ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,560 נושאים בפורום הזה
-
- 13 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אהלן, מצ"ב תוצאות בדיקה פריוס 2013 הבוחן אמר שהרכב "כמו חדש" ואין שום בעיות אבל אשמח לשמוע את דעתכם... חוצמזה במידה והכל תקין מאחר וזאת הפעם הראשונה שלי אשמח לטיפים על תהליך המכירה הוא אומר שאין שיעבודים ועיקולים אבל איך אני מוודא את זה? קודם מעבירים בעלות ואז משלמים או הפוך? להחתים אותו על חוזה? מי משלם על העברת הבעלות? תודה!
הודעה אחרונה מאת waxd8, -
-
- אחראי פורום
- 28 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
חבר מחפש רכב עד 15k לזוג צעיר עם ילדה. זה היה אוטו ראשון שלו אז חשוב האמינות והסחירות שלו בעתיד תודה מראש לעוזרים Sent from my SM-G900F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 7 תגובות
- 932 צפיות
מחפש רכב עד 20 אלף שקל, אין לי בעיה 2,000 לפה או לשם. רכב פרטי, מיני או סופר מיני(הכי מועדף), רצוי אוטומט אבל תציעו גם ידני, אשמח לדעת איפה אני עומד בשתי החזיתות. שיהיה נוח, חסכוני בדלק, חשוב לי שהנראות שלו תהייה טובה ושלא יראה הרבה מוסך, אני כרגע עם רכב ישן וקריטי לי שהרכב החדש יראה כמו רכב חדש ולא כמו עוד רכב משנת 2000(מעדיף רכב משנת 2006 והלאה), גם עניין המוסך - מעדיף שיהיה אמין. הסתכלתי על הmazda 3(סביבות 2007) כי במחיר הזה לא מצאתי עוד הרבה רכבים שנראים כמוהה מבחוץ או בפנים אבל כשהתעמקתי קצת הבנתי שיש לה מינוס גדול שהוא הדלק, בגלל שיש המון מזדות 3 בשוק קשה יהיה למכור אותה וגם שהמושבים האחוריים לא להיט. יצא לי גם לקרוא קצת על הקליו(III) שמצאה חן בעיניי. לא ע…
הודעה אחרונה מאת LSGalCohen, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 772 צפיות
שלום מעוניין לקבל המלצה לרכב יפני /קוריאני, שנתון 2012/2013, אוטומט, בסדר גודל של 40 אלף שקל. לא מיועד לנסיעות מרובות, כ-10 אלף ק"מ בשנה. תודה
הודעה אחרונה מאת vpvi, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום חברים, מצאתי רכב עם נתוני פתיחה מאוד מרשימים : פורד פוקוס 2010 , יד 1 פרטי , 49,000 ק"מ. בבדיקה המקיפה רשמו משהו בקשר לראש מנוע, אודה לכם על עזרה בפירוש של מה שרשום, ואת המלצתכם בקשר לרכישת הרכב.
