רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,625 נושאים בפורום הזה
-
נהיגה בקרואטיה
מאת לארק- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני מתכנן נסיעה קרובה לקרואטיה, לאיזור דוברובניק, ושכרתי מראש אוטו (קליאו ממוזגת ודומותיה, לפי המלאי והרצון הטוב של חברת ההשכרה). יש כאן מישהו שכבר נהג שם ויכול להגיד לי למה לצפות מבחינת רמת הכבישים והנהגים המקומיים? ובעיקר - יש המלצות לאן לנסוע לטייל באיזור דוברובניק? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת speedseeker, -
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מיני מציגה גרסת לימוזין לקופר S עם שישה גלגלים, ארבע דלתות, בריכת שחיה מאחור ועוד כמה פינוקים. כבר לא ממש `מיני` לאנשי `מיני` כנראה קצת משעמם בזמן האחרון, אחרת, אין שום הסבר הגיוני מדוע בחרו להציג את גרסת הלימוזין של המיני קופר S המכונה `מיני XXL`. הלימוזינה של מיני נמתחת לאורך של שישה מטרים (2.5 מטרים יותר מהמיני הרגילה) והיא מצוידת בשישה גלגלים. תא הנוסעים (שלא לומר חדר�) של המיני-לימוזינה עמוס בכל הצעצועים המוכרים מעולם הלימוזינות הגדולות: מסכי DVD גדולים ושטוחים, פתחי מיזוג אישיים, גג שמש ענק, ריפודי עור ואפילו מערכת טלפון פנימית בין הנוסעים לנהג. מי שמאס בתענוגות התא יכול לעבור לבריכה מאחור המכוסה בגג ניתן לפירוק המאפשר לשחות שם באינטימיות, או לעיני כל. במהלך שה…
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
- 17 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
בינתיים ללא פרטים.רק תמונות: http://www.auto-motor-und-sport.de/d/54287 תהנו
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
ערב טוב, מי מהן , הייתם רוכשים ולנמק למה. *יש לי בקשה אחת - דעות קדומות וכדומה , תשאירו בחוץ. הבחירה שלי ידועה *שלושתן , בגרסת ה-101 כ"ס (16v).
הודעה אחרונה מאת RS, -
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
קיבלתי לפני יומיים בדואר מכתב אדום ומפחיד ממשרד הרישוי, פורט בו על כך שאני מסיים את תקופת "נהג חדש" בסוף החודש ובגלל שיש לי עברה אחת של מהירות בעיר עד 20 קמ''ש עליי ללכת לברר בקשר לבדיקות מסוימות במשרד הרישוי. הלכתי היום נאמר לי שאני צריך תאוריה מחדש ולחנוך שוב תקופה של שנתיים כנהג חדש. למה זה ככה? תאוריה מקובל עליי לעשות לא נורא, אבל למה שוב שנתיים נהג חדש? יש אפשרות לערער? תודה. כפיר ככה בחיים אף אחד לא יסיים את ה"נהג חדש" שלו. ברור לי שהייתי צריך לסוע 50 אבל על 70 קמ''ש שנסעתי לפני שנתיים הם עושים מזה כל כך סיפור?
הודעה אחרונה מאת Sefi, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
צהריים טובים, לחייה הנ"ל , מבית MTM , יש מנוע V6 ביטורבו. המנוע , נקלח מ-RS4 ועבר שידרוג , וכעת הוא מספק 500 כ"ס (ב-5890 סל"ד) ו57.5 קג"מ מומנט (ב-4380 סל"ד). גיר ידני , 6 הילוכים. ההנעה - כפולה. היא שוקלת 1690 ק"ג. יחס ההספק/משקל הוא 3.38 כ"ס לק"ג. 0 ל-100 , ב-4 שניות. מהירות מירבית , 300 קמ"ש. חישוקי 19 אינץ' , צמיגים נמוכי חתך - 235/35 , בלמים קידמיים בקוטר 380 מ"מ ואחוריים בקוטר 300 מ"מ. *הצמיגים הם חצי סליקס.
