ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,560 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
המחיר פחות או יותר אותו הדבר... הפוקוס יד ראשונה , הגולף שלישית... ממה להזהר? מה לבדוק ? במי לבחור?
הודעה אחרונה מאת system_x, -
שלום לכולם, כאמור, בכותרת - האם מישהו מהנוכחים יכול לספר על ניסיונו / היכרותו עם אמינות אלפא 159 2.2 סלספיד ? שבת שלום, דניאל
הודעה אחרונה מאת amiger, -
שלום, אני מעוניין להחליף את הראב 4 של אשתי. היא מאוד מרוצה מהרכב (שנת 2013 ברמת גימור פרמיום). השימוש העיקרי הוא נסיעה בתוך העיר, כ- 5 אלף ק"מ בשנה עם 3 ילדים, כולל כסא ובוסטר. האינטואיציה הראשונית היא ללכת על הראב 4 המחודש באותה רמת גימור (183K ש"ח על הכביש). בסוכנות ראיתי שיש דגם היברידי (עם הנעה קידמית בלבד) באותה רמת גימור בתוספת של 10K ש"ח נוספים והמתנה של כ- 3 חודשים לקבלת הרכב (אגב, המערכת היברידית של לקסוס). עברתי בסוכנויות וראיתי את הטוסון ואת הספורטאז' החדשים במחירים מצחיקים. מצד אחד נראה עסקה טובה, מצד שני הראב 4 מרווח יותר ונראה לי עשוי טוב יותר. עד כמה כדאי ללכת על הראב 4 בכלל ועל הדגם ההיברידי בפרט?
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי, עשיתי אתמול נסיעת מבחן על טוסון 2.0, הרכב מפנק ונוח ומאובזר מאוד - חלק זה ממש אהבתי. הבעיה הכי גדולה הייתה שכל לחיצה על הגז המנוע הוציא רעש מטורף. רעש האצה שמפריע, אעש כאילו לחצת את הדוושה עד הסוף. האם מישהו שעשה נסיעת מבחן על טוסון נתקל גם חוויה דומה? האם מישהו שעשה נסיעת מבחן על קיה/אאוטלנדר נתקל גם חוויה דומה? K
הודעה אחרונה מאת lishaina, -
- 3 תגובות
- 646 צפיות
שלום, אנחנו זוג צעיר והחלטנו שהגיע הזמן להפרד מהטויוטה יאריס שנת 2003 שלנו ולהתקדם לרכב חדש יותר. עשינו מליון בדיקות באינטרנט, טבלאות השוואה וחוות דעת ואנחנו לגמרי אבודים. יש לכם דעה בנושא? בכל טבלאות ההשוואה שראינו המאזדה 2 ניצחה את היאריס, אבל אני לא מצליחה להבין למה... הרי, על הנייר היאריס חסכונית יותר בדלק, בטיחותית יותר ויש לה תא מטען מעט גדול יותר. האם חוויית הנסיעה עד כדי כך משמעותית? בדיוק היום הלכנו לראות יאריס שנת 2012, סה"כ נראה מצוין, אבל ההגה חמאה מה שנותן תחושה של עלה נידף והיא לא ממש יודעת להאיץ יפה. את המאזדה אני לא מכירה בכלל. החסכון בדלק אצל היאריס מפתה, אבל יש יתרונות אחרים במאזדה ואנחנו לגמרי מבולבלים כבר ולא יודעים מה לבחור. מאוד נשמח לייע…
הודעה אחרונה מאת Bella Potchy, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 776 צפיות
שלום חברים אז אני הולך לקבות רכב ( יש לי חודש - חודש וחצי זמן לחפש ) אבל לא יודע איזו רכבים לחפש בדיוק. אז הדרישות הם כך : מחיר עד 40K ( אם יש אוטו מצויין ב 45 למשל מוכן להטפשר ) חסכוני יחסית - צריכת דלך סביבת 1/15 - נוסע בסביבת 100 ק"מ ביום - 5 ימים בשבוע מראה טוב ( אני בן 22- לא רוצה לנהוג טויוטה פריוס.... ) אחזקה נוחה וחסכונית, אין לי זמן וכסף ללכת למוסך כל שבועיים. לא משנה אם ידני או אוטומט התחלתי להסתכל על סיאט איביזה 3 דלתות 2009 - 2011 פולו 2009 - 2011 איזה רכבים לחפש ? תודה רבה על העזרה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 28 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
טוב אז חבר התחיל לעבוד בחברה למכירת ציוד רפואי, זקוק לרכב עם מספיק מקום להכיל כמות של ציוד ומכשור רפואי לנסיעות ארוכות. בערך 100-120K ביום. שיהיה נוח, ידני ושיסחב! נשמח להצעות על דגמים וסוגים
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
מכירת KIA FORTE
מאת MZN-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני מנסה לחשוב כמה לבקש על הרכב, עלייה לכביש יולי 2012, הרכב שייך לזוג פנסיונרים, עבר לא יותר מ20K קילומטר, ללא תאונות, פה ושם מכות צבע שטחיות, מנוע 1.6 כולל חבילת מולטימדיה עם מסכי טאץ' בכריות של הנוסעים גלגלי מגנזיום וכל מני אבזורים.. נכנסתי ליד 2 והופתעתי לראות מחירון 63K, זה הגיוני?! הרכב עלה באזור ה130K. הייתי צריך להכניס אולי שנת 2013? והאם רכב עם נתונים כאלו, אמור להימכר מעל למחירון?
