רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,625 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 996 צפיות
הדגם הנוכחי פורד אקספלורר שונה לחלוטין ב-2002.עכשיו החברה מייצרת פרוטוטיפ חדש.כפי שניתן לראות,החלק הקדמי של האוטו שונה משמעותית - הפנסים נהיו יותר מעוגלים,לפי האופנה.גריל של הרדיאטור נהיה יותר פשוט ואלגנטי.טמבון קדמי שונה גם הוא,הוא קיבל כונס אוויר חדש,לא כזה ארוך כמו בדגם הקודם.החברה תציג אותו כנראה בתחילת 2005.
הודעה אחרונה מאת Casper_2001, -
- 5 תגובות
- 932 צפיות
?!? say what כושר הבלימה של אופנועים נמוך מזה של מכוניות ? אתה בטוח ? מתי לאחרונה רכבת על אופנוע ספורט רוני ?
הודעה אחרונה מאת gibsonlp, -
- 15 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
קודם כל סחה על הפורום החדש. קצת התקבעתי על הפורמט הקודם אבל עכשיו נתקבע על זה... עכשיו לעניינינו: קורה לי הרבה שאני עולה עלייה עם רכב ידני. הכל טוב ויפה , אני נוסע בהילוך 3 על 60. פתאום קורה משהו שמצריך אותי להאט מעט (נגיד ל-40). אחרי ההאטה , כשאני מנסה שוב להאיץ , האוטו לא סוחב והמהירות כמעט שלא עולה (גם אם אני מדביק את הדוושה לרצפה). אם אני יוריד הילוך , הטורים ייקפצו לשמיים וזה גם סתם לא יהיה הכי נעים לנוסעים , ככה שמה שאני עושה במצב כזה זה לחיצה קלה ועדינה על הקלאץ' עד להפרדה קצרה של המנוע מהגלגלים , מה שמאפשר למנוע להעלות טורים בלא מפריע , ולאחר מכן שחרור עדין של הקלאץ' , שמחזיר את המנוע לגלגלים כשהמנוע פועל בטורים יותר גבוהים וככה האוטו מסוגל להאיץ בקלות יתרה. …
הודעה אחרונה מאת עומרי, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
קיבלתי דוח מעריית ת"א, אני מעוניין להישפט וגם לבקש הוצאות על ימי עבודה שהפסדתי (יומיים כ 600 ש"ח) אני אשלח את הטופס בקשה למשפט שנמצא בגב הדוח, זה הפעם הראשונה שאני עושה כזה ואני רוצה לדעת מה צריך לעשות ומתי, מתי אני אמור לבקש מהם לשלם לי ימי עבודה שבגללם לא עבדתי? במהלך המשפט? לפני המשפט? אני לוקח איתי הוכחות ואת כל הדוחות שהם שלחו לי באותו עניין.
