רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,625 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
האם אני יכול לגשת עם רשיון נהיגה 02? כי אני לא יודע איפה התעודת זהות שלי. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Nissan Skyline GTR, -
- 16 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
הזמנתי לוחית רישוי קטנה וגזרתי את הדגל למטה עכשיו רציתי לדעת האם שוטרים יכולים לעשות לי בעיה עם זה ..? מה אומר החוק לגבי זה והאם זה מפריע בטסט? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת psychuil, -
-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
CarsForum בשיתוף חברת מסלולים יוצאים בשת"פ חדש לטובת חברי הפורום, קורס נהיגה מתקדמת, בהנחה משמעותית ובמתכונת מיוחדת לחברי הפורום: הקורס כולל: � מסלול הדרכה סגור ובטוח לתרגול התרגילים השונים. � הדרכה של מדריכים מקצועיים של "מסלולים", משוב אישי והדגמות מפורטות. � שיטות וטכניקות לימוד ונהיגה המעודכנות ביותר המגיעות לארץ. � תקציר מודפס של הקורס, כולל כלים ושיטות לנהיגה נכונה, בטוחה ומתקדמת. � תעודת בוגר קורס. פירוט הנושאים בקורסים הרלוונטיים: � הדרכה תיאורטית � הבדלים בין נהיגה מתקדמת לנהיגה "רגילה". � תרגול עבודת הגה ושימוש נכון במכלולי הרכב להשגת אפקטיביות מירבית בסיבובים, � תרגול בלימה נכונה, בלימת חירום והתחמקות ממכשול בכביש. � ירידה ו…
-
כולנו חולמים מה נעשה ומה נקנה כאשר נהיה מיליונרים. אצל רובנו (לפחות אצל רוב משתתפי הפורום) החלום הרחוק הזה כולל בתוכו מכונית, אשר מייצגת את פסגת השאיפות שלנו, הרכב אשר מהווה בשבילנו את חווית הנהיגה האולטימטיבית. אך המציאות טופחת על פנינו, ורק אחוזים מעטים מאוד מאתנו יצליחו להגשים את חלומם. (כולם לעשות אווווו...) לכן אנו נאלצים להסתפק במה שיש, ולנסות להוציא ממנו את המיטב. (כולם למחות דמעה של התרגשות) הסקרים הבאים (אחד בכל שבוע, לערך) יכללו מכוניות אשר המכנה המשותף היחיד לכולן הוא סכום הכסף שהן עולות כחדשות בארץ ישראל. עליכם לבחור את הדגם שהייתם רוצים לעצמכם לו היה לכם הכסף הזה להוציא (אך ורק על רכב חדש, כמובן). לתשומת לבכם לא כל דגמי המכוניות הוכנסו לסקר, מפאת…
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אהלן פורום יקר ... לפני כשבוע נתפסתי נוסע 88 קמ"ש בדרך עירונית, רישוני נקלח ממני במקום והוזמנתי לדין ... בעיה . הסתכלתי לא פעם בהיסטוריית ההודעת בפורום לחפש קצת חומר על הבעיה שלי, ומצאתי שעברת תנועה כפי שביצעתי גוררת אחריה קנס של לפחות 800 שקל [את זה גם הסביר לי שוטר התנועה... בחור טוב ...] ובנוסף גם 10 נקודות ... 10 נקודות ?! אני ?! ... ועכשיו למספר שאלות כלליות ופרטניות .. . * אני אולי מתפלץ על 10 נקודות... אבל אין לי מושג מה זה אומר בפועל המעשי ... מישהו יכול קצת לפרט ? .. *נתפסתי בדרך לעירי היפה קרית אתא, באזור התעשיה שלאחר צומת קרית אתא ... למי שמכיר את הסביבה - הגעתי מכייון הצק פוסט, חיפה, ובצומת הקריות [ הידועה גם כצומת קרית אתא...] לקח…
הודעה אחרונה מאת ROEI-A, -
-
- 31 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
שלום לכולם, אני שמח להזמין את כולכם, בעלי מכוניות אמריקאיות או סתם חובבי אמריקאיות למפגש ענק!!!! לפרטים :http://www.classiccar.co.il/forum/viewtopic.php?t=1396 19.8 , 9 בערב , ע"י קניון איילון...
