Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3710 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, לאחרונה אבא שלי רוצה לרכוש ג'יפון קרוס אובר בשביל עצמו.

זמן האחזקה שהוא יחזיק ברכב יהיה משהו כמו 4-6 שנים. הרכבים שהוא בדק הם מרצדס GLA, ב אמ וו X4.

כיום אני מחזיק בZ4 ואני יודע בוודאות ע"י המוסכניק שלי שאחזקת X4 X5 (לגבי X6 ) תהיה טיפ טיפה יותר יקרה מאחזקת הZ שלדעתי האחזקה סבירה למדי.

לאחר בירור קטן לגבי הGLA הוא החליט שהוא רוצה לרכוש אחת יד שניה, לחכות לאחת שתצוץ במודעה ( כרגע יש רק מנועי 1600) בעלת מנוע 1600 ברמת גימול AMG, רכב חדש כזה עולה היום בסוכנות משהו כמו 320 אלף ש"ח לאחר הנחה. ביד 2 ניתן להשיג אחת בת שנה אני מאמין ב 50-60 אלף שקל פחות לפי מה שבדקתי.

השאלה שלי כזאת למומחים ביניכם, האם לאחר שתיגמר האחריות וכמובן שהתיקונים יפלו על אבא שלי יהיו שווי ערך לאחזקת מכוניות כמו הX5/X4 כפי שציינתי מקודם? עלויות אחזקה שלא תהיה לו שום בעיה לעמוד בהן או שעלויות אחזקה של מרצדס יקרות משמעותית מאחזקת BMW?

אשמח שלא תענו לי בתגובות כמו : מי שקונה מרצדס ב 260 אלף שקל יעמוד בקלות בעלויות האחזקה.

המשפט הזה לדעתי נכון אבל אבא שלי הגדיר לעצמו עלויות אחזקה בשנה שהוא מוכן להוציא על רכב (הוא מהדור הצנוע של פעם שלא צריך משהו מפואר אבל אמר לעצמו שפעם בחיים הוא רוצה לקנות משהו שבאמת ישמח אותו).

תודה לעונים.

פורסם

אשמח שלא תענו לי בתגובות כמו : מי שקונה מרצדס ב 260 אלף שקל יעמוד בקלות בעלויות האחזקה.

המשפט הזה לדעתי נכון.

המשפט הזה הוא בולשיט (excuse my French).

פורסם

רוב מה שתקבל פה זה השערות במקרה הטוב וניחושים במקרה הרע - ושני הסוגים לא ישקלו לחיוב את הרעיון של קניית המרצדס (לא בהכרח בצדק).

מה שאתה צריך זה או מישהו שעבר את אותו תהליך (וגם אז תצטרך להבין מה סובייקטיבי לחוויה שלו ומה הוא באמת למד שרלוונטי גם למקרים אחרים), או מוסכניק אמין שמוכן לייעץ בנושא אני יכול לכוון אותך למוסך שישמח להמליץ/לייעץ על כל דבר בנוגע למרצדס, כולל מה כדאי לקנות, וכו׳. אבל גם אם לך יש מוסכניק שאתה מאמין לו, זה יותר טוב מכל דעה און-ליין (חוץ מכזאת של מוסכניקים אמינים, כמובן :lol:).

פורסם
המשפט הזה הוא בולשיט (excuse my French).

למה בולשיט?

מאחוריי כל דבר יש נוסחא פחות או יותר מחושבת בתמחור.

לי טיפול לב.מ.וו עולה יותר זול מהקאוואליר, כי יש מלא חלפים חליפי ענק.

אני מחפש מה oem וכן הלאה.

לדעתך מוסך שתכנס אליו עם רכב של 260 אלף שקל יחפש לך oem ?

ירכיב לך מקורי או חליפי ויזמבר אותך בעבודה.

ועם יד על הלב... מלבד פה בפורום- כמה אנשים עם רכב של רבע מיליון אתה מכיר שעושים לבד?בלמים?טיפול?

וקיבלת תשובה רוברט.

מסכים שזה לא מוצדק,אבל לצערי זאת האמת.

נ.ב מוסך רון הוא לא דוגמא לשוק מייצג של מוסכים ... כמובן במובן הטוב של המילה.

פורסם

מרצדס באחריות אתה צריך לתחזק במוסכי יבואן לפי שגרת טיפולים שלו ששונה מזו של BMW. להערכתי יהיה פער של כ10% יותר במרצדס על תחזוקה. אין לי מושג לגבי ביטוחים. זה רכב זול שיש עליו תעריפון ביטוחי וניתן לבדוק את זה בקלות. כך בחשבון שBMW נוסעת על צמיגי ראנפלט שבכיף יכולים לעלות 1500 שקל לצמיג.

ככלל, עלות אחזקה של רכבים מסוג זה (דגמים היותר זולים בפרימיום) מגיע בשקט ל70-80 אש"ח בשנה, כולל ירידת ערך. שלא תהיה לכם טעות ואני בטוח שאבא שלך לא מתקצב סכומים כאלה, אם הוא החליט לקנות משומש.

פורסם (נערך)

לא דיברתי על הוצאות דלק, ביטוחים ( ביררתי ומקיף יעלה לרכב 5500 לנהג מעל גיל 50 ללא עבר). כמובן שגם לא דיברתי על הצמיגים גם לא על ירידת הערך שנניח בעוד 4 שנים הוא מאמין שהרכב יהיה שווה 160-170 א״ש לדגם ה2.0 ליטר amg, נתון הגיוני שב5 שנים הרכב יהיה שווה לחצי מערכו. גם אצלי יש בבימר שלי ראן פלאט ולאחרונה שילמתי בסביבות ה8500 צמיגים. אני התכוונתי יותר להוצאות כמו חיישנים למקרה שילכו, טיפולים, במקרה ותהיה הוצאה פתאומית לא צפויה על גיר/ מנוע וכו או כל דבר כזה או אחר.

