Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7981 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סמל הסטטוס אפילו משתלם

29.8.2004 יוסי סינמן/TheMarker

מאת רו"ח יוסי סינמן ורו"ח שמעון ארליכמן

מסתבר שלא תמיד צריך ועד עובדים כדי להעניק הטבה משמעותית לעובדים, ולא להאמין - מדובר בהטבה דו צדדית שגם המעביד נהנה ממנה.

קוראים להטבה "רכב חברה", סמל שהפך לסטטוס של עובדי ההיי-טק ו"הדביק" מחוזות רבים אחרים.

במקביל להתאוששות ענף ההיי-טק והתחלת תהליך הצמיחה, החלו חברות רבות לבדוק את כדאיות ההטבות השונות הניתנות לעובדים, ודווקא לגבי רכב צמוד התגלו ממצאים חד משמעיים.

ישראל, "מדינת המסים", המאופיינת בשיעורי מס גבוהים המגיעים לכ-65% (מס הכנסה + ביטוח לאומי + מס בריאות), גורמת למנהלי חברות ולעובדיהם "לתכנן" את מבנה תלוש המשכורת באמצעות רואי חשבון ויועצים כלכליים מתוחכמים, אשר מציעים למעביד את האפשרות להעמיד לרשות העובד "רכב חברה", כנגד הפחתת שכר העובד בגובה דמי השכירות שמשלם המעביד לחברת הליסינג. החידוש הוא, שמתוך חישוב שערכנו עולה כי גם העובד נהנה מזה.

מאחר שמרבית עסקות הליסינג התפעולי נעשות לרכב המסווג על ידי משרד התחבורה כקבוצת מחיר 2 (מזדה 3, פורד פוקוס, יונדאי אקסנט וכד'), אשר מחירו לצרכן עומד על כ-110 אלף שקל, נתמקד בבדיקת רכב מסוג זה.

דמי השכירות החודשיים, הנגבים בגין הרכב מסתכמים בכ-3,000 שקל, כאשר שווי השימוש ברכב לצורכי מס הכנסה הינו כ-1,000 שקל לחודש.

חישוב הכדאיות ממהלך זה ברורה ופשוטה יחסית עבור המעביד. הפחתת שכר העובד בסך 3,000 שקל בגין תשלום דמי השכרת הרכב על-ידך, חוסכת לו את ההוצאות הבאות: ביטוח לאומי, פיצויי פיטורין, עלות פדיון חופשה, ביטוח מנהלים וקרן השתלמות. סך כל החסכון מסתכם בכ-800 שקל לחודש (גם לאחר שלקחנו בחשבון את ההתחשבות בתוספת המס שלך המעביד בגין הוצאה עודפת).

ואם המעביד הינו מוסד כספי (חברות ביטוח, בנקים), החיסכון שלו גבוה יותר ומגיע לכ-1,250 שקל וזאת עקב החסכון במס שכר בשיעור של 17%.

בהנחה שהוצאות הדלק חלות על המעביד ולא מופחתות משכר העובד, כדאי למעביד להעמיד לשימוש העובד רכב חברה כל עוד ההוצאה החודשית עבור הדלק קטנה מ-800 שקל לחודש (מוסד כספי 1,250 שקל).

גם העובד מרוויח

הפחתת השכר בסך של 3,000 שקל בברוטו תגרום לעובד הפסד של כ-2,500 שקל וזאת בהתחשב בירידת השכר נטו (לאחר שמס הכנסה וביטוח לאומי נטלו את חלקם) וההפסד הנגרם מויתור על השתתפות המעביד בתוספות הסוציאליות - ביטוח מנהלים, קרן השתלמות וחופשה.

העלויות החודשיות לאחזקת רכב, בהנחה שהרכב מוחזק למשך 3 שנים (בדומה לעסקת ליסינג תפעולי), מסתכמות בכ-3,100 שקל לחודש. סכום זה כולל את כל ההוצאות הנלוות, כמו טסט, ביטוח, טיפולים, דלק, כאשר החישוב נעשה על פי ריבית שנתית של 4% (בהנחה שהעובד נטל הלוואת מימון לרכישת הרכב) וירידת ערך מצטברת בשיעור של 35% לתקופה.

המסקנות המתבקשות מכך הן, כי המעביד לא יוצא נפסד כל עוד הוצאות הדלק בגין הרכב נמוכות מ- 800 שקל לחודש (מוסד כספי - 1,250 שקל לחודש). המעביד יכול להגביל את העובד בעלויות הדלק בהתאם.

לעובד, ממנו נלקחים מדי חודש 2,500 שקל נטו תמורת מתנה בשווי של 3,100 שקל, יש חיסכון חודשי של כ-600 שקל לחודש, שהם כ-7,000 שקל בשנה.

ומי המפסיד? "מדינת המסים" ונציגה הבלתי מעורער - אגף המיסים המאוחד. אבל אין צורך לדאוג להם. למרות הכול, המסים בישראל הם עדיין מהגבוהים בעולם.

