Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3714 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מהפוסט האחרון עשיתי "חישוב מסלול מחדש" התקציב עד 35-40K ולא השתנה.

כשעיקר ההמלצות שלכם היו לרדת מרכב דיזל, עקב עלויות אחזקה יקרות בתקציב שיש לי

(רוב המכוניות שהלכתי לראות פשוט כפי שאמרתם...). בהמלצתכם התחלתי לחפש רכב בשנתון גבוה.

הפעם עם הגדרת צורך בצורה רציונלית נסיעה שבועית כ 680-720 ק"מ כשברובן אני לבד או עם אדם נוסף.

הכוללת 3 פעמים בשבוע נסיעה בינעירונית מירושלים למרכז וחזרה (80 ק"מ לכיוון) ושאר הנסיעות בעיר לעבודה, קניות וכו'

פעם בחודש נסיעה של 4 אנשים לכיוון צפון כ 350 ק"מ הלוך וחזור .

ובסה"כ 30-35K בשנה

ראיתי כי פיאט פנדה 2013-2012 בצורה החדשה נכנסת בתקציב כולל יישור קו

אני מתכנן להחזיק את הרכב כ 3-5 שנים.

הדרישות שלי מהרכב הן

1. אמינות

2. חסכון (עלות טיפולים , דלק)

3. נוחות

וכמובן יכול לעמוד במטרה - האם ניתן לבצע בו נסיעות בינעירוניות על בסיס קבוע מבלי שיהרס? ( מהירות שיוט 100-120 קמ"ש)

האם כדאי לחפש פנדה , או לחפש רכב אחר מהקטגוריה (אלטו / I10 / פיקנטו וכו' עדיפות לגיר ידני)

שיוכל לעמוד במטרה זו ?

תודה לעוזרים.

פורסם

אני אגיד לך כמה דברים:

1. פיאט פנדה היא מכונית מצויינת, רק שהיא נדירה יחסית, מה שאומר שיותר קשה למצוא אחת טובה באמת, וכשתמצא זה יעלה לך כהוגן.

2. לפי תיאור הנסיעות שלך, עדיף לך לקנות סופר מיני או משפחתית - לא בגלל שהמכונית תיהרס, אלא בגלל שככל שהמכונית יותר גדולה היא יותר בטיחותית, וגם, באופן יחסי, יותר זולה.

3. ההפרשים בצריכת הדלק בנסיעות כמו שלך אינם משמעותיים - כל משפחתית מודרנית עושה 1:20 בשיוט נבון.

4. הייתי מציע לך לחפש יונדאי I20 אם חשובה לך תדמית האמינות, או, לחילופין, ללכת על צרפתיה (המחירים שלהן נשחקו רצח), שמורה במיוחד, כמו פיג'ו 307 או סיטרואן C4. אפשר בהחלט ללכת על אחת כזו מסוף שנות האלפיים, לקבל הרבה עודף מהתקציב, לשם את אותו בצד "על כל מקרה" ולהינות מנסיעה נוחה מאוד, בטיחות גבוהה במיוחד ומבחר אדיר של מכוניות.

5. אל תתיאש ואל תתפשר - חפש אך ורק מכוניות שמורות מאוד

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

הייתי הולך בתקציב שלך על סיאט מי בגזרת מכוניות המיני- רכב חסכוני, בטיחותי, ואמין, עם מנוע חזק יחסית לסגמנט. הרכב לא מהפופולריים בקטגוריה, ולכן המחירים הנמוכים.

בגזרת מכוניות הסופר מיני הייתי בודק 208 ידנית (למרות שהיא מעל התקציב שלך), אותו דבר לגבי הסוזוקי סוויפט, i20 ידנית (נניח המודעה הזו yad2.co.il/s/t/uz7rdt), קליאו ידנית (יש גם עם מנוע טורבו פצפון), ואם מחירי הביטוחים לא מפריעים לך אז פאביה/איביזה.

פורסם

דב אני מוכרח להבין מאיפה הגיע האבחנה שלך לגבי צריכת הדלק של משפחתיות מודרניות. היא לחלוטין לא נכונה.

