רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,625 נושאים בפורום הזה
-
- 9 תגובות
- 1 אלף צפיות
לפני 20 דק' אני בדיוק בא לכבות את המחשב,מציץ בחלון ומיד שומע פיצוץ אדיר ורואה ניצוצות כמו של זיקוק דינור. במחשבה ראשונה חשבתי שזב העמוד מתח גבוהה שיש בצומת ליד הבית שלי,שמדי כמה שנים נוטה להתפוצץ עם הרבה אש וניצוצות,אבל העובדה שהרבה אנשים התחילו לרוץ לשם ניבאה חי שהפעם הוא לא סתם התפוצץ. ירדתי לבדוק,ולא הופתעתי...... מכונית פיז'ו 307 חדשה היתה מרוחה על האי תנועה,ולצידה העמוד חשמל נוטה על צידו בצורה קיצונית כשכל הכבלי חשמל פזורים על הקרקע. מסתבר שנהג המכונית החליט שלקחת כיכר במהירות 100 קמ"ש זה הכי לגיטימי,ובטח ירשים את חברתו שישבה לידו. אז הוא התחיל את הכיכר ב-100 קמ"ש,נכנס בתוך העמוד חשמל,ומשם הועף על האי תנועה. נזקים ?..... למרות כל אביזר…
הודעה אחרונה מאת edan82, -
- 17 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אהלן. אמא שלי נהגה לפני יומיים ברכב, תוך כדי שהיא עומדת ברמזור אדום מישהו ניכנס בה מאחורה במהירות יחסית. אמא שלי, שהייתה קצת מבוהלת ביקשה מהנהג הפוגע פרטים, תוך שהיא אומרת לו שלא יזיז את הרכב ושהיא מזמינה משטרה....הבנאדם אפילו לא יצא מהרכב פשוט הכניס להילוך וברח! אמא שלי רשמה את המספר של הרכב הפוגע, צילצלה אליי מבוהלת, סיפרה לי מה קרה וביקשה ממני להגיע למקום התאונה.. אני מגיע, אומר לה- "טוב אמא, רשמת את המספר בואי ניסע למשטרה להגיש תלונה" נוסעים למשטרה, מדור תנועה, מקבל את פנינו שוטר ממש לא סימפטי ונחמד שכנראה מיהר לחזור הביתה, כי אחרי שעה חמש בערב, כידוע אין תאונות.... בקיצור אלו דבריו: שוטר:" כן, מה אתם צריכים?" אני: " תראה, מישהו ניכנס באמא ש…
הודעה אחרונה מאת redbaron, -
- 17 תגובות
- 8.1 אלף צפיות
שלום לכול חבריי הפורום. אני פותח כן את השרשור הזה, לאחר שעברתי עשרות אם לא מאות פעמים על כל הנושא הזה:טרקטורון במנוע החיפוש הפורום (אני יודע שזה נטחן כן הרבה) לאחר קריאה ממושכת קראתי אין ספור שטויות ודברים שסוטרים אחד את השני. בין משפט למשפט ניתן היה גם למצוא דברים נכונים ואמיתיים. שורה תחתונה כל הלינקים סיבכו לי את המחשבות במוח, ואני ממש עומד לפני קניית טרקטורון לאחר הרבה מאוד מאמצים וחשוב לי לדעת אחת ולתמיד את החוקים היבשים,התקפים והנכונים. אני מבקש שאנשים לא יזרקו לפה דברים שהם חושבים מהראש כדי לא לעשות שוב בלאגן שלם וחסר הבנה. (כמו-כן אציין שגם על האתר של משרד התחבורה עברתי ועדיין יש "פירצות" לא מובנות בחוקים). הנה כמה מהדברים שהבנתי (נכונים?…
הודעה אחרונה מאת BMW, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שוטר עצר אותי לביקורת והזמין לי בוחן ואמר לי שהאגזוז שלי רועש. השוטר נתן לי הורדה מהכביש למרות שהאוטו עבר טסט עם האגזוז והבוחן לא בדק אותו עם מכשיר . מה אני עושה חוץ מלהחליף אגזוז?