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
-
-
- אחראי פורום
- 50 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
נגיד ויש לכם עכשיו מליון שקל פנוי , כמה כסף מתוך הסכום הזה הייתם מוצאים עם רכב וכמה הייתם מוצאים אל דברים אחרים... לדגומא אני הייתי קונה ב150 אלף שקל אוטו חדש כל השאר הייתי משקיע על בית ושיפורים לאוטו . ועכשיו תורכם: אל תשכחו לירשום איזה אוטו אתם תיקנו חדש ישן וכמה כסף הייתם מוצאים על כל דבר. תפרטו כמה שיותר. toyota man
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
-
השכרת רכב באיטליה
מאת wil-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היי, אני מתעניין בשכירת רכב למספר ימים באיטליה (לא רכב יוקרה/פאר/ספורט, אני מקווה למשהו עממי אך ידני עם מנוע סביר+, ועם מזגן כמובן) מה הרכבים הפופולריים בקבוצות הרלוונטיות? מה הרכבים הקיימים באיטליה בקבוצה E? (אני יודע, זה אוט' - אבל ייתכן שזה מה שאקבל ב"דיל")
הודעה אחרונה מאת ד ו ד, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 696 צפיות
מי יודע? האם כל הסקודות פליסיות דיזל (1900סמ"ק) הם סטיישן?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 18 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
אם אני בתור נהג נתפס לא חגור, כמה נקודות זה וכמה כסף הקנס? כנ"ל על נסוע שליד הנהג. ואם נוסע נתפס לא חגור מאחור, על שם מי נרשם הקנס? על שם הנהג או הנוסע הלא חגור? מה גודל הקנס, וכמה נקודות? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
טוב הכותרת כנראה לא משקפת הכל אבל אני מה זה עצבני ! אני יושב כבר משעה 10 שותים וצוחקים והכל טוב וסבבה ... לפני איזה שעה ומשהו הם החליטו לצאת נהריה כדי לדוג דגים ! אני לא התעניינתי כי יש לי עבודה מחר על הבוקר ... אז לקחתי עוד אחד שלא רצה לצאת לשם ויצאנו לדרכנו ... הסעתי אותו הביתה ואני חוזר לצד השני של העיר , בעודי נוסע בכביש דו מסלולי ברחוב פאולוס השני בסופו ליד הח'אנוק "צונמת שממנה נוסעים לשפרעם " איזה מכונית נוסעת לפני באיטיות רבה ( 30+- ) החלטתי לעקוף ! פתאום בעקיפה שלי הוא סוטה למסלול שלי ! ברחתי לתחת אוטובוסים שהיתה לידי .. טוב אמרתי הבן אדם חשב שאני רוצה לעקוף אותו ופינה לי את המסלול השמאלי כמו בן אדם .. המשכתי בנסיעה והגעתי אליו .., הוא בנתיב הימני ..…
הודעה אחרונה מאת White-Night, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 23.8 אלף צפיות
לאחר חיפושים רבים לא מצאתי את התשובה ומעניין אם מותר לי להרכיב אחד כזה או לא....... תפוח הגה המותקן עם שתי ברגים על ההגה ועוזר בסבובים.......חוקי או לא?!
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם מי לדעתכם אשם בתאונה?? אני נסעתי בנתיב הימני כשלפתע ירד אוטו מהמדרכה.... המכוניות בנתיב השמאלי לא קשורות לתאונה....רק כדי להראות שלא היה לי לאן לברוח. http://www.cardomain.com/memberpage/657283/2 תודה לכולם
הודעה אחרונה מאת דניאל, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הייתה היום תוכנית שזו כבר הפעם השניה שאני צופה בה.. התוכנית על ה- Z4... בכל מקרה, כחלק מהשיחות שלהם הם צחקו על מהיר ועצבני 2 מהסיבה שהם קראו שמפיקי הסרט הולכים לשים יונדאי אלנטרה כאחת מהמכוניות ... ראיתי את הסרט כמה פעמים ולא יצא לי לראות יונדאי אלנטרה.. על מה הם מדברים!?
הודעה אחרונה מאת Aדי, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
. לאחרונה התחלתי לחשוב איפה הגבול בין הצורך בביטוח מקיף וחובה לחובה בלבד. יש לי לנטיס 97 ודורשים 3500 שח למקיף, מחיר מחירון בסביבות 45 אלף. מה לדעתכם ערך המכונית שמתחתיו פשוט לא כדאי מקיף.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 0 תגובות
- 770 צפיות
שלום לכולם, יש לי חבר שמתייר באיזור בואנוס איירס, ארגנטינה. ברצוני לקבל את עזרתכם (אם אתם מכירים) לגביי חנויות שמתעסקות עם רכבים (ושיפורים) ומוכרות את כל האיבזור (אני מתעניין בעיקר בהגאים) + מחירים למקום הנ"ל. הנושא עלה מכיוון שבארגניטנה יש מחיריי זנות לכל דבר כמעט והם אלופים בבניית מכוניות ושיפורים (זאת ע"פ אתרים שראיתי וכן דבריו של אותו חבר...) - אז אמרתי ששווה לנסות . תודה מראש לעוזרים, שבוע טוב ושקט בכבישים! אלעד.
