Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4220 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שוגיפלקס

מחיר מחירון לא משקף. הוא נועד לגופים אחרים, גדולים ורלוונטיים יותר מקונים\מוכרים של רכבים בשוק הפרטי. זאת הסיבה שמשתמשים בו כנקודת מוצא כללית בלבד. קידוש מחירון זה חסר טעם. אתה נוהג בטויוטה במקרה?

NINJMNKY - סיכמת את זה מצויין לדעתי.

לכל השאר,

לא דיברתי על טיימינג בעוד שנתיים או בלמים בעוד שלוש. דיברתי על מצבר בן 3-4 שעבר תקין בבדיקה. דיברתי על בלמים שהוחלפו לפני 70K ק"מ אבל יצאו תקין בבדיקה. דיברתי על בולמים בדגמים מסויימים שידוע שהם רגישים יותר לבלאי (הייתי בסרט הזה), שתקינים עכשיו, אבל עוד 20K ק"מ אתה תרגיש מה זה לנהוג בכרכרה עם קפיצים מזמרים. אם יש פה קונה שלאלוקח את זה בחשבון בקנייה, שיבושם לו.

בשורה תחתונה המציאות מכתיבה פעולה. בדיוק כמו שבעלי רכבים מעלים את האטרקטיביות של הרכב שלהם כשהם כותבים "מצבר חדש"\"צמיגים חדשים"\"אחרי טיפול גדול", ככה גם קונה יכול להוריד מהאטרקטיביות של הרכב אם הרכב צריך לעבור את הטיפולים הנ"ל, אבל הבעלים מנסה לגלגל אותם הלאה.

גיא, אני לא עובד בסוכנות רכב, אבל כשמכרתי רכבים שלי, והמחירון ההזוי אמר לי כמה אני אמור לקבל עליהם עם קילומטראז' 200K, אני הורדתי יפה מאוד במחיר, כי אני מסכים עם הקונה שהרכב בלוי, ושהוא צפוי להוציא הרבה כסף וזמן על כל בלאי נוסף. אם הייתי בונקר "מחירון" על רכב מנהלים (בנזין) בן 11 עם קילומטראז' כזה, אז הייתי מוצא את עצמי באותו מצב שבו נמצאים בעלי דייהטסו אפלאוז עקשנים שנרקבות בחנייה.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

זאת שאלה הזויה.. אני מוכרת רכב יד 2 (נניח) ומכאן ממש לא מעניין אותי הבלאי של הקונה. זה כבר עליו.

זה כמו לקנות פלאפון ולחייב את המוכר להוריד לי את עלות סוללה כי הסוללה לא תחזיק עוד שנה.

אם הליקויים הם עכשויים אז כן. כשאני מכרתי היתה לי מכה קטנה בכנף וידעתי שאצטרך להוריד במחיר עקב כך. במקרה היה מול מכון הבדיקה פחח אז תיקנתי ואז מכרתי.

דבר נוסף. אנשים!! רכב בן 8-9-10 הוא לא רכב חדש. הוא רכב שיש בו בלאי וימשיך לצבור..לכן המחיר נמוך יותר מרכב חדש. זה המחיר שמשלמים על רכב ישן.

פורסם

מי שקונה רכב משומש צריך להביא בחשבון את השחיקה, המשוקללת לפי גיל הרכב והנסועה. מעבר לכך מו"מ לפי ממצאי בדיקה. גם צפי תקלות משוקלל בדרך מוזרה - דגמים הנחשבים פחות אמינים זוכים למחיר מחירון יותר נמוך. נסה למכור מאזדה 3 ומולה C4 בת גילה - כאשר היו חדשות מחירן היה דומה, כעבור 5 שנים סביר שה-C4 תהיה יותר זולה. למה? כיון שהיא נחשבת פחות אמינה ויותר יקרה לתחזוקה.

