רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,625 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 877 צפיות
היש חיה כזאת ? מדובר על 106... נראה מקדימה כמו האצבק... מדהים.. תסתכלו על הצבע הזה כמו בתמונה האחרונה... מה זה הדבר הזה ? זה מטאלי זה ?!?!
הודעה אחרונה מאת toyota man, -
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
המינהל האמריקאי לבטיחות בתחבורה המליץ לראשונה לחייב התקנת קופסה שחורה בכלי רכב 04.8.2004 הארץ המינהל האמריקאי לבטיחות בתחבורה המליץ השבוע לראשונה לחייב התקנת קופסה שחורה בכלי רכב המסיעים נוסעים כדי לעקוב אחרי המהירות, חגירת חגורה, שימוש בבלמים ואחר דברים נוספים בעת תאונה. המלצת המינהל (NTSB) נובעת מחקירה של תאונה קטלנית שהתרחשה ביולי שנה שעברה בשוק האיכרים בסנטה מוניקה, קליפורניה. חוקרי התאונה לא הצליחו לחקור את הנהג הקשיש שלחץ על דוושת הגז במקום לבלום. רכבו נכנס בעוצמה רבה בשוק גרם למותם של עשרה בני אדם ולפציעתם של 63. מינהל הבטיחות הסיק כי לחוקרים היתה יכולה להיות הבנה טובה יותר של התנהגות הנהג ושל מכונית הביואיק לה-סברה שלו עם היתה מותקנת בה קופסה …
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
ריקול לאימפרזה
מאת kompy- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
סובארו מנהלת מבצע לתיקון רכבים בשל פגם שנתגלה בחלק מדגמי אימפרזה 04.8.2004 רויטל סלומון /TheMarker יפנאוטו, יבואנית סובארו בישראל, קיבלה במשרדיה פנייה מיצרן סובארו ביפאן, Fuji Heavy Industries Ltd, לפיה קיימת סבירות נמוכה לפגם באחד הברגים המחברים את מושב הנהג למסילתו. אם בורג זה ישתחרר, ייתכן כי בעת תאונה מושב הנהג ישתחרר מהמסילה ובעקבות כך עלול הנהג להיפגע. יפנאוטו הודיעה על התקלה למשרד התחבורה. יצרן הרכב ממליץ על קריאה של כלי הרכב בהם קיים סיכוי כלשהו למצב זה. מדובר בכ-6,538 כלי רכב מדגמי אימפרזה, מודל 2001-2003. הבורג בכלי רכב אלה יוחלף. במהלך חודש אוגוסט מזמנת יפנאוטו את בעלי כלי הרכב האמורים לביצוע התיקון. מהחברה נמסר כי משך ההחלפה הינו כ-15 דקות…
הודעה אחרונה מאת romer-, -
ההאמר היותר יפות שראיתי בחיים שלי... ואני נסעתי בהאמר h2 בטח זאתי מטוס!! לינק לכתבה: http://www.auto.co.il/Content/Articles/ArticlesView.asp?ArticleId=1092&SubjectId=80 שיהיה בכיף!!
הודעה אחרונה מאת חולה~הגה, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לפני כמה חודשים קיבלתי דוח משטרה על חניה במקום אסור, שלחתי ערעור, והיום (כחצי שנה אחרי הדוח) קיבלתי הביתה תוספת פיגורים!!! לא קיבלתי כלום על הערעור שלי אם הוא נדחה התקבל או מה שלא יהיה! פשוט קיבלתי תוספת של 50 אחוז לקנס המקורי ומצויין שם שהם לא קיבלו אישור ששילמתי את הדוח המקורי או שביקשתי להישפט. מה עושים במצב כזה? ללכת ישר להשפט או להתקשר ולנדנד להם או מה?