הודעה אחרונה מאת Elad 106-xsi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
ידידה שלי נקלעה לצרות כלכליות ולא הצליחה לשלם על ביטוח הרכב... ולכן האוטו עומד כעת ללא ביטוח... היא צריכה את הרכב בשביל עבודה ולכן רוצה לעשות ביטוח שוב... השאלות שלי הן: 1. איזה ביטוח היא חייבת לעשות? 2. האם ביטוח צד ג' הוא חובה? 3. מה מכסה ביטוח ה"חובה" במקרה תאונה? 4. האם ניתן לנסוע אך ורק עם ביטוח חובה? יש לחסוך בכמה שיותר כסף ובגלל זה נא להמליץ מה לעשות רק בכדי שהאוטו ייסע על הכביש וששוטרים לא יעשו לה בעיות... לכן ברור שלא להמליץ על היטוח מקיף וכו'... היא נהגת חדשה\צעירה אגב אשר כרגע היא ומשפחתה בבעיות כלכליות... האוטו הוא אופל אסטרה שנת 95\96...
הודעה אחרונה מאת Flash_oS, -
-
- 14 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
http://www.netcar.co.il/forum/la.asp?ix=65491&lb=0 גם מזייפים דלקים וגם מזהמים את מי התהום?!?!?!?
הודעה אחרונה מאת gs_500, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
אני בולם בעדינות הרבה לפני שאני מגיע לרמזור עד שאני מגיע אליו. האם זה שומר על הבלמים ? או שכדאי לקצר את זמן הפעולה שלהם ולבלום כמה מטרים לפני הצומת ?
הודעה אחרונה מאת אלון חלווה, -
-
למע"צ נגמר הכסף
מאת kompy- 6 תגובות
- 996 צפיות
מנכ"ל מע"צ: אין לנו תקציב לטיפול בכבישים מרובי תאונות 03.8.2004 דוד רטנר/TheMarker מנכ"ל מע"צ: אין לנו תקציב לטיפול בכבישים מרובי תאונות 21:04 | 03.8.2004 דוד רטנר מנכ"ל מע"צ החדשה, אינג' אלכס ויז'ניצר, אמר היום בוועדת המשנה של הכנסת למאבק בתאונות דרכים, שהתכנסה לדון בקשר בין תשתיות לתאונות דרכים, כי בידי מע"צ יש רשימה של 1,500 נקודות תורפה בכבישים אולם אין תקציב לטפל בהם. ויז'ניצר התייחס לדו"ח שהזמינה מע"צ ב-2003 על נקודות תורפה בכבישים בין עירוניים שבהן מתרחשות עיקר תאונות הדרכים בישראל. ויז'ניצר אישר שבידי מע"צ שני חלקיו הראשונים של הדו"ח ,(החלק השלישי ייכתב בשנה הקרובה), עם נתונים על אותן נקודות התורפה, אך בתקציב מע"צ שעומד על 8.5 מיליארד שקל לחמש …
הודעה אחרונה מאת Red Speed, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
קיה מציגה בימים אלו את הספורטאג' החדש שמחליף את הדגם הותיק והמצליח: יותר מחצי מיליון יחידות ב-11 שנים אינם דבר של מה בכך. הספורטאג' יוצג בתערוכת פריז בספטמבר ויוצע עם שני מנועי בנזין בנפח 2 ליטר ו-V6 2.7 ליטר ומנוע דיזל 2.0 ליטר. ההנעה תהיה 4X4 קבועה נשלטת-אלקטרונית ותיבת הילוכים אוטומטית תוצע כאופציה, כמובן. תפריט הבטיחות יכלול ABS, TCS, ESP, כריות אוויר צידיות ו-וילונות. העיצוב הוא צעד אחורה מהדגם הקודם ואף הסורנטו נראה טוב יותר, לטעמי. בארץ? אין ספק, בייחוד לאור הצלחתו של הספורטאג'. תיבה אוטומטית, פוזת שטח והיצע בנזין/דיזל הולכים טוב עם מדרכות ערי הפיתוח בארץ.
