ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,563 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 26 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אהלן, מעוניין להשתדרג מהפיאט פונטו 2003 שלי לשנתון 2012-2013. התקציב הוא 40K וראיתי שבתקציב הזה אוכל להתקדם לכיוון של סקודה פאביה/פורד פיאסטה ידניות. הפרמטרים שלי הינם: 1. אמינות. 2. חיסכון בדלק ועלויות אחזקה שוטפות. 3. ביצועים בעירוני וכן נוחות נסיעה בנסיעות ארוכות בין עירוניות (אוהב לטייל). אשמח אם למישהו יש תובנות/הארות ויוכל לעזור לי בבחירה. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת dandan12, -
-
- 14 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום רב, אני מעוניין לרכוש רכב מנהלים בתקציב של פחות או יותר באיזור ה- 100,000 ש"ח, ולהלן הדרישות מהרכב: 1. חשוב שיהיה מרשים כי אני נפגש עם לקוחות וזה "מדבר אליהם". 2. אני מאלה שמחזיקים רכב לטווח יחסית ארוך (5-6 שנים) ולכן חשוב שתחזוקה ודלק לא יהיו יקרים מדי וגם אין לי זמן להיכנס כל שני וחמישי למוסכים. השאיפה היא דלק וסע וטיפול פעם בשנה... כך זה כרגע עם מאזדה 6 שיש לי (צורה ישנה, מודל 2005, ממש רכב של תדלק וסע ללא מוסכים, אבל כעת כבר רכב ישן ואני רוצה להשתדרג). 3. אמינות, נוחות נסיעה, פינוק (כמובן שבקרת שיוט, מושבים מפנקים וכד'). מכל רכבי המנהלים אני הכי אוהב במראה החיצוני והמרשים את ה-A4 ואת ההונדה אקורד החדשה, אבל הבנתי שהתחזוקה של ה-A4 גבוהה מדי ולכן ירדתי…
הודעה אחרונה מאת matrix100, -
- 2 תגובות
- 619 צפיות
בוקר טוב לכולם אני רוצה את ההתייעצות שלכם לגבי דו"ח בדיקה של קומפיוטסט האם יש דברים משמעותיים בדו"ח שבגללם צריך להיזהר מדובר ברכב שנת 2010 81K יד שניה בעלות ליסינג במקור בברכה אילן
הודעה אחרונה מאת Klieber, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 640 צפיות
שלום, חבר צריך אוטומטית עד 40K שח לנסיעה בין עירוני 60K ליום (הלוך וחזור 60K). רק אוטומטי... אשמח להמלצות.
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
-
- 8 תגובות
- 1 אלף צפיות
לפי המחירון באתר, ה-4X2 עולה רק 125,000 שח. ה-4X4 עולה 133,000 שח. רכב גבוהה יחסית (מרווח גחון 185) - מה שנקרא, ג'יפון. ברור לי שהחומרים בפנים לא הכי טובים (טוב, זה לא לקסוס), אבל במחיר כזה... הדבר היחיד שאני רואה לשלילה זה שהרכב מצוייד בתיבת הילוכים אוטומטית (6+1) פשוטה. לא CVT ולא כלום... מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת koka, -
- 1 תגובות
- 484 צפיות
שלום חברים, עד כמה מהותי ההבדל בין הרכבים בשנים המצוינות בנושא..? האם ההשפעה של 6 הילוכים מורגשת בצריכת הדלק ובנסיעה? יש יחסית גדול במחירים בין השנים האלו ואני מתלבט האם ה-6 הילוכים זה משהו ששווה להשקיע עליו עוד כסף. האם יש עוד הבדלים בין הדגמים שאני לא מודע אליהם? תודה!