הודעה אחרונה מאת Stas'Ka, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מנויי אוטו אם אספתם את העיתון מהדואר תוכלו לראות את הצבעת אוטו השנה, אז במי אתם בחרתם? הבחירה שלי: אוטו השנה: אודי A6, נימוק: מכונית סלון ראויה, מלאת טכנלוגיה, מאובזרת למשעי, מנועים חזקים, קוואטרו והתיבה של אודי. הקניה המוצלחת ביותר: מאזדה MX5, קבריולט חזקה במחיר קטן. מיני/ סופר מיני: סיטרואן c3 ,יש בה הכל. משפחתיות בינוניות: סיאט לאון, הכי ספורטיבית ולא יפנית המונית. משפחתיות גדולות: סיטרואן c5, יש להורי אחת מפנקת מאוד ולא מרגישים את קסמי מע"צ סלון/פאר: ב.מ.וו סדרה 7 פה הייתה לי התלבטות בינה ל-cts אך אני נשאר נאמן לב.מ.וו מיניוואן: סיטרואן c8, וואן ענק ומפנק מכל טוב. שטח: פורשה קאיין, מי לא היה רוצה כזאת? ספורטיביות: הונדה s2000, סל"ד גבוהה עושה…
הודעה אחרונה מאת tomer.s, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אוטובילד חשף תמונות ריגול להנאתכם. ותודה לשימרון ממועדון הרודסטרים.... יניב
הודעה אחרונה מאת RACEPAK, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
חזרתי שלשום ואני עדיין מהופנט-גם מהתיירות האנגליות וגם מהרכבים שנוסעים שם- יש שם הבדלים סוציו אקונומים גדולים ככה שניתן לראות באזור חולות הזהב אזור התיירות המבוסס הרבה טויוטה אוונסיס-אפילו ראיתי 2 סטיישן!...,הרבה סדרה 7 הרבה X5,מרצדס S500 קופה-יש בשפע שם באזור ההוא כמו לאנטיס אצלנו!,שמתרחקים מאזור התיירות רואים רכבים מאוד ישנים-כמו טרנספוטר משנות ה-80 שמשרת את העירייה שלהם-עם מנוף,הרבה טרימיופים,ואהה ואיך שכחתי הרבה משאיות ענתיקות שמפאת קוצר הזמן לא יכולתי להביט בהם-המדריך סיפר לנו כי בכל ורנה יש מערבל בטון אחד והוא ממש ממש ענתיקה . בקיצור אני ממליץ לנסוע לשם לחובבי הרכב הבחורות והקזינואים...
הודעה אחרונה מאת gRtuRbo, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מה אתם יודעים על הרכב הנ"ל [חוץ מזה שהוא של מרצדס] איתמר.
הודעה אחרונה מאת Driver, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
להפתעתי, גיליתי תמונה של רכבי בפרסומת לביטוח. נתונים שכתבו : ידני (הלוואי) 1600 סמ"ק (כן, בטח) שנת 2002 (לא ידעתי שמזדה המשיכו לייצר את הדגם הזה עד 2002). כל זה ללא רשותי וללא הסכמתי. למעשה, הם לקחו תמונה מהאינטרנט (כנראה מפה, כי רק פה זה פורסם) וצירפו אותה לפרסומת. אני חייב לציין שזו נראית לי חברה לביטוח שהיא דיי חובבנית והיא דיי מתחילה והמחיר שלה למקיף (לכל סוגי המכוניות שפורסמו הוא 2000 ש"ח וכולל הכל ! אה, ו-0 ש"ח השתתפות עצמית). מחר אני מתקשר לברר למה פרסמו את הרכב שלי ללא רשותי (הרי אם הם לקחו את זה מפה, אז הם יכלו לשאול אותי). מה הייתם עושים ? שמוליק
-
Mini לא כל-כך Mini 1 2
מאת Fitch- 16 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
" 21 בני אדם שנראים שפויים למדי, הצליחו להשתחל יחדיו לתוך מיני אחת קטנה ותמימה למראה... " השאר, כאן: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2970512,00.html
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש לי הונדה סיוויק 99 אוטומטית 4 דלתות דגם sr ללא סאנרוף וללא abs רציתי להזמין לאוטו כל מיני חלקים מחו"ל אבל מסתבר שהדגם sr לא קיים שם. אז רציתי לדעת איך נקרא הדגם של ההונדה שלי בחו"ל (ארצות הברית-ebay). (אני חושב שזה: honda civic ex auto 4d אני טועה?) תודה מראש לכל מי שעוזר, ובבקשה רק מי שיודע, כדי שאני לא יזמין סתם חלקים. נ.ב, מי שיודע על אופן ההזמנה מe-bay לארץ ויכול לת טיפים או המלצות אז תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת RACEPAK, -