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 817 צפיות
קיבלתי הצעה לפוקוס טורר שנת 2012 מליסינג תפעולי יחיד. האוטו גמע 60000 ק"מ ודורשים עליו 50000 ש"ח. אני מודע לבעיות שקיימות בגיר, אך הבנתי שחברת פורד מעניקה אחריות לגיר ל-160000 ק"מ וגם עדכוני תוכנה עשויים לעזור לתקלות. המחיר אטרקטיבי, וזה עוד לפני מיקוח. אפשרות שניה היא קיה סיד, מליסינג,שנתון 2013 עם 80000 ק"מ ב-60000 ש"ח. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת idan897, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מבחינת אמינות ואחזקה. משהו יכול לבדוק לי כמה היא במחירון לוי יצחק. מדובר על [TABLE=class: innerDetailsDataGrid] [TR] [TD]Trend אוט' 1.6 - 100 כ"ס[/TD] [/TR] [TR] [/TR] [/TABLE]
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
- 9 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי חברים, בתחילת חיפושיי, חיפשתי מכונית קטנה, עד שמצאתי את הקיה 2013, אוטומטית, מנוע 1.2, 38,000 ק''מ בלבד. שמתי עליה כבר פיקדון בסוכנות ע''ס 1000 ש''ח, לשמירה, אבל עכשיו נכנסתי להתלבטות קשה בגלל המרווח הפנימי שלה, וגם בולמי הABS שלא נוחים לי במיוחד. אז התחלתי לחשוב אולי עדיף כבר לקנות שנתון קצת יותר ישן, אבל שהאוטו יהיה יותר מרווח ונעים לנסיעה. יש המלצות? יצא לי לנהוג רק במיצובישי לנסר 2008 והיא ממש נוחה לי, למרות שיש לה בעיה קטנה עם סחיבות בעלייה... תודה
הודעה אחרונה מאת kingoftheroad123, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 962 צפיות
שלום מדובר ברכב קיה סיד 2009 דגם EX יד שנייה, 77,500KM, הרכב מבחוץ ומבפנים נראה טוב, לא רואים מכות על הרכב. מבחינת בעל הרכב עשה 3 טיפולים (קנה אותו ב 55000KM) הטיפולים מתועדים, אין דברים חריגים. בעל הרכב נראה אמין ונחמד. בבדיקה במכון גילו שהוחלפה דלת ימנית קדמית, אין פגיעות בשילדה. בעל הרכב אומר שזה לא קרה אצלו, ובבדיקה שעשה כשקנה את הרכב לא גילו את זה. מעבר לזה אלו תוצאות הבדיקה. הוא רוצה 37000 על הרכב אשמח לייעוץ בהקדם האם כדאי או לא. תודה Kia.Ceed.pdf
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 995 צפיות
אהלן, מחפש רכב קטן לאישתי, בעיקר לנסיעות עירוניות. עד היום הייתה עם פאביה TSI. חושב על הגולף , פולו או הפאביה החדשה. מה דעתכם? המלצות אחרות? תודה מראש, אורי.
הודעה אחרונה מאת d300, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי אשתי לקחה את האוטו הגדול שלנו ואני מוצא את עצמי נוסע כל יום ביונדאי i10 סך הכל אחלה אוטו ועם מנוע 1.25 הוא מאיץ די טוב אבל עדיין.. סתם רכב. האם תוכלו להמליץ על רכב שיכנס קצת יותר ריגוש? עד 40 אלף ש"ח. עם 4 מקומות ישיבה. ידני או אוטומט אבל עדיין שלא יהיה עגלה או ישן מדי שלא יגרור אותי לטיפולים.
הודעה אחרונה מאת danbr, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני רוצה להחליף את המאזדה 2 שיש לי ולהשתדרג לרכב משפחתי. עדיף מכירה פרטית? עדיף טרייד אין? איפה אפשר להשיג את מחירון לוי יצחק לדעת כמה באמת מגיע לי? (ממוסך מאזדה אמרו לי סכום השאלה אם נכון).
הודעה אחרונה מאת tal13, -
-
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
טיפ למי שחושב לקנות רכב מליסינג עם 0 ק"מ ומכיר מישהו שיש לו "חבר". עדיף לפנות לאותו אדם בעל "חבר" שיקנה בשבילך את הרכב עם ההנחות שיש להם ואחר כך יעביר את האוטו על שמך. ככה אתה גם מקבל הנחה משמעותית וגם היד הראשונה נרשמת על אדם פרטי ולא חברת ליסינג.