לגבי הטסט - אני לא רואה סיבה להוריד מחיר גם אם הטסט מחר - בסופו של דבר הוא מתייחס לשנה הבאה, כאשר הרכב כבר אצל הקונה. סביר שמוכר לחוץ יתפשר בנושא.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כל הדיון הזה קצת מוזר. קניה של אוטו, בין בחנות בין בחניה מתחת לבית של המוכר, היא עיסקה חופשית ומרצון, אין בה כללים, גם לא כאלו הקרויים "כללי אצבע". בקריאה ראשונה נראה היה לי שהשואל בעצם מספר כאן איזו בדיחה שהעוקץ שלה ידוע רק לו, במחשבה נוספת, למה לא בעצם, תוריד כמה שאתה יכול במחיר, אחרי הכל הכיס הוא שלך, הנימוקים כרגיל כיד הדמיון, העיקר שיעבדו.

פורסם

רועי, לא מדובר בבדיחה. מדובר במו"מ המתנהל, כפי שאתה מתאר, באופן שגרתי ביותר. הבחור מראה חוסר הבנה מסויים, ומקבל הסבר מפורט מחברי הפורום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אין קשר בין ההודעה שלך לבין נושא האשכול. אם יש בעיה קריטית נפוצה בדגם - אפשר להגיע להבנה עם המוכר שיוריד קצת. אבל לגבי תקלות שאולי יקרו או כל מיני טיפולים עתידיים? ממש לא.

תקלה קריטית וידועה בדגם - אזי אני אישית לא הייתי קונה וחבל על המיקוח על המחיר.

alfa 156 2.5.

פורסם

בוא נניח שיש רכב שיש לו טיפול גדול שעלותו 5000 ש"ח ונעשה פעם ב 5 שנים.

האם המחיר של הרכב יהיה זהה אם הטיפול נעשה אתמול ויש לך עוד 5 שנים עד לטיפול כזה נוסף , או אם הרכב צריך לעשות את הטיפול הזה עוד חצי שנה.

מי שיגיד שהמחיר זהה חי בלהלהלנד .

לזה אולי התכוון פות"ש

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

למה שלא יהיה זהה? הקונה לא מחוייב לעשות את הטיפול אם הוא לא רוצה, הוא יכול לחכות עוד חצי שנה שהמוכר יעשה את הטיפול ואז לקנות את הרכב.

מה שכן, המוכר יכול לבקש תוספת במחיר בגלל שהוא עשה טיפול בדיוק כמו שהקונה יכול לבקש להוריד את המחיר בגלל שיש טיפול בעוד כמה חודשים.

אבל בתכלס מחיר מחירון רשמי לא מתייחס לטיפול ואם נעשה ומתי. זה תלוי כבר ב-2 הצדדים.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם (נערך)
בוא נניח שיש רכב שיש לו טיפול גדול שעלותו 5000 ש"ח ונעשה פעם ב 5 שנים.

האם המחיר של הרכב יהיה זהה אם הטיפול נעשה אתמול ויש לך עוד 5 שנים עד לטיפול כזה נוסף , או אם הרכב צריך לעשות את הטיפול הזה עוד חצי שנה.

מי שיגיד שהמחיר זהה חי בלהלהלנד .

לזה אולי התכוון פות"ש

ועכשיו שפות"ש ישיב (עם יד על הלב), אם הוא ייקנה רכב כזה שבדיוק עכשיו בוצע לי טיפול גדול כנ"ל, האם הוא ישלם עליו יותר כסף למוכר מכיון שהרי עכשיו כקונה הוא "הרוויח" ?

נ.ב

כקונה, אם יש רכב שעבר בדיוק טיפול גדול במוסך יבואן, רכב כנ"ל ייזכה אצלי בנקודות זכות וייתכן שאסכים לשלם עליו קצת יותר.

כמוכר, שיש ברשותו רכב שעומד בדיוק לפני טפול, אסכים אולי להוריד סכום זעיר לעומת עלות הטיפול, בוודאי לא סכום שמתקרב לעלות הטיפול בפועל, בדיוק כמו שגם קונה לא אשלם למוכר את מלוא עלות הטיפול.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
פורסם

אוהד

על זה בדיוק הדיון!!

אתה כמוכר היית דורש תוספת למחיר המחירון כי נתת לקונה שקט ל 5 שנים והקונה היה מבקש הורדה במחיר אם הוא Zה שצריך לעשות את הטיפול בעוד יומיים/חצי שנה

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

טרונצ'ו

לא יודע על פות"ש

אני הייתי מוכן לשלם יותר

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל