ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,629 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 534 צפיות
אודה להמלצת מי שיודע
הודעה אחרונה מאת daniel204, -
- 4 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אני מחפש את הרכב כמשומש (2012-13) באור חיוג 08 כבר תקופה לא קצרה. דגמי ה2X4 הרבה יותר פופולארים ועד שיוצא אחת למכירה היא שחורה או אדומה (אין מצב). אני רואה הרבה דגמי 4X4 למכירה בתדירות הרבה יותר גבוהה. אני יודע שצריכת הדלק קצת יותר גבוהה אבל בשום מקום לא ראיתי את ההפרש בצורה מוחשית, מקסימום ליטר לרעה. ברור לי שהרכב לא מיועד לשטח ואני גם לא מתכוון רדת איתו לשטח. יש הבדלים מוחשיים לרעת ה4X4 שהופכים אותו לרכישה לא מומלצת?
הודעה אחרונה מאת lior2321, -
התייעצות על מאזדה 2 1 2
מאת lll111- 18 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
האם לפי התמונה הזו ניתן לדעת בודאות אם מדובר במאזדה 2 דגם ACTIVE או DYNAMIC? זה נראה על פניו ACTIVE כי לא נראה שיש שליטה במערכת שמע מההגה, אך המוכר אמר שDYNAMIC תודה!
הודעה אחרונה מאת lll111, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
דרישות 1. אוטומטית 2. חסכונית (כיום אני עם הפונטו ספייס האוטומטית שעושה בסביבות 1:17 ממוצע!) 3. תא מטען גדול יותר מהפונטו ספייס(כלומר כל תא מטען של סופר מיני גדולה או משפחתית) 4. אני דיי נדלקתי על הרנו מגאן אסטייט דיזל/פלואנס דיזל אבל לא ראיתי שאפשר להשיגם במחירים האלה..ראיתי רק ב90K. האם יש משהו קרוב? כרגע חשבתי על פאביה/סיאט סטיישן. כנראה חסכוניות (מנוע 1.2 טורבו עם DSG) ותא מטען גדול מאוד. או למשל סקודה ראפיד או סיאט טולדו... אשמח לשמוע עצות על רכבים אחרים. תודה.
הודעה אחרונה מאת chenrp, -
-
- 11 תגובות
- 1 אלף צפיות
קודם כל אני מברך את עצמי על כתיבת ההודעה הראשונה בפורום. החלטתי שהגיע הזמן לפנק את עצמי ברכב, היום אני נוסע על מיצובישי קולט 2001. אני אמנם אוטוטו בן 30, אך עדין לא רוצה ליפול לשבלונת הקורולה-מאזדה3. עשיתי נסיעת מבחן השבוע גם על הפיאסטה וגם על הפולו. הפיאסטה הוצעה לי עם הנחת סוף שנה/רישום בינואר 2015 ב 95~ והפולו ב 112~. הפולו יושבת עלי טוב והייתי מאד מרוצה מהנסיעת מבחן (הפיאסטה הייתה נחמדה אבל פנים הרכב היה לי מצועצע ולא מספיק מהוקצע וזה חשוב לי) הבעיה החלה שליבואן נגמרו המכוניות לפי מה שהובהר לי, ובשביל לקבל רכב בינואר אני יכול לבחור בין צבע אדום לכחול. בחרתי כחול, שילמתי מקדמה ועכשיו אני מתלבט. הרכב הוא בגרסת 90 כ״ס ובלי חישוקי מגנזיום. מפחיד אותי …
הודעה אחרונה מאת liav12, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 928 צפיות
אני מעוניין לקנות דייהטסו סיריון לחברה שלי, שנת 2006-2009, התקציב הוא סביבות 30-37, עכשיו ראיתי שיש כמה דגמים וניסיתי לחפש באינטרנט את ההבדלים בין הדגמים, שמתי עין על הדגם cx המהודר (למרות שאין לי מושג מה ההבדל חח ) קיצר אם אפשר לדעת על ההבדלים ביניהם?
