רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,625 נושאים בפורום הזה
-
הרהרתי על נושא מסויים... אם אני יצרן רכב, ומחליט לייצר רכב בעל 100% בטחון, אני מייצר רכב שכולו עשוי פלדה יצוקה, עבה מאוד, הכל משוריין וכו' וכו' - ממש גוש מתכת עבה מאוד וכבד מאוד. נניח שהצלחתי לייצר כזה רכב שמצליח לנסוע, בעל מנוע סביר, לא מזהם וכו' וכו' - לא זו הנקודה, תניחו שהצלחתי לייצר רכב כזה. המשמעות של רכב כזה על הכביש היא שאם אני עושה תאונה עם רכב אחר, נוסעי הרכב האחר נהרגים בוודאות של 100% - מכיוון שאם הרכב שלי מתנגש בהם, הוא פשוט הופך את הרכב שלהם לפיסת פח בעובי 10 ס"מ - דורס אותו ומקמט אותו טוטאלית. לכן ניתן אולי לומר שרכב כזה (שלי) הוא בעצם סכנה לציבור, הוא סכנה נוסעת, שכל מי שהוא יפגע בו - יהרג. זה אמנם מגדיל מאוד את סיכויי הת…
הודעה אחרונה מאת R'n'B, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני לא מוצא פרטים על הרכב אולדמוביל דלטא רויאל שנת 91/2 פרטים אני מתכוון כמה עושה מ0 ל100 צריכת דלק וכל מיני דברים כאלה... תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת shaybmw330, -
-
- 0 תגובות
- 770 צפיות
שלום לכולם, בזמן האחרון אני שם לב ליותר ויותר מכוניות עם בודי-קיט'ס , או סתם כאלו שהחליפו טמבונים , שמו ספויילרים וחצאיות וכל זה. שאלתי היא עד כמה זה חוקי? יום טוב.
הודעה אחרונה מאת Chimpo, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
היום ביקרתי ביקור לא נדיר בהתיישבות הנ"ל, בעקבות כך 2 שאלות: 1. מישהו מכיר את ה-Audi RS4 הכסופה שמסתובבת שם? פעם שניה שאני פוגש אותה. שייכת כנראה לערס לפי המוזיקה שיוצאת ממנה בווליום של צופר אב"כ מצוי, ושלל אביזרי הדאווין שעליה. זו באמת RS4 ? 2. חזו עיני בשלט של מכון רדיאטורים המפרסם "רדיאטורים מפלסטיק לכל סוגי הרכב". למה שמישהו ירצה רדיאטור מפלסטיק ? זה הרי מוליך חום פחות טוב ולכן יהיה פחות יעיל מרדיאטור מתכת ... אז נכון שאין קורוזיה, אבל קורוזיה זו בעיה קטנה לעומת התחממות קבועה.
הודעה אחרונה מאת asi08, -
-
תגידו שזה לא חיקוי לSLR http://www.autoindex.org/news.plt?no=905# התמונות מ-auto-motor-sport.de
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
- 0 תגובות
- 958 צפיות
מישהו יכול להגיד לי איזה ביטוח הכי טוב לנהג חדש והכי זול לנהג חדש ולהביא לי את המספר שלו? עם כל החברות שדיברתי עד עכשיו הביטוח היה ממש יקר ולא משתלם
הודעה אחרונה מאת ami123, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אחי סוף סוף הולך לקחת מחר את הרנו קליאו 2002 וזה הרכב הראשון שלו עכשיו בקשר לביטוחים: 1. בלי ביטוח חובה אסור לעלות בכלל על הכביש נכון? כי אני לא מבין איך זה הולך הוא הולך לקחת את המכונית מסנטרל סיקס ומה...? הרי לפני הנהיגה חובה לעשות ביטוח לא כן? 2. ביטוח חובה צריך להיות אותו מחיר בכל חברות הביטוח נכון(כמובן שאני מדבר על דגם זהה ברור שלסובארו DL שנת 87 ולמרצדס שנת 2005 יהיה מחיר שונה)? 3. לביטוח מקיף וצד ג' על איזה ביטוח אתם ממליצים? נ.ב אני לא רוצה לכתוב שמות של חברות ביטוח, אבל אחי התקשר לאיזו חברת ביטוח ידועה ושאל כמה עולה ביטוח חובה לרכב שלו אמרו לו 1800 ואז שאלו אותו "אז אתה רוצה להיות לקוח?" אחי אומר אני עוד צריך להתקשר לברר(זאת הייתה החברה הראשונה ש…
