Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7997 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
:wink:

חבל לי לשמוע דברים כאלה..

אני מאמין שהקו העיצובי של BMW יתפוס וותק, אז אנשים כבר יבינו את מהות השינוי.

אין כל רע בשינוי אלא ששינוי עיצובי צריך להעשות בפורפורציות ובייחוד להתאים לקהל היעד.

מי לדעתך רוכש סידרה 5 ו7? צעירים בני 20-30 שאוהבים אופנה, שיק ומודרניזם? (זוהי שאלה רטורית) הלקוחות של הדגמים הללו הם לרוב שמרנים, מבוססים ובגיל 40+.

בהתחשב בעובדות הנ"ל מתבקשת לה ועולה השאלה מי רוכש/רכש את ה7 החדשה שהמכירות צמחו?

לכך יש 4 תשובות:

הראשונה היא שBMW פתחה את הדלת לקהל יעד חדש שעד עתה לא רכש BMW משיקוליו.

השניה היא שה7 יצאה בדיוק בזמן הנכון...כאשר הS גוססת...היגואר לא מספיק שונה וכאשר אאודי עדין לא קוסמת לאוהבי הסטטוס.

שלישית, כפי שהאמונד מTG אמר, ואני מצטט: "ניתן לשים סמל של BMW על חתול מת ואנשים עדין יקנו את זה" (אני לא נוהג לצוטט כתבי רכב שכן אינני רואה בכך צורך ולרוב אני בדעה משלי שלאו דווקא מסכימה עימם אך אני חושב שהמשפט שלו מעביר את הנק' הזו באופן הכי מרצה).

רביעית בשל העובדה שרוב הלקוחות של BMW ומרצדס לא נאמנים למותג ומזגזגים בין האחת לשניה (במפתיע לעומת לקוחות אאודי). אני מעריך שכאשר הS החדשה תצא אזי נוכל לקבל אינדיקציה ברורה יותר לכמה לקוחות בחרו בה שלא בגלל חוסר האלטרנטיבות.

בעניין השינוי העיצובי. מרצדס פעלו בשכל כאשר משנת 95' הם לאט לאט מטפטפים את השינוי העיצובי שלהם כך שאנשים יתרגלו לעיצוב ובנוסף מצליחים פחות או יותר להשאיר לרכב את המראה השמרני וההרמוני. BMW מאידך וללא אזהרה ישר יצאו בבליצקריג והפציצו בעיצוב אוונ(ט)גרדי אך עם זאת לא ממש מושך ואו הגיוני (אילו ניתן היה להשוותה לבחורה הייתי אומר שהעיצובים החדשים של BMW נראים כמו בחורה שיש לה את כל הנתונים שאתם מחפשים אבל שחיצונית היא מכוערת ומעוותת ועם זאת באופן ביזרי גם מושכת).

ה5 לדוגמא נראית טוב אבל הפנסים שלה פשוט הורסים את היופי של הרכב. מאחורה יושב לו בנחת על התחת פנס שנראה כאילו שהוא נלקח מקו היצור של האימפרזה ואילו מקדימה הפנס בשילוב ה"גבה" נראה מצויין....עד לרגע שבו רואים איך הפנס מתרבע (מלשון מרובע) לו בצד הרכב ונראה כמו חתיכת פלסטיק זולה ששכחו במפעל להוריד לפני שהרכיבו את הפנס על הרכב, ואם זה לא מספיק גרוע אזי הם מושכים את כל תשומת הלב מהרכב. אף אחד לא מסתכל על העיצוב הנפלא והמוצלח של ה5, אף אחד לא מסתכל בתוך הקנקן, כולם מסתכלים על הקנקן (הפנסים)...

לסיום, אינני מבין למה אתה מתכוון ב"יבינו את מהות השינוי". לפי איך שאני רואה את זה (ואני מניח שרוב האנשים רואים ומבינים זאת כמוני) BMW היו צריכים להמשיך את האבולוציה והחליטו לפתוח בקו חדש בשביל להיות יותר ייחודיים ופחות דומים לשלל הרכבים בשוק (בייחוד כיום כאשר יש תחרות קשה בשוק ושיש המון חברות שמוכרות פחות או יותר את אותו המוצר). אין כאן ממש נסתרות ואו ערך עליון להחלטה לצעוד במשעול העיצובי הזה.