הודעה אחרונה מאת Bull-81, -
- 0 תגובות
- 521 צפיות
אהלן הייתי רוצה לקבל בבקשה עצות לדגמים ושנותיהם של רכבים שניתן לרכוש (מיד 2) בתקציב של עד 30 אלף שקל המתאימים לסטודנט ועומד בקריטריונים הבאים: - נסיעות של 60-70 ק"מ ביום (בינעירוני), - צריך את הרכב ל3-4 שנים לפחות - מעדיף רכב מיני או סופר מיני - אוטומט (אם כי מוכן להתפשר על ידני) - צריכת דלק מינימאלית ואמינות מעל הכל אשמח לעזרה !!! תודה מראש
הודעה אחרונה מאת AK93, -
- 0 תגובות
- 466 צפיות
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?354586-%D7%9B%D7%9C-%D7%94%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A4%D7%94-%D7%A2%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%A5-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%90%D7%99%D7%9F-%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%9A-%D7%9C%D7%A6%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%96%D7%90%D7%AA-%D7%91%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%95-%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA
הודעה אחרונה מאת saarlu, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 470 צפיות
שלום אני מחפש לקנות רכב קטן שישמש בעיקר לנסיעות בין עירוניות בסופי שבוע. התקציב, כאמור עד 35 אלף עם אופציה ל- 40 אם זה מצדיק את ההבדל. אין לי בעיה לנהוג בידני - כך שנדמה לי שזה עדיף מבחינת העלות וצריכת הדלק. הכוונה היא להחזיק ברכב לשלוש שנים בערך. מה ההמלצות שלכם?
הודעה אחרונה מאת חזי פדר, -
בקיצור נמרץ אחרי תקופה לא מבוטלת עם הואג האהובה עלי סיאט לאון. המדהימה. החלטתי סוף סוף לעבור להנעה אחורית. החלטתי ללכת על הבימרית 330. קשה מאוד מאוד למצוא אחת נורמלית. רציתי לקבל קצת חוות דעת ממי שמכיר או בבעלותו אחת כזאת. בעיקר בתחום .אחיזת כביש מחלות אם ישנן כאלה ברצוני לבצע הסבה לגיר ידני.מאחר וכל מה שמצאתי הן אוטמטיות. אשמח לקבל גם נתוני כוח.הספק/מומנט השנתונים שמצאתי הם 2002 ו 2006 Sent from my LG-D855 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת goose, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 565 צפיות
אני מחפש רכב במחיר נמוך ,בעיקר לנסיעה מפ"ת לת"א רכב שני במשפחה יש לי הצעה לרכישת יונדאי אלנטרה 2006 171,000 ק"מ יד שניה (יד ראשונה ושניה בעלות פרטית) מחיר מבוקש 9000-10000 ש"ח מספר שאלות - המחיר בסדר ? בשנה כזאת מומלץ לבצע בדיקת רכב , או לא ? איך ניתן לדעת שבוצע טיימינג , כשאין קבלות בנושא ? מה קורה אם לא בוצע ? יש משהו מיוחד שצריך לדעת לגביי הרכב הזה ? (תופעות ,תקלות , בעיות ....) תודה אלון
הודעה אחרונה מאת alon123, -
C1 רובוטית לרכב ראשי 1 2 3 4 5
מאת Muzic4Ever-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 65 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
בוקר טוב וחג שמח, חישובים כלכליים שביצעתי לאחרונה מצביעים שלנסוע 30k בשנה עם הג'ימני זה לא כל כך משתלם. מצד שני, אישתי ואני מאוד אוהבים לטייל בשטח ולא רוצים לוותר על עז ההרים הקטנה. חשבנו לרכוש רכב חסכוני בנוסף, שיספוג את הקילומטראג' ויציג צריכת דלק חסכונית שתפצה על הצמאה. מבחינת גודל ונפח מנוע - ה C1 מספיקה. גיר ידני זה לא בשביל אישתי, ואני מניח שעם אוטומט אנחנו נפספס קצת את המטרה. איך הגיר הרובוטי של המכוניות כיום, ושל הרכב המדובר? טיפולים מיוחדים? מחלות? תודה על כל עצה,
הודעה אחרונה מאת Muzic4Ever, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, רציתי לדעת מה דעתכם לגבי הi35 וi30 בשנתון 2013. מבחינת אמינות, בטיחות ונוחות. ובעיקר האם הייתם ממליצים על רכב זה לעומת המתחרות המשפחתיות בשנתון המדובר (כבר הייתי סגור על קורולה, אבל החלטתי לשקול שוב). תודה רבה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת micha, -
- 6 תגובות
- 966 צפיות
שלום, לאחר שמקריאה בפורום, לרבות ספציפית בתגובה להודעות שאני העליתי, הבנתי כי הפוקוס 2012 אינו רכב מתאים, אודה לסיוע שלכם בחיפוש אחד שכן. המטרה היא רכב שישמש משפחה שגרה ברמת גן ונוסעת בעיקר בתוך תל אביב, ומדי שבועיים נוסעת לדרום/צפון לצורך ביקור קרובים. כמובן שמדי פעם יהיו נסיעות ארוכות יותר. שני הורים גבוהים יחסית, ושני פעוטות (אחד בבוסטר ואחד בכיסא תינוק) יש המלצות לרכבים רלוונטיים?
