ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,563 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אני מחפש רכב של 7 מקומות. מעדיף לא להוציא הרבה (בשאיפה 30,000 או קצת יותר( אך אם צריך להוציא יותר בשביל אמינות אני אעשה את זה. במילים אחרות - אני מחפש רכב שיהיה אמין קודם כל. מבין הרכבים האמינים חשוב לי שיהיה זול יחסית. פינוק, מודל חדש וכו' - פחות חשובים לי אם הרכב נחשב אמין. אז מה מומלץ?
הודעה אחרונה מאת outlander, -
היי לאחר השוואה בין מספר רכבים החלטתי שברצוני להתחדש ברכב הנ״ל. לפי הנתונים באינטרנט, הרכב הנ״ל ״נחת״ בארץ ב2013. מישהו יכול לאשר את הנתון הזה? אני מחפש לרכוש את השנתון הזה, אבל בכל מקום אפשרי אני מוצא 2014 וצפונה.
הודעה אחרונה מאת lolmit, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 634 צפיות
שלום לכולם. זקוק להמלצות. מחפש לקנות לאשתי רכב חסכוני וזול. יש ברשותי רכב ליסינג משפחתי ולכן הרכב עבורה משמש כרכב שני בבית ובעיקר לנסיעות קצרות בתוך העיר. מדובר על הדגם האוטומט (רובוטי) בלבד. יד 2. שנתון 2013-2014. מתלבט בין הסיאט מיי לבין הפיגו 107. אשמח לקבל המלצות.
הודעה אחרונה מאת Tamirh98, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הזמנתי קיה ספורטאז מהיבואן, נאמר לי שיקח 14 ימי עסקים ממועד התשלום המלא. האם יצא למישהו לקבל לאחרונה רכב חדש בפחות מ14 ימי עסקים? ביצעתי איתם עסקת טרייד אין, וכדי לשמור על המחיר, אני צריך להחזיר את הרכב שלי עד ה20 לחודש, כנהוג בעסקאות טרייד אין. לפי ספירת 14 ימי עסקים, יהיה לי לפחות שבוע ללא רכב, וזה די בעייתי בשבילי. האם יצא לכם לאחרונה לקבל רכב יותר מהר? כי בסוכנות אמרו שיש להם הרבה עומס וקשה להאמין שיהיה מוכן לפני 14 ימי עסקים.
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
-
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אבקש כל פיסת מידע בנושא אמינות גיר מזגן . האם האחזקה יקרה של הרכב תודה מראש
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני סטודנט תפרן. אני יכול לתת מקדמה של עד 25K. הדרישה שלי היא להחזיק רכב באנקר (לכן הנטייה לחדש) עם צריכת דלק נמוכה, שישרת אותי נאמנה, לפחות ל6 שנים הקרובות. האם הפיקנטו היא הבחירה הכי טובה במקרה שלי? יש המלצות בנוגע לליסינג? את הדיל הכי טוב ניתן להשיג דרך קיה עצמם? תודה רבה!!!
