Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4178 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הבנתי, תודה.

באמת באף חברה לא הציעו לי פיאסטה ידנית.

יש בחור שעובד איתי שיש לו פיאסטה אוט', מהדגם החדש יותר-2014. אבל אני מבין שמבחינת המימדים הן אותו דבר.

הלכתי וישבתי בה, מרגישה קצת קטנה יותר מה Rio. אבל חמודה מאוד. יכולה לתת מענה מצויין לצרכים שלנו.

יצא לך למדוד צריכת דלק? (כלומר מדידה אמיתית, מס' ק"מ חלקי מס' ליטרים שאתה מתדלק, לא ממחשב דרך)

לגבי השכרה - יצא לי לקנות בעבר רכב מהשכרה, וגם מליסינג - אפשר ליפול על רכב טוב מהשכרה, יש ויש. צריך רק לחפש. פשוט זאת ספציפית סבלה מהתעללות. הבעיה שהחיפושים זו עבודה בפני עצמה, בנוסף לעבודה הרגילה ושאר העניינים.

בכל מקרה נראה שאני יורד מהריו הזאת וממשיך בחיפושים.

צריכת הדלק דיי משתנה תלוי אם אתה יותר בינעירוני או עירוני.

הבחור שרכשתי ממנו טען ל 1:16 בבין עירוני על 120 קמ"ש(נסע רק בין עירוני).

אני נוסע משולב כשהעבודה 1 ק"מ מהבית(נסיעות קצרות מאוד ולכן פחות חסכוניות), אפשר להגיד 40% עירוני והצריכה שלי סביב 1:13.5-14.

לפי דעתי בעיר הרכב נע סביב 12, לפי המחשב דרך בנסיעה 100-110 הרכב עושה 1:17-18, מהצריכה בעיר אני קצת התאכזבתי אבל אני לא נוסע כ"כ הרבה ככה שאני מתדלק כל שלושה שבועות 37 ליטר בסביבות ה 500+ ק"מ

אחד השיקולים שלי בבחירה של הפיאסטה זה שתא המטען יחסית גדול לקטגוריה, אין בעיה להכניס עגלת תינוק רגילה, לרכב 7 כריות אוויר, מערכת סטנדרטית באיכות לא רע בכלל.

בכללי הרכב משכך מהמורות מצויין, שקט, יציב מאוד בכביש מהיר גם במהירויות גבוהות, מראה רענן וצעיר, איכות חומרים טובה.

מפריע לי קצת חוסר תמיכה של גב תחתון(הוספתי כרית ב 50 שקל), אני גבוה וזה שהכסא לא מתכוון לגובהה לא מפריע לי.

לרכב אין מחשב דרך קבוע, להגיע למחשב דרך צריך להכנס למצב TEST (לא משהו מסובך אבל חייב לפני ההנעה וצריך לעבור הרבה מסכים עד שמגיעים לנתון של הצריכה הממוצעת).

המנוע חלש יחסית זה נכון, אבל כשאין צפיות אין אכזבות, ביחס לגודל המנוע ולמשקל \ צמיגים רחבים הוא מאוד מספק.

אפשר להגיע ל 140 עבור עקיפות בהילוך רביעי ללא יותר מידי בעיה, צריך לשחק עם ההילוכים.

מבחינתי התקצבי שלי היה 45 עם מתיחה קלה, קפצה בלוח המודעה ב 42 ואחרי שעתיים הראתי רצינות והמוכר "שמר" לי את הרכב ולמחרת סגרנו.

אם היה לי תקציב גדול יותר לרכב סביב ה 70 אלף הייתי הולך על לאון 1.8 ידנית, אחרי הכל בנסועה כמו שלי צריכת הדלת פחות צריכה לעניין אותי.