- 6 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
שדה התעופה פרנקפורט, יום שבת ה-7/8 השעה 15:15. אני מקבל את המפתחות של הניסאן לידיים שלי, חותם על כל המסמכים, לוקח את המזוודות וצועד לכיוון החניון. תא המטען ראוי לציון, הוא ממש ענק גם ביחס לסטיישנים אחרים וגם שטח ההטענה גדול, הכנסנו אליו 2 מזוודות גדולות מאוד ועוד אחת בינונית ועוד כמה שקיות/תיקים והכל כיסינו עם הבד השחור שזה אומר שלא השתמשנו אפילו בחצי מהתא מטען. לאחר מכן עשיתי סיבוב לבדוק שאין שריטה/מכה ברכב המבחן. הפרימרה הזו נראת לא רע !!! מקדימה אין הרבה שינוי והפרונט דומה מאוד לשאר דגמי ניסאן, פשוט ואלגנטי. תצורת הסטיישן עושה רק טוב לפרימרה והיא נראת הרבה יותר טוב משאר הדגמים. נכנסים לאוטו והדבר הראשון שרואים הוא הדשבורד העצום. לוח השעונים נמצא באמצע עם הטיה קטנ…
הודעה אחרונה מאת לארק, -
- 16 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אני רוצה לספר לכם על מקרה שאולי לא יכולתי לספר לכם עליו, בגלל נהג אוטובוס מטומטם. אז ככה , אני חוזר הביתה מי חברה שלי, (שגרה בקרית מלאכי),לכיון הבית(קרית גת),השעה 1 בלילה ,ואני מה זה עייף ,נוסע רגוע ,כאשר הגעתי כ 1 ק"מ לקרית גת אני מאותת שמאלה כדי ליתפוס את הנתיב השמאלי (כי אני עומד ליפנות שמאלה),מיסתכל במראות הכול פנוי, ניכנס לנתיב ,לא יודע מאיפה זה בא ,אטובוס בא לי מאחורה אולי במהירות של 140 ,כימעט ניכנס בי,הוא היתעצבן אותת לי עם האורות,צופר לי (חשב שחתחתי אותו )מה עשה הבן של זו** הזה חזר לימין,וחתך אותי (כאילו לא לצאת פראיר) אבל לא היסתפק בכך בנוסף שחתך אותי (באלכסון,ככה שהייתי צריך להוריד מהמהירות שנסעתי) הוא בלם פיתאום, ואני לא מבין מה קרה, ויריד לרביע ,מרגיש שעוד …
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לפני כשנה הבאתי כאן בפורום תרגומים של חלקים נרחבים ממוסף "עשרת הגדולים" של מגזין CAR שיצא באותה השנה. לפניכם לינקים לכל אחת מהודעות "עשרת הגדולים", כאשר הנושאים השונים בכל אחת מההודעות מוארים בצבע שונה, בכדי להקל על הקריאה. אני מקפיץ את הלינקים גם בשביל שכל מי שלא קרא יהנה (בתקווה שאכן תהנו) וגם בשביל להזכיר לכם שאתם גם יכולים להעלות נושאים מעניינים בעצמכם, או לחילופין להציע הצעות להעלאת נושאים בידי המנהלים. מי שיש לו רעיון לנושא שיכול לעניין את חברי הפורום מוזמן לשלוח אלי ה"פ ונדבר על זה. אם יש לכם תגובות בנוגע לכל אחת מהודעות "עשרת הגדולים" - אנא כתבו אותן כאן ואל תקפיצו סתם את ההודעות. תודה! רוני סקר המכונית המכוערת ביותר המכוניות ששינו את ה…
הודעה אחרונה מאת Volvo740, -
הסקרים הבאים כוללים מכוניות אשר המכנה המשותף היחיד לכולן הוא סכום הכסף שהן עולות כחדשות בארץ ישראל. עליכם לבחור את הדגם שהייתם רוצים לעצמכם לו היה לכם הכסף הזה להוציא (אך ורק על רכב חדש, כמובן). לתשומת לבכם לא כל דגמי המכוניות הוכנסו לסקר, מפאת חוסר מקום ועניין. לשם הנוחות לכל סכום כסף ניתן להוסיף או להוריד כמה עשרות אלפי שקלים, כך שלא תמיד האפשרויות יעלו בדיוק את סכום הכסף שבכותרת. הדגמים המוצגים כאן הם ברמת הגימור הגבוהה ביותר הנכנסת לתקציב (לרוב זו רמת הגימור הבסיסית או קצת מעליה - במכוניות ברמות המחיר האלו עלויות שידרוג רמת הגימור יכולות להגיע לעשרות ומאות אלפי שקלים). והנה הסקר התשיעי: שימו לב - התמונות להמחשה בלבד אילו היו לך כ- 400000 …
הודעה אחרונה מאת edan82, -
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