- 3 תגובות
- 945 צפיות
גם תמונות וגם הציורים המוזרים של המכוניות בצבעים השונים. אני יודע שנושא שייך לאוף טופיק יותר אבל אין לי לצערי גישה לכתיבה שם. תודה L.A
הודעה אחרונה מאת a®iel, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
http://www.auto.co.il/Content/Articles/ArticlesView.asp?ArticleId=912&SubjectId=141
הודעה אחרונה מאת Clarion Man, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 9.1 אלף צפיות
שלום לכולם. לפי מה שאני יודע יש בארץ מכוניות אשר יש להם ניטרו או סאב דמוי מיכל ניטרו... עכשיו השאלה שלי היא,שהם נכנסים לקניון,או כל מקום אשר עובר בדיקה ביטחונית של הרכב ותא המטען נותנים להם להיכנס? עושים בעיות עם זה? כי עדיין זה נראה כמו בלון גז והמאבטחים לא ידועים מה זה.. ועוד שאלה אם שוטר עוצר אותי בצד ורואה את מיכל הניטרו מה הוא יכול לעשות לי? קנס? שלילה? תודה מראש! ובבקשה אל תגידו לי לעשות חיפוש כי כבר עשיתי ולא מצאתי תשובות לעניין הזה...
הודעה אחרונה מאת FifthGear, -
-
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
זוגתי שתחיה, גרמה לתאונה דרכים לפני מספר חודשים, באשמתה. בצומת יגאל אלון / דרך השלום בת"א היא פנתה שמאלה ברמזור, היכן שמותר רק ימינה וישר (יגאל אלון, מגבעתיים לכיוון הסינרמה) והתנגשה ברכב שבא ממול. לא היו פגיעות משמעותיות בגוף, שתי המכוניות טוטאל לוס (שלנו ליאנה ליסינג, השניה פולו מונית). לא לקחו לה את הרשיון מינהלית לאחר התאונה, אולם בעוד פחות מחודש יש הזמנה למשפט על אי ציות לתמרור, ונהיגה בקלות ראש. למי שיש ניסיון בתחום, למה אפשר לצפות במשפט כזה ? שלילה בטוחה ? לכמה זמן ? מה סיכויי ההצלחה של עו"ד במניעת שלילה כזאת ? המלצות לעו"ד יתקבלו ברכה. חיים
הודעה אחרונה מאת romer-, -
אני מעתיק לכאן הודעה שכתבתי בפורום ב YNET. מקווה שזה יעניין אתכם חזרתי אחרי כמעט שבועיים באנגליה, משהו כמו 1200 ק"מ מאחורי ההגה של פורד פוקוס 1.6 ידנית 5 דלתות (אשתי נהגה עוד איזה 400 ק"מ) וכ- 800 ק"מ מאחורי ההגה של לוטוס אליז. תרבות הנהיגה שם (והתרבות בכלל...) מדהימה. לא אתחיל לספר על הכל, אבל נספר רק על כמה מהשימושים האופייניים להבהוב באורות הגבוהים: 1. אתה מנסה לצאת מכביש צדדי או חניה לתוך כביש ראשי עם תנועה עמוסה. אתה מזדחל קדימה לאט ואז אחד המכוניות הבאות לקראתך מהבהב באורות הגבוהים. בארץ מה המשמעות? "דיר בלאק אם אתה יוצא עכשיו כי אני עומד לעבור שם". ובאנגליה? "אני מתכוון להאט את המהירות שלי ואפילו לעצור על מנת שאתה תוכל להשתלב בתנועה לפנ…
הודעה אחרונה מאת ג'רמי, -
- 3 תגובות
- 935 צפיות
המשכתי לנסוע ישר, בנתיב שמאלה בלבד, כמובן שבטעות. ניידת שהייתה מימיני, נתנה לי על זה דו"ח ע"ס 250 ש"ח. האם קיבלתי גם נקודות? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת .tommy g, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