הודעה אחרונה מאת Format1, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 906 צפיות
כיצד אני יכול להשיג את הספר של היינס לקאדילק סיביל 2001 וגם לטיוטה קורולה 1995 תודה מראש
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אם הזמנתי אותם, יעצרו אותם במכס? יש מכס על "בקליות" שקופות? תודה ויום כתום! דש לאריאל
הודעה אחרונה מאת eternity575, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
בצפון כבר היינו... במרכז גם... נשאר לבדוק מה קורה בדרום הארץ... והאמת המון... האמת שזה לא היה הרעיון שלי לנסוע לטייל שם... אני מצידי בכלל הייתי מעדיף להשאר בבית בחום הזה... אבל עם מעט רצון והרבה שכנוע יצאנו לדרך... לא היינו הרבה, רק שלושתנו.. אבל היה טוב... ממש טוב... אני אפילו לא חלמתי בחלומותי שזה יהיה ככה זה התחיל בדרך מאוד משעממת בכביש 4, נפגשנו בסיירים. לאחר מכן התחלנו חימום של שעה וקצת... למתוח קצת את הידיים, לשחק אם האצבעות... חיממנו את הצמיגים... השמן בתיבה כבר היה בטמפרטורה הנכונה, כאשר הגענו לקצפת... כביש סדום ערד... הרבה נאמר עליו, אבל בשבילי זאת הייתה הפעם הראשונה.. נכון הכביש מאוד מפתה, ול…
הודעה אחרונה מאת בועז וולקן, -
-
- 3 תגובות
- 905 צפיות
כיוון שאני עדיין ילד ויש רק אוטו אחד בבית זה אומר שאני צריך את אישור ההורים כדי לקחת את הוקטרה בת ה15 ולעשות קורס נהיגה מתקדמת.. אז יש לי שני שאלות: א. האוטו לא נוהג להתפרק סתם ככה בלי סיבה מספיק טובה. יש סיכוי טוב שמה שעושים בקורס יעלה לו בתפקודות בצורה זמנית? ואם כן, מה קורה עם החלקים בקורס שהפסדתי? (אני מאמין שיש פה נציגים) ב. האם זה באמת חכם לנהג חדש (4 חודשים על הכביש) לעבור קורס כזה שכזה? או שכדאי לחכות קצת עד שיהיה לי וותק?
הודעה אחרונה מאת psychuil, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
סמל הסטטוס אפילו משתלם 29.8.2004 יוסי סינמן/TheMarker מאת רו"ח יוסי סינמן ורו"ח שמעון ארליכמן מסתבר שלא תמיד צריך ועד עובדים כדי להעניק הטבה משמעותית לעובדים, ולא להאמין - מדובר בהטבה דו צדדית שגם המעביד נהנה ממנה. קוראים להטבה "רכב חברה", סמל שהפך לסטטוס של עובדי ההיי-טק ו"הדביק" מחוזות רבים אחרים. במקביל להתאוששות ענף ההיי-טק והתחלת תהליך הצמיחה, החלו חברות רבות לבדוק את כדאיות ההטבות השונות הניתנות לעובדים, ודווקא לגבי רכב צמוד התגלו ממצאים חד משמעיים. ישראל, "מדינת המסים", המאופיינת בשיעורי מס גבוהים המגיעים לכ-65% (מס הכנסה + ביטוח לאומי + מס בריאות), גורמת למנהלי חברות ולעובדיהם "לתכנן" את מבנה תלוש המשכורת באמצעות רואי חשבון ויועצים …
הודעה אחרונה מאת Ziv, -
-
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי, אני רוצה לעשות קורס נהיגת ראלי, אז רציתי לשאול אם מישהו יודע איפה מה ואיך? תודה לכל מי שיענה וינסה לעזור.
