ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,629 נושאים בפורום הזה
-
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום. אני מחפש רכב שהדרישה ממנו היא כזו: 25.000-30.000 קמ בשנה. מחפש רכב די חסכוני כמו שאתם רואים אני נוסע בו די הרבה. אוטומט ועד 50.000 שח. מעל שנת 2010. חשוב מאד מאד שלא יהיה סדאן וגם לא קטן. בגלל שאני מחפש תא מטען די גבוהה לכן שולל את אופציית הסדאן. אני רוצה להכניס לשם מגירות מפלסטיק, כתר. חשוב שיהיה תא גדול ובצורה של הסופר מיני כמו למשל פיאט פיאסטה וכד
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
מחפש שיהיה חסכוינ,אמין,אוטומט ונוח כרגע מה שיש לי בראש אלה הרכבים האלה: סקודה פאביה 1.2 tsi פורד פיאסטה סיאט איביזה מאזדה 2 סוזוקי סוויפט יונדאי i20 זקוק לחוות דעת ולהמלוצת בבקשה.
הודעה אחרונה מאת אוהד זכי, -
-
- 4 תגובות
- 972 צפיות
שלום, אני שואל עבור מכר: צרכים: 7 מקומות ישיבה. דיזל מפנק, נוח ברמת גימור גבוהה תקציב: סביב 350,000 ש"ח. רוב הזמן כמובן על הכביש אך מידי פעם ירידות לשטח. לא כבישטח אלא יותר רכב עם הילוך כוח בחנו את הטויוטה לנד קרוזר, אבל הוא לא מספיק מפנק, מיושן (שלדת סולם, מנוע דיזל יחסית חלש), היינו מוכנים להתפשר על הכול אבל הספסלים מאחור ממש לא נוחים. הצעתי לו דיסקברי אבל הוא לא מוכן לנהוג ברכב של חצי מיליון שקל. בגראנד צ'ירוקי אין מקום ל-7. האם פספסנו דגם? חשבנו לנסות לייבא רכב כמו טויוטה/פאג'רו מארה"ב עם רמת גימור גבוהה יותר. האם הדבר אפשרי? מה העלויות של תהליך כזה? איזה דגם אפשרי העונה על הקריטריונים וניתן לייבאו ארצה? תודה!!
הודעה אחרונה מאת Keyser, -
- 1 תגובות
- 847 צפיות
ראיתי כבר מבחני דרכים כל מיני סקירות אבל כמובן אני ישמח לשמוע מאנשים חוות דעת שאולי התנסו בה או שהיה להם אותה מה החסרונות מה היתרונות תודה (:
הודעה אחרונה מאת andybrami, -
- 3 תגובות
- 766 צפיות
המלצות שקיבלתי עד עכשיו: טויוטה אאוריס הונדה ג'אז מאזדה 3 (האצ'בק) יש עוד רכבים מומלצים לדעתכם? מה שחשוב זה כמובן אמינות וחובה 5 כוכבי בטיחות. אני נוסע פעם בשבוע לירושלים מתל אביב אז חשוב שיחסוב, ועושה בסביבות ה 18000 קמ בשנה תודה!