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לציבור הנהגים שלום, ברצוני להביא לידיעתכם כי בימים הקרובים יצוצו כל מיני "צדיקים " אשר יציעו לכם בדיקת צמיגים לרכב ועוד כל מיני הטבות למיניהם זהירות, זהירות, זהירות!! כל מי שיתפתה וייגש לבדיקת הצמיגים, ע"י כל גוף שהוא, צריך להיזהר. אם הנהג לא יסכים להחליף את הצמיגים, הפגומים לכאורה, אשר יתגלו ברכב, הצמיגה, כלומר המוסכניק ייתן לו טופס רכב לקוי לפי תקנה 17 ב', הדיווח מועבר למשרד התחבורה והרכב יורד מהכביש עד לביצוע טסט חוזר לרכב. יש להקפיד שלא להתפתות בשום פנים ואופן לבדיקות שיציעו לכם, זאת לכאורה רמאות לשם פרנסה גרידא. אבקש מכל מי שמבין טוב באינטרנט להעביר מסר זה בכל האתרים לטובת ציבור הנהגים. נ.ב בימים אלו יבואני הצמיגים מעלים את מחירי הצמיגים ונותנים הנחה של 40% מ…
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
חבר רכש עבור בתו פיגו 205 שנת 86 יד ראשונה מזקן בן 83 שלא נוהג יותר עם 38 אלף ק"מ על השעון רכב ללא שריטה צבע מקורי פשוט לא להאמין. הזקן ביקש לציין שהצמיגים לא אורגינלים......
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
מועדון אודי ישראל? 1 2 3
מאת נמרוד-
- אחראי פורום
- 31 תגובות
- 8.1 אלף צפיות
למישהו יש מושג אם יש בארץ מועדון לבעלי רכבי אודי? משהו ככה בסגנון של מועדון אלפא שעושים מפגשים פעם בשבוע וכו.. אשמח לדעת אם יש כזה דבר, ואם לא אז אם יש אנשים פה עם רכב תוצרת אודי שמעוניינים להרים כזה פרוויקט תודה
הודעה אחרונה מאת VW RaCiNg, -
-
כולנו חולמים מה נעשה ומה נקנה כאשר נהיה מיליונרים. אצל רובנו (לפחות אצל רוב משתתפי הפורום) החלום הרחוק הזה כולל בתוכו מכונית, אשר מייצגת את פסגת השאיפות שלנו, הרכב אשר מהווה בשבילנו את חווית הנהיגה האולטימטיבית. אך המציאות טופחת על פנינו, ורק אחוזים מעטים מאוד מאתנו יצליחו להגשים את חלומם. (כולם לעשות אווווו...) לכן אנו נאלצים להסתפק במה שיש, ולנסות להוציא ממנו את המיטב. (כולם למחות דמעה של התרגשות) הסקרים הבאים (אחד בכל שבוע, לערך) יכללו מכוניות אשר המכנה המשותף היחיד לכולן הוא סכום הכסף שהן עולות כחדשות בארץ ישראל. עליכם לבחור את הדגם שהייתם רוצים לעצמכם לו היה לכם הכסף הזה להוציא (אך ורק על רכב חדש, כמובן). לתשומת לבכם לא כל דגמי המכוניות הוכנסו לסקר, מפאת חוס…
הודעה אחרונה מאת ^עמית^, -
אני מנוי למזלי : javascript:openwinz('/motocar/video/index.asp',500,500,0,0)
הודעה אחרונה מאת elads, -
- 13 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
נשמע כמו יוזמה ברוכה, אני רק מקווה שזה יצא לפועל כמו שצריך.
הודעה אחרונה מאת ac cobra, -
- 26 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
לגבי מגאן II בגירסת הליסינג : 1. מה בדיוק היתרון של התנעה עם מפתח בצורת כרטיס ? 2. ראיתי שיש בריצפה מעין "מקום אחסון מוסתר" - מה זה בדיוק ? 3. מתחת לכסא מצאתי אנטנה (למרות שכבר יש אחד) - בשביל מה היא בדיוק ? 4. מישהו יודע איך עושים PAUSE ל CD שברדיו דיסק שמגיע איתו ? 5. אשמח לשמוע על כל טיפ / טריק / משהו מעניין שיש ברכב הזה רוב תודות !!
הודעה אחרונה מאת BMW_525_89, -
BIO דיזל ?? 1 2
מאת HeadSpiN-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
יש בעל פלאפליה שלוקח שמן אחרי טיגון ?!? מערבב אותו עם 20 אחוז אלכהול והוא טוען ש.... והרכב נוסע ומניע ללא שום בעיות, כמו בדיזל רגיל... WTF הייתכן? כאילו למה המנוע שלו לא צריך גופרית ? הוא טען גם לקהילה מאוד גדולה בגרמניה וששם יש גם בתחנות דלק...מוכן HOME MADE. מה שכן.. זה היה עכשיו בחדשות בערוץ 2. מאוד מעניין ביצור בייתי!
