Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7879 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לדן אברהם שלום רב!

בהמשך להסברך הממצה, והמעניין האם תוכל להמשיך בהסבר מדוע מי הקרור האיכותים, הנמזגים למנוע, שומרים על איכות המתכת/ פלדה/ אלומיניום,ושומרים עליהם כחדשים לשנים ארוכות, מלבד תכונותיהן ,לשימון משאבת המים והארכת חייה, ולעלות את טמפרטורת הרתיחה?!

בברכה

צביקה

תודה על המחמאה.

ראשית עלי להודות כי לא חקרתי את הנושא ולכן איני רוצה לתת תשובה שאינה מקצועית.

אני יכול להעלות מספר השערות לסיבה.

מי ברז מכילים מלבד מים (H2O) גם מינרלים ורכיבים אחרים. אותם מינרלים אחראים במידה רבה לקורוזיה, כיוון שהם מסייעים בהעברת המטען החשמלי בין שתי המתכות. מים מזוקקים, כידוע, הם מוליך גרוע, אבל מי ברז הם כבר מוליך סביר מאוד.

"מי" הקירור האיכותיים מבוססים לרוב על חומר הנקרא אתיל-גליקול, השונה ממים. הוא אמנם נוזל, אבל טמפרטורת ההתמצקות שלו נמוכה מזו של מים רגילים (שימושי באירופה, למשל), וטמפרטורת האידוי גבוהה יותר (שימושי במנוע, שעובד באיזור ה-90 מעלות). בנוסף אני משער, אם כי אינני יודע בוודאות, כי הוא אינו מוליך חשמל בצורה טובה ולכן מסייע במניעת הקורוזיה. ייתכן שמוסיפים לו תוספים שונים כדי לשפר תכונות אחרות (כמו שימון משאבת המים שהזכרת), אבל אינני בטוח בכך.

יחד עם זאת, חשוב לדעת שאתיל-גליקול אינו מגיב טוב עם אלומיניום (בניגוד לפלדה), לכן חשוב לבדוק מאיזה חומר עשויים הרדיאטור והמנוע לפני שבוחרים נוזל קירור, במיוחד שהיום יותר יותר מנועים ורדיאטורים עשויים מסגסוגות אלומיניום.

חשוב לשים לב כשקונים מי קירור (למנוע ורדיאטור פלדה) שהחומר העיקרי הוא אכן אתיל-גילקול (בריכוז של שלמעלה מ-90%), ולא כפי שפעם טעיתי וקניתי באוסטרליה מי קירור שהם על בסיס מים אבל צבועים בצבע ירוק שנראה "איכותי".

כמו-כן חשוב להמנע מלערבב נוזלי קירור מסוגים שונים שעלולים להגיב כימית אחד עם השני וליצור נזק משמעותי למערכות הרכב.

לסיכום, הכי טוב ללכת לפי הוראות היצרן ולא לקנות נוזל קירור מהמדף, שיכולים להיות מצויינים לרכב אחד, אבל עלולים להיות הרסניים לרכב אחר.

פורסם

אכן דן ידען

אבל, אם תוכלו להסביר לי בבקשה,

1.דן אומר שעל הנוזל להכיל לפחות 90% אתילן גליקול ולא מהול במים,

ואילו בהודעות קודמות בפורום קראתי שקונים נוזל כ prestone למשל,יש למהול ביחס של אחד לאחד ואפילו המליץ מוטי למהול בארץ אף ביותר מים.

אז לא ברור לי איך במצב הזה יהיו יותר מ 90% אתילן גליקול?

2.אני בעל סופר לנסר, האם ברכב זה יש חלקי אלומיניום שהחומר לעיל מזיק לו?

תודה לידענים

פורסם
תודה על המחמאה.

מי ברז מכילים מלבד מים (H2O) גם מינרלים ורכיבים אחרים. אותם מינרלים אחראים במידה רבה לקורוזיה, כיוון שהם מסייעים בהעברת המטען החשמלי בין שתי המתכות. מים מזוקקים, כידוע, הם מוליך גרוע, אבל מי ברז הם כבר מוליך סביר מאוד.

