלק הריפוד לא תופס הרבה מהדלת.. בקיצור צריך לנקות את המשטח ולהדביק, רציתי לשאול עם איזה דבק להדביק את זה?? יש שם מיוחד או משהו כזה??? ואיך אני יכול למשוך את הריפוד עד הקצה, כדי שיצא ישר ככל שניתן??? וכמה רפד יכול לקחת לי על עבודה שכזאת? בתודה מראש...
הודעה אחרונה מאת dimal007, -
- 3 תגובות
- 858 צפיות
שלום, לאחרונה עברתי לעיר ירושלים והתחלתי להרהר בנושא של תכיפות הטיפולים המומלצת לרכב שנוסעים איתו לרוב באיזור הררי. טיפול אחרון עשיתי ב-100K החליפו מה שהחליפו והכל טוב ויפה. בטופס הטיפול וגם בספר הרכב ההמלצה למי שגר באיזור הררי היא כל 5K ולא 10K. השאלה שלי היא עד כמה זה באמת חשוב (נגיד וחצי מהקילומטראז' הוא בכלל נסיעות ארוכות מירושלים לתל אביב). בטיפול הבא אמורים להחליף מסנן שמן ,טבעת אטימה לפקק שמן ,ושמן סינטטי מלא. איזה מרכיבי הרכב אמורים להישחק יותר כשנוהגים באיזור הררי? האם נגיד ובטיפול של 120K מתווספים נוזל בלמים, נוזל תיבת הילוכים, מצת, נוזל קירור, מסנן דלק וכו'. האם מומלץ לעשות טיפול זה ב-110K או בכל זאת לקיימו ב-120K רק שעד אז אני אמור לעשות את הטיפולים…
הודעה אחרונה מאת רועי.א, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
השלטים עובדים, אבל המערכת לא מגיבה להם אשמח אם תתנו לי סדרה של פעולות שאוכל לבצע עמ"נ לאבחן היכן הבעיה. רכשתי את הרכב לא מזמן ואמרו לי שזה עבד. יש שם מערכת מסובכת שצריך לכוון עם הכפתור הקטן שליד מנורת הקריאה מקדימה אבל אין דרכים נוספות עמ"נ לתקן זאת? אולי יש איזה פיוז או משהו ששרוף בצמוד למערכת שקולטת את האותות מהשלט? אם תעזרו לי זה יהיה ממש נס כי המפתחות נראים עייפים כבר ונוטים להשבר. יש לציין הנעילה המרכזית עצמה עובדת עם המפתח. כל הדלתות נסגרות.
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
לאחר חיפוש וקריאת מאות שורות על הנושא הנ"ל לא מצאתי הסבר מדוע ישנה בעיה להוריד ממיר קטליטי מרכבים ישנים יחסית(כמו שלי לדוגמה - גולף CL 1800 שנת 94) ולהרכיב במקומו דמויי ממיר קטליטי, הריי הממיר ברכבים ישנים כבר לא מתפקד וסתם נמצא שם עד שהוא מתחיל להפריע ואז נזרק לפח. אצלי יש חיישן אחד( חיישן למבדא) שהוא בכלל נמצא בתחילתה של סעפת הפליטה רחוק מהממיר, כך שאין לדעתי קשר בין הסרת בממיר לכישלון בטסט אם אני מרכיב דמויי ממיר קטליטי. ואכן כל זה נכתב בגלל הממיר שלי שהתחיל להרעיש. הלכתי לבחור שמתעסק בזה והוא הציע לי להרכיב במקום הממיר דמויי ממיר במחיר של 320 ש"ח, ובנוסף אמר שהוא לא אחראי אם אני נכשל בטסט... האם המחיר הזה סביר?