הודעה אחרונה מאת HeadSpiN, -
-
- 10 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם, תעזרו לי לדעת באיזה ימים מתקיים שוק של קניה ומכירה מכוניות באשדוד ? ואיפה זה נמצא ? תודה רבה לכל המגיב.
הודעה אחרונה מאת Q-PiXeL, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
הבנתי שיש כזה אתר שמכיל מידע על כל (אולי לא כל אבל לפחות רוב...) המכוניות שיוצרו עד היום. עם מישהו יודע על איזה אתר אני מדבר והוא ייתן פה את הכתובת זה יהיה נחמד מצידו. בתודה מראש , עמרי
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
מי משלם את הדלק ? 1 2 3
מאת PinPoint-
- אחראי פורום
- 30 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
כאשר העובד מקבל רכב בליסינג, שעבורו הוא משלם סכום קבוע כל חודש מהמשכורת, והוא אינו מוגבל בק"מ/דלק. האם מי שמשלם עבור הדלק זו החברה המעסיקה, לחברת הליסינג, או שחברת הליסינג סופגת את עלות הדלק, יהיה אשר יהיה, תמורת התשלום החודשי הקבוע (אכול כפי יכולתך )
הודעה אחרונה מאת עתיד, -
-
- 1 תגובות
- 901 צפיות
תקבלו את מפקד משטרת התנועה החדש שנכנס לתפקידו בימים אלה. הוא כבר יוצר בהצהרות של: "נתמקד במטורפים על הכביש שמזגזגים, יורדים לשוליים ודורסים ברגל רמה את החוק, ופחות בעברייני התנועה הקלים" עכשיו השאלה היא האם אותם "מטורפים" שהוא מציין הם גם אלה שנוסעים בכביש 6 ובכביש החוף במהירות של 120 ו-130 קמ"ש?. ומי הם עברייני התנועה הקלים? משטרת התנועה היא כלי של המשטרה והאחרונה היא כלי של הממשלה, ומדיניות של ממש לא תשתנה פה עד שיסדירו את החוקים כך שיהיו הגיוניים ונורמליים. אני פשוט לא מאמין לו. שיהיה בהצלחה. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2956867,00.html אדם.
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 0 תגובות
- 740 צפיות
ןעדת השרים לעיניני בטיחות, בראשות שר התחבורה מאיר שטרית, החליטה היום להמשיך את פעילותם של משמרות הזה"ב גם בשנה"ל הבאה.
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום הפעם אסקור(על קצה המזלג) כמה דגמים שמתוכננים לשלוש השנים הבאות, ארחיב (טיפה) על גרסת ה EVO 8 VFQ. 1.EVO 8 VFQ - זו מתוכננת להחשף בחודש ספטמבר כ"גרסת על" כאמור תחת הכינוי VFQ. מי שאחראית על גרסת ה VFQ היא לא אחרת מאשר ראלי ארט מיצובישי בבריטניה, ראלי ארט טוענים ליותר מ- 400 כ"ס!!!הספק זה מגיע תודות לשידרוג המנוע הקיים בכדי לעמוד בעומסים של אקסטרא 60 כ"ס (מעל גרסת ה FQ340),מגדש הטורבו הוחלף להרבה יותר גדול (לא צוין איזה) אינטרקולר גדול (בהתאם),בוכנות מסגסוגת עמידה בתצורה חדשה, סעפת פליטה חדשה משודרגת ו"חכמה" . ראלי ארט טוענים כי היה באפשרותם להעלות את ההספק עד לכדי 450 כ"ס, אך זה דרש החלפת מיכלולים…
הודעה אחרונה מאת גרשון המשפר, -
-
- אחראי פורום
- 35 תגובות
- 11.8 אלף צפיות
שלום... למדתי נהיגה בשנתיים וחצי האחרונות על רכב מסוג סובארו אימפרזה, ונכשלתי מספר רב מאוד של טסטים, אבל בכל זאת - לא ויתרתי, ולפני מספר שבועות עברתי. היום נסעתי לראשונה ברכב של שכן שלי - עם ליווי צמוד שלו כמובן - והרגשתי חוסר ביטחון ברמות שלא הכרתי - וזה אחרי 100+ שיעורי נהיגה, שבהם הרגשתי מצוין על הכביש!!! אמנם עם הזמן היה יותר טוב, אבל בהתחלה הרגשתי כל כך אחרת, והלב שלי דפק... לא הרגשתי ככה מאז הפעם הראשונה שהתחלתי ללמוד. אני מודע לכך שיכול להיות שהדבר קשור ברכב שונה (פוקוס 2003, שבכזה אגב אני מתעניין) שהתנוחה הייתה לי קצת מוזרה, ההגה קטן מדי ולא הייתה מראה אחורית פנורמית (ארוכה), שאליה התרגלתי בשיעורי נהיגה, (כלומר הייתי צריך להסתגל למראה ימנית!). יכול להיות שזה…