חזרתי עכשיו מהעבודה, כביש 5 לכיון אריאל... בשלב מסוים הכביש הזה הופך מחוצה שומרון בעל 2 הנתיבים לכל כיוון עם שטח הפרדה וכל זה לכביש עם נתיב אחד לכל כיוון, בלי שטח הפרדה [חוץ מאשר פס לבן...] וכל הדרך הזו היא עליה קטנה בעל פיתולים חדים ושלא רואים מה שיש מאחורה.. צריך גם לציין שמהירות הנסיעה המותרת היא 80. בכל מקרה, אני עולה על הכביש הזה ממשיך בנסיעה. מישהו בא מולי בנתיב שלו, המניאק היה עם אור גבוה ולא התכוון להוריד.. וזה גם היה פיתול ולא ראיתי כלום מהסינוור.. היינו במרחק של 50 מטר אחד מהשני בערך ופתאום אני קולט שהאור גובר קצת, אחרי שניה נפל לי האסימון שמישהו נמצא מאחוריו... אבל הרי אם מישהו מאחוריו אני לא אמור לראות את הפנסים שלו. האדיוט שכביכול היה מאחוריו היא בן ז…
הודעה אחרונה מאת Triple-H, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
קיבלתי דו"ח חניה משום שלא טרחתי להסתכל בשלט שאוסר על חניה. (ראיתי קטע לא צבוע של שלוי המדרכה, וחניתי שם) השאלה היא - אם אני לא ישלם עכשיו, ההתראה הבאה שתשלח אלי תהיה כפל קנס ? או שקודם אני יקבל התראה נוספת על תשלום הסכום הנוכחי של הדו"ח ?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
סוף שבוע בטוח בכבישים לכל הטייסים ! http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-29...2972118,00.html חיזרו בשלום אל בסיסכם !
הודעה אחרונה מאת MATAN206XT, -
פעם שנייה שאני הולך לשם, פעם ראשונה נהנתי וירדתי מ18 שניות. עכשיו שתבינו אני לא בא להגיד שאני איזה נהג מרוצים - אני יודע שלא, פשוט בן אדם שיודע להבחין בין כוח וחוסר כוח. המקצה מתחיל. אני בקארט השלישי (מתוך 6 שגם זה בפני עצמו מגעיל) כבר בהתחלה בפתיחה הרגשתי שהקארט לא משהו והסחיבה חלשה (הקארט היה סגור בניגוד למה שהמפעיל אמר). אחרי 5 ~ סיבובים עצרתי בפיט והודעתי לו שהקארט מרגיש חלש ואפילו בישורת עוקפים אותי. הוא אמר שהכל בסדר ושאני ימשיך - אחרי התייחסות מאוחרת משהו. אחרי המיקצה הוא הודיע ברוב קולות שאני נהג גרוע ובגלל זה הקארט לא נסע ושאפשר לרדת מ18 שניות עם הקארט הזה. יצאתי משם עם תוצאה של 19.18 שזה שניה וחצי יותר ממה שעשיתי פעם קודמת (פעם ראשונה !…
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
... זהירות, ארוך ולא בטוח מעניין... פרק ראשון: העובדות טוב... מכוון שהצ'ק כבר הופקד בבנק - אני מרגיש שנסגר הגולל על פרשה זו ועכשיו אני יכול לדבר. אז אחרי עשרות (מאות?) אלפי קילומטרים גם לי זה קרה... 22.6, יום מילואים מתיש, חוזר לבית של חברה שלי בקיבוץ. אחותה הצעירה קלטה אותי בכניסה לקיבוץ בקשה טרמפ לשיעור רכיבה שלה. הגעתי לפניה שהייתי בטוח שזכרתי (מדובר על כביש מחוץ לקיבוץ עצמו, הייתי שם פעם-פעמיים) אני זכרתי את הפניה כעיקול קל, הפניה זכרה עצמה כ90 מעלות שמאלה, היה שם בניין שטרח להסתיר את הפניה... אנחנו נוסעים, אני מדבר איתה על הא ועל דא תוך כדי מבטים חטופים בכביש (אני שונא לדבר עם אנשים ולא לתת להם תשומת לב של להסתכל עליהם) ופתאום היא צועקת: "גי…
הודעה אחרונה מאת איתמר_פ, -
ABS - עם או בלי? 1 2 3
מאת ~TB~-
- אחראי פורום
- 39 תגובות
- 6 אלף צפיות
סתם דיון קצרצר, מה הייתם מעדיפים במכונית שלכם, שיהיה ABS או שלא יהיה ABS? הכוונה היא לא בחורף (שם עדיפות מוחלטת ל ABS), אלא לימים כמו היום בעיקרון שאתם גם נוסעים נסיעה בסופי שבוע או אנערף ובה ה ABS מפריע, וגם בנסיעות רגילות ובה הABS יכול לעזור ולכן צריך להתפשר. אז מה הייתם מעדיפים, האם לנסוע ברכב עם ABS (ואז בנסיעות חזקות זה יכול להפריע אבל ביום יום זה יכול להציל) או לנסוע בלי ABS (ואז ליהפך). הכוונה היא לרכבים ספורטיבים.
