Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הורי מתלבטים איזה רכב לרכוש. עד היום תמיד נסעו ב- 1.6 משפחתית, לרוב טויוטה קורולה.

עכשיו הם בגיל פרישה ומעוניינים להחליף לרכב חדש לכמה שנים טובות.

השימוש העיקרי - נסיעות בתוך ומחוץ לעיר כולל הסעת נכדות :)

מחפשים רכב יעיל, נוח, חסכוני בטיפולים ובדלק ובטיחות כמובן.

להלן החלופות:

1. טויוטה יאריס חדשה בדגם STYLE - מחיר 102.5K ש"ח על הכביש.

2. הונדה ז'אז חדשה בדגם COMFORT - מחיר 107K ש"ח על הכביש.

3. מאזדה 3 חדשה דגם ACTIVE (יד ראשונה ליסינג) - 112.5K ש"ח על הכביש.

4. קיה ספורטאז' החדשה 1.6 אורבן (מבצע של "חבר") - 132.5K ש"ח על הכביש (קצת מעל התקציב)

מה דעתכם?

פורסם

ג'אז לדעתי עולה על היאריס בכל פרמטר.

מאזדה 3 אקטיב קצת צפופה מאחורה ובג'אז קטן (אם זו 5 דלתות אפילו קטן יותר מהג'אז) ומנוע קצת חלש.

קיה ספורטאז' - אולי אם יש צורך בגובה ומרווח ל3 מאחור אז כדאי.

אם לא הגאז' מספיק מרווחת וגם חסכונית, רק פחות זריזה ולדעתי תספק אותם.

פורסם

דבר שמאוד עיצבן אותי ביאריס,

רצו להציג אותה כרכב עם מרווח מכובד לרגלי הנוסעים מאחורה אז השתמשו בשיטה יצירתית - קיצרו את המסילות של הכיסא נהג ע"מ שלא יוכל למשוך אותו אחורה,

מה שנחמד לנוסע מאחורה אבל לי היה צמוד בטירוף להגה ופסל כל אופציה לקחת כזאת בליסינג בלי לנסות נסיעת מבחן אפילו.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

מהאופציות שרשמת, נראה לי שהג'אז הכי מתאימה.

מדובר ברכב חסכוני, אמין ומרווח המתאים לזוג מבוגר והספסל האחורי מצויין לילדים (בעיקר אם הם לא נוסעים קבועים עם כסאות בטיחות מסיביים).

המחיר של המאזדה 3 גם מושך את העין, אפשר לשקול אותו.

הכי טוב, שיקבעו פגישה בסוכנויות הונדה ומאזדה הקרובות ויתרשמו בעצמם.

יאריס לא בליגה של החלופות,

הספורטאז' עולה עליהן בכל פרמטר (מלבד נחיתות גדולה בצריכת דלק) אבל אין בה צורך, חבל על הכסף.

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם
ג'אז לדעתי עולה על היאריס בכל פרמטר.

מאזדה 3 אקטיב קצת צפופה מאחורה ובג'אז קטן (אם זו 5 דלתות אפילו קטן יותר מהג'אז) ומנוע קצת חלש.

קיה ספורטאז' - אולי אם יש צורך בגובה ומרווח ל3 מאחור אז כדאי.

אם לא הגאז' מספיק מרווחת וגם חסכונית, רק פחות זריזה ולדעתי תספק אותם.

הורים מבוגרים והסעת נכדים. זה צועק בטיחות ואין רכב עם יותר מערכות בטיחות חכמות היום מהספורטאז' בקטגוריה הזאת. זה בכלל לא כוחות כמה שהספורטאז' נשמע מתאים לאפיונים שנתת

פורסם

הספורטאז' לא חסכוני כמוה.

הג'אז היא הכי בטוחה בקטגוריה שלה ויותר חסכונית מהספורטאז', מאוד מרווחת מבפנים לארבעה נוסעים ואין ממש חשש לבעיות אמינות ולכן לדעתי , אם מדובר בסה"כ בלא יותר משתי נוסעים (אפשר שלוש מאחורה אבל זה לא יהיה נוח לנסיעות ארוכות) ,היא תיתן להם מענה יותר טוב מהספורטאז'.

פורסם
דבר שמאוד עיצבן אותי ביאריס,

רצו להציג אותה כרכב עם מרווח מכובד לרגלי הנוסעים מאחורה אז השתמשו בשיטה יצירתית - קיצרו את המסילות של הכיסא נהג ע"מ שלא יוכל למשוך אותו אחורה,

מה שנחמד לנוסע מאחורה אבל לי היה צמוד בטירוף להגה ופסל כל אופציה לקחת כזאת בליסינג בלי לנסות נסיעת מבחן אפילו.

אני לא יודע מה מידות גופך ו/או מאין שאבת את התיאורייה הזו, אך לי, כאדם גדול בכל קנ"מ לא הייתה שום בעיה להיכנס ולנהוג ביאריס החדשה בנינוחות ובמרחק מספק בהחלט מההגה, מהתקרה ומהדוושות. אין כאן שום עניין של מסילות קצרות (?!) או כל המצאה אחרת לשיפור המרווח בספסל האחורי.

לפותח השרשור, יש כאן ארבעה רכבים משלוש קטגוריות: שתי סופר מיני, משפחתית אחת וג'יפון. הרכבים הללו אינם ברי השוואה, לא במידות, לא במחיר ולכל אחד יתרונות וחסרונות.

לדעתי אחת משתי הסופר-מיני הן הבחירה הראוייה. הן מאוד שימושיות (במיוחד הג'אז), נוחות לתמרון וחנייה, מרווחות דיין לשנע נכדים ונכדות, בטיחותיות ובעלות צריכת דלק מעולה. לספורטאז' יש יתרון בדמות ג'יפון בעל תנוחת נהיגה גבוהה ומרווח טוב אך זה עולה לו בצריכת דלק גבוהה וקושי יחסי במציאה ותמרוני חנייה. המאזדה לטעמי כלל לא רלוונטית.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

עובדתית זה מה שהרגשתי,

ירדתי מסיאט איביזה(כשאני נוהג עליה המושב שלי נוגע במושב האחורי - אין מקום בכלל למישהו מאחורי) אבל לי נוח ויש מקום.

ישבתי ביאריס באולם התצוגה - עובדתית משכתי את המושב עד הסוף והייתי קרוב מידיי להגה לטעמי(כל אחד והתנוחת נהיגה שנוחה לו) אבל היה שפע של מקום מאחורי, מבחינתי הרכב נפסל בו במקום לפני שנהגתי בו.

הרכב היחידי שהרגשתי את אותו דבר מבחינת מושב - הספייסטאר של מיצובישי.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

תודה רבה לכולם!

היום הוזמנה הונדה ג'אז חדשה ברמת גימור קומפורט.

צפי להגעה - אוגוסט.

אעדכן אתכם בהמשך.

שאלה - ראיתי שבדגם הזה קיימת כניסת HDMI, משהו שלא ראיתי לפני כן ברכבים אחרים.

מישהו יודע איך זה עובד? האם ניתן לחבר דרכו את הנייד כדי להציג על המסך WAZE בסוג של מוד שיקוף?

פורסם

האמת ששיחקתי איתה היום בסוכנות של הונדה בג'אז החדשה והיא נראית מאוד דומה וגם נקראית Honda Connect עם מחבר USB ו- HDMI.

למה אתה חושב שזו מערכת שונה?

• תוכן חדש...