גם לגבי המחיר של הפנדה, מנסיוני השוק של פיאט לא מדהים והיא כנראה תעלה פחות ממתחרותיה הקוראניות/יפאניות.

לטעמי הפנדה תעשה עבודה מצויינת ותתאים מאוד. מה שכן הנסועה שלך ממש גבוהה וזו הסיבה היחידה שאולי כדאי לשקול מעבר לסגמנט גבוה יותר. לא כי הפנדה לא יכולה אלה כי יהיה קצת יותר נעים.

פונטו איבו נסחרות במחירים מצחיקים. חפש אחד ידנית.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אכן גם אני לא יודע איך משפחתית עושה 1/20,הפנדה בשיוט תגיע ל 1/21 לערך.

אפילו עם tsi לא הגעתי ל 1/20.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אני אגיד לך כמה דברים:

1. פיאט פנדה היא מכונית מצויינת, רק שהיא נדירה יחסית, מה שאומר שיותר קשה למצוא אחת טובה באמת, וכשתמצא זה יעלה לך כהוגן.

2. לפי תיאור הנסיעות שלך, עדיף לך לקנות סופר מיני או משפחתית - לא בגלל שהמכונית תיהרס, אלא בגלל שככל שהמכונית יותר גדולה היא יותר בטיחותית, וגם, באופן יחסי, יותר זולה.

3. ההפרשים בצריכת הדלק בנסיעות כמו שלך אינם משמעותיים - כל משפחתית מודרנית עושה 1:20 בשיוט נבון.

4. הייתי מציע לך לחפש יונדאי I20 אם חשובה לך תדמית האמינות, או, לחילופין, ללכת על צרפתיה (המחירים שלהן נשחקו רצח), שמורה במיוחד, כמו פיג'ו 307 או סיטרואן C4. אפשר בהחלט ללכת על אחת כזו מסוף שנות האלפיים, לקבל הרבה עודף מהתקציב, לשם את אותו בצד "על כל מקרה" ולהינות מנסיעה נוחה מאוד, בטיחות גבוהה במיוחד ומבחר אדיר של מכוניות.

5. אל תתיאש ואל תתפשר - חפש אך ורק מכוניות שמורות מאוד

1. הפנדה לא כל כך נדירה, ויש אקזמפלרים ביד2 שעל פניו נראים אטרקטיביים.

2. הטענה שרכב גדול יותר היא באופן יחסי יותר זולה היא טענה חסרת כל יסוד. לא רק זאת, דרישותיו של פותח השרשור עולות בקנה אחד עם העובדה שרכב משפחתי הכי פחות יתאים לו.

3. משפחתית מודרנית בתקציב של פות"ש לא "עושה" 1/20.

4. ההמלצה על i20 כרכב שיענה על דרישותיו היא המלצה פשוט לא נכונה. הרכב אולי אמין, מחירי החלפים שפויים אך הרכב לא חסכוני בכלל. הרכב צורך ליטר דלק לכל 13-14 ק"מ בשיוט. הפנדה תצרוך אף פחות, להערכתי כ-16-17 בתנאי שיוט אופטימליים. (ניתן להתייעץ עם יוליאן שלדעתי הגיב פה, בעברו היה בעלים של פנדה מהשנתונים הרלוונטיים לך אם אני לא טועה).

ההמלצה "ללכת על" (מה נסגר איתכם אנשים? לרכוש!) רכב צרפתי גם לא כל כך מוצלחת, 307 או C4 אינן חסכוניות במיוחד. כמו כן, אם בראש מעיינו של פותח השרשור אמינות, לצמד הצרפתיות הללו ככל הנראה תהיה בעיה למלא את מבוקשו.

המלצתי היא שהפנדה הוא רכב מעולה, בעל מרווח פנים מצויין ביחס לגודלו, מחירי חלפים שפויים וצריכת דלק טובה. ניתן להוסיף למשוואה את ה-107 או c1, בגירסה הידנית יצא לי לנהוג על הפיג'ו כ2000 ק"מ והיא זכורה לי כזריזה וחסכונית. לא כל כך נוחה. אמינה, מחירי טיפולים זולים. מנוע 1000 3 צילינדרים שרועד מעט בסרק וקצת-הרבה כשהמזגן דולק.