הודעה אחרונה מאת urileshem, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 937 צפיות
היי בשבוע הבא אני צריך להחליט איזה רכב לקחת ל-3 שנים הבאות עד היום התניידתי בפוקוס 1.6 ספורט וחוץ מהגיר לא היו תלונות. אני מחפש רכב לזוג (סביר להניח +1 במהלך תקופת החכירה), נוח,שקט, מאובזר ולא UNDER POWERED עדיפות ל-5 דלתות מטעמי אורך ונוחות הטענה, אני גר בת"א. מכיוון שאין לי קצין רכב בעבודה- חברה קטנה והHR מפנקת, כל האופציות פתוחות והתשלום בהתאם. כרגע מסתכל על ה- LEON 5D STYLE - למרות שהדגם כבר ישן פג'ו 308 אקטיב: יש אפשרות לקחת פרמיום בתוספת קטנה למרות שלא חסר לי כלום חוץ מחיישני רוורס ומערכת בטיחות אקטיבית אולי גולף טרנדליין 1.4 - לא ממש מאובזר אבל איכותי ומוריד מעט את מחיר העסקה (מורכב מ2500 ש"ח ברוטו עסקת ליסינג + 3200 וקצת שווי מס) …
הודעה אחרונה מאת Matan g, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום פורום יקר, לאחר לבטים רבים (וכפוף לנסיעת מבחן) אני מעוניין לקנות ספורטאז 1.6 אורבן. בשנה שנתיים הבאות היא תשמש כמכונית הראשית בבית ולאחר מכן היא תהפוך למכונית השניה (כאשר נקנה מכונית חדשה וכנראה גדולה וחזקה יותר). יש לי מספר שאלות לפורום: האם המכונית חזקה מספיק לשנע משפחה בת 5 נפשות לחופשה עם כל הציוד הנלווה ברחבי הארץ? האם יש משהו משמעותי חסר ברמת האבזור אורבן מעבר לחוזק המנוע שאני עלול להצטער עליו? אני מבין שהאופציה הטובה ביותר לרכישה כרגע בהנחה שאין לי חבר זוהי "אפס קילומטרים". האם מוכרים כרגע באפס קילומטרים את הספורטאז החדשה שכוללת את מערכות הבטיחות האקטיבית או הגירסה הישנה? יש הבדל באחריות או ברמת הגימור באפס קילומטרים? דרך מי כדאי לקנות? (…
הודעה אחרונה מאת adib2007, -
-
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
סך הכל מדובר על מחיר די זהה לפי ההצעות שקיבלתי. לפוקוס 104 א' קילומטר - 48 אלף שח-מדובר על פוקוס 1600 רק למען הסר ספק. ליונדאי קצת פחות מ 100 א' קילומטר- 46 אלף שח שני הרכבים נראים יחסית שמורים אבל מה שבאמת מענין אותי זה ענין של אמינות תקלות וכו'. האם ההבדל שנתיים במחירון צריך לענין אותי יותר מהאמינות על הנייר של היונדאי?
הודעה אחרונה מאת kingoftheroad123, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
המטרה שלי היא להוציא לטווח הארוך כמה שפחות כסף על הרכב. אני לא מתכוון בהכרח למחיר הרכב בעת הקנייה אלא לפחת המצטבר בכמה שנות אחזקה שלו, נניח 3-4. לכן מה שחשוב לי זה 1. אמינות - להוציא כמה שפחות במוסכים 2-3 פחת ממוצע שנתי (מוערך כמובן, מן הסתם אי אפשר לחזות אותו בדיוק) וצריכת דלק (הערכה של 20k ק"מ בשנה, יתכן אף מעט יותר. שקלול של כל אלו יתן לי הערכה כמה בערך יהיו הוצאות הרכב שלי לשנים הקרובות. כל זה בהנחה שהרכב טוב מספיק כדי לצלוח את העליות לרמת הגולן... איזה רכבים מומלצים ככאלו?