הודעה אחרונה מאת arm123, -
- 12 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום, רציתי לשאול את המומחים , האם אני יכול לעלות על התקלה. רכב הזרקת בנזין 96- מגאן,אוטו' עושה לי צרות צרורות עד שמפחיד לנסוע איתו. הרכב לא סוחב טוב, וכשהוא מתחמם אחרי נסיעה ארוכה הוא לפעמים כבה לי . כלומר אני אסביר, הוא ממש דופק אני מרגיש כאילו המשאבה מספקת דלק לסירוגין וובסוף הרכב כבה (לאחר מכן לא ניתן להניע- רק במזל) ורק אחרי שטיפה מתקרר או נח, אז אפשר להניע עד הפעם הבאה. החלפנו כבר : טיימינג בזמן, חוטי הצתה, פילטר דלק, שמנים-שמן גיר, פלאגים. הייתי גם עם הרכב במוסף של קרסו וחיברו אותו למחשב ניהול מנוע ולא גילו כלום. דפדפתי בדפי ההסטוירה של הפורום והבנתי שיכולה להיות בעיה במשאבת דלק, השאלה הנה- אם משאבת הדלק יושבת בתוך מיכל הדלק- איך יכולה להיו…
הודעה אחרונה מאת Bar76, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
כבר נמאס לי,אתמול זה התחיל שוב אחרי שאני מניע הצוק האוטומטי נכנס לפעולה ופשוט לא מפסיק לפעול,הטורים גבוהים,התערובת עשירה יותר ומן הסתם זוללת לי את הדלק שאני כ"כ צריך בדקתי מים,ולא חסר,בדקתי אם יש סתימה במעבר המים בצינורות,וגם שם הכל בסדר... מישהו יכול לעזור לי,אני התייאשתי כבר ! נב-הרכב פיג'ו 405 ידנית 92' 1600.
הודעה אחרונה מאת tisan4us, -
- 1 תגובות
- 810 צפיות
מדובר בלנטיס 97, לאחרונה התחילה להשמע כמו שריקה בהתנעה. כמו שכולנו יודעים מדובר ברצועות רופפות. וכאן מתחיל הסיפור, לפני המתיחה של הרצועות המנוע היה מתניע ומד הטורים היה נתקע נומר על 1000 וברגע שהשריקה נעלמה הטורים היו עולים. בצליל המנוע לא חל שינוי כך שכנראה הטורים שלו היו קבועים לפני השריקה ואחריה. אחרי המתיחה כמובן שאין שריקה בהתנעה אבל בפרוש ההתנעה ממש מידית בשונה מלפני המתיחה. תמיד היתה טעינה כי המנורה לא נדלקה וכמטע בטוח שלא מדובר בטעינה הטובה שגרמה להטענה טובה ומידית. השאלות הם, מה הסיבה שמד הטורים משתהה בגלל השריקה-החלקה של הרצועות הרי הוא לא מחובר לאלטרנטור אלא למנוע. מדוע ההתנעה במפורש יותר מהירה פשוט מידית בשונה לחלוטין מלפני המתיחה.
הודעה אחרונה מאת Arilou, -
- 3 תגובות
- 983 צפיות
בשבוע שעבר שמתי לב שהתחילו חריקות מכיוון הגלגל השמאלי כאשר אני לוחץ על הברקס. היום הוצאתי את הגלגל כדי לראות,וראיתי ששני הברגים של הקליפר היו מחוזקים היטב,אך למרות זאת הקליפר זז מעט כשמנערים אותו.יש קצת חופש,ואני כמעט בטוח שזה מה שגורם לרעש החריקות. האם זו בעיה בטיחותית? מה כדאי לעשות? להחליף קליפר או לשפץ? מישהו יודע מה העלות? הרכב-שרייד 86'
הודעה אחרונה מאת בני ל, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ערב טוב לכולם, אני הגעתי לצביקה המדובר גם כן בעקבות ההמלצות הרבות בפורום, עקב בעיית צו'ק באסקורט שלי. לפני ואחרי שהגעתי עם הרכב, הספקתי להטריד אותו לא מעט אך צביקה תמיד ענה לי במקצועיות ובאדיבות, ונתן מענה לכל שאלה גם לא ממש בתחום הקרבורטורים. לאחר שכבר הגעתי עם הרכב, והבעיה תוקנה - לאחר שקיבלתי הסבר על מה שבוצע, ועוד תקלות שאיתר ותיקן, הוסיף צביקה להתקשר ולהתעניין האם הבעייה תוקנה לחלוטין. מקצוען אמיתי, בשירות כזה עוד לא נתקלתי, באמת Highly recommended צביקה - עוד לקוח מרוצה.