"מי" הקירור האיכותיים מבוססים לרוב על חומר הנקרא אתיל-גליקול, השונה ממים. הוא אמנם נוזל, אבל טמפרטורת ההתמצקות שלו נמוכה מזו של מים רגילים (שימושי באירופה, למשל), וטמפרטורת האידוי גבוהה יותר (שימושי במנוע, שעובד באיזור ה-90 מעלות). בנוסף אני משער, אם כי אינני יודע בוודאות, כי הוא אינו מוליך חשמל בצורה טובה ולכן מסייע במניעת הקורוזיה. ייתכן שמוסיפים לו תוספים שונים כדי לשפר תכונות אחרות (כמו שימון משאבת המים שהזכרת), אבל אינני בטוח בכך.

יחד עם זאת, חשוב לדעת שאתיל-גליקול אינו מגיב טוב עם אלומיניום (בניגוד לפלדה), לכן חשוב לבדוק מאיזה חומר עשויים הרדיאטור והמנוע לפני שבוחרים נוזל קירור, במיוחד שהיום יותר יותר מנועים ורדיאטורים עשויים מסגסוגות אלומיניום.

חשוב לשים לב כשקונים מי קירור (למנוע ורדיאטור פלדה) שהחומר העיקרי הוא אכן אתיל-גילקול (בריכוז של שלמעלה מ-90%), ולא כפי שפעם טעיתי וקניתי באוסטרליה מי קירור שהם על בסיס מים אבל צבועים בצבע ירוק שנראה "איכותי".

כמו-כן חשוב להמנע מלערבב נוזלי קירור מסוגים שונים שעלולים להגיב כימית אחד עם השני וליצור נזק משמעותי למערכות הרכב.

לסיכום, הכי טוב ללכת לפי הוראות היצרן ולא לקנות נוזל קירור מהמדף, שיכולים להיות מצויינים לרכב אחד, אבל עלולים להיות הרסניים לרכב אחר.

איך אתם מסבירים את הסתירה, אתה טוען שצריך מעל 90% אתיל גליקול ולא מים כפי שמכרו לך באוסטרליה הרחוקה, אבל בדיון היה כאן נאמר למהול ב 70% מים

מי יוכל להבהיר ?

תודה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=52482&page=2&pp=15

פורסם
תודה על המחמאה.

תודה רבה דן-אברהם

חידשת לי כמה דברים בתחום

נשארה רק השאלה האם ניתן לזהות את החלודה גם באמצעים מבוקרים כמו נייר רגיש או רק לפי מראה עיניים .

פורסם
איך אתם מסבירים את הסתירה, אתה טוען שצריך מעל 90% אתיל גליקול ולא מים כפי שמכרו לך באוסטרליה הרחוקה, אבל בדיון היה כאן נאמר למהול ב 70% מים

מי יוכל להבהיר ?

תודה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=52482&page=2&pp=15

אינה פה סתירה אלא פשוט מדובר פה בשני דברים שונים. טוב ששאלת כדי להבהיר את הנקודה.

קיימים נוזלי קירור שהם על בסיס אתיל-גיליקול, ועל האריזה שלהם כתוב למשל: "97 אחוז אתיל-גליקול". זה כמובן נועד להראות שהחומר עליהם הם מבוססים אינו מים. זה אינו אומר שהשימוש המומלץ בהם יהיה 100% מהחומר. השימוש המומלץ צריך להיות עפ"י הוראות היצרן. הדגשתי זאת, כדי למנוע מאנשים את הטעות, שאני עשיתי, כשקניתי חומר שנראה ירוק ואיכותי, אבל היה סתם מים צבועים.

לנוזלים אחרים (כמו פרסטון) קיימות דרכי שימוש אחרות, ייתכן וצריך למהול אותם במים ויתכן שלא, אינני יודע. שוב, לך לפי הוראות היצרן ותחסוך כאב ראש ונזקים.