הודעה אחרונה מאת Stone, -
-
- 0 תגובות
- 505 צפיות
יש לי תקציב עד 30000 מחפש רכב אמין וחסכוני עד כמה שניתן איזה מהרכבים נותן את התמורה הטובה ביותר? התקציב מאפשר לי שנתונים 2006-2007 תודה
הודעה אחרונה מאת eladte9, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי, אני נמצא בצומת דרכים ואשמח להכוונה. יש לנו 2 רכבי פיג'ו 107 ובעקבות התרחבות שצפויה לנו אנחנו צריכים רכב אחד גדול יותר שיתאים לעגלה ושאר ירקות. הרכבים שחשבתי עליהם: C3, C3 Picasso, Jazz, Note, Space verso, Roomster, Fabia כאשר מה שהינע אותי בבחירת הרכב זה א. בטיחות ב. חיסכון בדלק. ניגשתי לכמה סוכניות כמו לובינסקי טרייד, שלמה סיקס וכו' וכולם הציעו לי רכבים מהסוגים שרציתי בתוספת של 30 אלף, כאשר הזולים ביותר היו ה C3 וה Roomster (תוספת של 15000) והיקר ביותר ה JAZZ (תוספת של 30000), לא היו להם כלל ניסאן או טויוטה. הרכבים כולם מהשכרה או ליסינג משנתונים 2010 - 2012 ועם ק"מ של אזור ה 100 אלף או קצת יותר. ההתלבטות: 1. האם להשאיר 107 אחת ולבצע טריי…
הודעה אחרונה מאת mosheva, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם! טוב אז האישה הוציאה רישיון והגיע הזמן להתחיל לחשוב על בטיחות וכל השיט הזה... יש לי אפשרות לקנות רנו קליאו 1.6 אוט' שנת 2012, מגיעה מליסינג, 54000 ק"מ. את הרכב אני מקבל מקרסו, הוא עבר רק טיפול 1 בשלושים אלף, אחרי קצת התמקחויות הבטיחו לי את הטיפול הקרוב (60 אלף) בחינם. כל זה יעלה 45 אלף. אני לא מצליח למצוא חוות דעת של אמינות. הבנתי כבר שצריכת הדלק 1-10/11 ככה שזה לא משהו בכלל אבל גם לא דיל ברייקר מבחינתי. יותר מעניין אותי עניין האמינות, לי אין כלכך ניסיון עם צרפתיות, בטח לא אוטומטיות. טוב אז אחרי החפירה השאלות: 1) איך האמינות של המנוע והגיר? 2) כמה יקרים החלפים? 3) יש אלטרנטיבות מומלצות בטווח מחירים? (לא אכפת לי שיהיו גם 2008, העיקר שיהיה A…
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
- 2 תגובות
- 617 צפיות
לאחר זמן ממושך של שיטוטים ויחפושים באתר, נוכחתי לגלות שהגיר ב A3 בשנתונים הישנים יותר (2006 ומעלה?) לא אמין בעליל. כמה המידע הזה הוא נכון?
הודעה אחרונה מאת Mjko, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 939 צפיות
אני מחפש רכב בתקציב של 20 - 30 אלף. אני לא נעול על סוג מסויים של רכב מה שחשוב לי שיענה לי לדרישות. דבר שחשובים לי ולא מוכן להתפשר. בטיחות ואמינות. דברים שהייתי רוצה שיהיה אבל מוכן להתפשר עליהם שהאוטו לא יהיה עגלה, אני לא מחפש מכונית מרוץ אבל אני גם לא רוצה מכונית שנחנקת לעיתים תכופות. שהעיצוב החיצוני יראה כמה שיותר טוב. שאזור תא הנהג לא יהיה משעמם שהאבזור יהיה ברמה סבירה. בעקרון ממה שראיתי הלאנסר והפוקוס נראים כמתאימים לי. אף על פי שהייתי מעדיף רכב קצת יותר קטן. (הלאנסר ראיתי שבשנת 2009 היא קיבלה 5 כוכבים אז אני מניח שהמצב דומה ה06- לגבי הלאנסר אני יודע שהביצועים עדיפים אבל בכל שאר הפרמטרים היא נופלת מהפוקוס. הייתי רוצה פוקוס עם מנוע 2000 אבל …