הודעה אחרונה מאת Elad 106-xsi, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
הכתבה מדברת בעד עצמה. http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=470451&contrassID=2&subContrassID=2&sbSubContrassID=0 שימו לב , אני לא חושב שלא צריך משטרת תנועה ,נהפוך הוא , אבל במתכונת הנוכחית של מתנ"א - הרעיון לא רע כ"כ . (ותודה לאתר נטקאר על הלינק).
הודעה אחרונה מאת gRtuRbo, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
להלן הדיון המדובר: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=33286&highlight=TDI הדיון עוסק באבחנה כי בקוד הדגם של רכבי פולקסוואגן ישנה משמעות לצביעתן ו/או אי צביעתן של האותיות, למשל: V5 - 150 כ"ס V5 - 170 כ"ס TDI - 90 כ"ס TDI - 100/110 כ"ס TDI - 130 כ"ס (וגם - TDI - 150 כ"ס - בחו"ל ובסקודה סופרב) ולהלן פליאותיי, שבגינן היני ממשיך הדיון: 1. אישוש המסקנות להלן, מבעליהן של אותיות צבועות שכאלה בעיקר. 2. להבין האם הבדלים אלו בהספקים הינם שינויים טכניים מהותיים במנועים, או לחילופין שיפורים שניתן לעשות בכל מנוע TDI פולקסוואגני. 3. למצוא איך ניתן לקבוע כיצד משפיעים קריטריונים אלה על מחירונים (בנושא זה - השקעתי …
הודעה אחרונה מאת igez, -
-
- 11 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
ראיתי היום סוזוקי סוויפט אדומה 3 דלתות בדרך מרמת השרון לגלילות. עכשיו, אני יודע שיש סוויפט GTI, אבל בארץ?! אם למישהו יש תמונות שלה אשמח לראות אותם, ואם למישהו יש פרטים על הרכב אני אשמח לדעת.. יום טוב.
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
- 15 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני לא יודע אם הוצע בעבר, אבל הנה משהו שיכול להיות נחמד... בעוונותיי הרבים - אינני מבין כ"כ בכל הקטע של המושגים אותם זורקים פה כ"כ הרבה לאוויר, דוגמאות: קאליפר, קאמפאשט חם, מנוע צעדים, חתך בג'נט ואיך הוא משפיע... ויש עוד מיליון כאלו... הרבה פעמים נתקלתי כאן בדבר הבא: משתמש X רושם שאלה, משתמש Y עונה לו ןמכניס לו שם מושגים של מדען אטום בשביל משתמש X...ואז כשהוא שואל לפשר הדברים שולחים אותו "לחפש" את המושג ואז לחזור עם שאלות יותר ספציפיות במקום להסביר לו בשרשור שנפתח במה מדובר....אכן - לצורך זה יש חיפוש אבל איפשהו זו עבודה מכופלת למישו שלא מבין ורוצה ללמוד... והנה ההצעה: לפתוח למעלה (בשורת התפריטים) אופצייה נוספת אשר תיקרא "מילון מונחים" - ככה לט…
הודעה אחרונה מאת Elad 106-xsi, -
מרצדס S קלאס החדשה 1 2
מאת מצמץ- 15 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
כנראה שה-S קלאס החדשה כן תיראה כמו באיורים הנפוצים ברשת. לדעתי זה קצת מצער בהתחשב בעובדה שהיא לא מספיק חדשנית כמו הCLS ובשל המראה המעט יפני שלה.
הודעה אחרונה מאת E. Dekel, -
TT ובוקסטר הבאות 1 2
מאת RS- 19 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
בוקר טוב, ה-TT החדשה תוצג לקראת 06. היא תקבל את מנוע ה-TFSI , המספק 200 כ"ס. ה-TT תקבל כמה גרסאות חדשות , והן: TTs , בעלת 250 כ"ס ו-30 קג"מ מומנט. TTrs , בעלת 300 כ"ס וכ-35 קג"מ מומנט. הגרסאות הנ"ל יוצגו לקראת סוף 07. הבוסקטר קופה תוצג לקראת סוף 05. אין עדיין פרטים לגבי המנועים.