למשל לפני שקניתי את הz שלי עשיתי קצת בירורים לגבי עלויות אחזקה והלכתי על הגרוע מכל. לאחר שהבנתי מה המחירים שאשלם במידה ואלך על הגרוע מכל הבנתי שעלויות האחזקה לא יהוו בעיה בשבילי במקרה ואני אפול על רכב לימון. לאחר בירור מעמיק יותר הבנתי שגם הבימריות החדשות( לפחות אלה שאני פוזל אליהן כגון הz משנתונים 2014 שאני אתכנן לרכוש בעתיד או סדרה 3/2) תעלנה האחזקה שלהן בדיוק כמו הרכב שלי ככה שאין לי בעיה להישאר עם המותג ב אמ וו ולהמשיך איתו לעוד שנים רבות.

עם מרצדס מעולם לא התעסקנו, תמיד שמעתי שמחירי אחזקה למרצדס עולים הון תועפות. חשוב לי לציין שאני לא מטפל במרכזי אלא במוסך

מתמחה ב אמ וו ( בימר בבת ים) שכל הרכבים מהמותג ב אמ וו מגיעים לשם. כל רכב שנגמרת לו האחריות מבקר שם. יוצא לי לראות שם המון רכבים יוקרתיים וחדשים. בדיוק כמו מוסך רון שמתמחה בואג. השאלה שלי אם אתם מכירים מוסך מתמחה מרצדס בסגנון רון או בימר שאני מטפל בו.

אולי שם אני אוכל לקבל קצת מידע והשערה לגבי עלויות כאלה ואחרות. לא מזמן רציתי לקנות פורשה בוקסטר 2011. לשלם את מחיר הרכב לא הייתה לי בעיה אבל לאחר שהתייעצתי עם מוסך מתמחה בפתח תקווה הבנתי שאני יכול להיכנס ל2 מצבים: הראשון הוא שהרכב שלי יהי תקוע על ליפט שבועיים למקרה שאני אצטרך חלק מיוחד שבאירופה עולה גרושים ובארץ עולה עשרות אלפים או לחלופין אני אשלם פי 2 עלויות אחזקה רגילות מהבימר שיש לי כיום על דברים רגילים לחלוטין. החלטתי לוותר על ההרפתקאה הזאת עקב מידע אמין שקיבלתי ממוסך שמטפל ברכבי פורשה.

בכל אופן אני אשמח אם ירדו פה לסף דעתי והבינו למה אני מתכוון.

עריכה אחרונה על ידי viper05
פורסם

היה לא מזמן שרשור על מוסך טוב למרצדס ולא הגיעו למסכנה שיש מישהו מומלץ חד משמעי למרצדס כמו רון או ג'ובני או כדורי שנחשבים למומחה מותג והוגן.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

פורסם

1. אני מטפל כבר מספר שנים במוסך רם בת"א, מוסך קטן אך מתמחה ומצוייד בהתאם. תוכל למצוא מחירי טיפולים במוסכי היבואן, לרכב שלי זה יוצא פי 2-3 ממה שאני משלם במוסך רם.

2. אתה לא במקום הנכון, הכנס את השאלה ל mbworld.org, אם יש בעיות/ביקורת תוכל למצוא שם את המידע.

פורסם

היה לי לקוח שהיתה לו מרצדס CL 500 משנת 2003 שהוא הביא אותה ביבוא אישי. הוא צמיד נהג לציין שמחירי החלפים הרגילים לא היו יקרים יותר מרכבים אחרים שיש לו בחברה כמו מאזדה וכדומה.

להערכתי, וזו כמובן הערכה שלא מתבססת על עובדות מוצקות, דוטקא אחזקה של מרצדס תהיה זולה יותר בהשוואה לב.מ.וו.

צריך גם לזכור שיש למרצדס המון מוניות בארץ ולא זכור לי שנתקלתי במונית של ב.מ.וו בארץ...

העובדה שיש יותר תנועה במוסכים מאפשרת לשמור על רמת מחירים סבירה יותר.

לדעתי קח על עצמך לעשות בירור מעמיק לגבי עלויות של לדוגמה פילטרים, פלאגים, רפידות ברקס וכדומה בין שני המותגים ותראה האם באמת יש ביניהם פער משמעותי או לא.

לדעתי אביך פועל נכון כשהוא מחפש לרכוש רכב יד 2, ככה הוא "מרוויח" את ירידת הערך המאוד גדולה שיש ברכבים חדשים מסוג זה ובפועל מקבל רכב שהוא עדיין חדש יחסית, תחת אחריות ושל מותג נחשב במחיר יותר סביר.

אני אישית חושב שבסכומים האלו יש כיום אופציות הרבה יותר טובות ומשתלמות, איכשהו המחירים של דגמי מרצדס הללו מתומחרים מאוד גבוה ולדעתי אין לכך כל הצדקה. יש לא מעט ביקורת על חלק מהדגמים הללו והאיכות מסתבר לא בהכרח תואמת את תג המחיר. גם המנועים לטעמי חלשים מידי ביחס למשקל של הרכב ולמחיר שלו אבל אולי זו רק דעתי.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

• תוכן חדש...