הודעה אחרונה מאת psychuil, -
-
- 13 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם, אני כנראה עוזב לכמה חודשים לארה"ב (קיבלתי שם הצעת עבודה בתחום הרכב ) ואחד הדברים שנאמרו לי הוא להכין רישיון נהיגה בינלאומי. חיפוש העלה תוצאות רלוונטיות באופן חלקי. אני שואל כי אני חייב להיות בטוח: ככל הידוע לי הרישיון הישראלי תקף גם בארה"ב, אך נאמר לי שבכל זאת צריך להוציא רישיון בינלאומי כי היו בעיות עם שוטרים שלא ידעו ידעו לקרוא את הרישיון או שפשוט לא ידעו מה תוקפו החוקי. אז איך והיכן אני מוציא רישיון כזה, והאם יש עוד דברים שעלי לעשות בעניין הזה ? תודה מראש, ארנון.
הודעה אחרונה מאת גרשון המשפר, -
נתונים לגולף
מאת ניב- 1 תגובות
- 903 צפיות
מישהו יכול לתת לי בבקשה את הנתונים של גולף שנת 99 מנוע 1800 אוטומט? אני יודע שלאוטו יש 125 כ"ס .. מה 0-100 ? מהירות מירבית? צמיגים רוחב R חתך? וכמה שיותר פרטים על האוטו תודה מראש!
- 16 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
קרוב משפחה צעיר סיפר לי ששוטר תפס אותו, או ליתר דיוק את אבא שלו, לפני כמה זמן - האב נהג, והוא ישב לידו ולא היה חגור. השוטר שעצר אותם אמר שלפי החוק הוא צריך היה לתת דוח לאבא, אבל החליט להעניש את הבן כי הוא נהג חדש וצריך לחנך אותו, ולכן רשם את הדוח על שם הבן. לאחר שהסתכלו על הדוח ראו שהשוטר רשם תאריך שגוי - של יום קודם לכן. באותו יום האבא והבן היו בחו"ל. לצערו, הוא חתם על הדוח... השאלות הן: 1. האם החוק מאפשר לשוטר לבחור אם לתת דוח לנהג או לנוסע? אם באמת החוק מחייב לתת דוח לנהג, האם יש תוקף לדוח שניתן לבן? 2. האם התאריך השגוי הוא מסוג הטעויות שפוסלות דוח, או לא? האם הם יכולים לנצל את העובדה שבתאריך הרשום היו בחו"ל? (אני חושב שלא, ובטח שלא ינסו את זה לפני שופ…
הודעה אחרונה מאת עו'ד הלוי - מאירוביץ, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
לכל חברי הפורום שלום, שמי יפתח ואני מאמין שהרוב כבר מכיר אותי. אני מבקש את עזרתכם במציאת רכב שנגנב לחבר קרוב שלי, רכב שהושקע בו המון אהבה וזמן יקר. המכונית המדוברת היא לנצ'יה קאפה טורבו לבנה אלו פרטי הרכב: מס' רישוי: 27-444-32 טמבונים לבנים בצבע הרכב (ייחודי לרכב הנ"ל) ג'אנטים של OZ כסופים עם פקקים בצבע כחול עם סמל הרכב סאן-רופ קאליפרים קדמיים אדומים של ברמבו הרכב נגנב מפתח-תקווה לפני שלושה שבועות והוא נראה לאחרונה ברמת-עמידר (לפני שבוע) כל מי שיכול לעזור במציאת הרכב וכל מי שגר באזור ונתקל ברכב אני מבקש שיתן מידע, העניין דחוף מאוד ושוב הוא בעל ערך רגשי רב. פרס כספי ינתן לנותן המידע שיביא למציאת הרכב למסירת…
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מנוע 1600 שנת 97? ד"א אני חדש פה התרשמתי מאוד מהפורום וכנראה שאני אעביר פה זמן רב
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
-