הודעה אחרונה מאת 3000GT, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
בשעה טובה ומוצלחת... אחרי 17 שנים של ציפייה הוצאתי רישיון סוף סוף!! טסט ראשון!! עכשיו, אני לא יודע איזה ביטוחים אני צריך לעשות על הרכב של ההורים (פאסאט 94.. מכוער אבל נוסע טוב). ואם אתם יודעים גם מחירים בבקשה זה יעזור. נ.ב אמא שלי דיברה עם חברת ביטוח ואמרו לה משהו על 2000 שקל... ולא זכור לי שאף אחד מהחברים שלי שילם סכום כזה. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת gibsonlp, -
-
- 24 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
אתמול נסעתי עם 4 חברים באוטו...כשאני רואה 2 ניידות משטרה נכנסות לנתיב הנגדי בכדי לעצור רכב מסוג פיאט פונטו בצד...ולידם היו 2 רכבים האחד הוא דייהטסו אפלהאוז עם סיומת 15 והשני הוא ג'יפ מיצובישי או טויוטה עם הסיומת 27...חשבתי שקרה משהו ולכן האטתי...העפתי מבט...והמשכתי לנסוע...איך שהמשכתי לנסוע קלטתי במראה האחורית שלי את הדייהטסו ואת הג'יפ עושים פרסה ומתחילים לנסוע אחריי...והייתי עם מוזיקה באוטו...לאחר 2 רמזורים גם הניידות שהיו במקום הצטרפו...ככה שנוצא מצב שאני עומד ראשון ברמזור...האפלהאוז מאחוריי...בנתיב לידי עמדו 2 הניידות...ובשלישי עמד הג'יפ...לאחר כמה שניות אני שומע מאחורה פונטו עצור בצד אחריי הרמזור...הנמכתי את המוזיקה יצאתי מהחלון וצעקתי לו מה לא שמעתי...ואז הבחור מהג'י…
הודעה אחרונה מאת redbaron, -
הבוקסטר הבאה ?!
מאת בנצי- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בגלל שאני רואה פה כל הזמן הודעות "חשיפה" החלטתי להעלות את התמונות שיושבות אצלי במחשב כבר כמה שבועות... זאת היא הפורשה בוקסטר החדשה ולפי מה קורה פה אני חושב שפורשה עובדים קשה אם כבר דיבו על הרכב אבקש למחוק את ההודעה.
- 35 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
הסקרים הבאים כוללים מכוניות אשר המכנה המשותף היחיד לכולן הוא סכום הכסף שהן עולות כחדשות בארץ ישראל. עליכם לבחור את הדגם שהייתם רוצים לעצמכם לו היה לכם הכסף הזה להוציא (אך ורק על רכב חדש, כמובן). לתשומת לבכם לא כל דגמי המכוניות הוכנסו לסקר, מפאת חוסר מקום ועניין. לשם הנוחות לכל סכום כסף ניתן להוסיף או להוריד כמה עשרות אלפי שקלים, כך שלא תמיד האפשרויות יעלו בדיוק את סכום הכסף שבכותרת. הדגמים המוצגים כאן הם ברמת הגימור הגבוהה ביותר הנכנסת לתקציב (לרוב זו רמת הגימור הבסיסית או קצת מעליה - במכוניות ברמות המחיר האלו עלויות שידרוג רמת הגימור יכולות להגיע לעשרות ומאות אלפי שקלים). והנה הסקר השמיני: שימו לב - התמונות להמחשה בלבד אילו היו לך כ- 350000 …
צהריים טובים, המנועים , הם: 16v 1.4 , המספק 80 כ"ס. 1.6 Ti-Vct 16v , המספק 115 כ"ס. 2.0 16v , המספק 145 כ"ס. תיבות הילוכים ידניות , בעלות 5 ו-6 הילוכים ותיבה רציפה (Cvt). בסיס הגלגלים הוארך ב-25 מ"מ. האיבזור כולל: מערכת בקרת יציבות , פנסים אדפטיים , בקרת אקלים מפוצלת 2 איזורים , מערכת הכוללת MP3 (בסטיישן יש DVD) , תמיכה ב-Bluetooth לטלפון סלולרי. החישוקים הם 15 , 16 , 17 ואפילו 18!.