מבחינתי חיפשתי רכב חזק והפיאסטה סוג של פשרה כלכלית, אבל במחיר שרכשתי אני חושב שעשיתי עסקה מצויינת ולא חושב שהייתי מוצא בלוח משהו עדיף בתקציב הזה

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עדיין לא להתייאש ואפשר למצוא ריו ידנית סדאן כמו שיש לי .אני מאמין ש יש הרבה חברות השכרה , עם רכבים כאלה ואולי ביד 2 יש פרטיים שמוכרים אותה. לא נראה לי שאמכור אותה בשנים הקרובות. אני מאד מרוצה ממנה.

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם

השרשור מתעדכן יחד עם ההתפתחויות, התחלנו עם ספלאש VS ריו, ועכשיו אנחנו עוברים ל:

פיאסטה VS פביה.

אני מחפש במקביל ריו ופיאסטה, עם מגבלה של 50 אל"ש, ורצון יותר לכיוון ה40.

אין לחץ כבד אבל מצד שני בקרוב צריך להחזיר את הרכב חברה.

ריו הבנתי שלא אמצא בתקציב הזה, במצב טוב. פיאסטה - יש סיכוי. יש כמה בלוחות עם ק"מ גבוה ומחיר נמוך, אומרים שטיפלו במוסך מורשה באופן סדיר, אז אני לא נבהל כ"כ מהק"מ הגבוה.

אבל - החלטתי להכניס למשוואה גם איביזה ופביה.

כמה טלפונים למודעות אטרקטיביות, חלק כבר "לקראת סגירה, אחזור אליך אם יהיה רלוונטי".

החלטתי לקפוץ לאוטודיל הקרוב לביתי, לפחות להתרשם משני הדגמים האלה שאני לא ממש מכיר, ולראות אם יש להם משהו מעניין.

מתקשר, מוודא שיש איביזה ופביה ידניות, אוסף את אשתי ויוצא לדרך.

הגענו כעבור כ 40 דקות, "האיביזה נמכרה לפני 20 דקות. אבל יש פביה".

מתיישבים בתוכה, נחמד מאוד. יוצאים לסיבוב, לא רע. נוח, יש מרווח, הרגישה לי יותר מרווחת מהפיאסטה. בגז' די גדול. הרכב נראה מאוד שמור. אומנם כבר לא היה אור יום, ובמידה ונחליט לסגור ולשים מקדמה - אגיע מחר בבוקר ואבדוק גם באור יום. הרכב על הכביש מפברואר 2012, יד ראשונה, ק"מ גבוה- כמעט 90,000. לדברי הסוכן - ללא תיקוני פחחות. בקיצור, אפשר לומר שנדלקנו. קצת התמקחות והגענו למחיר שהוא 2000 ש"ח מתחת למחירון המשוקלל. מחיר שעל פניו נראה מאוד אטרקטיבי, גם יחסית למודעות שאני רואה ביד2. ההתלבטויות שלי, כאשר אני משווה אותה לפיאסטה -

1. לפביה 4 כוכבי בטיחות, לעומת 5 של פיאסטה.

2. צריכת דלק - אני רואה בכל מיני אתרים צריכה של 12.5 - 13 ק"מ לליטר בפביה ידנית 1400. האם ייתכן? לא נשמע להיט.

3. לפביה יש רצועת טיימינג, לעומת מנועים חדשים יותר, או מיושנים כמו פיאסטה אבל בכל זאת ללא רצועה. מישהו יכול לשפוך אור על עלות החלפת הטיימינג? האם זה מתבצע ב 120 אלף? או 90 אלף?

4. עלות טיפולים וחלקים של קבוצת פולקסווגן - עניין שאני חושש ממנו. אפשר לבצע טיפולים גם לא במוסך מורשה, אבל בכל זאת יש את עניין החלקים. אם מישהו יכול לתת עלויות של טיפולים -90 אלף, 105, 120 וכו' - אשמח מאוד לשמוע.