הודעה אחרונה מאת Alonzzo2, -
-
- אחראי פורום
- 40 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום לכולם, מתלבטים בין שני הרכבים. אנחנו זוג, בינתיים ללא ילדים. יש בתכנון. נסיעות עירוניות וגם בין עירוניות. דגש על אמינות וחסכון בדלק - עלויות אחזקה נמוכות. מדובר על ידניות בלבד. חשבתי על פנדה - אשתי אמרה שאני נראה מצחיק ודחוס בתוכה (184 ס"מ על 90 ק"ג), איביזה ירדה בגלל עלויות חלקים של צ'מפיון, היו עוד רעיונות שונים אבל כרגע מתלבטים בין שתי המכוניות אשר בכותרת. את הספלאש אהבתי מאוד בגלל הישיבה הגבוהה והמרחב הפנימי - בעיקר בגובה, במרווח ראש. כרגע אני נוהג על פיורינו, ולעומת המרחב של טנדר - רוב רכבי הפרייבט מרגישים לי נמוכים וצפופים, בעיקר במרווח ראש. היום עשינו נסיעת מבחן על הספלאש, והחששות שלי מתחושת נהיגה על קרש גיהוץ (כמו באלטו) התבדו. הרכב הרגיש…
הודעה אחרונה מאת rolling_stony, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 898 צפיות
יש כוונה לרכוש את הרכב הנ"ל. נכון, זה רכב פאר ישן עם תחזוקה אסטרונומית, אך הרכב ישמש כרכב 3 במשפחה וינוע רק לעתים לכן, אין בעית השבתה לכמה ימים. טיפולים יבוצעו כמעט כולם עצמאית. מדובר בדגם 2.4 ל' שנת 2001. מה המניע לא לרכוש את הרכב הנ"ל?
הודעה אחרונה מאת koka, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 899 צפיות
שלום, ברשותינו הרכב הנ"ל, עושים כ 14000 ק"מ לשנה, בעיקר בעיר, נסיעות קצרות, קצת פחות מ 8 קמ לליטר לפי המחשב. כמו כן יש את העלויות השוטפות של הרכב הנ"ל - רישוי, ביטוח וטיפולים שנעשים במוסך מורשה בלבד. מחפשים רכב בעל ממדים סבירים שיוריד את העלויות השוטפות. ראינו פלואנס דיזל 2013 מליסינג, 40000 קמ, בכ 90000 שח (זה בתקציב). האם הרכב הנ"ל יוריד את העלויות משמעותית? האם 15 קמ לליטר בעיר ריאלי? (כמובן שהיבואן טוען ליותר). המלצות נוספות? תודה
הודעה אחרונה מאת carleone, -
-
- 2 תגובות
- 680 צפיות
לאחר שבדיון הקודם (לינק למטה) מיציתי את עניין הסופרמיני, רציתי לתהות קצת לגבי קטגוריית המיני: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?553225-%D7%A1%D7%95%D7%A4%D7%A8-%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%99-%D7%99%D7%93%D7%A0%D7%99%D7%AA-%D7%91%D7%AA-%D7%A9%D7%A0%D7%94/page2 אני נוסע לרוב בתוך העיר, כאשר פעם בשבועיים אני נוסע לצפון (100 ק״מ לכיוון). רציתי לשמוע על ההבדלים בין קיה פיקנטו (2012) לעומת מכוניות יותר גדולות (סופר מיני): - האם החסרון בכוח הוא קריטי, או נסבל? (לאור הצרכים שלי) - מה צריכת הדלק האמיתית של קיה פיקנטו? שמעתי הרבה דעות לכאן ולכאן, אשמח לשמוע מישהו בעל ניסיון. - מה החסרונות של מכונית כזאת לעומת מכונית סופר מיני? * אני מתייחס לפיקנטו בלבד כ…
הודעה אחרונה מאת אוהד זכי, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 976 צפיות
ראיתי כתבה בה מצויין שיש הבדלים לטובה, ורציתי לדעת אם מישהו יודע אם זה נכון
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
-
- 5 תגובות
- 826 צפיות
מחפש רכב ספורטיבי ומהנה לנהיגה עדיפות לידנית
הודעה אחרונה מאת Fubo, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום וברכה אני מעוניין להחליף מפיג'ו 307SW למשפחתית 7 מקומות אחרת, כאשר מה שחשוב לנו זה: אמינות נוחות (בעיקר לנהיגה) חסכונית בפועל אנחנו נוסעים כ-15 אלף ק"מ בשנה, כך שעניין החיסכון אכן חשוב אבל לא הפרמטר הקריטי ביותר, גם המרווח הפנימי לא קריטי כי ישנם בעיקר ילדים קטנים) ומכיוון שאשתי עומדת לנהוג היא מעדיפה רכב נוח ולא "גדול מדי", בנוסף על מנת להימנע מירידת ערך גבוהה מדי ישנה עדיפות לטווח השנים 2007-2011. מאידך כבעל פיג'ו בהווה עניין האמינות הוא קריטי המליצו לנו עד כה על האפשרויות הבאות מאזדה 5 מיצובישי גרנדיס פורד גלאקסי שברולט אפלנדר (הדגם הארוך) אשמח לעזרה מי מביניהם טובה יותר מבחינת אמינות, נוחות וחיסכון, וכן האם ישנם …