הודעה אחרונה מאת sapter, -
-
- 2 תגובות
- 857 צפיות
שלומות, שואל בשביל חבר. הדרישות הן- טנדר פתוח לצורך העבודה (בעיקר נשיאת דברים גדולים). לא צפוי ליסוע הרבה. האקזמפלר המדובר, הוא מיצובישי מגנום 2002 דיזל אוטומטי, יד1, עם 135K ק"מ בלבד. הבעלים מוכרים לנו, והרכב באמת שמור ומטופל. אשמח לדעת האם זו מציאה, איך האמינות, למה כן ולמה לא? בתודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת ya_pl, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 803 צפיות
שלום לכולם,אשמח לחוות דעת על אנשים שעשו בדיקה או שמעו מחברים לגבי מכונים באיזור פתח תקווה והסביבה. אני ספציפית צריך בדיקה לטויוטה קורולה 2007 צורה ישנה GLI. לגבי הבדיקה של המכשור(ישן או חדש),אדיבות,הסבר טוב לגבי הדוח בסוף הבדיקה וחודשי אחריות על הבדיקה. בדיקה מקיפה. נתקלתי באינטרנט בכמה מכונים. 1)מבדק רכב-רחוב מגשימים 8. 2)א.ד.ש. מכון הדרום-רחוב בן גליס 51. 3)מ.מ.מ בוחנים בע"מ-סניף ראשי הירקון13 בני ברק. 4)קומפיוקאר-שנקר אריה 13. 5)שירותי רכב אהרון כחלון-בן ציון גליס 42. המחירים נעים בין 450-500 שקל. אשמח לעזרה
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
הפעם אני שואל, ועבור עצמי. התקציב הוא כ- 17/18,000 ש"ח. בתקציב הזה אפשר למצוא רנו מגאן II משנת 2008 שמורות ומטופלות ואני מאוד מחזיק מהן. ל- C4 יש עדיפות מבחינתי בעיקר מפני שזה 5 דלתות והמבנה מתאים לנו יותר. אבל על פניו, ה C4 יקרות יותר בשוק יד שניה. אשמח לכל הערות (ענייניות, אני לא מפחד מצרפתיות, כפי שאתם יודעים ורואים). בכל מקרה זכרו בבקשה שבאופן מוחלט אבדוק רק מכוניות שטופלו כל ימיהן במוסכי רשת היבואן, אקבל היסטוריה מלאה וכיו"ב) תודה, דב
הודעה אחרונה מאת yuvalrubi, -
- 4 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום רב, אני מחפש לקנות i20 שנות 2009/10 ואני מוצא מידע סותר בין הפרסומים ובין האתרים השונים לגבי רמת איבזור של הדגמים השונים. (כמו למשל כתוב על דגמים עם 3 דלתות ואני לא רואה כאלה למכירה - לא שאני מחפש אבל הרבה אנשים מפרסמים ביד2 כאילו האוטו שלהם הוא דגם 3 דל' אבל בתמונות רואים 5) הבנתי שמבחינת בטיחות הכל אותו דבר, נכון? אשמח לשמוע על הדגמים השונים: GLI INSPIRE INSIGHT PREMIUM SUPREME שכחתי מישהו?
