Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4177 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מתלבטים בין שני הרכבים.

אנחנו זוג, בינתיים ללא ילדים. יש בתכנון. נסיעות עירוניות וגם בין עירוניות.

דגש על אמינות וחסכון בדלק - עלויות אחזקה נמוכות.

מדובר על ידניות בלבד.

חשבתי על פנדה - אשתי אמרה שאני נראה מצחיק ודחוס בתוכה (184 ס"מ על 90 ק"ג), איביזה ירדה בגלל עלויות חלקים של צ'מפיון, היו עוד רעיונות שונים אבל כרגע מתלבטים בין שתי המכוניות אשר בכותרת.

את הספלאש אהבתי מאוד בגלל הישיבה הגבוהה והמרחב הפנימי - בעיקר בגובה, במרווח ראש. כרגע אני נוהג על פיורינו, ולעומת המרחב של טנדר - רוב רכבי הפרייבט מרגישים לי נמוכים וצפופים, בעיקר במרווח ראש.

היום עשינו נסיעת מבחן על הספלאש, והחששות שלי מתחושת נהיגה על קרש גיהוץ (כמו באלטו) התבדו. הרכב הרגיש נחמד מאוד, גם בנסיעה מהירה על כביש 1 וגם בתוך העיר. לא חווית נהיגה מטורפת אבל תחבורה בסיסית ראויה, והיא אף די זריזה וכייפית.

בתקציב שלנו מצאנו ספלאש שנת 2012 פרטית יד ראשונה עם 55,000 ק"מ.

לעומת זאת בסיבוב סוכנויות ומגרשים הציעו לי ריו 2012, יד ראשונה מהשכרה (בקניה ישירה מחברת השכרה גדולה ומוכרת), עם 80,000 ק"מ. הישיבה בריו הרבה יותר נמוכה, שדה ראייה הרבה יותר קטן לעומת ספלאש, אבל היא נותנת תחושה של "מכונית אמיתית" ולא רכב קטן וזול. הבגז' הרבה יותר גדול, ובאופן כללי הרכב יותר גדול באורך-רוחב, אבל לא במרווח ראש. עשירה באבזור, למרות שכפתורי שליטה על הרדיו מההגה ועוד כל מיני גדג'טים לא חשובים לנו. לעומת זאת שעון חום מנוע שיש בריו ואין בספלאש - כן חשוב לי.

מבחינת צריכת הדלק - הבנתי מחיפושים בפורום ששתיהן חסכוניות (בגרסה הידנית), פחות או יותר עם אותם המספרים.

המחיר של שתיהן כמעט ר זהה, אחרי מיקוח קל עם האיש מכירות של החברת השכרה, ובדיקת הגמישות של המוכר הפרטי.

על הריו עוד לא יצא לי לעשות נסיעת מבחן.

מניח שעוד כמה שנים יהיה קל יותר למכור את הספלאש עם הידיים הפרטיות לעומת ריו עם עבר של השכרה, וקילומטרז' גבוה יותר. לא שיקול מרכזי אבל בכל זאת עוד שיקול.

מה דעתכם?

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כמה קילומטר תעשו בשנה? אם תעשו מעט רכב עם הרבה קילומטרז יחסית לא יהיה נורא,

יש לי את הריו האמנם עם מנוע אחר וסדאן אבל הרכב יחסית נוח מרווח מאוד! האמנם פלסטיקה קצת פשוטה אבל לא בהכרח הרבה יותר מהספלאש ומציעה חבילה דיי שלמה כרכב,ממליץ.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

מדובר בשתי מכוניות מקטגוריות שונות,

הספלאש יושבת על משבצת של קטגוריה שבין מיני לסופר מיני כמו המיקרה והספייס סטאר למשל.

הריו היא סופר מיני לכל דבר כמו סוויפט, כמו I20, כמו קליאו, כמו פאביה וכו'.

באופן אישי אני הייתי בוחר בריו, אבל מחפש אחת שמורה יותר עם פחות ק"מ. אם קונים את הקיה מבן אדם פרטי, יש עדיין אחריות על הרכב, שכן קיה נותנים 7 שנות אחריות (3 שנים מלאות + 4 על מנוע גיר וציריות). לקיה גם יש יתרון בתחום האבזור, היא מודרנית יותר, ובטיחותית יותר (תוצאות מבחני הריסוק של הספלאש 4/5 כוכבים, של הקיה 5/5 כוכבים).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

עניין הקילומטרז' כרגע לא ידוע.

יש כל מיני שינויים מבחינת עבודה, ועוד לא ידוע איפה יהיה המיקום החדש. ידוע רק שאני מחזיר את הרכב חברה בזמן הקרוב.

יכול להיות 10,000 ק"מ (לפחות בשנה הראשונה), ויכול להיות גם מעל 20 אלף ק"מ.

פורסם

תודה על התגובה,

חשבתי ובדקתי את עניין הריו מיד פרטית וקילומטרז' שפוי. העניין הוא שאז אנחנו עולים לפחות ב 12 אלף ש"ח במחיר, לרמות מחיר שאנחנו מעדיפים לא להגיע אליהם.

גם אין אופציה לרדת בשנתון ולקנות יד פרטית שמורה, מכיוון שהדגם החדש של ריו רק יצא ב 2012.

מדובר בשתי מכוניות מקטגוריות שונות,

הספלאש יושבת על משבצת של קטגוריה שבין מיני לסופר מיני כמו המיקרה והספייס סטאר למשל.

הריו היא סופר מיני לכל דבר כמו סוויפט, כמו I20, כמו קליאו, כמו פאביה וכו'.