צר לי, אבל על שאלה 2 שלך אינני יודע להשיב.

פורסם
תודה רבה דן-אברהם

חידשת לי כמה דברים בתחום

נשארה רק השאלה האם ניתן לזהות את החלודה גם באמצעים מבוקרים כמו נייר רגיש או רק לפי מראה עיניים .

ניתן להבחין בחלודה בקלות לפי צבע (מים חומים-כתומים במקום שקופים, במערכת קירור שמילאו בה מים רגילים ולא נוזל קירור בצבע מסוים), או בריח (לחלודה במים ישנו ריח של... חלודה). לבדיקות יותר רגישות אני מניח, שקיים אמצעי גילוי ניסויי כמו נייר או נוזל כימי, שבמגע עם חלודה יצור תגובה מסויימת. אני אישית אינני מכיר, אבל אני די בטוח, שקיים כזה דבר.

פורסם
ניתן להבחין בחלודה בקלות לפי צבע (מים חומים-כתומים במקום שקופים, במערכת קירור שמילאו בה מים רגילים ולא נוזל קירור בצבע מסוים), או בריח (לחלודה במים ישנו ריח של... חלודה). לבדיקות יותר רגישות אני מניח, שקיים אמצעי גילוי ניסויי כמו נייר או נוזל כימי, שבמגע עם חלודה יצור תגובה מסויימת. אני אישית אינני מכיר, אבל אני די בטוח, שקיים כזה דבר.

בעיקרון רכב עם חלודה במי קירור - היית קונה?

פורסם
אכן דן ידען

אבל, אם תוכלו להסביר לי בבקשה,

1.דן אומר שעל הנוזל להכיל לפחות 90% אתילן גליקול ולא מהול במים,

ואילו בהודעות קודמות בפורום קראתי שקונים נוזל כ prestone למשל,יש למהול ביחס של אחד לאחד ואפילו המליץ מוטי למהול בארץ אף ביותר מים.

אז לא ברור לי איך במצב הזה יהיו יותר מ 90% אתילן גליקול?

2.אני בעל סופר לנסר, האם ברכב זה יש חלקי אלומיניום שהחומר לעיל מזיק לו?

תודה לידענים

תרכובת האתילן-גליקול אמורה להיות 90% בנוזל קירור עצמו, בלי קשר למהילה במים.

החומר שמגיע ב-פרסטון כולל בתוכו את המינון של החומרים השומרים על בלוק אלומיניום או פלדה.

הוספת המים היא ע"מ לשנות את תכונת החומר ולהגביר את כושר מעבר החום בנוזל.

כמו שאמרתי בת'רד הקודם, המהילה משתנה בין המדינות השונות לפי הצורך בתוכנה מסוימת של החומר.

כאן בישראל- מהילה של 70-30 תיהיה היעלה ביותר.

ברוסיה למשל, שם רוב השנה הטמפ' מתחת לאפס, יזדקקו למהילה של 50-50 לפחות.

אמיר.

פורסם
בעיקרון רכב עם חלודה במי קירור - היית קונה?

תלוי בן כמה הרכב, כמה חלודה ישנה בנוזל קירור ועוד.

עקרונית זה יכול להצביע על הזנחה של הרכב, אבל זה אינו כלל ברזל.

במקרה, כשקניתי את הרכב שלי לפני קצת יותר מחצי שנה יצא לי לראות כזה דבר באחד מכלי-הרכב שראיתי לפני הקנייה. זה די הרתיע אותי, כי הרכב היה די חדש (2001) וידעתי שנוזל הקירור צריך להיות אדום-אדום (ככה זה בפולו) ברכב שטופל היטב, אז עברתי לרכב הבא.

פורסם
]תרכובת האתילן-גליקול אמורה להיות 90% בנוזל קירור עצמו, בלי קשר למהילה במים.[/size]

החומר שמגיע ב-פרסטון כולל בתוכו את המינון של החומרים השומרים על בלוק אלומיניום או פלדה.

