Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3711 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אם לצאת מנק' הנחה שאנו מבלים ברכב לא מעט ותאכלס רכב כהגדרתו הוא מקום מסוכן, הרי שמערכות בטיחות אקטיבית ופאסיבית הן מערכות מצילות חיים.

בהינתן התקציב שבכותרת האם רק היבואן של קיה "עשה טובה" ולא הוריד מערכות בטיחות אקטיבית שמותקנות במפעל היצרן לטובת מערכת מובילאיי שתותקן כאן בהתקנה מקומית עם כל המשתמע מכך ?

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

למאזדה 3 ולהונדה ג'אז יש את מערכת בלימת החרום האוטונומית (AEB) למהיריות נמוכות (עד 30 קמ"ש). בספורטאז' המערכת עובדת גם במהירויות גבוהות (במהירויות גבוהות יותר המערכת מאיטה על מנת לצמצם את הפגיעה ולא מביאה עצמאית לעצירה מוחלטת). אני מנסה להבין מה רמת היעילות של המערכת במהירויות מעל 30 קמ"ש. אין כמעט מידע על הנושא. יש מחקר שהראה ש AEB הפחית ב 38% את מספר התאונות חזית-רכב עם נפגעים, להבדיל ממערכות התראה בלבד שלא הראו שיפור מובהק סטטיסטית. לא מצאתי התייחסות ברורה לגבי AEB במהירויות גבוהות יותר.

עריכה אחרונה על ידי קונה אוטו חדש
פורסם

כן ביצעו בכתבה מבחן מעשי ל AEB, אבל אין נתונים או מחקר כללי לגבי היעילות של המערכת במהיויות גבוהות. כמו כן לא ברור מה האיכות הספציפית של המערכת המותקנת בספורטאז. אפשר לראות בלינק הבא שמהערכת עברה את המבחן גם במהירויות גדולות מ 25 mph אבל לא יותר מזה:

http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/kia/sportage-4-door-suv/2017

פורסם

כל עוד אתה ערני בנהיגה ולא משתמש בטלפון אז אתה לא צריך את המערכות האלה. זה שיש מערכות בטיחות לא אומר שאפשר להשתמש בטלפון ולא להיות ערני בנהיגה. אל תתבלבלו כי ראיתי שכל מי שנוסע בספורטאז' החדש לא מתרכז בנהיגה אלא מתרכז יותר בטלפון.

פורסם

1. מומחי בטיחות מתייחסים ל AEB כהמצאה הכי חשובה מאז המצאת חגורת הבטיחות

2. המערכות הללו כבר הוכיחו את עצמן על פי מחקרים

3. אם מכונית חותכת אותך ומייד עוצרת עצירת חרום, AEB יכול להציל אותך

4. ילד שקופץ לכביש במפתיע יכול להינצל בזכות AEB

5. ראיתי אנשים שנוהגים בספורטאז' ומרוכזים בנהיגה ולא בטלפון

פורסם
כל עוד אתה ערני בנהיגה ולא משתמש בטלפון אז אתה לא צריך את המערכות האלה. זה שיש מערכות בטיחות לא אומר שאפשר להשתמש בטלפון ולא להיות ערני בנהיגה. אל תתבלבלו כי ראיתי שכל מי שנוסע בספורטאז' החדש לא מתרכז בנהיגה אלא מתרכז יותר בטלפון.

נמכרות 1500-2000 ספורטאזים בחודש, אתה ראית כל כל נהגי הספורטאז וכולם תמיד עם העיניים בפלאפון ולא מול הכביש?

פורסם

חוסר ערנות הוא טיעון לא רלוונטי כי אותו דבר אפשר לטעון ביחס לתיבה אוטומטית מול גיר רגיל.

רכב הוא פיתוח טכנולוגי וככל שהוא מתקדם יותר מבחינה בטיחותית הרי שכולנו, גם הנוסעים ברכב וגם שאר המשתמשים בה, נרוויח.

היצרנים הבינו זאת, חבל שהיבואנים בארץ משחקים בחיי אדם ו ײלא מבינים ײ.

בתנאים בהם אני יכול לרכוש רכב באמצעות הלוואה עומדת מביטוח לאומי, הג'אז לא משתלמת.

היא מתאימה לי מכל הבחינות, ביטוח לאומי הופך את הקניה ללא כלכלית.

הרכב היחיד שמשתלם כלכלית הוא הונדה סיוויק, אך לצערי הוא לא מאובזר מבחינה בטיחותית.

טויוטה אוריס, קיה סיד וקיה סול מבחינתי עלותם זהה אך אינם כוללים אבזור בטיחות מתקדם.

מאזדה 3 עם מנוע 1.5 שיותר יקרה מהקוריאניות, מאוד לא נוחה.

פורסם

היום הייתי באיזור של סוכנות קיה והחלטתי לבדוק שוב את הספורטאג', כי כמה כאן המליצו עליו ואני בכלל לא התרשמתי. זה לא בשבילי כי אני צריך 7 מקומות, אבל סתם ככה נכנסתי ולא התרשמתי. אז חשבתי שעכשיו אחרי שאני כבר רגיל לאאוטלנדר, אסתכל אחרת על הקיה.

בקיצור נכנסתי והתחושות אותן תחושות. בדגם המפואר (!) לא היה צג מגע שזה כמעט סטנדרט ברכבים, ובאאוטלנדר שלי יש מערכת פשוט מושלמת, ההגה ועוד כמה פריטים היו מעוצבים בפשטות מיושנת ומעצבנת, והתחושה לא השתנתה. העיצוב החיצוני היה כמו פיקנטו על סטרואידים. כך מלפנים. מאחור המצב סבבה.

חוץ מזה אהבתי את ידיות הכרום מבחוץ, איכות ההרכבה שהיתה נראית בסדר גמור, משענות היד בתוך הרכב שעשו רושם מהודר, תאי איחסון ומושבים רכים. הגג נחמד אבל צריך לבדוק איך זה מרגיש בשמש.

ראיתי גם את הסורנטו, 100,000 יותר מהאאוטלנדר ופשוט לא שווה את הכסף. שוב פעם מערכת מולטימדיה עלובה ואיבזור עלוב, ולקינוח פתחי מיזוג ליושבים אחור, שזה אין באאוטלנדר. פתיחת המושב האמצעי היתה מסורבלת ומעצבנת במיוחד.

היה שם לקוח אחד שפיתיתי אותו להעיף מבט על האאוטלנדר שלי, הרגשתי כמו סוכן מיצובישי במבצע חסמבה. הלקוח פתח את הדלת ואמר "אוה, זה עולם אחר"

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

• תוכן חדש...