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
בימים שבת - שני הסתובבתי באוסטריה עם גטץ שכורה. לאחר המרצדס והב.מ.וו שהיו לי בנסיעות האחרונות שלי, זה היה חידוש די מרענן ומבחירה כי רציתי לנהוג קצת ביונדאי הקטנה. הרכב היה ידני, 1100 סמ"ק (או משהו כזה כי זה היה גטץ 1.1) מזגן (כן! וזה היה חיוני כי הסופ"ש האחרון היה חם), ה"כ, חלונות חשמליים, נעילה מרכזית..ממש הרגשתי כמו בבית. אז אני לא בוחן רכב מיקצועי אבל נסיון יש לי. ההתרשמות לטובה: מרחב גדול מאד בפנים ובעיקר סביבת נהג נוחה מאד. תאוצה מפתיעה לטובה. שני אנשים עם מזגן עובד והרכב מאיץ כמו פנתר. הגה טוב מאד. מתקשר ולא רך מדי. לשלילה: קפיצים ומתלים שמזכירים מכונית רוסית משנות השמונים כסא נהג לא הכי נח. סה"כ רכב חמוד.
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
-
אנא בדקו את השרשור הזה: http://www.carsforum.co.il/vb/announcement.php?f=7 לפרטים נוספים. כאן ניתן לשרשר תגובות. תודה!
הודעה אחרונה מאת עומר, -
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 39.4 אלף צפיות
עוד כמה רשימות מהמוסף של CAR, שבו הם כותבים על עשרת הגדולים שלהם, במגוון גדול של קטגוריות. המעניינות מוצגות כאן להנאתכם. הכל מתורגם לעברית, בחלק מהמקרים לא יופיעו כל עשרת הגדולים, אלא רק המעניינים ביותר. בכל הודעה יהיו כמה רשימות כאלו. והפעם: המכוניות המהירות ביותר: Thrust SSC (מהירות סופית 763 מייל"ש = 1228 קמ"ש): "מפקד הטייסת אנדי גרין חתך את מחסום הקול בבלק רוק, נבדה ב-1997. מהירה, אבל בעייתית ברברס והביטוח הוא סיוט." מקלארן F1 (מהירות סופית 240 מייל"ש = 386 קמ"ש): "עדיין המלכה של המכוניות המהירות, וכנראה תשא בתואר גם לעוד הרבה זמן. פשוט בלתי ניתנת להשגה � המכונית המהירה ביותר של פרארי לא מתקרבת אפילו למהירות הזאת." פאגאני זונדה (מה…
-
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מה יהיה איתך ? אני כבר רואה את שמך בכל מקום יותר מאת השם של ראש הממשלה. שוב פורסמת, הפעם במדור אינטרנט בשבועון ירושלמי. אין לי סורק (וחבל) אז אני פשוט אכתוב את המלל : תמונה של העמוד הראשי "ארבעה גלגלים " פורסמה : http://classiccar.co.il/rip/ תערוכה מעט עצובה, מבעד לעדשתו של הצלם ליאור ברוך, החולקת כבוד אחרון לכלי הרכב העתיקים והנטושים בשטחים פתוחים ולצדי הדרכים ברחבי הארץ. מכוניות אלה שימשו את בעליהם בנאמנות רבה בכל עונות השנה, וכשהגיעו לגיל זיקנה ננטשו בשדות. זהו. שמוליק
