Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7989 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

להלן הדיון המדובר:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=33286&highlight=TDI

הדיון עוסק באבחנה כי בקוד הדגם של רכבי פולקסוואגן ישנה משמעות לצביעתן ו/או אי צביעתן של האותיות, למשל:

V5 - 150 כ"ס

V5 - 170 כ"ס

TDI - 90 כ"ס

TDI - 100/110 כ"ס

TDI - 130 כ"ס

(וגם - TDI - 150 כ"ס - בחו"ל ובסקודה סופרב)

ולהלן פליאותיי, שבגינן היני ממשיך הדיון:

1. אישוש המסקנות להלן, מבעליהן של אותיות צבועות שכאלה בעיקר.

2. להבין האם הבדלים אלו בהספקים הינם שינויים טכניים מהותיים במנועים, או לחילופין שיפורים שניתן לעשות בכל מנוע TDI פולקסוואגני.

3. למצוא איך ניתן לקבוע כיצד משפיעים קריטריונים אלה על מחירונים (בנושא זה - השקעתי את שיחת הטלפו הדרושה ללוי יצחק, ולא מצאתי שם תשובה ...).

בתודה מראש על תשובות,

יהושפט.

נ.ב. - לא מצאתי לנכון לשרשר לדיון המקורי, ועד כמה שהצלחתי להבין זה לא נוגד במיוחדאת חוקי הפורום. אם בכז' הודעה זו לא מתאימה לשרשור חדש, ואתה, מנהל יקר, מוצא לנכון למחוק אותה, אבקש אותך לשלוח לי הודעה פרטית, אם תואיל, כדי שאשרשר לדיון המקורי. תודה.

פורסם

רק יש לך טעות פיצקית...

בחו"ל אכן I כחולה מסמנת 150 כ"ס ממנוע 1.9, כמדומני אבל אני ממש לא סגור על זה...המנוע הנ"ל היה בארץ על טרנספורטר...

בכל מקרה בסופרב מצוי מנוע 2.5 TDI כמו שמצוי באודי אולרווד...ועוד...

פורסם

משהו קטן:

בדגמי גולף Mk3 הTDI עם ה110 כ"ס נראה כך: TDII

אני יודע כי מכרתי אחת כזו לפני 3 חודשים.

גם אודי מעניין? אם כן - הT האדומה בA3 1.8T מסמנת 180 כ"ס במקום 150.

פורסם

2. להבין האם הבדלים אלו בהספקים הינם שינויים טכניים מהותיים במנועים, או לחילופין שיפורים שניתן לעשות בכל מנוע TDI פולקסוואגני.

3. למצוא איך ניתן לקבוע כיצד משפיעים קריטריונים אלה על מחירונים (בנושא זה - השקעתי את שיחת הטלפו הדרושה ללוי יצחק, ולא מצאתי שם תשובה ...).

1. אם אינני טועה - אתה אכן צודק וככה זה עובד עם הצבעים ברוב המקרים.

2. בהחלט יש שינויים טכניים במנועים. אמנם בחלק מהמקרים יכול להיות שמדובר רק בשינוי תוכנה, אבל בהספקים הגבוהים יותר מנוע ה-TDI מגיע גם עם אינטרקולר נוסף ובוודאי עוד כמה שינויים.

3. אני לא מבין מה הבעיה? לכל דגם יש המחירון שלו. אם בשנה מסוימת נמכר דגם עם 90 כ"ס ודגם עם 110 למשל, לכל אחד מהם יהיה המחירון שלו (פעם אחרונה שחיפשתי את זה בלוי יצחק באמת היה כתוב שם "דגם 90 כ"ס" ו"דגם 110 כ"ס" אם אני זוכר נכון).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
רק יש לך טעות פיצקית...

בחו"ל אכן I כחולה מסמנת 150 כ"ס ממנוע 1.9, כמדומני אבל אני ממש לא סגור על זה...המנוע הנ"ל היה בארץ על טרנספורטר...

נכון, ועל הטרנספורטר הזו היה TDI עם I כחולה על הגריל מקדימה.

פורסם

1. אני יכול להוסיף אישור כמי שרכש TDIובדק אותו מול TDI :smile:

מעבר לזה כל השיטות הישנות (I כחולה, I כפולה) מתו ועכשיו יש עקביות בכך שמנוע הבסיס יהיה מצויין באותיות כסף, וכל 'דרגת שידרוג' תצויין באות אדומה נוספת. בהתאם TDI של 150 כ"ס יצויין כ-TDI. נדמה לי שהעניין הזה מצא חן גם בעיני טויוטה שהתחילו לצבוע ככה את ה-D-4D שלהם.

2. אני מכיר טוב בעיקר את מנועי הטורבו, ושם יש ועוד איך הבדלים טכניים, חלקם (הקטן) בתוכנה, חלקם (היותר גדול) באינטרקולר/ים, חלקם (הכי גדול) במגדשים. החלק העיקרי שמשותף לכולם זה הבלוק (ובוכנות, וקרנק). כמובן שאפשר לשפר כל מנוע כך שיגיע לרמה וגם יעבור את האחרים הבכירים ממנו, השאלה האם זה משתלם.