על כביש 2 אחרי קיסריה בנסיע לכייון צפון חולפים על פני כפר ערבי ג'סר א זרקא יש על הכביש שני גשרים. נסעתי אחרי אוטו בסביובת 110 ק"מש פתאום 100 מ' לפני הגשר אני רואה על הגשר ISUZU משטרתית. השוטרים ישבו בתוך הרכב עם החלונות סגורים. אני כמעת בטוח שזאת הייתה מכמונת מהירות. 1. האם הם יכלו לצלם אותי כאשר החלונות שלהם ברכב היו סגורים (לא נראה בכלל כאילו הם מחזקים אקדח לייזר בייד)? 2. האם נסיע אחרי רכב אחר שנסע קצת יותר 110 קמ"ש, שמירה נוארמרלית על מרחק האם יש מצב שצילמו אותו בלבד ולא קלטו אותי? תודה L.A
הודעה אחרונה מאת R'n'B, -
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
הנידון: ביטוח מקיף לרכב מסוג רנו קנגו. מודל:2000 נפח מנוע:1.9 סוג דלק: סולר. נספר את זה בקצרה. ביררנו בכמה סוכנויות ביטוח על מחיר המיטוח המקיף לרכב (לרכב יש תאונות שאנחנו תבענו בהם את הנהג השני סכום התביעות הם כ-9000 ו-6000 ש''ח). מרוב החברות קיבלנו סכומים של כ 6000 ש''ח או 7000 ש''ח עקב התביעות. כשהגענו לפניקס הטלפנית אמרה שביטוח לרכב (היא עוד לא ידעה שיש לו שתי תביעות) הוא כ5000 ש''ח שגם זה בתור התחלה נשמע יקר מדיי,אחרי שהדענו לה שיש לרכב תביעות היא אומרת לנו "שתי תביעות זה 12,000 ש''ח לשנה וזה מחיר טוב כי רוב החברות לא מבטחות בכלל רכבים עם 2 תביעות אז החברות שכן מבטחות מרשות לעצמן להעלות מחירים." אז אני רוצה לשאול אתכם אם יש כם מושג כל שהו על חברה שעושה…
הודעה אחרונה מאת gs_500, -
ה-VTS חוזרת....... 1 2
מאת eyal_ro-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
לכל מי שהתגעגע לספורטיבית קטנה מבית סיטרואן.......קבלו http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2964729,00.html
הודעה אחרונה מאת Slonya, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום. ראשית אציין שבצעתי חיפוש ולא מצאתי דיון/ים שענה על השאלות שלי. א) במידה ואני קונה רכב, האם הבעלות יכולה להיות על שמי למרות שאני מתחת לגיל 18? ב) במידה והרכב הוא רכב מיושן, אשר נוסע מדי יום ויש לו רישיונות מלאים ותקינים ואני מעוניין להשמיש אותו (יישור קו וכיו"ב) אך לא בתקופה הקרובה. האופציה הכי הגיונית וחסכונית שנראית לי היא הפקדת רישיונות במשרד הרישוי. אך לא ידוע לי במידה ואני מפקיד את רישיון הרכב - האם הרכב עדיין אמור לגשת לטסט חצי שנתי בזמן הפקדת רישיונותיו? האם אני אאלץ לשלם ביטוח (ביטוח חובה) למרות שהרכב איננו זז ממקומו? או בקצרה: האם בתקופה שהרכב מושבת אני אמור להמשיך ולהעביר ג) האם בתום תקופת הפקדת הר…
הודעה אחרונה מאת polar bear, -
-
- 11 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום לכולם, בעוד כחודש אני נוסע לטיול בן שבועיים באירופה וכמובן שחשבתי לנצל ההזדמנות ולהשכיר רכב ראוי ל-"נסיעת מבחן" בכבישים המקומיים. אודה מאוד על כל פיסת מידע לגבי חברות השכרה המתמחות ברכבי ספורט, מסלולי נהיגה מומלצים, המלצות, הצעות וכל דבר שיכול להוסיף. בתמורה אני מבטיח להביא תמונות... בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת Uzi4u2, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
