Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3714 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המטרה שלי היא להוציא לטווח הארוך כמה שפחות כסף על הרכב.

אני לא מתכוון בהכרח למחיר הרכב בעת הקנייה אלא לפחת המצטבר בכמה שנות אחזקה שלו, נניח 3-4.

לכן מה שחשוב לי זה

1. אמינות - להוציא כמה שפחות במוסכים

2-3 פחת ממוצע שנתי (מוערך כמובן, מן הסתם אי אפשר לחזות אותו בדיוק) וצריכת דלק (הערכה של 20k ק"מ בשנה, יתכן אף מעט יותר.

שקלול של כל אלו יתן לי הערכה כמה בערך יהיו הוצאות הרכב שלי לשנים הקרובות.

כל זה בהנחה שהרכב טוב מספיק כדי לצלוח את העליות לרמת הגולן...

איזה רכבים מומלצים ככאלו?

פורסם

רכב ידני בא בחשבון?

במידה וכן הייתי בודק פיאט פנדה ידנית, בכ-30 אש"ח ניתן לרכוש שנתון 2012, רכב זול לאחזקה, אמין וחסכוני.

לחילופין אם אתה מעוניין ברכב קטן יותר, הייתי בודק את הסיטרואן C1 שתהיה מאוד חסכונית, אמינה (המנוע מגיע מטויוטה IGO)

וזולה לאחזקה (אותה פלטפורמה קיימת גם בטויוטה [iGO] ופיג'ו [107]).

פורסם
רכב ידני בא בחשבון?

במידה וכן הייתי בודק פיאט פנדה ידנית, בכ-30 אש"ח ניתן לרכוש שנתון 2012, רכב זול לאחזקה, אמין וחסכוני.

לחילופין אם אתה מעוניין ברכב קטן יותר, הייתי בודק את הסיטרואן C1 שתהיה מאוד חסכונית, אמינה (המנוע מגיע מטויוטה IGO)

וזולה לאחזקה (אותה פלטפורמה קיימת גם בטויוטה [iGO] ופיג'ו [107]).

ידני לא מתאים, לאשתי יש רישיון רק על אוטומט...

עד כמה הc1 נחשבת חסכונית?

המנוע שלה הוא ממש מנוע של טויוטה? אם כן, זה צפוי להשפיע מעבר לאמינות גם על הסחירות שלו, לא?

ועד כמה היא קטנה? נניח כמו יונדאי i10?

פורסם

קיימת גירסה אוטומטית של הרכב, בדמות גיר רובוטי חד-מצמדי. ממליץ לנסוע על רכב כזה כי לא כל אחד

מתחבר לסוג הגיר.

המנוע פותח ע"י טויוטה בשיתוף עם קונצרן PSA. נחשב לאמין מאוד.

כמו כן הרכב מאוד חסכוני.

לצורך העניין, שלושת הרכבים (C1, 107 ואייגו) מורכבים באותו מפעל בדיוק בצ'כיה, רק הסמל על מכסה המנוע שונה.

צריך לקחת בחשבון שמושב הנהג לא כל כך נוח לטעמי, קשה וחסר תמיכה צידית. תא המטען קטן מאוד.

ישנם מעט רעידות בסרק, ומעט-הרבה רעידות כשהמזגן דולק.

מדובר במנוע 1000 סמ"ק 3 צילינדרים המפיק 68 כ"ס. אישית נהגתי על הרכב בגירסה הידנית בעליות של רמת הגולן,

שלושה מבוגרים עם מזגן, לא זכור לי שהוא התקשה כל כך לבצע את הנסיעה.

פורסם
קיימת גירסה אוטומטית של הרכב, בדמות גיר רובוטי חד-מצמדי. ממליץ לנסוע על רכב כזה כי לא כל אחד

מתחבר לסוג הגיר.

המנוע פותח ע"י טויוטה בשיתוף עם קונצרן PSA. נחשב לאמין מאוד.

כמו כן הרכב מאוד חסכוני.

לצורך העניין, שלושת הרכבים (C1, 107 ואייגו) מורכבים באותו מפעל בדיוק בצ'כיה, רק הסמל על מכסה המנוע שונה.

צריך לקחת בחשבון שמושב הנהג לא כל כך נוח לטעמי, קשה וחסר תמיכה צידית. תא המטען קטן מאוד.

ישנם מעט רעידות בסרק, ומעט-הרבה רעידות כשהמזגן דולק.

מדובר במנוע 1000 סמ"ק 3 צילינדרים המפיק 68 כ"ס. אישית נהגתי על הרכב בגירסה הידנית בעליות של רמת הגולן,

שלושה מבוגרים עם מזגן, לא זכור לי שהוא התקשה כל כך לבצע את הנסיעה.

האמת שאנחנו כרגע עם טויוטה קורולה 2008 רובוטית ואשתי ממש לא אוהבת את המנגנון הרובוטי..

הc1 באה רק עם תיבה רובוטית? והרובוטית שלה באמת לא נוחה לנסיעה?

הגודל - מקביל בערך ליונדאי i10? (מבחינת צפיפות ישיבה). ואיך היא סוחבת עליות ביחס גם ליונדאי i10 ?(אני שואל כי לחמי יש אותה אז זה נותן לי נקודת השוואה).

ולגבי זה שזה אותו רכב - אז אין לי בעצם שום הבדל ביניהם? גם המחירים והסחירות שלהן דומים?

פורסם

היא מגיעה עם תיבה רובוטית שלדעתי מעט טובה יותר,אבל אם לא אהבתם את הרכב הזה לא בשבילכם,אישית גם אני לא אוהב את הרובוט.

מבחינת הגדול היא כמו היונדאי,רק ליונדאי יש גם מנוע 1.25 בשילוב תיבה אוטומטית והיא תהיה זריזה יותר אבל לא חיסכונית כמו הפיגו.

לטיוטה אייגו למשל אין סלד בעוד שלפיגו וסיטרואן יש.

בתקציב שלך דווקא הייתי שוקל את פיקנטו לא היונדאי,גם לפיקנטו יש מנוע 1.25,אבל היתרון שיש לה אחריות גדולה יותר,3 שנים מלאות שכבר לך זה לא ישנה,אבל עוד 4 שנים על מנוע+גיר,כלומר אם תקנה מודל 2011 תהנה עדיין מאחריות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מוסיף הערה על דבריו של יוליאן,

אם פיקנטו ו-7 שנות האחריות, לרכוש רק רכב מיד פרטית, שלא היה בעברו בהשכרה/ליסינג.

אלו לא נהנו מהטבת אחריות 7 שנים.

• תוכן חדש...