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 739 צפיות
רכב לסטודנט,רצוי חסכוני בדלק(נסיעות בית שמש-שדרות).
הודעה אחרונה מאת Cars12, -
-
- 2 תגובות
- 824 צפיות
שלום , ברצוני לרכוש רכב משפחתי/מיני אוטומט עד לכל היותר ב 30K עדיפות לרכב אמין וחסכוני עם שנתון גבוהה ככל האפשר ראיתי רכבים כמו : מזדה 3 , פורד פוקוס ושברולט קרוז בשנתונים 2009-2010 בתקציב מה דעתכם? אשמח לקבל עוד הצעות
הודעה אחרונה מאת Cars12, -
- 30 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום חברים, אם לצאת מנק' הנחה שאנו מבלים ברכב לא מעט ותאכלס רכב כהגדרתו הוא מקום מסוכן, הרי שמערכות בטיחות אקטיבית ופאסיבית הן מערכות מצילות חיים. בהינתן התקציב שבכותרת האם רק היבואן של קיה "עשה טובה" ולא הוריד מערכות בטיחות אקטיבית שמותקנות במפעל היצרן לטובת מערכת מובילאיי שתותקן כאן בהתקנה מקומית עם כל המשתמע מכך ?
הודעה אחרונה מאת Octavia-TSI11, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב, קראתי כ"כ הרבה ביקורות שליליות על הגיר הבעייתי והידוע לשמצה DSG7, האם התקלות המוכרות של הגיר טופלו בשנתונים שבין 2013-2014, או שבכלל אין קשר לשנתון של הרכב והגיר פשוט לא אמין ומועד לתקלות? מצאתי כבר אקזמפלר עם נתונים טובים, אבל החשד מתקלות בגיר גובר בינתיים על הרצון לרכוש את הרכב. חוץ מזה, מה הסבירות שיופיעו תקלות בגיר אם הרכב עבר 50K-70K ללא בעיות של גיר? תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 11 תגובות
- 3 אלף צפיות
טוב, אז ככה: לפני כחודש וחצי רכשתי רכב יד שנייה, עם טסט לחודשיים (הטסט המוקדם נכנס לתמחור הרכב, לא לדאוג...) לקחתי הלוואה, הרכב שועבד, והכל בסדר. לפני כמה שבועות קיבלתי את הרישיון החדש, ונכנסתי לאתר של משרד הרישוי כדי לשלם אותו. להפתעתי התברר לי שהרכב לא רשום על שמי... אחרי הרבה מאוד טלפונים, טרטורים וחקירות התברר שבגלל השעבוד על הרכב, שבוצע מוקדם מדי, העברת הבעלות לא נקלטה כמו שצריך והרכב למעשה עדיין רשום על שם הבעלים הקודם. חברת המימון מנסה לפתור את זה, אבל אני צריך להיערך למצב שבו יעבור תאריך הטסט של האוטו (יום ראשון הקרוב) בלי שאפשר היה לעשות לו טסט. השאלה שלי היא: מה עושים במצב כזה? הרי גם לאחר שסיפור הבעלות יסתדר, אסור לי למעשה לנהוג עם הרכב למכון…
הודעה אחרונה מאת roy007, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 839 צפיות
על פניו נראה רכב פנטסטי. איך ניתן לדעת כמה יחידות נמכרו בישראל? תודה.
הודעה אחרונה מאת beamvelavan, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
אהלן, הרכב שנת 2013, פרטי גמע 34k ק״מ. המוכר נשמע אמין וטוען שזה המכה היחידה שהייתה לאוטו. מצ״ב תמונות. אשמח לשמוע חוות דעתכם והאם זה מהווה ירידת ערך? בתודה מראש, דור.