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אתמול בערב חניתי בחניון באיזור אבן גבירול, על השלט הגדול היה רשום "חניה חופשית לציבור". לאחר שמצאתי חניה בחניון (הקטן יש לומר) יצאתי לכרבע שעה, כשחזרתי גיליתי הודעת תשלום קנס בסך 100 ש"ח מאגף הפיקוח בעיריית ת"א-יפו. מסתבר שב-2 שלטים קטנים יותר רשום כי מ-17:00 החניה היא לבעלי תו איזור 2 בלבד, מכיוון שאינני מהאיזור לא כ"כ מוכרים לי הנהלים האלה ובאמת חשבתי כי החניון "חופשי לציבור". כעת לשאלה, הרכב בו נהגתי הוא של אבי, בצבע ירוק כמוגדר ברישיון. לעומת זאת בדו"ח רשום צבע "שחור". האם ניתן לבטל איכשהו את התשלום?
הודעה אחרונה מאת שמר, -
דאבל קלאץ'
מאת psychuil- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מה זה? איך עושים את זה? ולמה זה טוב? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אוקי, אחרי שנה שלמה גם לי זה קרה נתקעתי בטמבון האחורי של מישהו בחניה ... רק הטמבון שלו ניזוק, הוא נכנס פנימה קצת. השארתי את המספר שלי על השמשה. בתור כאלו שאולי יש להם ניסיון בכל מה שקורה לאחר פגיעות כאלו אתם יכולים אולי קצת לספר לי מה השלבים הבאים, מה הערכת מחיר לפגיעה שכזו, האם הביטוח צריך להיכנס לכל זה ... ? תודה רבה מראש, יאיר
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היום הייתי ליד אוני' בר אילן ועקפה אותי פג'ו 206 SW (מספר צהוב). באתר של לובינסקי אין את הדגם הזה למכירה בארץ. האם היא לתקינה כאן? אגב, הרכב עצמו, מהמבט המהיר שנתתי בו, לא מרשים במיוחד. נראה כמו 206 מעט יותר ארוכה (סרח עודף אפילו..) והפנסים האחוריים לא מרשימים. אולי אם הייתי מצליח לראות אותה ליותר זמן הייתי יכול למצוא גם דברים חיוביים (אם כי גם בתמונות היא לא מלהיבה במיוחד). ובלי קשר, ממליץ לכם לראות את הסרטונים של ה-1007 החדשה.
-
-
הונדה סיוויק CRX? 1 2
מאת Scort- 20 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שבת שלום לכולם, רציתי לדעת האם למישהו יש מושג לגבי קיומה של הונדה סיוויק CRX משנות התשעים המוקדמות בארץ? הכוונה היא לדגם הקטן ולא להונדה "שפיץ". מישהו ראה בארץ?