5. מסכים עם כל מילה. לא להתפתות לקפוץ על המציאה הראשונה שרואים, לבדוק את הרכב כמו שצריך, במכון בדיקה מטעמך.

פורסם

אני בעלים של פנדה 2014, משוחד אך מנסה להיות אובייקטיבי ואומר כי הפנדה היא המתאימה ביותר מבין האופציות הידניות לדרישות שהוצבו.צריכת הדלק ברגע שמגיעים לעליות משתנה, הפנדה היא הכבדה מבין החבורה אך גם הכי "אוטו".האופציה המומלצת לדעתי.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

בשיוט הפנדה תעשה כ 1/21.

בין עירוני ממוצע 1/17-18

בעיר 1/15.

הדגם החדש טיפה השמין אז אולי הצריכה מעט תעלה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
1. המלצתי היא שהפנדה הוא רכב מעולה, בעל מרווח פנים מצויין ביחס לגודלו, מחירי חלפים שפויים וצריכת דלק טובה. ניתן להוסיף למשוואה את ה-107 או c1, בגירסה הידנית יצא לי לנהוג על הפיג'ו כ2000 ק"מ והיא זכורה לי כזריזה וחסכונית. לא כל כך נוחה. אמינה, מחירי טיפולים זולים. מנוע 1000 3 צילינדרים שרועד מעט בסרק וקצת-הרבה כשהמזגן דולק.

מסכים. גם לדעתי שווה לשקול את 107 ו-c1. עדיפות ל-C1 שהמחיר שלה מצחיק ביחס לתמורה ולמתחרות.

פורסם (נערך)

תודה לכל מי שהגיב פה, היו פה אנשים שהעלו אופציות נוספות שאבדוק בימים הקרובים

כמו כן החיזוקים לגבי הפנדה עושים לי ממש טוב לגבי הרכב שיחסית ננעלתי עליו ובמוקד החיפושים שלי כרגע

החשיבות של חסכון בדלק לצד האמינות חשובים לי מאוד , כיוון שאני רואה שבעתיד הקרוב הדלק עלול לעלות שוב.

באופן ישיר בכמות הנסועה ארגיש זאת ומדובר בכמות הק"מ שאסע בוודאות ללא נסיעות בלת"ם.

כמו כן , האמינות לא פחות כי ביקור או שניים במוסך פשוט יתקקזו עם החסכון בדלק לאורך השנה (תודה למי שאמר זאת כשחיפשתי דיזלית , פשוט פקח לי את העיניים)

התגובות שלי באדום בתוך הציטוטים , שוב תודה לכל מי שהקדיש מזמנו לעזור לי

מצטער על התגובה המאוחרת לצערי עקב אילוצים שאינם בשליטתי.

אני אגיד לך כמה דברים:

1. פיאט פנדה היא מכונית מצויינת, רק שהיא נדירה יחסית, מה שאומר שיותר קשה למצוא אחת טובה באמת, וכשתמצא זה יעלה לך כהוגן.ראיתי כמה רכבים טובים בקבוצות השונות / יד 2 אלך לבדוק אותן

2. לפי תיאור הנסיעות שלך, עדיף לך לקנות סופר מיני או משפחתית - לא בגלל שהמכונית תיהרס, אלא בגלל שככל שהמכונית יותר גדולה היא יותר בטיחותית, וגם, באופן יחסי, יותר זולה. אתה צודק לגבי הנוחות , אך המטרה גם שתיהיה חסכונית, עם כמה שפחות הוצאות דלק ואני מאמין כי המחירים ימשיכו להאמיר. לכן המקסימום שחשבתי היה בהתחלה סופר מיני ואם אמצא אחת במצב טוב אולי זו תיהיה אופציה.

יוצא לי לקחת/להשכיר לפעמים רכבים משפחתיים (חדשים מודלים 2014-2016) ועדיין לא נתקלתי באחת שעשתה 1:15 (במשפחתיות - בנזין) הממוצע שיצא לי 1:13 ברובן.