הודעה אחרונה מאת MATAN206XT, -
-
- אחראי פורום
- 0 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שימו לב להודעה שפרסמנו בפורום אספנות:http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=348415#post348415
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
-
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
כן, אני יודע, זה מגיע באיחור, אפילו גדול, אבל הייתה סיבה טובה. ההתקנה הראשונה שנעשתה לי הייתה בעייתית ונאלצתי להתקין מחדש את הבולמים הקדמיים. השמאלי נזל (והוחלף בחדש בתוך יום ע"י היבואן - כל הכבוד!!) והימני רקד בתוך הבית שלו וגרם לרעשים חזקים בעת הפניות הגה חדות ימינה. בעקבות שני אלו ההתרשמות מהבולמים לא הייתה חיובית לגמרי. לפני מספר ימים בעת שהרכב בילה לו במוסך על דברים אחרים לגמרי (מסרק הגה למשל ) הבעיות הללו בבולמים נתגלו והם הותקנו מחדש. ההבדל מורגש באופן מיידי. הנוחות השתפרה ללא שום ספק. אחרי ההתקנה הראשונה לא הורגש שיפור בנוחות על הבולמים הישנים (מקוריים, 120000 ק"מ) אבל זה נבע מהעובדה שהבולמים לא היו מחוזקים כמו שצריך - מה שיצר רעשי נקישות מלפנים בזמן מעבר ע…
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מאיזה שנה לסקודה יש מנועים של פולקסווגן ובאיזה דגמים?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
או מה עושים בפסטיבל פיג'ו ב-UK Pugfest '04 Video ללחוץ מקש ימיני ו- SAVE TARGET AS
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שמעתם על הדבר המוזר הזה??? לימו של מיני,מצויידת בבריכה,ג'קוזי,מכשיר T.V +D.V.D,טלפונים.... כל מה שרק רצית לבקש,ועם מנוע של 1600 סמ"ק בלבד... בשבילי זה נישמע מופרח כל העיניין..... בכל מיקרה, הכתבה... : http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2961723,00.html
הודעה אחרונה מאת sk, -
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מורה לנהיגה ובוחן במשרד ברישוי נעצרו אתמול( 9.08 ) ע"י שוטרי משטרת ההונאה של מחוז המרכז בחשד שנתנו וקבלו שוחד כדי להעביר תלמידים את מבחני הנהיגה העיונייםתאוריה). השניים, בוחן נהיגה מיבנה ומורה לנהיגה מראשל"צ נעצרו בעקבות תלונה שהוגשה למשטרה ע"י משרד התחבורה לאחר שבעקבות שבביקורות שגרתיות שנערכו במשרדי הרישוי בראשל"צ וברחובות התגלו טופסי תאוריה מזוייפים. מבד' אגף הבטחון שבמשרד התחבורה התגלה כי 35 מבחני נהיגה עיוניים, שבוצעו במשרד הרישוי קיבלו ציון "עובר" ע"י בוחן משרד הרישוי למרות שנכשלו במבחן. חלק מהתלמידים שנכשלו במבחן העיוני אף הוגשו למבחן המעשי(טסט). ביותר ממחצית הטפסים החשודים כמזוייפים שנבדקו התגלו מעל 12 שגיאות במבח הכולל 30 שאלות חובה, בעוד שע"פ הנהל…
הודעה אחרונה מאת Sefi, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רב, שוטר רשם לי דו"ח, על נסיעה בנתיב שלישי . בקטע רישום דברי נהג הוא לא שאל אותי מה לרשום, רשם משפט אחד מהשיחה שהייתה לי איתו ולא הייתי לידו בזמן רישום הדו"ח הוא הגיש לי את זה למכונית ועלי לציין שהשוטר לא החתים אותי על דבר. וזה לא מה שרציתי לומר בדברי הנהג אלא דברים אחרים. האם הדו"ח הזה הוא תיקני או שיש עילה לביטולו? מאחר והוא לא שאל אותי מה לומר בדברי הנהג. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת TT, -
- 2 תגובות
- 893 צפיות
אתמול ראיתי בדרך השלום סובארו ג'סטי עם מ"ס רישוי בסיומת 00-ייבוא אישי-עם מערכת AWD! זה לא היה איזה מדבקה חארטה של בעל הרכב זה היה מקורי....! מטורף לא??..
הודעה אחרונה מאת ירון פ, -
חיים הכט החדש?