הודעה אחרונה מאת mcyossi, -
- 15 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי שאלה קטנה: האם זה חוקי להגדיל את הגלגלים מ-13 אינץ' ל-14 אינץ', ואם כן מהי הדרך לכך ? אשמח לתשובות, אורן.
הודעה אחרונה מאת mcyossi, -
- 1 תגובות
- 924 צפיות
בחברה המחירים גבוהים מאוד. איפה ניתן לקנות קפיצים במחיר טוב להונדה סיביק ? תודה, דניאל.
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כמו שכתוב אני מחפש בקאקס קטן של מכסחת דשע ממונעת או משהו קזה למטרת בניית קארטינג. ועכשיו השאלה הגדולה היא איפה אני מוצא דבר כזה בזול לא איכפת לי אפילו יד שניה. תודה למשיבים
הודעה אחרונה מאת fiat127, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אולי מישהו ניתקל בתופעה של נזילת מיים מרדיאטור חימום פנימי. איך מחליפים זאת ? האם זה מסובך ? או שמישהו מכיר מקום טוב וזול להחלפה ! תודה רבה !
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- 0 תגובות
- 912 צפיות
אהלן חברה מישהו יודע היכן אני יכול להשיג ספר רכב של אקסנט 99 תודה רבה דורון .
הודעה אחרונה מאת doron-be, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
שלום לכם הסתובבתי וחיפשתי צמיגי 50/50 של כביש/שטח לרכב... בהרבה מקומות ראיתי צמיגים של LASSA וגם של MAXXIS, מישהו הרכיב בעבר צמיגים של חברות אלו? מישהו יכול לחוות דעתו על צמיגים אלו? לטענת הפנצ'ריות, צמיגים אלה עדיפים על צמיגים "סיניים זולים (יותר)"... לאחרר חיפושים באינטרנט הבנתי שה LASSA טורקי והMAXXIS טייוואני (קצת סותר את ה"יותר טובים מהזבל ה"סיני").... הצמיגים שעליהם שמתי עין הם ה MAXXIS AT751 והLASSA COMPETUS (שניהם מסווגים כצמיגי ALL TERRAIN) עלותם היא בערך כ-410 ש"ח לMAXXIS וכ-450 ש"ח לLASSA. מישהו יודע/מכיר על מקומות זולים יותר שמוכרים צמיגים אלו, אם בכלל מוכרים ביותר זול מזה (עדיין לא ניסיתי ביפו)? לטעמכם, שווה להשקיע יותר כ-200 ש"ח ולקנות Y…
הודעה אחרונה מאת ishpuz, -
- 9 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
בפעם האחרונה ששטפתי את האוטו, ניקיתי את מראות וזכוכית לוח השעונים בעזרת חומר לניקוי חלונות(אותו חומר שאני מנקה איתו את החלונות והשמשות...) ועברתי אח"כ עם מטלית. אחרי שזה התייבש נותרו שבילים גסים של ניגוב על המראות ועל זכוכית לוח השעונים אפשר היה להבחין במין שריטות דקות... ראיתי במכוניות אפילו שנת 90', שזכוכית לוח השעונים בכלל בלתי נראת, איך לעזזל עושים את זה ? כנ"ל לגבי המראות... תודה מראש!!!
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שנת 96-הזרקה. איזה שמן ממולץ לרכב הנ"ל(לחורף עם יש הבדל בין החורף לקיץ מבחינת שמן רצוי). בחורף שעבר ההתנעות היו דיי קלות,פעם ראשונה בלי גז בכלל....היום כדי להניעה אני צריך כמה שניות עם הגז,מה גרם לכך?יש אפשרות לשפר את ההתנעה?
הודעה אחרונה מאת Shahaf, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 891 צפיות
כבר שאלתי כאן כמה שאלות על צמיגים. אל תחשבו שאני פרנואיד! אז ככה: שני הצמיגים האחוריים שלי (טופסטאר של אליאנס) חדשים, אך יש צבע של חלודה בדופן! מז זה לעזאזל??!?!