4. הייתי מציע לך לחפש יונדאי I20 אם חשובה לך תדמית האמינות, או, לחילופין, ללכת על צרפתיה (המחירים שלהן נשחקו רצח), שמורה במיוחד, כמו פיג'ו 307 או סיטרואן C4. אפשר בהחלט ללכת על אחת כזו מסוף שנות האלפיים, לקבל הרבה עודף מהתקציב, לשם את אותו בצד "על כל מקרה" ולהינות מנסיעה נוחה מאוד, בטיחות גבוהה במיוחד ומבחר אדיר של מכוניות. את הדגמים הספציפים שציינת היו לכמה אנשים שאני מכיר אישית כליסינג, ולקרת הסוף התחילו לעשות בעיות ב 120K וקצת צפונה ולכן לא רוצה לקחת צ'אנס.

5. אל תתיאש ואל תתפשר - חפש אך ורק מכוניות שמורות מאוד - מחפש אך הזמן גם הולך ואוזל

הייתי הולך בתקציב שלך על סיאט מי בגזרת מכוניות המיני- רכב חסכוני, בטיחותי, ואמין, עם מנוע חזק יחסית לסגמנט. הרכב לא מהפופולריים בקטגוריה, ולכן המחירים הנמוכים. אני אבדוק מה המצב ביד 2 ונראה מה קורה מבחינת נוחות ישיבה.

(מקרה שהיה לי בעבר בפיאט אונו נכנסתי ונהגתי ואף היה לי נוח - יחסית אך בסוברו B3 2012 של חבר לא הצלחתי לנהוג כלל כיוון שלא היה לי מקום לזוז במושב הנהג )

בגזרת מכוניות הסופר מיני הייתי בודק 208 ידנית (למרות שהיא מעל התקציב שלך), אותו דבר לגבי הסוזוקי סוויפט, i20 ידנית (נניח המודעה הזו yad2.co.il/s/t/uz7rdt), קליאו ידנית (יש גם עם מנוע טורבו פצפון), ואם מחירי הביטוחים לא מפריעים לך אז פאביה חבר מהעבודה אמר לי שמחיר הביטוח לאוקטביה 6,700 וזה יקר לכל הדעות אך אתקשר מחר לסוכנת הביטוח ואברר לגבי מחיר לפאביה

למישהו יש נתון לגבי צריכת דלק של פביה 1.4 אטמוספרי בנסיעות בינעירוניות בעיקר?

מרווח טיפולים ברכב שכזה ? (בפנדה טיפול ל 30K אך אם אקנה כנראה שאקדים בכמה אלפים)

כמו כן מעדיף רכבים ללא טורבו , התחזוקה תיהיה זולה יותר עם פונטנציאל נמוך יותר לתקלות יקרות

איביזה. לאחר תגובות באשכולות הקודמים כי המושב של האיביזה נוקשה, החלטתי לבדוק. ואכן כך הדבר הרכב לא נוח לנסיעות ארוכות (לקחתי איביזה מחבר שטס לחול לשבוע) אז האופציה הזו נפסלה

דב אני מוכרח להבין מאיפה הגיע האבחנה שלך לגבי צריכת הדלק של משפחתיות מודרניות. היא לחלוטין לא נכונה.

גם לגבי המחיר של הפנדה, מנסיוני השוק של פיאט לא מדהים והיא כנראה תעלה פחות ממתחרותיה הקוראניות/יפאניות.

לטעמי הפנדה תעשה עבודה מצויינת ותתאים מאוד. מה שכן הנסועה שלך ממש גבוהה וזו הסיבה היחידה שאולי כדאי לשקול מעבר לסגמנט גבוה יותר. לא כי הפנדה לא יכולה אלה כי יהיה קצת יותר נעים.

פונטו איבו נסחרות במחירים מצחיקים. חפש אחד ידנית.

אתה מצטרף להמלצות של חלק מהאנשים פה וכנראה שאבדוק אופציות נוספות ונתקדם משם בנתיים במקביל לפנדה אבדוק גם מספר דגמים שהמלצתם פה והפונטו נוספה לרשימה.