5. אמינות - ברור לי שהתיבה הידנית והמנוע האטמוספרי הרגיל מוציאים אותי מסכנת התקלות של TSI והגיר הרובוטי המורכב. ובכל זאת, האם אני יכול להיות שקט שנוכל לנסוע בה 3-4-5 שנים בלי תקלות רציניות?

המגרעות הספציפיות של הרכב הזה:

1. טיפול 90 אלף ממש אוטוטו - פחות מ 1000 ק"מ. אמרתי את זה לסוכן - אמר שייתן לי שוברי הנחה למוסכים של צ'מפיון. אמרתי שבמוסכים של צ'מפיון זה יעלה לי עם שובר יותר מאשר מוסך אחר ללא שובר, אבל הוא זרק עלויות מאוד נמוכות לטיפולים, לא יודע עד כמה אפשר לסמוך על "טיפול 90 אלף עולה בערך 500 ש"ח).

2. טסט עד תחילת פברואר.

מצד שני המחיר האטרקטיבי מפצה על המגרעות, בהנחה שהרכב שמור ומטופל.

לגבי הביטוח - בדקתי וראיתי שזה בערך אותם המחירים ואותם דרישות מיגון לפביה ולפיאסטה.

זהו, אני צריך לקבל החלטה, ואם כן -

1. לקפוץ מחר על הבוקר למוסך צ'מפיון ולבדוק היסטוריית טיפולים.

2. לראות את הרכב באור יום ולדווא שהכל בסדר.

3. להשאיר מקדמה ולשריין לי אותו.

4. לקחת לבדיקה במכון \ מוסך.

תודה!

פורסם

כמה הציעו לך את הפביה?

הצריכת דלק סביב 1-15 מנסיוני

תבדוק טוב את הביטוח, העלויות גבוהות מאד

פורסם

לי זה לא נשמע מחיר טוב, פתח יד 2 וחפש היטב, יש מציאות יותר טובות.

מחר מחירון חדש אני מאמין שהמחיר יירד עוד קצת

פורסם

הבוקר בדקתי את הרכב. באור יום. חוץ מסימני דלתות בחניה (שלא ראיתי אתמול) הוא נראה חדש. גם מבפנים. שמור מאוד.

התקשרתי למוסך (מורשה) שהרכב טופל בו - טיפולים כל 15,000 כמו שעון,

ביררתי במוסך רון מחירי טיפולים. לא נורא, חוץ מטיפול 120,000 - מכה רצינית. כ 3000 ש"ח. אבל זה אחת לכמה שנים, הרכב נכון לכרגע לא אמור לעשות קילומטרז' גבוה, אז אפשר לחיות עם זה.

לקחתי את הרכב לבדיקה במבדק הרצליה, בעקבות המלצה של חבר יקר והמלצות כאן בפורום.

יצא פיקס, אין תיקוני פח בכלל, מנוע+גיר+קלאצ' תקינים, בלי נזילות וכו'. נאמר לי שהדחיסה טובה, למעשה הבדיקה נראית too good to be true - אפילו אין את הכסת"ח הרגיל כמו רעשים מהשסתומים וטיימינג וכו'. תיכף אעלה את טופס הבדיקה.

בקיצור - סגרתי, שילמתי מקדמה, חתמתי.

קבלתי הצעות שפויות לביטוח, ומצד שני קבלתי גם הצעות מאוד גבוהות. פערים של 1500 ש"ח במקיף. עדיין לא סגרתי את הנושא. לחברות שונות יש דרישות מיגון שונות. ברכב אין קודנית, אבל נאמר לי שיש איתוראן. אין כספת.

דרך אגב מהצלבה של פרטים נראה שהבעלים המקורי היה מאוד פדנט. אז מניח שיש לו את כל מה שצריך בשביל הביטוח.

ברכב יש מכשיר טלפון קבוע spirit. האם יש טעם להשתמש בו? לעשות sim נוסף בשבילו? או שעדיף להתקין דיבורית בלותוס במקום?

• תוכן חדש...