הודעה אחרונה מאת GUGY, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 980 צפיות
שלום לכולם, התקציב שלי הוא 60-80 אלף ש"ח, מתלבט בין 2 דגמי מכוניות סופר מיני: Skoda Fabia 1.2 TSI Seat Ibiza 1.2 FR לשתי המכונית הבנתי יש מנוע זהה - טורבו ידני וחסכוני, מחפש רכב יד שניה כדי לחסוך את ירידת הערך הראשונה. השאלה אם יש הבדלים מהותיים בין שתי הרכבים ואיזה רכב עדיף בכללי. אשמח לשמוע עוד הצעות מעניינות במסגרת התקציב או קצת מעל, ובכללי כל דבר שיעזור בבחירה. תודה
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
-
היום נכנסתי למחירון של לוי יצחק לראות כמה שווה הרכב שלי לאחר שיקלול. אני מוסיף את מס' הידיים, ומס' הקילומטרים, + תוספת גג מקורי לרכב, ובמקום להעלות לי את המחירון הוא מוריד לי אותו ב 12,700 אלף ש''ח ועוד לקחו לי על זה כסף, ואני בודק את עצמי אולי סימנתי משהו לא בסדר, מאפס את כל ההגדרות ומתחיל להגדיר מחדש את הכל ואז שוב, מגיע לאותו שקלול מחירון. קרה לעוד מישהו? ד''א מתי שהיה צריך לציין מועד עליה לכביש, אז המודל שלי הוא 2007, והוא נתן לי רק תאריכים של ראשון ל 2008 ומעלה. כניראה שיש בעיות באתר אבל על הבעיות שלהם שילמתי כמה שקלים ולא קיבלתי את המחירון המשוקלל בסוף. חוצפה ממדרגה ראשונה או לפחות שניה, ולא מבית קרקע, מישהו יודע מה המספר טלפון שלהם אני …
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי, אני מתלבט איזה רכב אוטומט לקנות באזור 20-30 אלף(אפשר גם עד 35 אבל עדיף שלא). בגדול הרכב 60 אחוז מהזמן יכיל עד 2 אנשים , ו-40 אחוז מהזמן יכיל 3-4 אנשים. כפי שזה נראה כרגע(עדיין לא בטוח), תפקיד הרכב יהיה לנסיעות בינעירוניות לרוב(נסיעה לעבודה וחזרה - נתניה חיפה, נתניה אריאל). חוץ מהנסיעות האלו רוב הזמן הרכב כנראה יישב בחניה. מכוניות מיני יצאו מהמשוואה בגלל שאני גבוה(1.90). הכי חשוב לי זה אמינות(לא רוצה להכנס למוסך בכלל). אחרי זה כמובן הבטיחות והדלק(כמובן עד כמה שאפשר לאוטומט). יש לציין שאחד מהמבוטחים ברכב הינו נהג צעיר וחדש(נגמר עוד שנה וחצי). הומלץ לי על לאנסר קלאסיק(עד 2008 ), קורולה, מאזדה3. חשבתי על יונדאי i20 אבל זה לא נראה בתקציב, לפח…
הודעה אחרונה מאת carko, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 775 צפיות
תקציב : 15,000-20,000 אפשרות לחרוג קצת. אוטומט ושלא יהיה לו ק"מ מוגזם רכב שלא תהיה לו צריכה מטורפת של דלק ושלא יראה מוסך הרבה. אשמח לרכב עם מראה צעיר נחמד, תודה על העזרה
-
רנו קפצ'ור דעתכם 1 2
מאת shayke74-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 17.4 אלף צפיות
מתעניין ברכישת קפצ'ור .1.2 טורבו אוטומטית אשמח לשמוע ממי שיש לו /נהג ברכב התרשמות מנוחות הנסיעה, צריכת הדלק,שקט בתא הנוסעים וכו. אני יודע שמדובר ברכב פוזה ולא באמת באיזה ג'יפון. המון תודה
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- 16 תגובות
- 12.6 אלף צפיות
שלום לכולם אני מעוניין לרכוש במוו x5 3.0 i מודל 2005. לאחי יש את הדגם עם המנוע הגדול 4.4 והרכב פשוט קורע אותו בצריכת הדלק. השאלה שלי אם הדגם עם המנוע הקטן יותר חסכוני אם בכלל? או שבכלל כדאי ללכת על דיזל?? אשמח לתשובות..תודה מראש לכולם.