הודעה אחרונה מאת dkn1, -
-
רכב עד 35k
מאת pozailov-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מחפש רכב שיהיה יחסית לא יקר לאחזקה, צריכת דלק בסביבות 1/13-15 ונוח לנהיגה. 2 אופציות שאהבתי, ללא ידע על אם הן מתאימות לדרישות: גולף 2008 1.4 tsi (הבנתי שמתקלקלת המון?) מאזדה 2 דינמיק (שותה דלק ?) אשמח להכוונה מתאימה
הודעה אחרונה מאת grand, -
-
- 2 תגובות
- 515 צפיות
שלום לכולם, יש לי את היודנאי גטס כבר חצי שנה וזה אוטו ראשון שלי הוצאתי רישיון בגיל 26 קצת מאוחר לא נורא בקיצור אני מעוניין לשדרג את הרכב שלי לקיה פיקנטו, אז אני אין לי בכלל ניסיון בליסינג ואמרו לי אנשים שאפשר לתת את האוטו שלי לחברת ליסינג וסתם דוגמא אני לוקח קיה פיקנטו 2013 אני לא יודע באמת אני משער משלם 700 ש"ח לחודש במשך שלוש שנים ואחרי התקופה אני מחזיר את האוטו מה אתם אומרים אני מפחד מדבר כזה למי שיש ניסיון בזה אשמח לשמוע וגם תדברים הלא טובים, מה אתם אומרים על מה שאני מעוניין לעשות?! Sent from my Nexus 6P using Tapatalk Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת eldadtzabari, -
במוו סדרה 5
מאת Moti6070- 0 תגובות
- 472 צפיות
ערב טוב וחג שמח לכולם! אני מעוניין לרכוש במוו סדרה 5 שנת 2004 מנוע 2200 , דגם די נדיר בסדרה הזו. מישהו יודע לומר בערך לגבי עלויות אחזקה של הרכב? מחלות של הרכב, ובאופן כללי אשמח לחוות דעת לגבי הדגם הספציפי הזה.
הודעה אחרונה מאת Moti6070, -
- 0 תגובות
- 849 צפיות
שלום קיבלתי אישור להלוואה עומדת בגובה 100% ממיסי הרכב מביטוח לאומי לרכב בנפח 1800, כלומר עד כ65,000. איך אני יכולה לדעת מה גובה ההנחה בפועל של הרכב אותו אני רוצה לרכוש? הלכתי לסוכנויות רכב ושם אמרו לי כי ההנחה היא כ-40,000 שח (מרכב שעולה 135,000) זה נראה לי נמוך מידי.. מישהו יודע? תודה באותה נשימה אשמח לקבל המלצה לרכב לרכישה בסדר גודל של מה שמאשרת לי ההלוואה העומדת. חשוב לי שיהיה חסכוני בדלק, לא גדול מידי אבל עם באגאז' לא קטן
הודעה אחרונה מאת אני10, -
- 0 תגובות
- 949 צפיות
שלום לכולם, יש לי את היודנאי גטס כבר חצי שנה וזה אוטו ראשון שלי הוצאתי רישיון בגיל 26 קצת מאוחר לא נורא בקיצור אני מעוניין לשדרג את הרכב שלי לקיה פיקנטו, אז אני אין לי בכלל ניסיון בליסינג ואמרו לי אנשים שאפשר לתת את האוטו שלי לחברת ליסינג וסתם דוגמא אני לוקח קיה פיקנטו 2013 אני לא יודע באמת אני משער משלם 700 ש"ח לחודש במשך שלוש שנים ואחרי התקופה אני מחזיר את האוטו מה אתם אומרים אני מפחד מדבר כזה למי שיש ניסיון בזה אשמח לשמוע וגם תדברים הלא טובים, מה אתם אומרים על מה שאני מעוניין לעשות?! Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת eldadtzabari, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, היום לקחתי לבדיקה פאביה 2015 בקומפיוטסט, מצורף הדו״ח שקיבלתי. בסיום הבדיקה הבוחן הציג את הטופס, אמר שהכל בסדר ובזה סיים את ההסבר שלו. לפי הדו״ח,אכן הכל נראה תקין (עד כמה שאני יכולה להבין), מלבד הפגמים בצבע/סריטות. זה רכב שעלה על הכביש ביולי, 17,500 ק״מ. לפני כחודש בוצע טיפול 15,000 במוסך מורשה. מבדיקה שלי ראיתי סריטה אחת מזערית ושום עיקום פח. השאלה שלי היא לגבי כל הנתונים השונים שמופיעים ליד הגרפים בדו״ח, האם זה משהו שצריך להתעמק בו או שמספיק שמבחינת הבוחן אותה מערכת קיבלה ציון עובר? והאם זה מצב הצפוי של הרכב אם לא עבר משהו חריג או שכדאי לקחת לעוד בדיקה. כמובן כל עצה נוספת אחרת בנושא הרכישה תתקבל בברכה. תודה מראש לכל העונים.