הוספת המים היא ע"מ לשנות את תכונת החומר ולהגביר את כושר מעבר החום בנוזל.

כמו שאמרתי בת'רד הקודם, המהילה משתנה בין המדינות השונות לפי הצורך בתוכנה מסוימת של החומר.

כאן בישראל- מהילה של 70-30 תיהיה היעלה ביותר.

ברוסיה למשל, שם רוב השנה הטמפ' מתחת לאפס, יזדקקו למהילה של 50-50 לפחות.

אמיר.

אבל שוב סותר, הר י איך יהיה 90% בנוזל הקירור, אם מוהלים מחצית ממנו במים, איך יתכן שיהיה שם מעל ל50% אתיל גליקול?

או שכוונתך שצריך להיות אחוז זה בנוזל לפני המהילה, אז מכאן האם זה משנה, אם היה מכיל נניח רק 60% אתיל גליקול אז אפשר פשוט למהול אותו בפחות מיים בכדי לקבל את אותה התוצאה.

שוב לא ברור לי עניין ה 90%.

פורסם
אבל שוב סותר, הר י איך יהיה 90% בנוזל הקירור, אם מוהלים מחצית ממנו במים, איך יתכן שיהיה שם מעל ל50% אתיל גליקול?

או שכוונתך שצריך להיות אחוז זה בנוזל לפני המהילה, אז מכאן האם זה משנה, אם היה מכיל נניח רק 60% אתיל גליקול אז אפשר פשוט למהול אותו בפחות מיים בכדי לקבל את אותה התוצאה.

שוב לא ברור לי עניין ה 90%.

ה-90 אחוז הם בנוזל שנמכר לפני המהילה. מה שבסוף אתה מכניס למערכת הקירור זה משהו אחר.

פורסם

כלומר, האם הבנתי נכון?

אין זה משנה מה האחוז שאתה קונה, בסופו של דבר בארצנו, צריך שיהיה בנוזל הקירור ברדיאטור, כ 30% (בעצם אולי פחות אם במקורי היה 90%) . כלומר דומה למים הירוקים שמכרו באוסטרליה.

מה לגבי נוגדי קורוזיה? המהילה הזו לא מפחיתה מיעילותם? כמכ צריכים להיות?

פורסם
כלומר, האם הבנתי נכון?

אין זה משנה מה האחוז שאתה קונה, בסופו של דבר בארצנו, צריך שיהיה בנוזל הקירור ברדיאטור, כ 30% (בעצם אולי פחות אם במקורי היה 90%) . כלומר דומה למים הירוקים שמכרו באוסטרליה.

מה לגבי נוגדי קורוזיה? המהילה הזו לא מפחיתה מיעילותם? כמכ צריכים להיות?

הו-הו, קיים הבדל גדול בין 30% נוזל קירור איכותי ומונע קורוזיה ו-70% מים מזוקקים, לבין 100% מים ירוקים אוסטרלים, שאולי הם בכלל שתן של קנגורו, שאכל רימון זרחן.

לגבי השאלה השניה, כבר קיבלת את התשובה: לכל רכב מתאים משהו אחר. לך לפי הוראות היצרן. רק היצרן יודע איזה מתכות הוא שם במנוע ובמערכת הקירור ולכן רק הוא יודע מה ישמור עליהם.

פורסם

כל הפואנטה של ה"צביעה" במים של הרדיאטור זה בעצם תוסף שנקרא בעברית צחה ANTIFREEZE. דהיינו חומר אשר מוריד את טמפ' הקפיאה מתחת לאפס.

יכולים להיות שלל צבעים.

פורסם
כל הפואנטה של ה"צביעה" במים של הרדיאטור זה בעצם תוסף שנקרא בעברית צחה ANTIFREEZE. דהיינו חומר אשר מוריד את טמפ' הקפיאה מתחת לאפס.

יכולים להיות שלל צבעים.

לפי מה שהבנתי פה

אם החומר הוא יותר מדי מרוכז -

זה עלול לגרום לחימום יתר של המנוע?

• תוכן חדש...