הודעה אחרונה מאת jaspion, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
עומד לקחת ליסינג מהעבודה ויכול לבחור בין שני הנ"ל. שיקולים מרכזיים לפי סדר עדיפות: 1. בטיחות 2. מקום בתא המטען לעגלה (בייבי ג'וגר 4 גלגלים). 3. נוחות נסיעה. מי מכיר ויכול להמליץ? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 532 צפיות
היי חבר'ה פעם ראשונה שלי, מקווה שתהיה אפקטיבית בכל מקרה אני מוכר את הפיאט 500 שלי ואני נמצא בהתלבטות גדולה - אני מעוניין לרכוש מיני קופר. החלום היה תמיד את הרודסטאר (2013 יד ראשונה) אבל יצא דגם חדש (בגרסאות המרכב- הרודסטאר החדשה תגיע בעוד 7 חודשים) ההבדלים משמעותיים הן במנועים, שלדה אבזור הכל השאלה שלי - מה עדיף לי? לקנות יד ראשונה את הרודסטאר 2 מקומות שרציתי? או לוותר על הגג הנפתח,להשקיע יותר ולקנות את הקופר המפוארת החדשה וזאת למרות שהרודסטאר החדשה יוצאת בעוד חצי שנה (ותעלה הון) אודה לתשובתכם
הודעה אחרונה מאת SLS, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי שוב אני.. עכשיו אמא שלי מוכרת וקונה. בבעלותה סוזוקי אלטו ופורד קונקט ששימשה לעבודה. היא רוצה לסגור על סוזוקי קרוסאובר (צריכה תא מטען גדול בגלל העסק). במוסך אמרו לה לא לקנות כי החלפים יקרים. אשמח לשמוע את דעתכם. הדגם המבוקש הוא ידני, הקניה תעשה ישירות מהיבואן. תודה
הודעה אחרונה מאת green splash, -
-
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם יש בעיה כלשהי עם רכישה של רכב, שהסוכנות מודה, שנמצא בארץ כבר כ-10 חודשים. אין צפי לרכבים חדשים כרגע שיגיעו. אני חוששת קצת מעמידה 10 חודשים בשמש הישראלית (לא יודעת איפה ממוקמים חניוני הרכבים החדשים, כפי הנראה באיזור אשדוד) מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת yaelb, -
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 944 צפיות
אהלן מצטער על הכותרת המוזרה. מחפש רכב שמספיק לזוג + תינוק (עגלה...). עומדים לרשותי כ-30 אש"ח מזומן ומוכן לשלם עוד כ-400 ש"ח לחודש בעסקת מימון, מה שמשאיר אותי בתקציב של שנושק ל-60 אלף מלמטה. מה חשוב לי? צריכת דלק סבירה, חייב להיות אוטומטי, אמינות. צרפתיות לצערי לא באות בחשבון.. חשבתי לכיוון I20 או I30, אולי טויוטה אוריס... דעתכם? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת chenrp, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, ראיתי סקודה פאביה 2006 סטיישן אוטומט, עם לא הרבה ק"מ (117000), ונוסע בסדר (עוד לא לקחתי לבדיקה). הוחלפה רצועת טיימינג וממיר קטליטי. הצבע האפור-מטאלי התקלף מהשמש, על הגג ומכסה המנוע, בערך 50% מהשטח. פחח במוסך סקודה העריך תיקון ב- 2500 ש"ח (הסרת הצבע הקיים+ שלשו שכבות חדשות, שני ימי עבודה במוסך!). המוכר לא רוצה לתקן כי לא איכפת לו מהצבע, המכונית ישנה וכו'. אני טוען שהעניין מוריד מערך הרכב ויש להוריד את המחיר (מהמחירון) בגובה עלות הצעת התיקון. מי צודק והאם כדאי לקנות?
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
הייתי היום במכון בדיקה למיצובישי לנסר שנת 2007 עכשיו האוטו יש בו כמה ליקויים בבדיקה, וממה שהסביר הבוחן האוטו נקי מתאונות .. מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 11 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ערב חורפי חם לכולכם! חברתי מחפשת רכב עד 12-13 אלף, שישמש אותה לנסיעות קצרות של כ 40 ק"מ ביום. המלצתי לה למצוא סופר מיני אירופאית השמורה והמתחוזקת ביותר שנמצא 206/פולו/פונטו ספייס/פנדה. וכעת שכנתה הציעה את רכבה למכירה, מאזדה 121 שנת 94 עם 220 אלף קמ תמורת 4 אלף ש"ח. היתרון המשמעותי של המאזדה הינו שהרכב תוחזק בידי בעל ה המוסכניק כך שהרכב במצב נסיעה. ישנן מס בעיות והמד דלק והמזגן לא עובדים. דעתי היא לא להתפשר על רכב מזונח שבין היתר דורש 2 טסטים בשנה, ולהשקיע קצת ברכב חדיש ובטיחותי )שגם הוא עלול להתקלקל אחת לתקופה( מה עדיף גרוטאה יחסית מוכרת או רכב מודרני יותר?
הודעה אחרונה מאת Eddard, -
מגנזיום שחור/לבן ב2500 לרכב חדש - איביזה: משתלם או לקנות פרטי אחכ? האם יש יתרון שזה מגיע כביכול מהיצרן ככה?