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ברשותי גלאי רדאר של Bell מדגם 916. לפי מיטב ידיעתי, במגאן II השמשה הקדמית מורידה משמעותית את יעילות הגלאי (כמו בלא מעט צרפתיות... ) ובאמת שמתי לב, שמאז שקנינו את הרכב הגלאי מתריע פחות ממה שהיה מתריע בעבר (גם התראות שווא). מלבד זאת, יצא לי לברר בחברת "דרך ארץ" על התקנת ה"פסקל" ברכב, לצורך נסיעה בכביש 6, והם הנחו אותי להתקין אותו בחלקו העליון של השמשה (במקום שבו מודפסות הנקודות החומות - מעל המראה ). הדבר מאמת את החשש שלי לכך שגלאי הרדאר אינו יעיל, ספציפית ברכב זה. האם מישהו מכיר פתרון לבעיה זו (אגב, חשבתי על לנסות ולהתקין את גלאי הרדאר במקום שבו אמרו לי להתקין את הפסקל, מתוך מחשבה ששם אין מסנן קרינה, אך הנקודות החומות "מסתירות" קליטה של לייזר …
הודעה אחרונה מאת gs_500, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
עלה לי בראש השאלה מה עושים במצב של עבירה מסגים שאני אפרט מיד: 1. אתם נוסעים, רואים רמזור מולכם.. בדרך כלל מה שתעשו זה תורידו את הרגל מהגז ותתכוננו לעצירה.... אבל מה קורה במצב שהרמזור מתחיל להבהב שאתם ממש קרובים אליו ויש לכם 2 אופציות: א. לעצור - אבל המרחק עצירה לא מתאים לכן האוטו יעצר קר באמצע בצומת ב. להמשיך לתת גז - אבל מהמקום שבו אתם נמצאים אתם תעברו באדום. מה קורה בכזה מצב? 2. אתם עוקפים רכב שמקדימה לכם בקו הפרדה קטוע, אבל בסיום העקיפה הקו נהיה רצוף וככה שחזרה לנתיב שלכם זה רק על קו הפרדה רצוף. מה קורה בכזה מצב?
הודעה אחרונה מאת roee, -
-
- 5 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
טוב, אז לפני כחודש הוצאתי רישיון, ועכשיו אני מחפש מכונית, ויש לי כמה שאלות לשאול... 1. האם אפשר לקנות מכונית, לא לעשות עליה ביטוח, אבל בו זמנית גם לא לסוע בה?, יענו שסתם תעמוד בחניה, בלי ביטוח. 2. מה העונש שמביאים לנהג חדש שנתפס כשהוא נוהג במכונית ואין לו ביטוח חובה? זהו בינתיים, זה אחלה פורום אם אנשים שמבינים, אז אני מקווה לתשובה... תודה מראש אחים שלי!!!!
הודעה אחרונה מאת wil, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
יש לי ויכוח קטן עם חבר. אני טוען שהמנוע 1.8 הופיע רק בלאנטיס 323F.... הוא טוען שיש מנוע 1.8 גם ללטנטיס 323... אני יודע שהלאנטיס שיש בארץ מופיע בשתי גרסאות 1.6 ו- 2.0.... האם יש גם 1.8 ?
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
BMW 746????
מאת BMW-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם. עקב התערבות ארוכה עם חבר אני נאלץ לשאול את השאלה כאן בפורום כדי לתת הוכחה: (מדובר בהרבה כסף ) האם יכול להיות דבר כזה BMW סדרה 7 746I ???? אני יודע שיש את ה-745, (יחד עם 760,735,730,730D וכו,) אבל 746 אני כמעט בטוח שאין דבר כזה!! אני כבר שנים פריק מטורף של החברה הבווארית וזה לא עוזר לי להוכיח לו לאחר שהוא טוען שבמשך מספר רב של דקות הוא עמד ליד הרכב וראה שרשום 746I אולי תעזרו לי להוכיח לו שהוא טעה? דרך אגב- הוא טוען שזוהי מכוניתו של לב לבייב והיא נמצאת מתחת למלון שלו בטיילת בתל-אביב. תודה.
הודעה אחרונה מאת urime, -
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 18 אנונימיים, 953 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- אריה שאג
- ELI001
- DubelBoom
- urich
- guy.a
- Or05230
- RBRB
- sperial
- davemustaine87
- itaimoto
- baer
- גולדן191