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, האיתות הימני קידמי, זה שיושב בפנס הקידמי לא עובד, פתחתי לראות אולי הנורה נשרפה , אך הנורה בסדר זה הבית שלה שמוברג לתוך הפנס שלא בסדר. לבית יש שני מגעים , אחד מהם נראה קצת שרוף וממש אכול, נפער בו חור קטן. לשאלתי, היכן אני משיג כזה בית? יש תחליפי? האם יש מצב לסדר את זה הקיים? האם עליי לחפש את הסיבות בגללן נוצר החור במגע של הבית? שאלה נוספת, נוזל הקירור הגיע למינימום, פעם אחרונה מילאו במוסך לפני כשנה , האם נורמלי? צבע הנוזל כתום , יש לי נוזל קירור של פז בצבע כתום, מתאים? תודה לעונים!
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
ערכתי חיפוש ולא מצאתי משהוא מספק
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
בוקר אור. חשבתי, שאם מגביהים או מנמיכים את הרכב, מי שמקבל את רוב הבלאי זאת הצירייה. צירייה אמורה לעבוד רוב חייה במצב 0 ז"א בזווית של 180 מעלות כלפי הגיר (בד"כ, יש יוצאים מן הכלל). כמובן שיש יכולת תנועה למעלה למטה בגלל מערכת המתלים, אך רוב זמנה היא מול הגיר. כאשר אנו מנמיכים את הרכב (לדוגמה 4 ס"מ), משתנה הזווית של הצירייה מול הגיר ובעצם נוצר מצב בו הצירייה לא נמצאת בזוית בה תכננו אותה מהנדסי הרכב. האם נראה לכם כי באמת נוצר בלאי מואץ בצירייה או שהזווית לא משתנה בהרבה? כמו כן, האם בגלל המצב יתכנו אי אילו שינויים בכוח המועבר לגלגלים? (צורף ציור להמחשה). איתמר.
הודעה אחרונה מאת nati, -
-
- 6 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
אחרי אין ספור דחיות מסיבות שונות ומשונות החלטתי להחליף צמיגים. ביצעתי חיפוש לגבי צמיגי פלקן ומצאתי ביקורות לא רעות. הציעו לי רביעיית פלקן 165/70/13 כולל כיוון פרונט ב-1000 ש"ח. ממש לא מתחשק לי להוציא סכום גבוה כרגע ,בייחוד שמדובר בסך הכל בפיג'ו 205 שלוקחת אותי לעבודה וחזרה (בשביל הכיף יש רכבים אחרים בבית... ) אשמח אם תאירו את עיני לגבי המחיר לפני שאני מחליף צמיגים בתחילת השבוע. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם 1) מד חום מנוע הוא לא צרוך חשמל כי אין לא חיבור של חשמל רק מודד מנחושת 2) יש לי גם מד לחץ שמן אך אני מחבר אותו למיצובישי לנסר 3)קניתי גם שעון יחס אויר דלק אך אני מחבר אותו אני ממש רוצה לחבר את הכול אז עם מישהו יסביר תודה שעון יחס אויר דלק http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=21763 כל ה סט http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=21764
הודעה אחרונה מאת CivicNos, -
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
הרכב המדובר הוא 205 שנת 89 1400 gr. מהיא צריכת הדלק האופטימלית? מד המהירות מזייף ב10 קמ"ש כלפי מעלה. כשאני נוסע 100 , אני בעצם נוסע 90 אמיתי. האם המנגנון קשור גם לשעון הקילומטרים ? זות אומרת קילומטרז הרכב גם מזייף ומתקדם מהר יותר מכפי שאני נוסע במציאות???? מילאתי טנק מלא לחלוטין. כרגע הוא עומד על חצי והרכב עבר.......... 340 ק"מ אני נוסע רגוע אבל לא עד כדיי כך. מה אתם אומרים???
הודעה אחרונה מאת speedseeker, -
- 1 תגובות
- 861 צפיות
שלום חברים ! האם למישהו יש תמונות של בקליות ופנסים ראשיים לסיויק 96 קופה ?? חיפשתי באי ביי אך לא מצאתי בקליות מעניינות משהו ? אם ללמישהו יש תמונות או קישורים אשמח לקבל.