הודעה אחרונה מאת Quad, -
-
- 9 תגובות
- 953 צפיות
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?354586-%D7%9B%D7%9C-%D7%94%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A4%D7%94-%D7%A2%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%A5-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%90%D7%99%D7%9F-%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%9A-%D7%9C%D7%A6%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%96%D7%90%D7%AA-%D7%91%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%95-%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA
הודעה אחרונה מאת Bull-81, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 713 צפיות
מחפשים לקנות מכונית משומשת, לנסיעות בינעירוניות על בסיס יומיומי, סופר מיני או קומפקטית סביבות 60,000. מה שחשוב לנו זה רכב פרקטי: - צריכת דלק - שתראה מוסך כמה שפחות - בטיחות /אמינות נשמח לקבל המלצות
הודעה אחרונה מאת Inbarc, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 656 צפיות
מה עדיף לקנות מודל 2009 עם 95,000 ק"מ או 2010 עם 165,000 ק"מ?
הודעה אחרונה מאת NCR, -
-
- 0 תגובות
- 679 צפיות
אשמח לשמוע חוות דעת על הרכב הנ"ל, אני נוטה יותר למנוע 2.5 ל' מאשר ל2.0 יתרונות חסרונות בעיות מיוחדות אם ישנן צריכת דלק בפועל תודה
הודעה אחרונה מאת shlomi_e11, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן. ביום שישי הלכתי ועשיתי בדיקה לרכב שאני מעוניין לרכוש. מדובר על מאזדה 3 ספיריט דגם ה5 דלתות שנתון 2007. הרכב עומד על 197 אלף ק''מ, טופל במורשה ועם תיעוד לטיפולים, יש קצת דהיות צבע בגג, הנסיעה מרגישה מצויין מלבד אולי הבלמים שחלשים למרות שהרכב עבר עד לפני חודשיים טיפול של צלחות ורפידות. הוחלף פגוש אחורי אצל הבעלים הקודמים(!),אולם השלדה יצאה נקייה לגמרי. סגרנו על 25 אלף שח, להלן תוצאות הבדיקה. הבוחן בקופיוטסט אמר לי שצריך לבדוק כי אולי יש נזילת שמן ממש קטנה, גיר תקין ושזה בלאי של הק''מ, לא כ''כ עזר לי עם הפענוח של הבדיקה. בינתיים אני יודע שיש צורך לעשות פרונט,ופוליש פנסים,לגבי השאר אשמח לשמוע את דעתכם.
הודעה אחרונה מאת ariel126, -
- 3 תגובות
- 563 צפיות
מצ"ב תמונה של תוצאות בדיקה שביצעתי במכון בדיקה, נאמר לי שהתוצאה טובה מאוד, אני לא מצליח להבין את הדיאגנוזה אשמח להסבר ממי שמבין. תודה
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אני מחפש רכב של 7 מקומות. מעדיף לא להוציא הרבה (בשאיפה 30,000 או קצת יותר( אך אם צריך להוציא יותר בשביל אמינות אני אעשה את זה. במילים אחרות - אני מחפש רכב שיהיה אמין קודם כל. מבין הרכבים האמינים חשוב לי שיהיה זול יחסית. פינוק, מודל חדש וכו' - פחות חשובים לי אם הרכב נחשב אמין. אז מה מומלץ?
הודעה אחרונה מאת outlander, -
היי לאחר השוואה בין מספר רכבים החלטתי שברצוני להתחדש ברכב הנ״ל. לפי הנתונים באינטרנט, הרכב הנ״ל ״נחת״ בארץ ב2013. מישהו יכול לאשר את הנתון הזה? אני מחפש לרכוש את השנתון הזה, אבל בכל מקום אפשרי אני מוצא 2014 וצפונה.
הודעה אחרונה מאת lolmit, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 634 צפיות
שלום לכולם. זקוק להמלצות. מחפש לקנות לאשתי רכב חסכוני וזול. יש ברשותי רכב ליסינג משפחתי ולכן הרכב עבורה משמש כרכב שני בבית ובעיקר לנסיעות קצרות בתוך העיר. מדובר על הדגם האוטומט (רובוטי) בלבד. יד 2. שנתון 2013-2014. מתלבט בין הסיאט מיי לבין הפיגו 107. אשמח לקבל המלצות.
הודעה אחרונה מאת Tamirh98, -