הודעה אחרונה מאת TurboMan, -
-
- 2 עוקבים
- 33 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
פורום יקר, מעוניין להחליף את הרכב המשפחתי העיקרי (3 ילדים) ואני מתלבט בין אאוטלנדר (או אולי ספורטאז) לפורסטר. מחפש רכב אמין, גדול ובטיחותי. 5 מקומות כנראה יספיקו, אבל 7 מקומות זה יתרון (לא הכרחי). נכון להיום אנחנו לא נוהגים לרדת לשטח, אבל טיול שטח קליל מספר פעמים בשנה יכול להיות אופציה מעניינת. כרגע נוטה לאאוטלנדר בעיקר בגלל הפרקטיות והמחיר של הפורסטר (כולל תחזוקה שהבנתי שהיא מאוד יקרה). ואולי בכלל אני צריך לשקול מיניואן (כמו C4)? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Noam Manela, -
שלום לכולם, משפחה של חבר קרוב החליטו בשעה טובה להחליף את הפוקס 08 שלהם. בעקבות אהבה לפוקס האבא החליט שהוא מעוניין באותו רכב , רק שנתון מתקדם יותר. (2013). הוא קרא קצת , ורצה לדעת מכם : צריכת דלק , ביצועים , נוחות , ובעיקר אמינות , כי ידוע שיש המון בעיות בגיר. זהו רכב לצורך משפחתי. לגבי העסקה ,הוא היה בכמה סוכניות אך לא קיבל דף מסודר. תקציבו הוא 70 אלף , לא משנה לו מליסיניג. והוא נעול על הפוקס.(הפוקס הוצעה לו במגרשים) תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת ArikC, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אני עומד לקנות קיה ספורטאג' 1600 ורציתי לדעת שני פרמטרים שלה - 1. שמירת ערך / ירידת ערך 2. סחירות בעתיד שארצה למכור אותה תודה
הודעה אחרונה מאת fish, -
-
- 7 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
מחפש קצת חוות דעת על גולף 1.2 שנת 2013/14 חזקה מספיק? איך מגיבה? רכב עבור משפחה (2 בוגרים+2 ילדים) איך הוא למשל לעומת ה 1.6 הרגילה שלהם? (2010)? האם שנת 2013 ואילך חפות מבעיות ה DSG? תודה
הודעה אחרונה מאת nakניק, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 757 צפיות
אחיין שלי מחפש רכב אמין באיזור ה40 אלף, שיהיה אוטומטי, וחסכוני. מה דעתכם חברים, יש משהו שקרוב בתקציב? בתודה.
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 459 צפיות
דגם trend. הרכב עם 100 אלף ק"מ, יד שלישית בבעלות קודמת של החכר/השכרה לאדם יחיד. מבפנים נראה ממש שמור, מבחוץ הרכב גם נראה טוב אבל רואים שצבעו אותו מכל כיוון ואיך נגיד את זה בצורה יפה? הרכב לא נראה ממש יפה והצבע נראה באיכות ירודה. פחחות הכל תקין אין מכות. חוץ מזה, מנוע גיר ושלדה תקינים וללא תאונות נבדק במכון בדיקה. הרכב ניתן לי במחיר ממש נמוך של 26 אלף ש"ח. מה דעתכם? כמובן אשמח לדעה כללית לגבי הדגם, בעיות מיוחדות אם יש וממה להזהר.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 4 תגובות
- 541 צפיות
הבנתי שלא תמיד נהוג לבדוק רכב 0 ק"מ אבל החברים פה שכנעו אותי ששווה לבצע בדיקה במכון, לראות שלא נפגע בהובלה או צמיגים/צבע מהזמן שישב במגרש. אז אשמח להמלצה למכון בדיקה באזור חוצות המפרץ.