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 0 תגובות
- 885 צפיות
שלום לכולם, אולי מישהו יכול לעזור לי ולמצוא את ספר המנוע של מיטשובישי פיג'ארו קינג. הרכב הזה בעיתי, יש לו מותחן עליון של שרשרת טימינג עשוי אוקולון, ברגע שהאוקולון נגמר הרצועת טימינג משפשפת את הברזל שהחזיק את האוקולון, נשמעים דפיקות במנוע, כתוצאה מכך שהמותחן התחתון מנסה להמתח, ולאחר זמן (אם לא מטפלים) הברזל שהחזיק את האוקולון, נופל למנוע ועלול "לגרום נזק כבד". אני גיליתי את זה בזמן, פתחתי את מכסה השסתומים והחלפתי את הברזל עם האוקולון, אבל אני לא יודע באיזה מומנט (ניוטון למטר) לסגור את הברגים. אם למישהו יש תשובה, אשמח לקבל. תודה עפר
הודעה אחרונה מאת עפר, -
- 2 עוקבים
- 29 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היי אמא שלי לקחה את האוטו למלאות דלק הטנק היה לקראת הסוף ( לא נדלקה המנורה אבל כמה ליטרים אחדים אני מאמין ) היא עצרה בתחנת דלק פז תדלוק עצמי ( בפרדס חנה ) בחרה דלק 95 ( בדוק ) והתחילה למלאות המכונה עצרה אמא שלי כרגיל נתנה עוד כמה לחיצות שזה באמת יהיה מלא הדלק כבר התחיל לצאת החוצה בכול לחיצה מה שמוזר זה שהמכונה הזריקה דלק במחיר של 130 שקל ( לא יודע כמה ליטר זה היה גם תדלוק עצמי ) השעון של הדלק מראה ממש ממש עד בסוף עכשיו איך אתם מסבירים שאמא שלי שילמה רק 130 שקל שבדרך כלל אנחנו משלמים 250 ? מאז היא נסעה עוד כ 5 קילומטר והטנק מראה על פול הכי מלא שיכול להיות. אז יש בעיה עם הטנק? או שהמכונה עשתה טעות ? תודה ושבת שלום נ.ב אני רק ר…
הודעה אחרונה מאת MATAN206XT, -
- 1 תגובות
- 860 צפיות
איזה נוזל קירור מומלץ ל205, 94' כמה ליטר צריך ממנו?
הודעה אחרונה מאת 2fast4ever, -
- 5 תגובות
- 891 צפיות
אתמול קרה לי דבר ממש מוזר נסעתי מאשקלון לתל אביב הכל היה בסדר...להזכירכם פיז'ו 205 שנת 95 הזרקה (הילוכים) בדרך חזרה הנעתי את האוטו ואני מתחיל את הנסיעה שלי חזור הבייתה והייתה הרגשה שאני נוסע עם חצי קלאצ' כאילו אני משחרר את הקלאץ' עד הסוף והאוטו נוסע בקושי...הגעתי בקושי להילוך 4 ועם הרבה גז אבל ממש הרבה גז האוטו הגיעה ל60 קמ"ש...חשבתי שהחליק לי הקלאץ' או משהו או שאולי זה הכבל קלאץ' עצמו אולם אחרי כמה בדיקות במקום אני רואה שהוא מגיב לדוושה...אמרתי אני יעשה עוד בדיקה הרמתי ארמברקס שילבתי לראשון והתחלתי לשחרר את הקלאץ' לאט לאט שיחררתי אותו עד הסוף בלי גז והאוטו לא נכבה.... איכשהו הגעתי לאשקלון ובכניסה לאשקלון בכלל הדוושה שלי הגיעה עד למטה כאילו הרווח בין הדוושה לרצפה מזע…
הודעה אחרונה מאת 2fast4ever, -
- 27 תגובות
- 3 אלף צפיות
החלטתי לנקות את המנוע אצלי ברכב משום שהוא היה מלא בשמן ולכלוך, והשפרצתי עליו עם צינור מים. זה תקין? כל הלכלוך ירד אך אחרי 10 דקות שהתחלתי להניע הרכב נסע אבל מקורטע...מה קרה? האם הייתי צריך לחכות יותר זמן ואז להניע את הרכב? בבקשה תעזרו לי
הודעה אחרונה מאת nko,
-
מי מחובר 48 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 413 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- ArikB
- shlomiko
- לב טוב
- teyal
- David32
- itaysamurai
- אליה
- Be roo
- joelsnet
- tan tan
- אריה שאג
- eliordadon