3. כמו שכתב רוני. איזה חלק לא ברור ? לצורך בירור העניין הזה בטח ובטח שלא הייתי מתעמק בתורת צבעי האותיות, כי את זה אפשר 'לתקן' בקלות. פשוט תבדוק מה ההספק שכתוב ברשיון, ולפי זה יש מחירון לכל מנוע.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

בלי לומר שלא עניתם לי (כי עניתם), כוונתי בשאלה השניה לא הייתה באופן כללי אם המנועים ניתנים לשיפור, אלא אם ההבדלים מסתכמים בתכנות המחשב או בהחלפת צ'יפ, או שהם כוללים הוספת/החלפת רכיבים.

פורסם

ואם כבר אנחנו בדיון הזה , ראיתי גולף עם סמל של "G2" מישהו יודע מה זה אומר?

מהירות האור גדולה ממהירות הקול, זו הסיבה שאנשים נראים חכמים עד שהם פותחים את הפה.

פורסם

אצלי ברכב ה- TDI מאחור מסמל 130 כ"ס.

היום שמתי לב כי על המנוע ה-TDI כולו בצבע כסף. (ולא TDI)

ברכב אחר שבדקתי (גם כן TDI מאחור) על המנוע צירוף האותיות מופיע בהתאמה, יענו: TDI.

האם אני צריך לדאוג?

יש לציין כי על רשיון הרכב מופיע הנתון 130 כ"ס ( במקור 96 kW)

סאן רוף פתוח וכסאות מחוממים.

פורסם

אתה לא צריך לדאוג. אין סיכוי שיש לך TDI של 90 כ"ס, ואם היה, היית יודע. הכיסוי פלסטיק זה כולה חתיכה שבאה באלף גרסאות. בכיסוי אצלי בכלל אפשר לפרק את סמל היצרן כדי להחליף בסמל אחר (נגיד VW) :).

אם אתה עדיין מודאג, תכתוב מה הקוד מנוע שלך (שלוש אותיות, מופיע חרוט על הבלוק למעלה, או בתוית בתא המטען), ונברר לך בדיוק מה יש שם.

פורסם
אתה לא צריך לדאוג. אין סיכוי שיש לך TDI של 90 כ"ס, ואם היה, היית יודע. הכיסוי פלסטיק זה כולה חתיכה שבאה באלף גרסאות. בכיסוי אצלי בכלל אפשר לפרק את סמל היצרן כדי להחליף בסמל אחר (נגיד VW) :).

אם אתה עדיין מודאג, תכתוב מה הקוד מנוע שלך (שלוש אותיות, מופיע חרוט על הבלוק למעלה, או בתוית בתא המטען), ונברר לך בדיוק מה יש שם.

וואללה תודה הרגעתני, 8)

האוטו באמת לא מרגיש כמו 90 כ"ס.

אני חושב שהמספר שאתה מתכוון אליו הוא :wwwzzz3bz4p10202

או שזה בעצם מספר שלדה.

אולי ACVK280018T2CE3?

בכל מקרה אל תצא מגידרך

אבל להגיד את האמת אני רוצה שיהי רשום: TDI גם במנוע :x

דרך אגב מדובר על רכב ברומניה ולא בארץ (גם לשם יש לך גישה אז אולי תסדר שיתקנו לי את הדפיקה מהר ולא בעוד חודש. אני רוצה את האוטו בחזרה!!!!!!!)

סאן רוף פתוח וכסאות מחוממים.

פורסם

לא לא לא. איזה חלק לא ברור בביטוי "שלוש אותיות" ? זה משהו כמו AUH או BEM. בתווית, יופיע לידו הכיתוב Engine Code. על הבלוק, המספר ממש חרוט בתוך המתכת ולא על מדבקה או פלטה.

רוצה אותיות אדומות ? תקנה צבע. לא מספיק טוב ? תבדוק מה המק"ט על הכיסוי פלסטיק של חבר שלך ותזמין כזה מהמוסך. יעלה לך ימבה כסף סתם.

אם תביא קוד מנוע, זה שהרכב רומני זה לא משנה. גם רומנים הם בני אדם, ואני לא גזען :). דפיקות זה לא בתחום שלי (אהמ. כלומר לא מהסוג שאתה מתכוון אליו).

פורסם
עתיד כתב:

רק יש לך טעות פיצקית...

נכון, ועל הטרנספורטר הזו היה TDI עם I כחולה על הגריל מקדימה.

וגם מאחורה.

היום ראיתי טרנפורטר עם הרכב האותיות TDI שהאחרונה שמביניהן ( ה-I)הייתה בצבע כחול.

הסמל היה מאחור.

• תוכן חדש...