Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

C1 רובוטית לרכב ראשי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3688 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המלצתי לך שכור כזאת ליום יומיים ותן לאשתך לנסוע בה - יש לי הרגשה שתרד מזה די מהר.

ניסן אקו מיקרה תתן לך צריכת דלק דומה עם איכות חיים סבירה יותר. בתקציב שלך תוכל למצוא 2011.

לגיר הרציף של הניסאן היו בעיות, לא מאד נפוצות - אין ארוחות חינם.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמו שרשמו לך אין הרבה אופציות להתקדם מפה.

החלופות הן מיקרה או ספייסטאר שיעשו באזור 1:15, סיטרואן C1 שתעשה 1:17 או יאריס היברידית/פריוס שיעשו 1:22.

החסכון בדלק פר חודש עומד על כ-250 ש"ח אבל על טויוטה ראויה תצטרך להגדיל את התקציב ל-50-60 אלף ש"ח. אם תפרוש את ההפרש לתשלומים חודשיים תצטרך 7 עד 10 שנים כדי להחזיר את התוספת במחיר.

מניסיון שלי אני יכול להעיד שהאחזקה של רכבים היברידים זולה מרכב בנזין מקביל (ברקסים פחות מתבלים לדוגמא אבל מצד שני אחרי 5 שנים יש תוספת עלות לאחריות על המצברים) ולכן החסכון גדול מ-250 ש"ח.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אם כך, אחפש C1 רובוטית להשכרה,

אנסה אותה לסופ"ש ואחזור עם תובנות.

תודה רבה לכולכם על ההכוונה.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם
בשביל זה אני פה. מה האופציות הנוספות בקטגורית הארבע ליטר למאה קילומטר?

Sent from my X9006 using Tapatalk

צריכת דלק מושפעת מאוד מאופן הנהיגה שלך, מתוואי הנסיעה (עירוני, מישור או הררי) ומכמות הג'אנק שיש בתא המטען. אבל גם אם תנהג כמו זקנה הכי חסכונית על סרגל בירידה, אין אף מכונית "רגילה" עם צריכת דלק שכזו. היחידות שישיגו צריכת דלק שקרובה לזו הן מכוניות היברידיות. אבל הן יקרות יותר לרכישה, כך שלא בטוח שתחזיר את ההשקעה הכספית הראשונית בצריכת הדלק העדיפה. וזה עוד לפני טיפול בסוללות שנוגסות שוב בתקציב.

מנסיון סיטרואן C1 יכולה להגיע בממוצע ל-19-20 ק"מ לליטר בעירוני ו-22 ק"מ בשיוט רגוע. היא בין החסכוניות בקבוצה, ואופציה טובה עבורך.

פורסם

עדכון:

שכרתי את הרכב המדובר, ויש רשמים.

ראשית, הרכב לא הכי נוח. מושבים כמו דיקט, הוא מווברץ כאילו תושבות המנוע עשויות מברזל ומעבירות את כל הרעידות למרכב. תריס המזגן המרכזי לא מועיל לאף אחד. הרגשתי מיזוג רק מהיציאה הקרובה אליי. הגיר לא כל כך נורא בעיר כל עוד נוסעים במישור. הבעיה היא, שאם מפתיעים אותו בעליה מזמנת הוא כבר לא יודע מה לעשות וצריכים לסחוט דוושה בשביל שיתעורר ויעביר הילוך או להשתמש בתפעול ידני. כנ"ל בכבישים מהירים - לשכוח מעקיפות. עד שהוא מבין שצריך להוריד הילוך כבר תגיעו ליעד.

שיוט נוח על 110-120 קמ"ש בלי יותר מדיי רעשי רוח.

צריכת דלק משולבת, על 230ק"מ שהספקתי לגמוע ביום אחד תדלקתי 11.5 ליטר.

אגב, הפס הראשון במד הדלק ירד רק אחרי 180ק"מ של נסיעה. עד שהוא ירד הייתי בטוח שקיבלתי רכב עם מד דלק תקול.

הצלחתי להוריד רק קו אחד מתוך 6 על כל הנסועה של היום הזה.

תא המטען לא שמיש בעליל. תיק גב עמוס לעייפה (45 ל') לא הצלחתי לדחוף שם. עם זאת, מזוודת עליה למטוס 8 ק"ג נכנסה והיה מקום לעוד אחת. אבל בזה מסתכם הפוטנציאל שלו.

גיפוני הדלתות עם פח חשוף גם כן לא עשו לי את זה... בשילוב המושבים והגובה של הרכב זה הרגיש כאילו אתה נוסע בבאגי.

להשוואה, הג'ימני מרגישה שתי רמות מעליה מבחינת חומרים ואיכות בניה.

בקיצור, לא התלהבתי. צריך לנסות רכב אחר.

פורסם

מה התקציב שלך?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם לא התחברת אליה,לא חושב שבתקציב הזה יהיה רכב מאוד חיסכוני שירגיש טוב יותר,יש את האלטו עם גיר פלנטרי,אבל גם רועדת וגם לא זריזה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

נראה לי שנותרנו עם הפנדה. רק לך תמצא כזו אוטומטית...

עריכה אחרונה על ידי Muzic4Ever

פורסם

אני לא יודע את מצב הרכב שנסעת עליו, ואין מה לצפות מרכב כזה, אבל בזמנו הכי התחברתי לנוחות ולנסיעה שלו

היו לי 2 פיג'ו 107 (ידנית ורובוטית, בחרתי בו שוב אחרי נסיעת מבחן במתחרים 3 שנים אחרי), פרטיות, ונסעתי שבוע וחצי על C1 רובוטית מהשכרה.

ההבדל היה שמים וארץ :|

ט.ל.ח

פורסם

אין הבדל מכאני ב-107 לעומת ה-C1.

לדעתי האופציות היחידות שיש לך הן- יונדאי i10 דור קודם (עדיף עם מנוע ליטר ורבע ולא ה-1.1), סיאט מיי/סקודה סיטיגו ששללת בגלל היבואן (לא הבנתי למה, במילא האחריות כבר כנראה עברה ואתה יכול לעבור לטפל אצל רון, ולא חייבים שהכל יהיה מקורי- יש חלקים לא מקוריים שטובים לפחות כמוהם), פיאט פנדה רובוטית מהדור הקודם (שתעלנה לך בסביבות 12K, אבל אלו יהיו מכוניות בנות כמעט 10 עם מינימום 100,000 ק״מ, במקרה הטוב), או אלטו אבל היא מרגישה כמו רכב למדינות עולם שלישי- ספרטנית, זולה, לא מהנה/בטיחותית אבל אמינה. אם יש לך נסיעות ארוכות (אם הבנתי נכון אשתך תעשה בכלי 30K ק״מ בשנה) אז תשאיר אותה במנוחה.

אז אם לסכם- ה-i10 הקודמת והתאומות לבית פולקסווגן עומדות (לדעתי) על הפרק. מהפנדה הייתי נמנע- הכי חדש שמצאתי זה 2009, ויש אןפציות יותר חדשות ממנה, והאלטו פשוט מרגישה ספרטנית.

אגב- אתה מעוניין ב-3/5 דלתות?

פורסם

אני חושב שהוא התכוון בגלל שהC1 הייתה בהשכרה וה107 פרטית היה הבדל בגלל טיפול לקוי או רכב מוזנח.

היונדאי לא תהיה חיסכונית כמו הפיגו,והסיאט גם היא בעלת גיר רובוטי ומרגישה זולה בפנים וגם שם אין דיפון מלא לדלתות.

• תוכן חדש...