מאת שמר-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
http://e.walla.co.il/?w=/214/583309 כמו האנגלים ומזג האוויר ,כולם מדברים ואף אחד לא עושה כלום...
הודעה אחרונה מאת דניאל, -
-
תמצית של משטרת התנועה בארצנו
מאת Guest brk- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-2873,00.html מהכתבה: לכבוד מפכ"ל המשטרה, משה קראדי "בבחירה בין לסכן את חיי ולמלא את קופת המדינה בקנסות שמנים, לבין לשמור על חיי ועל שלמות גופי במחיר של ויתור על כמה קנסות בטוחים � אתה בוחר באפשרות הראשונה", גדי שוורץ במכתב פתוח למפכ"ל המשטרה ------ מתוך אתר האינטרנט של המשטרה: "ייעודה של משטרת ישראל - להגן על החיים והרכוש של כל אדם במדינת ישראל, ולעשות, במסגרת החוק, כל פעולה הדרושה למען מטרות אלו". שימו לב לתמונה מ-דרך אלוף שדה בר"ג(תוקן) שהם חוסמים נתיב, לא בשביל הבטיחות שלך סאנשיין, לא, אלא בשביל הירוקים בארנק שלך. זה משטרה זה? או הוצאה לפועל
הודעה אחרונה מאת דניאל, -
-
- אחראי פורום
- 34 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
ב ב.מ.וו בוכים אנחנו נהנים , דליפת מידע חמורה הובילה אתמול בבוקר לפירסום פרטים חסוים של הסידרה 3 החדשה . את הסקופ פירסם האתר http://www.autoscoops.tk/ ,הסקופ עצמו הוא מסמך pdf בסלובנית המכיל תמונות, מפרט טכני ורשימת האיבזור . המסמך עצמו נמצא כאן : http://users.volja.net/memec/E90.pdf המידע הרשמי לעיתונות היה אמור להגיע רק בנובמבר ! השיווק אמור להתחיל בתחילת 2005 . תמונות נוספות ניתן לראות כאן : http://www.germancarfans.com/photos.cfm/photoid/3040807.001/page/1/size/large/bmw/1.html והעלתי כמה תמונות ברזולוציה גבוהה . תהנו. אלי
הודעה אחרונה מאת s.b.m.w, -
-
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
המפגש ייערך ביום שישי ה 13.08.2004 החל מהשעה 16:00 בצמוד למגרשי הטניס ברמה"ש. איך מגיעים? לבאים מכיוון ת"א - ר"ג: צומת אחת לפני מחלף הכפר הירוק - פונים ימינה וממשיכים ישר עד שער הברזל. נכנסים ישר (ולא שמאלה עם העיקול לכיוון מגרשי הטניס). מכל שאר הכיוונים: מגיעים למחלף הכפר הירוק, נוסעים לכיוון ב"ב, ר"ג, ת"א, צומת ראשונה פונים שמאלה (שילוט "מגרשי טניס"), וההמשך כנ"ל. ישנה חנייה מוצלת בשפע (ולא פחות חשוב) וקשר עין תמידי עם הרכבים. בברכה, שמוליק.
הודעה אחרונה מאת s.b.m.w, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
קבלתי הודעה לחידוש רשיון רכב לנטיס 97 1840 סמק .הרשיון החדש מכיל קטע נוסף וחדש עם פרטים טכניים של הרכב וכמו בכל תוספת נפתחו האופציות לשגיאות חדשות. פתאום התברר לי מה שלא ידעתי עד היום שיש לי חלון גג, האמת אף לא חשבתי שיש כזה וגם אף פעם לא עשיתי שימוש בחלון הוירטואלי. מישהו יודע מה הספק המנוע, בחידוש כתוב 109 ועד כמה שאני זוכר זה 115. אולי משרד התחבורה היה זקוק לכמה סוסים טובים ומצא אותי כספק אמין. סתם מתלוצץ על הבוקר.