הודעה אחרונה מאת kingoftheroad123, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 459 צפיות
שלום חברים! דבר ראשון - הפורום נראה מקצועי בטירוף, ולמדתי המון רק מלדפדף בפורום. אשמח מאוד לשמוע המלצות לרכבים שיוכלו לעמוד בקריטריונים שפירטתי למטה.. תקציב לרכישה - איזור ה-30 אלף ₪. ידני/אוטומט – אוטומטי. נפח מנוע - לא משנה. רמת אבזור - ממש לא משנה, כל שקל יהיה מיותר בעיניי. חדש/משומש - משומשת. שנה – לא מבין בזה, אשמח לעצתכם החל מאיזו שנה כדאי לקנות. קילומצטראג' – כנ"ל, עד איזה קילומטראג' כדאי לקנות? מספר מקומות ישיבה - 4-5. דרישות של צריכת דלק - צפויה לנסוע מרחקים ארוכים, רצוי צריכת דלק יעילה. כמה ק"מ הרכב צפוי לנסוע בשנה ובאילו דרכים: 30,000 ק"מ בשנה, הרוב המוחלט לא בעיר. מה הצרכים מהרכב - 1) צריכה להיות מסוגלת לנסוע מאיזור הכנרת לירושלים, ומ…
הודעה אחרונה מאת דב קרדו, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 944 צפיות
אהלןן, אני רוצה לקנות רכב חדש (מיד 2 / ממגרש לדוגמא) ואני מתלבט מה עדיף - דייהטסו סיריון? ניסאן מיקרה? טויוטה יאריס? ההתלבטות היא מבחינת אמינות, צריכת דלק, תקלות וטיפולים במוסך (פחות חשוב לי נוחות וגודל באגז'). הרכב שאני מחפש הוא בין השנים 2008 ל-2010 ככה, לא אחרי (גם בגלל תקציב). משהו נוסף - הבנתי שברכבים קטנים מסויימים הולך ראש מנוע מנסיעות ארוכות ו"קשות", כמו ירושלים (בגלל העליות) וכל זה.. זה יכול לקרות גם ברכבים האלה? תודה
הודעה אחרונה מאת דב קרדו, -
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום רב, לקחתי היום רכב לבדיקה בקומפיוטסט מערב ראשון לציון, הרכב עם 77500 קילומטרים יד ראשונה מליסינג, לובינסקי טריייד, אחריות לשנתיים והבטחה לתיקון כל הליקויים הבטיחותיים לרכב להלן תוצאות הבדיקה: הבוחן טען שסך הכל הרכב במצב טוב המחיר המבוקש הוא 39900 שקלים מה אומרים? תודה מראש, אביתר.
הודעה אחרונה מאת אביתר 29, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי. לאחרונה עברנו דירה מאשקלון לר"ג, הרכב הנוכחי הינו אאוטלנדר שלא כלכך מסתדר עם החניה בר"ג ובת"א. נוסיף על זה ש6 מתוך 7 ימים בשבוע הנסיעות הינן עירוניות ומסתכמות ב 10 ק"מ ליום. ועוד פעמיים בחודש בסופש נסיעה לאשקלון. סה"כ הנסועה השנתית הצפויה הינה כ 10000 ק"מ מקסימום. מה שהביא אותנו למסקנה שהרכב הנוכחי מיותר לצרכים הנ"ל. אנחנו זוג עם תינוק בן שנה וחצי, התינוק יושב בכיסא בטיחות בגודל קצת מעבר לממוצע. הדרישה היא לאכלס אותנו (זוג ותינוק) ועגלה יחסית קומפקטית בתא מטען. כמו-כן אמינות וחסכון בדלק הינם דברים חשובים גם. ורצוי שהרכב יהיה זריז. התקציב הינו באיזור ה 85-90 אלף. מה שהביא אותי לחשוב על: 1. פיגו 208 רמת גימור אקטיב פרו - 0 קמ מליסינג יוצא 87000…
הודעה אחרונה מאת Guy_25, -
-
רכב חדש לגמלאי
מאת ramipi-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לאבי הגמלאי והאלמן יש מזה כ16 שנים גולף ידנית שקנה מהחברה. כמעט ולא נוסע בה יחסית(100000 ק"מ)הצלחנו לשכנע אותו לקנות רכב חדש .לבקשתו מחפשים רכב יד ראשונה אפס קילומטר .מוכן גם משנתונים קודמים.לדעתי יתאים לו מיני או סופרמיני.עיקר הנסיעות עירוניות ולא ארוכות.מבקש המלצות לדגמים.
הודעה אחרונה מאת shimos, -
-
- 8 תגובות
- 863 צפיות
רכב אמין ומרווח לשתי מבוגרים + 3 תינוקות (כיסאות בטיחות) סביבות 50K בעיקר לנסיעות קצרות. תודה לעונים!