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כ-73 אלף כלי רכב נסעו בכביש חוצה ישראל בימי חול באוגוסט האחרון, והציבו את דרך ארץ, זכיינית הכביש, במרחק של אחוזים בודדים מהיעד ל-2003 שנקבע בהסכם בינה לבין המדינה - 75 אלף כלי רכב ביום (כולל שבתות). משמעות הדבר היא שהמדינה לא תידרש לפצות את הקבוצה בגין מספר משתמשים קטן מהתחזית - כפי שמחייב אותה ההסכם - וייתכן אפילו שתקבל תמלוגים מהקבוצה על תוצאות טובות מהתחזית (עוד על דרך ארץ, בעמוד ג15). הרווח של קבוצת דרך ארץ הסתכם ברבעון השני של 2004 ב-24.5 מיליון שקל. רווחי הקבוצה מהפעלת הכביש עשויים להגיע ל-6 מיליארד שקל בתקופת הזיכיון של הכביש - שתסתיים ב-2030. עלות הקמת הכביש והפעלתו מוערכת ב-6 מיליארד שקל. דרך ארץ מפעילה את חוצה ישראל בשיטת BOT, שלפיה החברה מקימה ומפעי…
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, אז כמו שאומרת הכותרת, קיבלנו את רישיון הרכב לאחר שנה שהאוטו אצלנו (לחדש...) הבנתי שאנחנו צריכים לשלם את אגרת הרישוי (ממש מסחטת כסף...! ) אבל לא בודקים ממש את האוטו. יש אישור לנוע עם האוטו בעצם שנתיים עד הטסט שיתחילו לבדוק את מכלולי הרכב. האם אני מבין נכון, שה"ביקור" במכון הטסטים הוא רק עבור החותמת שלהם ברישיון הרכב? ואני אמור לשלם עלות בדיקה רגילה (אשמח אם תאירו את עיניי בעלות של הבדיקה.. האם זה עדיין 62 ש"ח?)? תודה לעונים סער נ.ב חיפשתי בפורום - אבל רוב התוצאות היו של רכב אספנות - שהטסט הוא כל חצי שנה וכו'...
הודעה אחרונה מאת Herman, -
-
- 21 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אבא שלי רוצה לקנות אוטו לעצמו. נכון לעכשיו אין לו שום דבר והוא חשב או על פאסאט (לא חדשה) או אוקטביה חדשה לי עצמי יש לי פאסאט שקניתי לפני כמה חדושים בודדים ואני יד שניה... חשבתע לתת לו תאוטו בעבור 40-50 אלף שקל ובכסף הזה לקנות/לבנות לעצמי רכב. חשבתי על משהו בסיגנון אוטו אמריקאי ישן מאוד במודלים של בערך 92 כשחיצונית הוא ניראה טוב ומכנית הוא גמור לחלוטין ולהתחיל לשפר תאוטו (תאוטו = את האוטו) לקנות לו מנוע חזק מאוד של 200 כוח סוס (יש לי אפשרות להביא(להביא = לרכוש) מנועים חדשים במחיר מצחיק בצורה חוקית מהיבואן) ועוד לשפר תאוטו (תאוטו = את האוטו) רציני בקיצור להחליף את כל החלק המכאני באוטו למשהו ממש טוב ועוד להוסיף מערכת בכסף שישאר כשאני מקווה שישאר 10 אלף שקל…
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, הינני צריך מכשיר כף יד , שאוכל להשתמש בו בדיוק כמו ב EMAP , זתומרת להקיש עיר ורחוב, מוצא ויעד , ויגיד לי בדיוק את הדרך לשם , אם לא של כל הארץ אז לפחות של המרכז.. למישהו יש ניסיון עם משהו כזה? אשמח לדגם, מכשיר, עלויות , מה עוד ניתן לעשות איתו והיכן ניתן לקנות תודה.
הודעה אחרונה מאת gibsonlp, -
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
BOSE פיתחה טכנולוגיית מתלים חדשה המבוססת על מתלים שנשלטים עצמאית על ידי מנועים אלקטרומגנטים ליניארים. בקישור יש הסבר על הטכנולוגיה, ומספר סרטים מרשימים מאוד (לדעתי) שמראים למה מסוגלת מערכת המתלים: קישור לאתר BOSE הסרטים בצד ימין למטה. שימו לב, למשל, ל-Bump test track. עומר.
הודעה אחרונה מאת gmb,