הכותבים הם שותפים בכירים במשרד רואי החשבון "ארליכמן, סינמן ושות", המתמחה בייעוץ ותכנון מס לחברות וארגונים.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

כל זה טוב ויפה, אבל החישוב לא רלוונטי. רוב האנשים שרוכשים פוקוס או 3, ובעצם כל מכונית, באים עם הון התחלתי ולא לווים הכל. החישוב של רואי החשבון הנכבדים מתבסס על זה שהכל נלקח כהלוואה, ואז יש הוצאות ריבית גבוהות. יכול להיות שעם חישוב ריאלי יותר, של עלויות ריבית נמוכות יותר, עיסקת הליסינג לא מתגלית כ"גרויסה מציעה".

פורסם

מדוייק באופן חלקי, יש מקומות (כמו אצל אחי הגדול) שממנים רכב אחד באופן מלא (ביטוחים, אגרה, דלק בX ש"ח לחודש)

אצלי לדוגמא יש תוספת של 1100 ש"ח נטו לחודש על הרכב, מה שמכסה לי את הדלק באופן מלא (אני נוסע כ4000 ק"מ בחודש = 250 ליטרים = 770 ש"ח בחודש, שאר הכסף (330 ש"ח) מכסה לי את רוב האגרה השנתית (ואולי אפילו את כולה ברבות הימים כשדיזל לא ישלם יותר...)

ירידת הערך של האוטו שלי היא באיזור ה70 אלף ש"ח בשלוש שנים (לא כיף...) אבל זה עדיין 1940 ש"ח בחודש... מוסיפים ביטוח, טיפולים ומקבלים סכום דומה לליסינג אבל... :

1. אני נוסע בA3 (עם כל הכבוד לפוקוס ולמזדה...)

2. אני לא מוגבל בקילומטרים (כל החברים שלי עם רכבי חברה מוגבלים ל25 עד 28 אלף ק"מ בשנה)

פורסם
כל זה טוב ויפה, אבל החישוב לא רלוונטי. רוב האנשים שרוכשים פוקוס או 3, ובעצם כל מכונית, באים עם הון התחלתי ולא לווים הכל. החישוב של רואי החשבון הנכבדים מתבסס על זה שהכל נלקח כהלוואה, ואז יש הוצאות ריבית גבוהות. יכול להיות שעם חישוב ריאלי יותר, של עלויות ריבית נמוכות יותר, עיסקת הליסינג לא מתגלית כ"גרויסה מציעה".

עובד ההייטק הממוצע לא היה רוכש מכונית חדשה אלא משומשת.

מנסיון ברכב ליסינג נוסעים הרבה יותר מהרכב הפרטי, וגם את זה צריך לקחת בחשבון...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

עלות ההון רלוונטית גם אם הקונה הפרטי לא לקח הלוואה, מכיוון שהוא היה יכול לשים את הכסף הזה בבנק ולקבל עליו ריבית = הכנסה.

ברגע שהוא השתמש בכסף כדי לקנות מכונית הוא הפסיד הכנסה, וזה עלות ההון שמהווה מרכיב מעלויות האחזקה של רכב.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

נכון להיום, בראשון לינואר מעודכן שווי רכב, דרגה 2 בכ- 400 ש"ח.

נתון זה מוסיף 220 ש"ח ל- 2500 של רכב הליסינג.

כמו כן, מדרגות המס אמורות להתעדכן גם כן בינואר, וליקר את הליסינג בעוד 200~ ש"ח.

מ- 2500 קפצנו ל- 3000 ש"ח.

המספר אותו הבאת, 3100 רכב פרטי, הינו עבור מזדה 3 וחברותיה, חדשים.

OK, לא כולנו קונים רכב חדש, וקניית יד שניה מוזילה מספר זה בצורה יפה.

אני לא חושב שמבחינה כלכלית נטו עדיף ליסינג,

אולם, לליסינג יש מרכיב נוסף, אותו קשה לכמת בכסף - שקט נפשי.

שקט נפשי זה יכול להיות מוערך ב- 0 ש"ח עבור חובב הגה שלא רוצה מזדה 3, או ב 2000 ש"ח עבור איש הייטק שעובד עד 23:00 בלילה, ואין לו דקה פנאי לבקר במוסך על כל פנצ'ר...

פורסם
עובד ההייטק הממוצע לא היה רוכש מכונית חדשה אלא משומשת.

מנסיון ברכב ליסינג נוסעים הרבה יותר מהרכב הפרטי, וגם את זה צריך לקחת בחשבון...

אני מסכים עם ZVIT ומוסיף אותי כדוגמא, עד היום ב-2 הרכבים הפרטיים האחרונים שלנו (קורולה קודמת ואומגה) לא הצלחנו 3 נהגים לעבור במשך שנה את גבול ה-10K ק"מ. אבל ברגע שקבלנו רכב ליסינג אז עשינו 20K ק"מ בשנה, חשבתי בהתחלה שזה בגלל ההתלהבות ההתחלתית מה"דלק חינם" אבל עד היום זה לא מפסיק וכיום אנחנו עברנו את ה-30K ק"מ לאחר בדיוק שנה וחצי שהרכב אצלנו.

ולשאר המגיבים שרשמו שעובד היי טק יקנה רכב יד שניה, אני מסכים אבל במאמר משווים בין קניית רכב חדש לקניית רכב חדש דרך ליסינג (ולא רכב משומש!!!).

• תוכן חדש...