הודעה אחרונה מאת shachar187, -
ניסאן נוט 2012
מאת box4- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מתבלט לקנות ניסאן נוט 2012 אוטומטי. אנו רכב משפחתית אם שוק טוב? אמין ? חסכני דלק?
הודעה אחרונה מאת box4, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מחפש רכב 7 מקומות לעבודה בגינון (כולל גרירת עגלה) ולמשפחה (שחקן רביעי בדרך..) המליצו לי על פולקסוואגן קאדי, העניין הוא שחלק המליצו על הדיזל וחלק על הבנזין (1200 TSI). התקציב שלי הוא סביב ה50 אלף ש"ח שזה סביב שנת 2011. הדיזל מצד אחד אמור להיות מתאים יותר לעבודה מסיבי כמו שלי (נסיעה של כ 120 ק"מ ביום וגרירת עגלה עם גזם כל יום לשעה-שעתיים בערך..) וחסכוני. מצד שני הסיכון לתקלות יקרות בדיזל כמו טורבו, מזרקים וכדו' נראה לי גם גבוה.. ומנוע הבנזין לעומתו פשוט וזול יחסית מבחינת תקלות. מה אתם אומרים? זה ממש דחוף לי כי אני הולך לקנות בימים הקרובים, וחשוב לי לעשות קניה חכמה כדאי שיהיו לי כמה שפחות עלויות תיקונים בהמשך..
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
i30 cw סוף 2012 62K האם המחיר סביר במידה והכל תקין?
הודעה אחרונה מאת system_x, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, אני חייל משוחרר ומחפש לקנות את הרכב הראשון שלי כרגע. חשוב שיהיה חסכוני ואמין. חשבתי על שברולט אבאו, מחירים סבירים והשנים די סבירות (07-09) אם למישהו יש עוד כמה המלצות וניסיון כזה או אחר, אשמח שתשתפו אותי, כי אני קצת אבדתי בחיפושים ומחפש כיוון כלשהו. אגב, ראיתי את האשכול האחרון שהיה על זה, מחפש להתעמק קצת יותר.
הודעה אחרונה מאת Klieber, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 15 תגובות
- 10.1 אלף צפיות
חבר רוצה לקנות סיויק 2009 אבל אנחנו מבולבלים מהרמות גימור. ביד 2 יש LS ES COMFORT ו-EXECUTIVE מה ההבדלים בינהם?
הודעה אחרונה מאת lishaina, -
-
שאלה לי אליכם לגבי מזדה 2, שנת 2010-2013 אלה השנים שהכי מעניינות אותי ,רציתי לשמוע חוות דעת לגבי הרכב הזה ממי שמכיר,איך התפקוד של המנוע,מזגן חשוב לי ביותר,ועוד משהו ,ישנם כמה גרסאות: דינאמיק,אקטיב ,ספורט ועוד איזה דגם שהוא נחשב הכי מפואר משהו לבן ,לא זוכר את השם בידיוק, האם הייצור של הגרסאות הללו הוא ביפן? ואיזה גרסא הכי מומלצת ?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
- 9 תגובות
- 9.8 אלף צפיות
שלום לכולם, לאחרונה אבא שלי רוצה לרכוש ג'יפון קרוס אובר בשביל עצמו. זמן האחזקה שהוא יחזיק ברכב יהיה משהו כמו 4-6 שנים. הרכבים שהוא בדק הם מרצדס GLA, ב אמ וו X4. כיום אני מחזיק בZ4 ואני יודע בוודאות ע"י המוסכניק שלי שאחזקת X4 X5 (לגבי X6 ) תהיה טיפ טיפה יותר יקרה מאחזקת הZ שלדעתי האחזקה סבירה למדי. לאחר בירור קטן לגבי הGLA הוא החליט שהוא רוצה לרכוש אחת יד שניה, לחכות לאחת שתצוץ במודעה ( כרגע יש רק מנועי 1600) בעלת מנוע 1600 ברמת גימול AMG, רכב חדש כזה עולה היום בסוכנות משהו כמו 320 אלף ש"ח לאחר הנחה. ביד 2 ניתן להשיג אחת בת שנה אני מאמין ב 50-60 אלף שקל פחות לפי מה שבדקתי. השאלה שלי כזאת למומחים ביניכם, האם לאחר שתיגמר האחריות וכמובן שהתיקונים יפלו על אבא שלי יהיו …