הודעה אחרונה מאת yshiraz, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1 אלף צפיות
צריך עזרה בקנייה יונדאי גטס, חיפשתי קצת באינטרנט הבנתי שיש דגמים שלא כדאי לגעת בהם ויש איזה הבדל משמעותי בצריכת הדלק בין שנה X לשנה Y, קצת התבלבלתי עם כל זה, אז מה הדגם שכן כדאי לקנות והשנה שכדאי לקנות ומה ההבדל ביניהם? בעיקרון אני רוצה את הדגם והשנה שכדאי במחיר הכי נמוך.
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם,אני מתייעץ לגבי שני רכבים. טויוטה קורולה 2007 צורה ישנה תיבת הילוכים אוטומטית עם 130,000 ק"מ יד ראשונה מרופא מטופלת ושמורה במחיר של 37,000 שקל. מול:השקעה של 5,000-10,000 שקל יותר לקניית יונדאי. יונדאי i20 2009 אוטומטית קילומטארז סביב 100,000 ק"מ,במחיר של 45,000 שקל יד 1 מפרטי או יד 2 מפרטי משתנה ממודעה למודעה. רציתי לדעת האם המנוע של ה1400 סמ"ק מספיק חזק לרכב או לבדוק לגבי המנוע 1600 סמ"ק,והאם יש הבדל משמעותי ברמות גימור של הרכב. חשוב לי בעיקר בטיחות רכב,דלק ואמינות,חלפים זולים וכמה שפחות יושבת עם המוסכניק על קפה. אשמח לתשובה.
הודעה אחרונה מאת shaymeir12, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכם חברים , אני מתלבט מבין שני הרכבים האלו , ברצוני לדעת אם אני נוסע נסיעות של משהו כמו 20-30 קילומטר כל יום לעבודה בנסיעה רצופה ולא מלוות כל כך הרבה פקקים , עדיף לקחת את ההיברדית או את האוטומטית , מה יותר משתלם ואני יודע ש ביאריס האוטומטית יש גג שקוף יפה ובהיברידית אין .. האם ההבדלים בצריכת הדלק כל כך משמעותיים , ? במה לבחור ? תודה מראש !
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 854 צפיות
גטס GLI 2008 אוטומט יד 2. הקילומטר סביב ה90,000 והרכב בבעלות הפרטית כבר 3 שנים, מה שאומר שאם היו בעיות הקשורות להשכרה הם היו אמורים להתמודד איתם. המוכרת הייתה נשמעת אמינה ודיווחה לי על מכה שהאוטו קיבל ועל הטיפולים שצריך לעשות. הם רוצים עליו 24,000 (בול המחירון לרכב הזה אחרי השכרה) בגלל טיפול טיימינג שצריך לעשות וזה שהרכב היה בהשכרה חשבתי להציע פחות, סביבות ה21-22? נשמע סביר? מה דעתכם? להתרחק כמו מאש? לשקול את האפשרות? (אני כבר נואשת לרכב, מחפשת למעלה מ4 חודשים... התקציב שלי הוא 20, אבל אם יש משהו מטורף ב30 אני אשקול לקפוץ רמה.)
הודעה אחרונה מאת rolling_stony, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי, אני מחפש רכב לפי הדרישות הבאות: -חסכוני. -אמין. -ידני. -שיהיה לו לוק יפה לצעיר,למשל גאנטים וגג נפתח או רק גג נפתח.
הודעה אחרונה מאת ozal5, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
נניח ואני רוצה לקנות אוטו מסוג מסויים נניח יש בעיות מסויימות שידועות, או שגילינו במכון שאפשר לדרוש מהמוכר להוריד מהערך של האוטו אבל ישנם גם בעיות עתידיות עקב בלאי, הבלאי נעשה על ידי המוכר מן הסתם ... אפשר לדרוש ממנו להוריד בעבור נניח חגורת טיימינג עוד שנה ? או מצבר שעוד שנה עומד להגמר ? דברים כאלה שבסגנון למשל מה אתם אומרים ?
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
מי מחובר 49 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 1,056 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- matan_mil
- Avia
- סידן
- aviaviavi
- איציק נ.
- gpm11
- bv12
- ypz
- sperial
- WideFocus
- laviil
- amirtoar