הודעה אחרונה מאת Gidi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
זהו. השלב סופי... אשמח לשמוע את דעתכם לגבי הצבע לבן מול ירוק יסמין. ובפנים ריפוד שחור מול בז'. תודה.
הודעה אחרונה מאת אבידו, -
-
- 2 עוקבים
- 39 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
ובכן, לאחר לבטים לא קטנים כמעט והחלטתי על רכישת golf gti ידנית חדשה. אחת הסיבות שאני מתלבט היא היבואן והשרות שלא חסרות עליהם תלונות ברשת. האם יש עוד רכבים הדוגלים בשיטת ה״זאב בעור של כבש״? להוציא את הפוקוס st שניראת לי גדולה יחסית. האם יש מכוניות יפניות בסגנון הזה? באופן אישי לא אוהב את המוחצנות והשופוני כך שאין מה לדבר על ב.מ.וו/מרצדס/אודי וכו׳, כנ״ל דגמי האבראט שלא כ״כ פרקטים ליומיום. אני יודע שזה השרשור השני או אולי אפילו השלישי שפתחתי אבל תסכימו איתי שלפני שמוציאים סכום כזה צריך לחשוב ולהתייעץ.
הודעה אחרונה מאת Ryan OReily, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
סיכוי לא רע שהלאון תימכר עד סופ"ש הקרוב ואזמין קליאו רובוטית 1.2 טורבו. הפרמטרים החשובים לי : נוחות חיסכון בדלק ואמינות (בשביל זה בין היתר יש אחריות) , אבל כדי לא להכניס ראש בריא וכו וכו עשיתי חיפוש בפורום ולא מצאתי משהו יוצא דופן מלבד תגובה אחת שדיברה על חבר של מוסכניק במורשה קראסו שאמר שיש בעיות בהנעה ותקלות חשמל. לא מצאתי בפורומים בחו"ל ביסוס לזה בדגם 2013 ומעלה, אבל כן ראיתי שיש הרבה שרשורים על דורות קודמים (clio ignition fault ) . הדבר היחיד אחרי נסיעה ברכב שהפריע לי זו הפלסטיקה. אבל זה משהו שבעתיד אפשר יהיה אולי לתקן, (לפרק , לשלוח לצביעה את הפלסטיקים האדומים ולהחזיר) . גם הקונסולה המרכזית בצבע אפור כחול , קצת מציק הכחול הזה, אבל נחיה איתו. האם יש עוד בד…
הודעה אחרונה מאת yud, -
-
LSD ב-m135i?
מאת Trinity- 6 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
עכשיו כשה-235 כאן ומצוידת באופציה של LSD, האם האופציה הזו קיימת גם ל-135? ראיתי ברשת שבמוו החזירו לאיזה גולש תשובה שה-LSD יוסף כאופציה ברבעון השני של 2014. אבל מעבר לאיזכור אחד כזה לא מצאתי עוד הוכחות בנושא.
הודעה אחרונה מאת RS, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 571 צפיות
בוקר טוב ..מה דעתכם על יונדאי i20 2011 במצב טוב מליסינג 107000 קילומטר(אחרי טיפול 105000) ב49000 שקל?. פלוס שנה אחריות וקנייה עתידית. אני מעדיף את זה למשל מאשר רכב השכרה ב95 אלף או ליסינג עם 101 נגיד ולפני הטיפול 105.. נראה לי עדיף גם מבחינה כספית בסופו של דבר ..