הודעה אחרונה מאת sharon.vosco, -
- 24 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
שלום חברים, אני מחליף רכבים עבורי ועבור אישתי לרכבים חדשים (דגמי 2016, דרך החברה שלי). יש לנו 3 ילדים (בת 6, בן 8 ובת חודש וחצי) והזרוע עוד נטויה... אני מעוניין ברכב 7 מקומות עבור כל המשפחה, כדי שתהיה לי אופציה להרחבת המשפחה ורכב קטן עבור אישתי. עבור הרכב של 7 מקומות, ההתלבטות היא בין מיצובישי אאוטלנדר אינסטייל חדשה לבין רנו גרנד סניק. אשמח לשמוע את דעתכם על 2 הדגמים, כאשר המחיר שאני מקבל הוא כמעט זהה. נטיית הלב שלי היא האאוטלנדר, בגלל שהוא רכב גבוה יותר, יפני ועושה עלי אישית רושם יותר טוב. מאידך, הגרנד סניק חסכונית יותר בדלק והאבזור / מבנה הפנים של הרכב עושה רושם שמתאים יותר למשפחה (מגשים מאחור, ווילונות לילדים ועוד). לגבי הרכב הקטן, הוא מיועד לנסיעות מרחו…
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני מעוניין בלרכוש רכב ידני (שירוקו 2012) החשש היחיד שיש לי הוא האם תהיה לי בעיה למכור אותו בעוד שנתיים פלוס מינוס? אני מפחד שלא אצליח למכור אותו בכלל. בקושי ויש מודעות לרכב הזה ביד 2 תודה רבה לעונים
הודעה אחרונה מאת asafasraf, -
-
אלפא 159
מאת מיכאל לאוה- 5 תגובות
- 887 צפיות
מישהו יכול לתת חוות דעת על האלפא כנה ואמיתית, טיפולים צריכת דלק אמינות נוחות תודה
הודעה אחרונה מאת benj, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אני רוצה לקנות רכב חדש, מתלבט בין כמה דגמים. הפיינליסטיות שלי כרגע הן שברולט ספארק, קיה פיקנטו ויונדאי i10. ספארק המאובזרת ביותר, פיקנטו הכי נמכרת, והi10 הכי אמינה וגם זולה. ההתלבטות הכי גדולה כרגע היא אם ללכת על גיר ידני או אוטומטי. מלכתחילה העדפתי ידני עקב צריכת דלק טובה משמעותית. ההבדל במחיר לא קטן בכלל, אבל להבנתי גם ההבדל בשוק משמעותי מאוד. יכול להיות ששווה לשלם עוד 10,000 ש"ח לגיל אוטומטי רק בשביל שיהיה קל יותר למכור? נשמע לי טו מאץ'. בנוסף אשמח לעזרה בבחירה בין השלושה. תודה!
הודעה אחרונה מאת RAM01, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום חברים, אשמח לשמוע את דעתכם המקצועית לגבי הרכב סיטרואן c4 קקטוס. האם שווה לרכוש את הרכב ? מה דעתכם על הרכב ? תודה רבה לכולכם
הודעה אחרונה מאת RAM01, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום כאמור בכותרת. בהינתן תקציב של 50 - 60K ש"ח לרכישת רכב בעל גיר ידני. הצרכים סטנדרטיים - זוג+1, נסיעות לעבודה, לסופ"ש וכד', כ25,000 ק"מ לשנה. מהי המכונית שתיתן את התמורה הטובה לשקל? בשקלול הדברים החשובים כמו אמינות / בטיחות / נוחות / צריכת דלק וכו'. הלב נוטה ישר לאיזה סנדרו 2016 מהניילון, אבל הראש אומר אולי יש אופציות אחרות ומשתלמות יותר[לאו דוא דנדשה]? כל הקטנות האחרות [107 / אייגו / אלטו / I10 / פיקטנו] פחות מדברות אלי [יותר מדי קלסטרופובי]. אולי פנדה. הבמה שלכם