הודעה אחרונה מאת NINJMNKY, -
- 0 תגובות
- 485 צפיות
שלום, בטח כבר ראיתם את השם שלי, הקנייה של הסיטרואן לא התממשה בגלל שהמוכר העלה את המחיר בצורה משמעותית אז המשכתי לרכב הבא שמצאתי. פולו שנת 2007 ידנית, יד שנייה עם 120KM. נראית טוב מבחוץ. בכל מקרה הרכב נמצא באשקלון ומחר אני נוסע לראות אותו והשאלה היא אם יש מוסך מומחה לפולקסווגן באיזור אשקלון שיעשה בדיקת יישור קו מקצועית ובכללי בדיקה לפני קנייה כדי לעלות על תקלות עתידיות. הומלץ לי על מוסך רון בתל אביב לבדיקת יישור קו במקום מוסך מורשה שמתעסק בבדיקה לפני קנייה כיוון שהמוסך של רון מכיר רכבים גרמניים ברמת הבורג. אז אשמח להמלצה למוסך שאוכל לקחת את הפולו אליו באזור אשקלון. ובכללי מה אתם חושבים על הפולו, כי אני לא מכיר את הרכב אבל קיבלתי כל כך הרבה המלצות שזה ה…
הודעה אחרונה מאת ezana9, -
סיטרואן ds3
מאת Avi-Ash-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום חברים רציתי לשאול על סיטרואן ds3 1600 turbo ידנית 6 היל' האם ידוע לכם על בעיות מוכרות? מבחינת מנוע? / גיר? / חשמל? תודה מראש לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מחפש רכב לנסיעות בין עירוניות בעיקר על בסיס יומימי. צריך שיהיה מעט חזק כי הדרך היא הררית ולא בא לי להזדחל ב50-60 קמש. דגם אוטומטי בלבד. לכן, בסגמנט המיני אני מכוון לגרסות החזקות, 1.2 ליטר. בסגמנט של הסופר הן מגיעות עם מספיק כוח. חשבתי על הדגמים הבאים: i10 מודל 2014 והלאה (לא מתחבר בכלל לעיצוב הקודם),פיקנטו,איביזה ופאביה גם הקליאו החדשה מאוד מצאה חן בעיני אבל אני לא חושב שהיא בתקציב. אני נוטה לכיוון האיביזה והפאביה כי הרכב שאני נוהג בו הוא סקודה יטי (tsi 1.2 105) ואני מאוד אוהב את השילוב של המנוע והגיר. לגבי האיביזה, שמעתי שהביטוח שלה יקר כי היא גניבה. האם נכון הדבר? אודה לעזרתכם
הודעה אחרונה מאת urileshem, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, אני על סף רכישת קיה סיד סטיישן 0 ק"מ משלמה SIXT. אני לא מכיר יותר מדי את החברה הזו - לא לטובה ולא לרעה. האם יש סיבה להתרחק מהם? או שאפשר להתקדם עם הקנייה בלב שקט?
הודעה אחרונה מאת lenovo8, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 466 צפיות
שלום בבעלותי כרגע מאזדה 626 2001. האוטו לא חסכוני בעליל ומבקר הרבה במוסך לצערי. אני מעוניין ברכב בתקציב בסביבות ה25k. הנסיעות שלי הן לרוב עירוניות ובינעירוניות,20-25 קילומטרים כל יום. חשוב לי שיהיה חסכוני יחסית,בטיחותי ושיביא אותי מנקודה a לנקודה b. בין היתר המליצו לי על דייהטסו סיריון 2007-2008 ורציתי לשמוע חוות דעת עליה ואם יש המלצות אחרות אני אשמח לשמוע. תודה רבה
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 717 צפיות
שלום רב, לאחר שהוחלט לרדת מרכישת רכב משומש - אני כנראה הולך לרכוש סופר מיני חדשה שכנראה תהיה עדיפה לצרכיי מאשר משפחתית לא נחוצה קיבלתי הצעה למס' דגמים - רנו קליאו , יונדאי i20 , הונדה גאז בינתיים הכי מעניין אותי זה ההונדה, שמעתי עליה המון דברים טובים, הן מבחינת המרווח באוטו והן מבחינת צריכת דלק טובה הדרישות הן רכב אוטומט בלבד, מנוע לא חלש , חשוב לי זמינות כח חשבתי וקראתי גם הרבה על פיג'ו 208 החדשה, די קורצת לי אודה לכל עזרה ומידע, אביתר.
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 619 צפיות
היי אני מחפש רכב יד שניה לי עם אחזקה נמיכה וצריכת דלק נורמלית הרכב צריך להיות נוח האפשרות לקנות I10 אוט' מהניילונים עם מימון. או לקנות יד שניה והמועמד הם מאזדה 2 התקציב שלי הוא 40K אשמח לכל הצעה ועיצה תודה אבי
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, ברשותי פולקסווגן פולו 2014 (הצורה החדשה). אני מתעניין להחליף לאוטו גדול יותר עם יותר כוח. איך הסקודה אוקטביה בנפח 1800? האם הדגם הזה כבר לא מיושן?