אני יודע שכולכם כבר ראיתם אותה אבל בכל זאת (בזמנו כשהופיעו התמונות אז עדין לא הופיע שום דבר בנושא באתר של פורשה). http://www3.porsche.com/Precision911/pcgb.asp
הודעה אחרונה מאת Fireball, -
-
- 17 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
כתבה שנשלחה לי במייל. לידיעתכם. כביש 6: עצרתם בצד הדרך? תשלמו על זה נסעתם בכביש 6 ועצרתם בצד מסיבה כלשהי ליותר מ-5 דקות? אל תתפלאו אם בחשבון שתקבלו תחוייבו פעמיים: על שתי כניסות ושתי יציאות. דרך ארץ בתגובה: עצירות ממושכות לא אמורות להתרחש בכביש מהיר. אם אתם נוסעים בכביש 6 כדאי שתעשו את זה מהר ובלי עצירות מיותרות, אחרת אתם עלולים להיות מחוייבים פעמיים. כך בכל אופן גילה י', שנסע בתחילת יולי בכביש מתחילתו ועד סופו בפעם אחת, אך בחשבונית שהגיעה לביתו התברר לו כי הוא מחויב על שתי כניסות לכביש באותו יום.י', שלא הבין מדוע חוייב פעמיים למרות שלא ירד מהכביש, התקשר למוקד שירות הלקוחות של החברה שמפעילה את הכביש, דרך ארץ, ושם נמסר לו כי אם מתעכבים בכביש בצד הדרך מסיבה כלשה…
הודעה אחרונה מאת jlavi2002, -
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני ואבא שלי ראינו את הרכב הזה http://www.xtr2.com והיינו מעוניינים לייבא אחד כזה לארץ הבנתי שהוא עולה 20 אלף לש"ט,עכשיו העם מותר להכניס אותו לארץ למרות אין לו תו תקן ועם לא אז נגיד אני מייבא רק את הגוף ואת המנוע אני מזמין בניפרד החלקים והמנוע יעברו במכס? תודה מראש אביב
הודעה אחרונה מאת ג'רמי, -
- 2 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום. יש למישהו מידע על תאריכים של תערכות-רכב בעולם (פרנקפורט, ג'נבה, פריז.....) תודה.
הודעה אחרונה מאת sasi M, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
את המייל קיבלתי היום (אולי חלקכם כבר מכיר..). בקיצור, ליד מחלף רישפון, לדעתי ב 2 הכיוונים (מחליפים בטח...) מכונית "תקועה" בצד הדרך? זהו שלא! סעו בזהירות! אלעד.
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 4 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אני יודע שרכבות עובדות על סולר, עכשיו השאלה שלי היא: האם יש להם מנוע כמו של רכב רק בנפח גדול יותר? או שיש להם מנוע שונה? תודה, איתמר.
הודעה אחרונה מאת raptor, -
מה לדעתכם השם היפה ביותר שיש למכונית נכון להיום? לדעתי השם היפה ביותר הוא של רכב התצוגה של אודי, נובולרי NUVOLARI
הודעה אחרונה מאת שמר, -
יבוא אישי מחו"ל
מאת 620SI-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכם..... יש לי שאלה שאני צריך תשובה מדוייקת וממישהו שמבין ויכול להסביר לי! האם אםשר להביא כל אוטו לארץ? ואני לא מדבר על מכוניות חדשות!!! אני מדבר על לקנות מאזרח מכונית נגיד שנת 90 ולהביא אותה לפה? כי הבנתי שלא כל אוטו אפשר לייבא! זה תלוי בשנים של האוטו לא??? אני ישמח לקבל תשובה עניינית! תודה!