הודעה אחרונה מאת ד ו ד, -
-
- 22 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
לא, כריס לא עבר להונדה (ככל הידוע לי ) אבל הFR-V בהחלט מזכירה במעט את הקו החדש של BMW (בייחוד צד הרכב והאחור ואילו מקדימה היא מזכירה לי C3...) נ.ב. על אף שבדרך כלל אני מצדד בהונדה על פני מאזדה מבחינת עניין החיקויים אני חייב לציין שהג'אנטים בהחלט מעלים את הויכוח הנושן הזה על פני השטח כאשר הפעם הצידוד הוא לטובת מאזדה...
הודעה אחרונה מאת Leon, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
השבווע נהרגו 4 אנשים בכבישי הארץ.יום חמישי שבוע שעבר חזרתי לפנו תבוקר עם חברים ממועדון הדום בתל אביב לכיון יבנה לחברים שלנו שהיו איתנו.פיתאום אנחנו רואים בשעה 4 וחצי לפנות בוקר משאית עומדת לה ממש בצמוד למחלף לעלות ליבנה ומתחתיה רכב קטן ניראה לי זה היה יונדאי גאץ משהו כזה צבע ירוק זוהר.בתאונה נהרגו שני תירים מצרפת.אנחנו ניתקענו שם כל הבוקר במשך שעה וחצי עד שהמשיכה התנועה.אני אומר לכם זה היה מראה ממש מזעזע חברים שלי התחילו להוריד דימעה ולי ניכנסו סרטים לראש ממש ככה אני פשוט לא רוצה ליפגוע ברגשות של מישהו או של המישפחה.ממש ככה זה קרה רואים את מכבי האש באים לפנות את ההרוגים איך הם מושכים את הרכב מתחת למשאים וממש כל החלק האחורי ניכנס לתוך פנים הרכב ממש הם …
הודעה אחרונה מאת gibsonlp, -
הייתי רוצה לשמוע מכם על מערכת היחסים שלכם עם התמרור הנ"ל, ידוע שרובנו לא מתייחסים מספיק לתמרור הזה (לא מגיעים לעצירה מוחלטת, לא מסתכלים לצדדים ויש את אלו שלא מאטים בכלל אלה ממשיכים בנסיעה רגילה), דבר נוסף שידוע לרובנו הוא שיש מקומות שבו בתמרור הנ"ל מיותר לחלוטין (אל תדרסו אותי בקטע הזה), האם אתם עוצרים בכל מקום? תיהיה כנים עד כמה שניתן. תודה.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
חבר שלי (אין לו רישיון) נהג באוטו ללא טסט וביטוח ועשה תאונה. הוא יצא מחניה ואיכשהו איבד שליטה על האוטו ונתקע בג'יפ. האוטו הושבת (פיאט אונו - נמעך כמו קלקר...) הנזק לג'יפ - כ 15K. עכשיו השאלה היא איזה עונש בערך הוא יקבל במשפט ? לכמה זמן שלילה ? יש עונשים נוספים שמקבלים מלבד שלילה במקרה כזה ?
הודעה אחרונה מאת sk, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
מצאתי את האתר הזה ברשת ורציתי לדעת מה המטרה של הצילומים ואם יש למישהו עוד פרטים על המרוץ הזה..? ולמה דווקא צילמו מתי שהרכבים באוויר? http://images.google.co.il/imgres?imgurl=http://106rally06.free.fr/rally06/fayence2003/godano.jpg&imgrefurl=http://106rally06.free.fr/rally06/fayence2003/photos.htm&h=436&w=589&sz=74&tbnid=Rn85ANHFQi0J:&tbnh=97&tbnw=131&start=18&prev=/images%3Fq%3D106%2Brally%26hl%3Diw%26lr%3D%26ie%3DUTF-8%26sa%3DG
הודעה אחרונה מאת mcyossi, -
-
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בבקשה תקראו את הכל: לפני כמה חודשים הוציא המפקח על הביטוח הוראה לחברות הביטוח שיעשו הפרדה בפוליסות לביטוח מקיף בין גניבות לתאונות. כדי שללקוחות תוכל להיות הבחירה לעשות ביטוח רק נגד תאונות או רק נגד גניבות. חלק מחברות הביטוח כרגע מציעות את האופציה הזאת. אבל, עקב חישוב שווי הפוליסה, בשביל ביטוח גניבות לדוגמא, שמחושב עדיין על ידי האלגוריתמים הישנים שלפני הרפורמה, כאשר לקוח מבקש ביטוח רק נגד גניבות, הוא בכל זאת מתבקש לספק את גילו ואת ההיסטוריה הביטוחית שלו. מה שיוצא שורה תחתונה: בן אדם א' בן 19 לדוגמא שמבקש הצעת מחיר לביטוח "גניבות נטו" על רכב A, (שלפי ההיגיון גילו ונסיונו לא אמורים להשפיע על הסיכוי שרכבו ייגנב) יקבל כמעט תמיד הצעה גבוהה יותר מאשר בן אדם …
הודעה אחרונה מאת paulpro, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
צלמים הצליחו לעשות תמונות ריגול ראשונות של Audi A6 Avant החדשה.רישמית היא תוצג במרץ 2005.כרגע עורכים לה סדרת נסיעות מבחן אי-שם בדרום אירופה.מתחרה רצינית ל-BMW Touring סדרה 5.