באופן אישי אני הייתי בוחר בריו, אבל מחפש אחת שמורה יותר עם פחות ק"מ. אם קונים את הקיה מבן אדם פרטי, יש עדיין אחריות על הרכב, שכן קיה נותנים 7 שנות אחריות (3 שנים מלאות + 4 על מנוע גיר וציריות). לקיה גם יש יתרון בתחום האבזור, היא מודרנית יותר, ובטיחותית יותר (תוצאות מבחני הריסוק של הספלאש 4/5 כוכבים, של הקיה 5/5 כוכבים).

פורסם

נסה לחפש יונדאי i20 ידנית, אולי שם תמצא את מבוקשך, והיא נמכרה בארץ החל מ2009, היא גם עדיפה על הספלאש מבחינת בטיחות, אבזור ובגודל הרכב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

ילדים בתכנון פחות או יותר פוסלים את הספלאש, ולו משיקולי תא מטען. הכיוון שלכם צריך להיות סופרמיני סדאן - בסגנון של הריו או ה-i25, או סופרמיני האצ' בעלת תא מטען יותר גדול, סביב 300 ליטר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שמעתי וקראתי כאן בפורום דברים טובים על ה i20, וגם על סוויפט, אבל שתיהן מחוץ לתקציב שהקצבנו - עד 50 אלף.

אני מסתכל ביד2, וכל ה i20 הידניות מהשנים הראשונות - 2009-2010 הן עם מנוע 1600, והמחיר מעל התקציב.

נסה לחפש יונדאי i20 ידנית, אולי שם תמצא את מבוקשך, והיא נמכרה בארץ החל מ2009, היא גם עדיפה על הספלאש מבחינת בטיחות, אבזור ובגודל הרכב.
פורסם

לאחר חצי שנה על ריו ידנית , וגם לבן שלי יש בדיוק כזו, יש לנו רק שבחים על הרכב הזה. תמורה למחיר מצויינת. לדעתי אתה יכול ללחוץ עוד את המגרש שמוכר את זה כי במדינתנו רכב משפחתי ידני -היא ללא ביקוש (-:. אין מה להשוות לספלש שהוא רכב טוב אבל קטן מאוד.

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם

יש ברשותי את שני הרכבים. בריו מלבד מושב הנהג שמתכוון לגובה שאר המושבים ברכב נמוכים הקורות הקידמיות מגבילות את שדה הרקייה מקדימה .בספלאש כל המושבים גבוהים שדה ראיה מצויין והרכב זריז וחסכוני גם בדגם האוטומטי הרכב צורך 1 ל-18.

פורסם
ילדים בתכנון פחות או יותר פוסלים את הספלאש, ולו משיקולי תא מטען. הכיוון שלכם צריך להיות סופרמיני סדאן - בסגנון של הריו או ה-i25, או סופרמיני האצ' בעלת תא מטען יותר גדול, סביב 300 ליטר.

נכון,זה החיסרון של הרכב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הייתי הולך על הריו. אתה לא צריך לחשוב על היום שבו תמכור את הרכב.

בהנחה ומדובר ברכב מטופל היטב, שנראה שמור מבפנים ובחוץ, והמחיר משקף הנחה של 25% מהמחירון, אז שווה ללכת על זה.

אם אתה מתפשר על אחד הדברים, אז רד מזה.

כמו כן, אם מתוכנן ילד עדיף שמראש תלך על סופר מיני.

עוד אופציה חסכונית וטובה שאתה יכול לשקול, זו גרנדה פונטו 1200, שנמכרת במחירי זנות ואולי תאפשר לך גם רכב מודל 2013 בתקציב שלך.

פורסם

תודה לכולם על התגובות,

הארתם את עיניי לגבי עניין התא מטען, ולכן באמת נראה לי שנרד מהספלאש, מה גם שאותה הספלאש הספציפית כנראה נמכרה. ויש כרגע ביד2 רק ספלאש ידנית אחת, לא כ"כ אטרקטיבית. שוק הידניות די מצומצם.

אני רואה שתא המטען של i10 החדשה (252 ליטר) וגם פנדה (225 ליטר) - גדול יותר מהספלאש (178 ליטר).

שאלה עקרונית - כאשר יהיה תינוק\ת, האם לא ניתן לקפל את אחד המושבים האחוריים וככה לפנות מקום לעגלה? לא זוכר ספציפית לגבי הספלאש אבל ב i10 ראיתי בודאות שהמושבים האחוריים מתקפלים 40-60.

לגבי הריו - הציעו לי אותה באוטוסנטר בגלילות. הרכב לא נמצא שם, אלא במוסך שלהם בפ"ת. כדי לראות אותה - צריך לשלם "דמי רצינות". השאלה עד כמה בקלות הם מחזירים את הכסף במידה ואני בוחר לא לקנות? חשבתי לתאם נסיעת מבחן בסוכנות קיה, אבל מצד שני אם אני מבקש באוטוסנטר שיביאו אותה, משלם את אותה המקדמה, אז אני תופס 2 ציפורים במכה - גם מתרשם מהדגם בכללי וגם מתרשם מהרכב הספציפי המדובר, ואם הכל בסדר יכול כבר לקחת אותו לבדיקה. חוסך זמן והתרוצצות. מצד שני לא רוצה לכבול את עצמי, יש סיכוי שאחרי נסיעה עליו אני\אשתי \ שנינו נפסול אותו, למשל בגלל הישיבה הנמוכה והשדה ראייה קטן (היום נוהגים בפיורינו - ישיבה גבוהה ושדה ראייה עצום).

ועוד שאלה (מצטער על החפירה, פשוט 10 שנים לא קניתי רכב) - במידה ואני משלם את אותם הדמי רצינות וכן רוצה ללכת על הרכב - האם המחיר הסופי עדיין פתוח למו"מ?

פורסם

אם אתה כבר בגלילות מה הבעיה לנסוע לפתח תקוה לראות את הרכב?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...