הודעה אחרונה מאת מ.ש., -
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
העברת בעלות בתוך המשפחה נניח. אני מוסיף בן משפחה כבעלים נוסף ואחר כך מסיר את הבעלות שלי והבעלים הנוספים נשארים הבעלים היחידים.כך יוצא שלא הוספתי יד ברישיון. טעיתי או שזה ככה עובד?
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
קודם כל, תודה רבה על העזרה בפוסטים האחרונים. תזכורת, מחפש סטיישן, ~100K ש"ח להחזיק לכמה שנים (לפחות 7) כשהדגש על אמינות (מינימום הוצאות על תחזוקה ב7 השנים האלו) ובטיחות. תחושת כביש, ביוצעים וכו' לא בלקסיקון (אשתי תנהג ). נראה שהרכב שהמומלץ כי עונה על הדרישות הוא הקיה סיד סטיישן, כאשר מועדף על פני הI30CW בגלל שנמכר ב0 ק"מ ב105K ש"ח (לעומת היונדאי שעולה עו 10K ב-0ק"מ). רציתי לשמוע מה יש ליבואן להציע, אולי יכול להתקרב למחיר (מה גם שמספק 7 שנות אחריות לעומת 3 שנים בקניה מ-0 ק"מ) אבל אפילו אין לו רכב כזה לתצוגה בצפון/חיפה/סביבה. הוא הסביר לי שזה רכב שנמכר בעיקר לליסינג ולא משתלם להם להחזיק בסניפים פה, יש להם סה"כ איזה 12 מכוניות בתצוגה ולא כדאי להם לבזבז עליו מ…
הודעה אחרונה מאת urileshem, -
- 11 תגובות
- 907 צפיות
יש לנו מגאן 2 2008 מהטרייד אין של קרסו . 5 שנים אצלנו, בשנתיים האחרונות טחנו תקלות, האחרונה שבהם צריך להחליף ידית כריות אויר. בעוד חודש טיפול גדול (טיימינג) וטסט בספטמבר. בקיצור- עלות האוטו בערך...אני מטופלת אצל ניצן משאפט, והוא הציע להחליף... העניין, ממש ממש לא תיכננו, אין לנו תקציב לזה. יש לנו רק את הרכב, והשאר הלוואה (מליסינג או מהבנק, אם יש לכם הארות בתחום הזה גם כן אשמח לשמוע) הדרישות: בטיחות! 2 ילדים, רצוי איזופיקס לחיבור הכיסאות. שיהיה מרחב פנימי מרווח , אם אפשר בספסל האחורי שייכנס נוסע נוסף על הכיסאות זה מעולה (במגאן נכנס) בגאז' כמה שיותר גדול (הוא סוג של מחסן...) אין שום משמעות למראה החיצוני של הרכב בעיניי, וגם הביצועים לא מי-יודע-מה בראש מעייניי (המ…
הודעה אחרונה מאת מ.ש., -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 628 צפיות
אהלן. מחר כמעט בוודאות אמכור את הרכב שלי(גטס 2003), ואחרי התלבטויות כאלה ואחרות מצאתי בסופו של דבר תחלופה הולמת ורכב במחיר טוב כמחליף לזה שימכר. מדובר על מאזדה 3 דגם ה5 דלתות שנתון 2007. אולם יש לי כמה תהיות וסימני שאלה אם בכלל להתקרב לרכב הנ''ל ואסביר. הרכב עבר כ-194 אלף ק''מ יד2, הרכב נמצא אצל הבעלים כ-5 שנים טופל במורשה של מאזדה, כמו כן הבעלים הקודמים לטענתו טיפול במורשה. אצל הבעלים הקודם הוחלף הבגאץ' עקב תאונה קלה, לטענתו שעשה בדיקה הבדיקה יצאה תקינה לחלוטין ואין שום פגיעות בשלדה. יש דהיות צבע על הגג,ושפשוף בכנף השמאלית. מוכן להתחייב על בדיקה של מנוע, גיר, שילדה. לטענתו כשקנה את הרכב מלפני 5 שנים הבדיקה יצאה תקינה לחלוטין ואין שום פגיעות בשלדה. סג…