הודעה אחרונה מאת יאני, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, הורי מתלבטים איזה רכב לרכוש. עד היום תמיד נסעו ב- 1.6 משפחתית, לרוב טויוטה קורולה. עכשיו הם בגיל פרישה ומעוניינים להחליף לרכב חדש לכמה שנים טובות. השימוש העיקרי - נסיעות בתוך ומחוץ לעיר כולל הסעת נכדות מחפשים רכב יעיל, נוח, חסכוני בטיפולים ובדלק ובטיחות כמובן. להלן החלופות: 1. טויוטה יאריס חדשה בדגם STYLE - מחיר 102.5K ש"ח על הכביש. 2. הונדה ז'אז חדשה בדגם COMFORT - מחיר 107K ש"ח על הכביש. 3. מאזדה 3 חדשה דגם ACTIVE (יד ראשונה ליסינג) - 112.5K ש"ח על הכביש. 4. קיה ספורטאז' החדשה 1.6 אורבן (מבצע של "חבר") - 132.5K ש"ח על הכביש (קצת מעל התקציב) מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת asafasraf, -
-
- 14 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אבא שלי כרגע יצא לפנסיה והוא מחפש משפחטומטית בסביבות ה70-8- אלף שח. הציעו לו בליסינג אסטרה 2013 עם 80 אלף שהוא נורא התלהב ממנה. העניין הוא שזה מנוע טורבו. השאלה היא אם יש סיכון שהמגדש ישבוק/יתקלקל פתאום? ובאופן כללי איך האסטרה מבחינת אחזקה/אמינות לעומת קורולה או קוריאניות למיניהן מאותו שנתון. חלק מהנסיעות שלו זה מגוש דן לירושליים פעמיים בחודש בערך. אז צריך רכב שגם יסחוב טוב. תודה
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 3 אלף צפיות
מהפוסט האחרון עשיתי "חישוב מסלול מחדש" התקציב עד 35-40K ולא השתנה. כשעיקר ההמלצות שלכם היו לרדת מרכב דיזל, עקב עלויות אחזקה יקרות בתקציב שיש לי (רוב המכוניות שהלכתי לראות פשוט כפי שאמרתם...). בהמלצתכם התחלתי לחפש רכב בשנתון גבוה. הפעם עם הגדרת צורך בצורה רציונלית נסיעה שבועית כ 680-720 ק"מ כשברובן אני לבד או עם אדם נוסף. הכוללת 3 פעמים בשבוע נסיעה בינעירונית מירושלים למרכז וחזרה (80 ק"מ לכיוון) ושאר הנסיעות בעיר לעבודה, קניות וכו' פעם בחודש נסיעה של 4 אנשים לכיוון צפון כ 350 ק"מ הלוך וחזור . ובסה"כ 30-35K בשנה ראיתי כי פיאט פנדה 2013-2012 בצורה החדשה נכנסת בתקציב כולל יישור קו אני מתכנן להחזיק את הרכב כ 3-5 שנים. הדרישות שלי מהרכב הן…
הודעה אחרונה מאת genadi, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 31 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
ושקה לפני שבועיים הדאצ'יה האוטומטית עם מנוע טורבו 0.9 ותיבת הילוכים אוטומטית-רובוטית בעלת מצמד בודד. עם כמה מאות שקלים תוספת יש אחריות לחמש שנים. האם לדעתכם כדאי למשפחה קטנה (תינוקת פלוס אחת בדרך) שנוסעת המון? (אני נוסעת בעבודה בין 50 ל-80 ק"מ ביום) נסיעות בין עירוניות תודה!
הודעה אחרונה מאת alechko01, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום חברים, אני מתעניין לגבי רכישה של רכב ספורטיבי קטן ומהנה, כשנתיים אחורה. אני מחפש לשמוע מה העלות השנתית, פחות או יותר של הרכב - כולל דלק, ביטוחים וכו' (נניח שאני עושה 15K ק"מ בשנה). מעוניין לדעת אם אני בכלל במצב של לעמוד בהוצאה שכזו. רכב בסגנון PoloGTI או IbizaFR או 208GTI - משהו בסגנון הזה. כשאני אומר עלות שנתית - אני מתכוון להכל כולל הכל - ביטוחים, שחיקה, צמיגים, טיפולים, דלק - הכל (חוץ מתאונות). ביטוח לנהג בן 24 בלי תאונות וכו' כמובן שאני לא מחפש מספרים מדויקים - כי אין מספרים מדויקים, אבל אשמח למספר בכיוון הנכון.
הודעה אחרונה מאת bigmik,
-
מי מחובר 18 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 864 אורחים (הצג רשימה מלאה)