הודעה אחרונה מאת TurboMan, -
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
האוף רואדר הגדול ביותר של מרצדס הG CLASS יזכה סוף סוף למחליף חדש. לאחר שהG הנוכחי נמכר בשוק 25 שנה, ולאחר שכל פעם הוא קיבל אי אלו תוספות בדמות חלונות חשמל, הגה כוח, מיזוג אוויר, כריות אוויר, ריפודי עור ודיפונים מעץ על מנת להפוך אותו למודרני ומוטעם לשוק, החליטו בדיימלר להחליף אותו בדגם חדש לחלוטין. הG החדש יוצג ככל הנראה בתערוכת דטרויט הבאה אשר תתקים בינואר 2005, אולם הדגם יימכר רק באמצע 2006. הG החדש יבוא עם מערכת 4*4 חדשה, ויצוייד במיטב החשמול מהדור האחרון. בתחום המנועים, תציע מרצדס מבחר של ארבעה מנועים. 2 מנועי דיזל V6 231 כ"ס, 300 כ"ס V8, ו 2 מנועי בנזין V8 אחד בעל 326 כ"ס ושני בעל 408 כ"ס. לכל השואלים, צפוייה גם גרסת AMG שצפויה להוציא הספק יפה של כ460 כ"ס. ת…
הודעה אחרונה מאת EG, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
היום אני לוקח GTI לבדיקה ככה אני רוצה לעשות אותה (אגב הגריל הקדמי עם הכיסוי לפנסים ניתן למכירה באיביי)
הודעה אחרונה מאת פליקס, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
http://www.pistonheads.com/tvr/default.asp?storyId=8854 מישהו מכיר את הבחור? אולי יתחיל למכור בארץ
הודעה אחרונה מאת דניאל, -
-
- 40 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
היום שודר הפרק השישי של טופ גיר באגו. לדעתי האישית האנשים שם מגזימים לגמרי עם הביקורת שהם מותחים על כל דבר עם גלגלים לדוגמא - במסגרת פינה של חדשות רכב הם אמרו שניסאן חוזרת לספורט המוטורי. מייד הם אמרו "מה, ניסאן היו פעם בספורט המוטורי שהם חוזרים?". ועוד, הם הראו תמונה של נבחרת ניסאן לדקאר (2004), כל הנהגים ליד הפיקאפ של ניסאן, ואמרו שהם נראים כמו חבורת הומואים. אני צריך להזכיר למישהו שניסאן הצליחו בדקאר (יחסית)? עם קולין מק'ריי כאחד הנהגים..? עוד דוגמא - ג'ראמי קלארקסון החליט שהוא מקים פינה בתוכנית, שבה יש קיר, שמחולק לקטגוריות של: מכוניות מגניבות. זה היה משהו כזה: seriously uncoo uncool cool subzero במהלך הקטע שומעים את קלארקסון אומר "אני צודק …
הודעה אחרונה מאת Aדי, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לא, אני לא קורא אדוק של המגזין הזה, פשוט נתקלתי בעותק מהשבוע וישבתי לעיין קצת. הנה משהו משעשע למדי שמצאתי: יש שם איזה אחד בשם שחר הזלקורן שכנראה אין לו ממש מושג ברכב אבל הוא התבקש לכתוב מדריך לרכישת מכונית משומשת. הוא כתב שם כמה דברים שלא טרחתי לקרוא, אבל הוסיף גם טבלה בשם: "איזו משומשת מתאימה לכם/ן", בחלוקה לשני סוגי לקוחות - "הוא" שרוצה להנות מהנהיגה ו"היא" שרוצה מכונית אמינה ואוטומטית (כמה מפתיע ). הוא מתריע כי אין לראות ברשימה משום המלצה לרכישה וכן שהוא נאלץ לצמצם את הדגמים המופיעים בה מפאת חוסר במקום: 10-20 אלף ש"ח: "הוא" - פז'ו 205 GTI 1.6 משנות ה-90 המוקדמות. "היא" - סוזוקי סוויפט 1.0 אוטומטית (1994) 20-30 אלף ש"ח: "הוא" - פז'ו 106 ראלי 1.6 ( 97-98 ).…
הודעה אחרונה מאת VW RaCiNg, -
-
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
גם לכם, בעלי הלאדה המהוללים גם אתם יכולים לעשות ככה! (למרות שלרובכם, הלאדה לא מתניעה) היש תקווה ?!?!
הודעה אחרונה מאת שלומי,
-
מי מחובר 8 משתמשים רשומים, 0 אנונימיים, 1,033 אורחים (הצג רשימה מלאה)