הודעה אחרונה מאת yehuda-k, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
סיטרואן מעדכנת את הC5 שלהם, והגרסה המתוחה צפוייה להיות מוצגת בתערוכת פריס שתתקים במהלך החודש הבא. בתחום החיצוני צפוי שינוי במערכת התאורה הן הקדמית והן האחורית, וכמו כן שינוי בגריל הקדמי (גריל עם פסים כפולי, וארוך מהרגיל). כל השינוים הנ"ל נעשו על מנת לתת לC5 מראה דומה יותר לC2 ולC4. סיטרואן כמו כן תציע אבזור רחב יותר מהC5 הנוכחית. האבזור יכלול בין השאר: מערכת שתתריע על סטייה מנתיב, נורות קסנון מתכווננות, חיישני חניה קידמיים ואחוריים, 7 כריות אוויר כולל מגני ברכיים, ומערכת ESP חדשה. היצע המנועים יכלול מנועי בנזין בתחום של בין 117 כ"ס ל210 כ"ס ומנועי דיזל בתחום של 110 כ"ס ל136 כ"ס. למנועים תשודך תיבת הילוכים ידנית בת 6 הילוכים, ותיבת הילוכים אוטומטית בעלת 6 הילוכים…
הודעה אחרונה מאת E. Dekel, -
-
- 21 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
סדנת gemballa הקימה סדנא חדשה ומדהימה מדהים כמה שהמקום נקי!
הודעה אחרונה מאת Discover, -
הסקרים הבאים כוללים מכוניות אשר המכנה המשותף היחיד לכולן הוא סכום הכסף שהן עולות כחדשות בארץ ישראל. עליכם לבחור את הדגם שהייתם רוצים לעצמכם לו היה לכם הכסף הזה להוציא (אך ורק על רכב חדש, כמובן). לתשומת לבכם לא כל דגמי המכוניות הוכנסו לסקר, מפאת חוסר מקום ועניין. לשם הנוחות לכל סכום כסף ניתן להוסיף או להוריד כמה עשרות אלפי שקלים, כך שלא תמיד האפשרויות יעלו בדיוק את סכום הכסף שבכותרת. והנה הסקר השביעי: שימו לב - התמונות להמחשה בלבד אילו היו לך כ- 300000 ¤ , "מכונית החלומות" שהיית קונה היא: א. אאודי A3 Q3.2 ב. אאודי A4 3.0 או TDI2.5 ג. ב.מ.וו 320/320D ד. וולבו S40 T5 …
הודעה אחרונה מאת אמיר מהמרכז, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
יום חמישי, 11:00 בבוקר, גבעתיים רח' כצנלסון. נסיעה בתפקיד (צבא) עם רנו מגאן קלאסיק (סאדן). כיוון הנסיעה דרום לצפון עברתי את הצומת בירוק מהבהב, נתתי קיקדאון, כרגיל, הרי דלק על חשבון הברון (או על חשבונכם ). עברתי את בצומת בהצלחה ולא הורדתי מהירות הייתי על 60~ קמ"ש. אחרי כ100 מטר ישנו מעבר חצייה אשר מוסתר ע"י מכוניות שעוצרות במקום אסור (נתיב לכל דבר). פתאום עצירה של אוטו לפני המעבר חצייה, שנייה של חוסר תשומת לב מצידי, בלימה פתאומית, העולם עצר, האוטו לא, בזכות הABS הצלחתי להתחמק מה"מכשול" שהיה האוטו לפני שעצר אף הוא עצירה פתאומית. בדיעבד אם האוטו לא היה בולם לפני המעבר חצייה היה עדיף להכנס בטויוטה המחורבנת הזאת. אבל למזלי האוטו עצר והכל נגמר בדפיקות לב מואצות…
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 7 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
לחבר היו כמה בדיקות רפואיות שהוא היה צריך לעשות.... הוא שלח את כל הממצאים הרפואיים למשרד הרישוי ולא קיבל מהם תשובה ואז הגיע בדואר מכתב שהוא מתבקש להגיע למשרד הרישוי עם הרשיון לבירורים.... כשהוא הגיע זאת שזימנה אותו לא הייתה שם בכלל אף אחד שם לא ידע מה לעשות בנידון אז הוא שב על עקבותיו... מאז הוא לא שמע מהם. תוקף הרשיון של נהג חדש בדיוק נגמר לו... לאיזו תשובה הוא יכול לצפות מהם? מהם התרחישים האפשריים?
הודעה אחרונה מאת kompy,
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 18 אנונימיים, 953 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- אריה שאג
- ELI001
- DubelBoom
- urich
- guy.a
- Or05230
- RBRB
- sperial
- davemustaine87
- itaimoto
- baer
- גולדן191