הודעה אחרונה מאת yacovmateo, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום וברכה, אחרי חיפוש בפורום לא הגעתי למסקנה טובה ויש גם הודעות די ישנות שלא כל כך רלוונטיות.קיה אני מעוניין לקנות רכב ובסופו של דבר החלטתי ללכת על קיה סיד. בבדיקה לפני קנייה האם כדאי לקחת למכון בדיקה או למוסך מתמחה? כמו כן אשמח לקבל המלצות על מכונים / מוסכים מתמחים בקיה בירושלים. תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
לצורך העניין 25,000 לרכב מודל 2012? יש דרך לדעת האם שיחקו עם הקילומטראז' ועובדים עליי?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 655 צפיות
שלום לכולם , אין לי ניסיון כלל ברכבים ולכן אני פונה אליכם .. אני מחפש רכב שיענה על מספר דרישות : עד 25000 ש"ח שיהיה רכב אמין מבחינת חלקי חילוף ויחסית בטיחותי רוב הנסיעות הן 40 ק"מ ביום ,אך אני רוצה שהוא שיצליח להגיע מדי פעם לנסיעות ארוכות של 100 ק"מ.. (לא בתדירות גבוהה) שלא יהיה ישן מידי עדיפות לאוטומט עדיפות לרכב קטן וחסכוני בדלק , אך לא קריטי מכיוון שאני מתכוון לעשות נסיעות יחסית קצרות ובין עירוני .. אני מקווה שתצליחו לעזור לי בזה במהרה כי זה דיי דחוף ואני לא יודע מאיפה להתחיל לחפש , אשמח אם תתנו לי עוד פרמטרים שכדי לי לחפש בעזרתם.. תודה !
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 788 צפיות
לגבי הגיר טיפטרוניק האם במאזדה 3 spirit 2005 רציתי לדעת אם הגיר הזה מוצלח והאם קיים spirit אוטומטי רגיל...?
הודעה אחרונה מאת מרכז שירות שי-לי, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 766 צפיות
שלום לחברי הפורום, מדובר בקיה סיד 2014 יד 2 שעברה אירוע ביטוחי ביד הראשונה על הצפה (לא ידועה מידת ירידת ערך למוכר הנוכחי) לפני שאמשיך רק אציין שבדיקת רכב במכון יצאה נקיה לחלוטין. רציתי לדעת ראשית האם יכולות לצוץ בעיות למרות שהבדיקה יצאה חיובית. שנית האם מישהו יודע אם במקרה כזה נשמרת אחריות היצרן? האם יש להם יכולת לעלות על כך ש"נטבלה" במים ולסרב להעניק טיפולים במסגרת אחריות? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
מי מחובר 41 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 559 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- אהרן ג
- borsood
- amirtoar
- נהג מירוצים ותיק
- yor2
- sperial
- שחר 1
- מה רע בשביט?
- חלביה
- גולדן191
- lanosforce
- daniel.asu