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 2 אלף צפיות
בינתיים אני מבוטח באישי ישיר אבל עוד לא חתמתי להם על החוזה לכן אני עוד יכול לשחק עם זה. תקציר: אני נהג בן 19 עם וותק שנתיים, ללא עבירות וללא היסטוריה ביטוחית. הם לוקחים לי 9300 ש"ח על מקיף לשנה. היום התקשרתי אליהם כדי לגלות שצד ג' כולל גרר ושבר שמשות יעלה לי 1400 ש"ח (ז"א צד ג' לבדו אפילו 1200). ושיש עוד אפשרות לצד ג' פלוס גניבות שיעלה 7300 בשם "מקיף מצומצם". הרכב: סיויק קופה 95 שורה תחתונה: "מקיף מצומצם" כמו שהם קוראים לזה, פחות צד ג' בסיסי, יעלה לי כ-6000 שקל. ז"א שמבחינת ביטוח לאומי, על גניבות לבד הרכב שלי שווה 6000 שקל בשנה... (בחישוב מהיר: סיכוי 1:8 שהוא ייגנב בתוך שנה) הגיוני?... להזכיר לכם רכב שנמצא 9 שנה על הכביש, שרוב המכלולים בו לא הכי ח…
הודעה אחרונה מאת la_DVD, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום ... קוראים לי מור ואני חדש בפורום ... אני רוצה לקבל מידע על Golf VR6 בבקשה כול דבר תודה רבה...
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 15.2 אלף צפיות
לאחרונה יוצא לי לסוע די הרבה בערי השפלה, שם יש לא מעט כיכרות עם שני נתיבים. הסתבר לי שיש קצת בלאגן בקטע של זכות קדימה במקומות הנ"ל, ונראה מנקודת מבטי שכל אחד עושה מה שבא לו. ידוע לי שהחוק מחייב לתת זכות קדימה לרכב הנמצא במעגל תנועה (ז"א, הרכב שבא משמאל). השאלה היא, האם מבחינה חוקית והגיונית כאשר קיימים שני נתיבים, האם צריך להמתין גם כשיש נהג בנתיב השמאלי בלבד? האם מבחינה חוקית מותר לנהג בנתיב השמאלי לפנות ימינה ולצאת ישירות מהכיכר מהנתיב הנ"ל? הנחתי שהתשובה לשתי השאלות הנ"ל היא לא, אך התברר לי שנהגים עוברים בכיכרות נתיבים אפילו בלי לשים לב, יוצאים מהכיכר מהנתיב השמאלי, חותכים ועוד שלל דברים מהסוג הנ"ל.
הודעה אחרונה מאת חלי, -
-
- 1 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
מאיזה גיל אפשר להוציא רשיון על משאית עד 15 טון? ומאיזה גיל אפשר להוציא רשיון על טרילר? תודה לכל העונים אני יודע שזה לא קשור לכאן ואני חושב שזה קשור לאוף טופיק אבל אני משום מה לא יכול ליכתוב שם אז אם אפשר להעביר את זה לשם בקשה. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת a.bomb,
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 18 אנונימיים, 953 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- אריה שאג
- ELI001
- DubelBoom
- urich
- guy.a
- Or05230
- RBRB
- sperial
- davemustaine87
- itaimoto
- baer
- גולדן191