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
-
פורשה GT3 החדשה 1 2
מאת Snorki- 19 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
המנוע של ה-GT3 יהיה בנפח 3,800 בעל 6 צילינדר מנוע בוקסר ו-4 שסתומים לכל צילינדר . מה שיפיק 400 כ"ס כאשר השיא יהיה ב-8,000 סל"ד. תיבת הילוכים בעלת 6 מהירויות ידנית,והיא תגיע מ-0 ל-100 באיזור ה-3.7 -3.9 שניות. ה-GT3 תוצג באמצע 2005 בפרנקפורט. http://autoweek.com/news.cms?newsId=100684
הודעה אחרונה מאת Snorki, -
- 19 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום, יש לי שני סיפורים לספר לכם על משהו שמאוד מעצבן אותי ובטח את כולם אבל אף אחד לא עושה כלום בנידון. יום שישי לפני שבוע, אני בתל אביב. אני עוצר לי ברמזור אדום לפניה ימינה בתוך העיר, מסתכל במראה ורואה בימר X5 נוסעת מאחורי ועוקפת אותי. הרכב הזה נעמד לפני והוא כבר בתוך הצומת. ( אדום ) לידי נעמדת ניידת משטרה ובתוכה שני ערסים ( כן כן כך הם נראים ), אני פותח חלון ואומר להם " נו, ואתם תשבו בשקט ולא תעש כלום?" מה שהם ענו לי: "כמה פעמים כבר קרה לך שפיספסת פניה?" אני מסתכל עליו בהלם " מה? הוא לא פיספס כלום, הוא עקף אותי והוא עכשיו בתוך הצומת ברמזור אדום" השוטר הרים כתפיים ונסע. רק לידע כללי, בתוך הג'יפ עמד ילד קטן, הדגש על עמד!!! לא חגור ולא כלום, ואיזה פרצוף עברייני ישב …
הודעה אחרונה מאת psychuil, -
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שאלה. ה-Safty car בפורמולה 1 היא מרצדס...???
הודעה אחרונה מאת amir_amo1, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום יש לי יונאי אקסנט ESTEEM 1.5 + ABS ירוקה 4 דלתות שנת 2002 שעשתה 50000 ק"מ ועברה תאונה ממש ממש קלה בשלדה והכל תוקן לפי מחירון לוי יצחק האוטו שווה 69000 ש"ח רציתי לדעת בכמה אתם חושבים שאני יכול למכור אותו (יד ראשונה)
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 14 תגובות
- 6 אלף צפיות
שלום לכולם אולי כדאי לערוך איזה רשימה של כל מקומי הקארטינגים בארץ וכמו כן אולי אף לדרג אותם או סתם לתת חוות דעת על כל מקום ומקום מפי אנשים שביקרו/מבקרים שם? לאחרונה נדמה כי מרוצי הקארטינג תפסו גל ומקומות של קארטינג נפתחים כמו פטריות לאחר הגשם (ככה המשפט נאמר, לא? ) אז לבנתיים.. קארטינג חיפה - לא יודע מיקום קארטינג הרצליה - קניון שבעת הכוכבים - הייתי שם, נהנתי מאוד למרות שהקארטינגים "סגורים" אז קשה לנצלם או יותר נכון לנצל את כשרוננו עליהם בצורה המיטבית. מסודר, מאורגן, מעט המוני, אבל סה"כ נחמד וחינני... קארטינג נתניה - לא יודע מיקום קארטינג אשדוד - לא יודע מיקום קארטינג פתח-תקווה - הקניון הגדול - עוד לא ביקרתי שם קארטינג אור-יהודה - אולם השמחות קינגסטו…
הודעה אחרונה מאת Yaron Edry,