המלצתי היא שהפנדה הוא רכב מעולה, בעל מרווח פנים מצויין ביחס לגודלו, מחירי חלפים שפויים וצריכת דלק טובה. ניתן להוסיף למשוואה את ה-107 או c1, בגירסה הידנית יצא לי לנהוג על הפיג'ו כ2000 ק"מ והיא זכורה לי כזריזה וחסכונית. לא כל כך נוחה. אמינה, מחירי טיפולים זולים. מנוע 1000 3 צילינדרים שרועד מעט בסרק וקצת-הרבה כשהמזגן דולק.

אני פחות שש למנוע עם 3 צילינדרים , כיוון שמדפדוף בנתונים הטכנים לעומת הפנדה בו שיא הממונט מגיע בסלד 3K , בשאר הרכבים שצויינו פה מדובר על סלד של 4.8K ואני חושב בעיקר על העליות בחזרה לירושלים , לא רוצה לטוס אך לעלות בכיף בסל"ד נורמלי.

5. מסכים עם כל מילה. לא להתפתות לקפוץ על המציאה הראשונה שרואים, לבדוק את הרכב כמו שצריך, במכון בדיקה מטעמך. זה בדיוק מה שאעשה, מחפש כבר לא מעט זמן אך כפי שרשמתי הזמן גם הולך ונגמר לאט לאט

מה שבטוח עכשיו אני סגור על דברים ספציפים ולא מתפזר כבהתחלה

אני בעלים של פנדה 2014, משוחד אך מנסה להיות אובייקטיבי ואומר כי הפנדה היא המתאימה ביותר מבין האופציות הידניות לדרישות שהוצבו.צריכת הדלק ברגע שמגיעים לעליות משתנה, הפנדה היא הכבדה מבין החבורה אך גם הכי "אוטו".האופציה המומלצת לדעתי. תודה על החיזוק :smile:

בשיוט הפנדה תעשה כ 1/21.

בין עירוני ממוצע 1/17-18

בעיר 1/15.

הדגם החדש טיפה השמין אז אולי הצריכה מעט תעלה. תודה על הנתונים האמיתיים

מסכים. גם לדעתי שווה לשקול את 107 ו-c1. עדיפות ל-C1 שהמחיר שלה מצחיק ביחס לתמורה ולמתחרות.כפי שרשמתי קודם פחות שש , אך מכוון שאתה השני כנראה שאחפש אחת בהשכרות רכב או אצל מקרים וארגיש את הרעידות שצויינו קודם ועד כמה משמעותיות כמו גם סחיבה בעליה
עריכה אחרונה על ידי genadi
פורסם

נתונים שאני מוסר הם תמיד בדוקים, בבקשה לקרא את דברי כהילכתם - כתבתי שמשפחתומטית ממוצעת, בשיוט נבון (נהיגה חסכונית) תעשה 1:20, וזה באמת מה שהן עושות.

זה לא ממוצע. הממוצע הטוב הוא באמת 1:13.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

באיזה מבהירות צריך לנסוע על מנת לקבל כזאת צריכה?

פורסם
נתונים שאני מוסר הם תמיד בדוקים, בבקשה לקרא את דברי כהילכתם - כתבתי שמשפחתומטית ממוצעת, בשיוט נבון (נהיגה חסכונית) תעשה 1:20, וזה באמת מה שהן עושות.

זה לא ממוצע. הממוצע הטוב הוא באמת 1:13.

אני אשמח לדוגמאות.

נא לקחת בחשבון את צרכי פותח השרשור ותקציבו.

תודה.

פורסם

כדי לדעת באיזו מהירות מקבלים את צריכת הדלק הטובה ביותר, צריך לשים לב - הכי טוב, למחשב הדרך: לנסוע כשהוא על מצב "צריכת דלק נוכחית", ולראות מתי מקבלים 5/100ל'...

בדרך כלל מדובר במהירויות של משהו מעל 100 קמ"ש - 105, 110, 115... דווקא לא 80 ו- 90!

• תוכן חדש...