הודעה אחרונה מאת Jeka.E, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 523 צפיות
היי , מחפש רכב , דגש על חסכוני בעיקר. לא צריך רכב גדול , אם אפשר ביצועים סבירים. חשוב שיהיה ידני , והתקציב הוא 23K במקס. נסיעות של 30K בין עירוני כל יום , ועוד כמה קילומטרים בודדים בעירוני. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Klieber, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 690 צפיות
אני מחפש רכב בין 20 ל-30 אלף, הגעתי להתלבטות בין שלושת הרכבים האלה, הייתי שמח לשמוע מה דעתכם מבחינת אמינות, חסכון בדלק, מכירה חזרה ומחירי תיקונים וחלפים. אם יש לכם עוד רכב מוצלח בטווח המחירים(אוטומט, מעדיף סופרמיני/פרטי, לא מחפש רכבים עם מנוע 2000 והסגנון) אשמח שתציעו לי, תודה!
הודעה אחרונה מאת roy007, -
-
- 11 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רב, אני אשמח לקבל חוות דעת מבעלי ניסיון לגבי יתרונות/חסרונות על ה-A3 בשנתון הזה. הדגם המדובר הוא ספורטבק 1.4T Sharp, האם יש לדגם הזה בעיות ספציפיות שצריך לקחת בחשבון? ובכלל, חוץ מהבדיקה הרגילה שהרכב יעבור במכון בדיקה, מה צריך עוד לבדוק שהמכון לא בודק? אני אשמח לקבל גם מידע לגבי צריכת דלק ממוצעת, האם מנוע 1.4 לא חלש מדי בשביל הנתונים הפיזיים של הרכב? חוץ מזה, שמתי-לב שהמחירון של הרכב הוא בגדר המלצה בלבד, כל המחירים מעל המחירון ולפעמים גם בעשרות אחוזים יותר, האם זה מאפיין אמיתי של הסחירות של ה-A3? תרגישו חופשי לציין עוד אינפורמציה שכדאי לדעת רב תודות!
הודעה אחרונה מאת mogo, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 644 צפיות
שלום לכולם, יש לי מספר שאלות בנוגע לרכב הנ"ל, והייתי שמח לשמוע את דעתכם כדי לעשות רכישה מושכלת: 1. המנוע - לאור המוניטין המפוקפק של היצרן עם מנועי לימון למיניהם (1.8 ו-1.4 TSI טווין-טורבו) אני חושש לרכוב את הדגם החדש עם המנוע בנפח 1000 סמ"ק. נציג המכירות ציין כי המנוע רץ כבר מס' שנים באאודי A1, אך מבדיקה שערכתי באאודי הוא מכויל בצורה שונה (יותר חלש). האם אכן מדובר באותו מנוע? ואם לא, מה הסיכוי שהפקת מומנט גבוה יותר בנפח מנוע נתון תגרום לתקלות שלא הודגמו באאודי? 2. גיר DSG - הנציג טען כי מדובר בגיר שונה מאלו שעברו ריקולים בחברה, אך אני לא משוכנע שזה נכון לחלוטין. האם עדיין ישנן בעיות עם הגיר הנ"ל? 3. אחריות 'רצון טוב' - לרכב יש שנתיים אחריות, ועוד שנה ש…
הודעה אחרונה מאת Jacob21, -
- 2 תגובות
- 457 צפיות
לאחר שהחלטתי להעלות את התקציב,נדלקתי על פורד פוקוס 2013.קראתי כתבות על כל מיני תקלות חשמל ובמיוחד תקלות בגיר.אני מאוד אוהב את האוטו וצורתו,אבל לא סגור על עצמי.האם סודרה התקלה?לקחת או ללכת לרכב שונה כגון יונדאי icw30.
הודעה אחרונה מאת arco1,