הודעה אחרונה מאת golaso, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
הי חברים, מה מחיר השוק (מחיר טרייד אין) לקורולה אוגוסט 2008, 132K מהשכרה (אלבר)? יש לי לאן להשתדרג בתקציב של 20-30K?
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, שוב אני . סליחה על הבורות . יש לי שאלה שאולי נראית טריוויאלית לחלקכם. איך מקובל לשלם למוכר רכב מיד פרטית? מזומן? צ׳ק רגיל? צ׳ק בנקאי? תודה רבה !
הודעה אחרונה מאת Stone, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 579 צפיות
אהלן חברים, אשמח להתייעץ איתכם לגבי קניית רכב סטודנטים במחיר סביר ( עד 17k) אני לא מצליח לגבש דעה על רכבים שאני מעוניין לבדוק ולקנות במחיר, ולמטרה שלי : נסיעות לא ארוכות מדיי, חסכוני בדלק, ושלא עושה בעיות מנוע- במיוחד ראש מנוע, יש לי נסיון רע עם זה ( פונטו ורובר שנהרסו לגמריי בגלל ראש מנוע) כל פעם שאני שואל אנשים אני מקבל דעות שנות ונחרצות " אל תתקרב לרכב הזה" וכדומה, וזה מאד מבלבל. האופציות שהבנתי ששווה לי להשקיע: פיג'ו 206 יונדאי אקסנט 2005 רנו מגאן דייטסו סיריון 2003 המלצות?
-
- 0 תגובות
- 479 צפיות
צריך המלצה למכון בדיקה שיודע לעשות עבודתו בצורה מקצועית ויסודית באזור נתניה תודה
הודעה אחרונה מאת OPCSale, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 630 צפיות
חשבתי על לקנות סיאט קורדובה שנת 1999 עם מנוע דיזל 1.9 השאלה היא מה אתם יודעים על הרכב ועל האמינות שלו? וגם כמה תעלה אגרת הרישוי לרכב הזה או לכל רכב אחר בשנתון כזה ועם מנוע דיזל? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת HenzTDI, -
-
- 2 תגובות
- 505 צפיות
היי, אחרי שנים רבות בליסינג הגיע הזמן לוותר על הפינוק. מחפש רכב משפחתי כאשר במושב האחורי יחיו 2 בני עשרה עם מבוגר נוסף שיצטרף מפעם לפעם לנסועה של כ-15 אלף קילומטר בשנה. התקציב הוא בסביבות 80K עם אפשרות להרחבה במידת הצורך. הפרמטרים הרגילים של אמינות, בטיחות ועלות אחזקה. ב-3 השנים האחרונות נסעתי על פוקוס טורר 1600 מהליסינג - רכב נחמד ומאובזר למדי גם בגרסה הפשוטה. צריכת הדלק שלו לא מדהימה אבל יש לו כח ברמה סבירה. אני שוקל לקנות פוקוס טורר 2000 (שנת 2012) או פלואנס 2000 לפי מה שיכנס לתקציב - אשמח לשמוע תגובות לגבי זה. שקלתי לקנות את הפלואנס דיזל אבל היות ורוב הנסיעה שלי בעיר הבנתי שיש בעיה עם הממיר חלקיקים שלא מבצע ניקוי כמו שצריך - כנראה שצריך יהיה להוציא את הר…
הודעה אחרונה מאת david_e, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
בוקר טוב איך הרכב הנל מבחינת אמינות וצריכת דלק?(1300 ידני/אוטומט) והדגם TS
הודעה אחרונה מאת OPCSale, -
-
מי מחובר 60 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 1,023 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- sperial
- Step
- amit54
- WideFocus
- בנא
- santiago
- גולדן191
- Igalz
- Night Driver
- הדיין
- david3692
- omerkot