מצמץ, ששמח שBMW מתקדמים אבל בהחלט עצוב על כך שהם איבדו חלק מהותי ממה שהפך אותם לנחשקים.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מצמץ, ששמח שBMW מתקדמים אבל בהחלט עצוב על כך שהם איבדו חלק מהותי ממה שהפך אותם לנחשקים.

כל אחד והמחשבות/תחושות/השערות שלו.

אני אינני חושב ש-BMW איבדו את ההייחודיות שלהם שהפכה אותם למכוניות נחשקות ביותר.

ההיפך, אני חושב ש-BMW עושים בחוכמה והולכים עם המודרניטזציה של עולם הרכב ומכניסים את חובבי הרכב לשוק פתאומי, כשיוצאת לה אב-טיפוס של ה-7 החדשה לאחר ששנים אנשים ראו מספרים כמו 740 על מכוניות מרובעות ושבלוניות.

אז נכון שה-I DRIVE, ההגה האקטיבי החדש, מערכות ה-DSC,ESP ושאר הירקות-הם אילו שלוקחים את החדווה הישנה של "מכונות נהיגה טהורות לנהג נטו", אבל מצד שני יש את הצורך ללכת עם הזרם, ובמאה ה-21 שאנחנו חיים בה, אנשים אמידים (בעולם של מיתון) מחפשים את החיים הנוחים, המפנקים והקלים על חשבון אהבת חדוות הנהיגה.

פורסם

בעיני כל המכוניות שיצאו משולחן השירטוטים של באנגל מוצלחות, כל אחת בדרכה היא....העיקר שאי אפשר להשאר אליהן אדישים ברח'. לא יעזור כלום, סדרה 7 תגרור מבט שני מצידי כמרצדס S קלאס לא תגרור את המבט השני.

ה-3 נראית טוב כאשר נק' התורפה היא אכן עיצוב הפנסים האחוריים. בכלל...כל החלק האחורי מזכיר לצערי את הדייהו לאנוס סדאן.

הנה ההשוואה:

lanos.jpg

1008.jpg

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

דעתי האישית בלבד:

אכן, המראה מכובד.

אמת, יש זיהוי לכלל המשפחה (5,6,7 ובעיקר 1).

נכון שאף אחד לא יטעה לרגע בזיהוי הרכב.

ונכון , שבסיכומו של עניין, מדובר במכשיר יפה, אבל..........

הישנות (כל המודלים) הרבה יותר יפות.............

לענייננו:

כריס באנגל אכן הקפיץ את אבולוציית (או יותר נכון לומר רבולוציית) העיצוב של ב מ וו בכמה דרגות , לטוב ולרע.

כמו שצויין, מטרתו העיקרית (שלו , וכמובן של היצרן) הייתה ליצור זהות ובידול בין מגוון כלי הרכב בשוק לבין אלה של הבאוורים , תוך שימת דגש על עיצוב מתקדם טכנולוגית (:shock: ), וכאן, בעצם , הצלחתו הגדולה.

בשום פנים ואופן אין אפשרות להתעלם מהאמירה הבוטה של עיצוביו. כאן גם המקום לציין (לחיוב?) את האומץ של היצרן לזנוח ליין עיצובי מושרש( שתחילתו בשנות ה60) , מזוהה ויפהפה לטובת המהפכה.

אז הרכב יפה?

עניין של טעם.

אבל על המיוחדות שבו, ועל העובדה שכל הקו העיצובי הנ"ל זוכה להמון תשומת לב - וזו, זו המטרה העיקרית של המעצב, על זה אין ויכוח.

שמוליק.

נ.ב

ולהגיד שהיא דומה ללאנוס?

האסוציאציות שמעלים בך האחוריים (של הרכב.......) קצת פרועות........

bmw e21 320i (318i) 1982

1971 bmw 1800

BMW 3.0 CSI 1973

• תוכן חדש...