ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,619 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 909 צפיות
אז נכון, הם לא בדיוק באותו סיגמנט, אבל יש לי כרגע אופציות מעניינות על שניהם כולל טריידאין לרכב הישן שלי (C4) במחיר דומה. הפיג'ו יש במבצע חבר, 139900 (לפני הטריידאין) + קודן + חיישני רוורס על דגם premium pk. מדובר בדגם שמגיע לארץ ביולי עם 165 כ"ס בניגוד ל156 כ"ס הקיים קיום, מה שגם מוריד את דרגת הזיהום של הרכב מ 13 ל 10. הסוזוקי 126000 (לפני הטריידאין) כולל מולטימדיה (ללא GPS), מצלמה וחיישני רוורס, קודן, מרימי שמשות וביטוח מקיף לשנה. היתרונות של הפיג'ו (לדעתי) - גבוה יותר, מרווח יותר פנימית ותא מטען עצום, העיצוב הפנימי נראה ומרגיש יותר טוב ועם יותר מקומות איחסון, יש יציאות מזגן ליושבים מאחור. היתרונות של הסוזוקי - זול יותר, צריכת דלק טובה יותר, אגרת רישוי זולה…
הודעה אחרונה מאת Eyals39, -
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, מבקש ייעוץ בקניית רכב ראשון עד 35K שאמור לשמש לנסיעה בין עירונית יומית של 60 ק"מ על כביש החוף. בגדול בגלל שאני גר בת"א, מטעמי חנייה אני מעדיף סופר מיני\אוטו קטן, בטוח שלא משפחתית. ידני או אוטומט זה לא באמת משנה, מה גם שאני טיפה נוטה לידני בגלל ההנאה כמובן שאם תגידו לי פה שעדיף לי אוטומט בשביל סחירות עתידית (כמה שאפשר בסכומים האלה) אקח אוטו. כמובן שעדיף כמה שיותר חסכוני ונוח ואמין שמה שמנחה את ההחלטה היא גם תמורה למחיר. חשבתי בהתחלה בכלל ללכת על הגטס באיזור ה20, אבל וויתרתי בגלל הצריכת דלק. כרגע אני ממש מסתכל על הפונטו איבו/גרנדה באיזור ה 30 אבל טיפה מתלבט בעקבות הגיר הרובוטי והמחיר הגבוהה של האיבו הידנית (לפי מה שראיתי ביד 2). י…
הודעה אחרונה מאת hwgeek, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם! אשתי ואני מתלבטים בימים אלו לגבי רכישת רכב חדש. כיום ברשותנו 2 רכבים - מאזדה 2 שמשמש לנסיעות קצרות בתוך העיר ויונדאי i20 מודל 2009 שעברה כ-200 אלף קילומטרים ואשר משמשת אותנו כיום לנסיעות בינעירוניות (מודיעין - תל אביב). כאמור, את היונדאי אנו מעוניינים להחליף. אני מתלבט האם לקנות רכב סופר מיני שיוכל לשמש אותי לנסיעות לעבודה ויקל על מציאת חניה בעיר, או האם לקנות רכב גדול יותר שיוכל לשמש אותנו בשנים הקרובות למקרה שנחליט להגדיל את המשפחה במקרה שנחליט לקנות רכב סופר מיני לצרכי העבודה, נוכל בהמשך להחליף את הרכב השני שמשמש לנסיעות קצרות לרכב משפחתי גדול יותר. רכבי הסופר מיני שעליהם חשבתי (לפי עדיפות): 1. מאזדה 2 - האצ׳בק - בעיקר בגלל באבזור 2. …
הודעה אחרונה מאת shimronfio, -
-
- 0 תגובות
- 540 צפיות
אני שוקל לקנות אותו.. האם יש מחלות? ובמידה שיש מה הן? שמעתי הגיר בA4 לא להיט, זה אותו גיר?
הודעה אחרונה מאת cav, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 729 צפיות
לא מצאתי באתר icar לדוגמה שבו אני אוהב לראות נתוני רכבים על שלל גרסאותיהם את הדגם הזה. מה זה הפרימיום ובמה הוא מאובזר יותר מרמת גימור Active?
הודעה אחרונה מאת MrHicUp, -
-
- 0 תגובות
- 510 צפיות
הנה חלפו להן 3 שנים ומחליפים לרכב חדש מהליסינג (עד עכשין היה פורד אדג'). לאחר סיבוב המתחרות העיקריות הן: volvo s60 t5 ברמת איבזור ביזנס, שברולט אימפאלה בגרסת הבסיס או vw passat ברמת האבזור הגבוהה ביותר (בלי תוספת לוח המחוונים הדיגיטלי.) אשמח לשמוע את דעתכם והנימוקים העומדים מאחוריהם. צריכת דלק וירידת ערך אינם רלוונטים. אם יש הצעות אחרות בסכום זה, אשמח לשמוע
הודעה אחרונה מאת urikurtz, -
שלום לכולם, יש כרגע דרך חבר מבצע על רכבי הפיג'ו והרכבים שהכי מתאימים לי מבחינת תקציב ומבחינת שימוש זה 2 הרכבים שרשמתי בכותרת שניהם נמכרים פחות או יותר באותו מחיר ה-208 89000 , וה-301 ב-92000 בשניהם אני מדבר על הגרסא של ה-1.6 ליטר אוטומט. אני אשמח לשמוע חוות דעת שלכם על הרכבים והמלצות תודה רבה לכולם.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
- 8 תגובות
- 693 צפיות
כרגע נוהג במאזדה 3 מליסינג (הדגם החדש). רכב נהדר סה״כ, מאובזר בצורה יוצאת דופן יחסית למשפחטומטית ליסינג וחסכוני. הבעיה היא שהוא פשוט לא נוח עבורי. לא יודע אם זה המושבים הקשים, תנוחת הישיבה או משהו אחר - אבל אחרי כל נסיעה ארוכה אני סובל מכאבי גב. אין לי שום הגבלה על איזה רכב לקחת בעיקרון, רק השווי מס שאני רוצה להגביל כמה שאפשר. יש עצה לרכב מאובזר אך יותר נוח בסביבות רמת השווי של המאזדה?
הודעה אחרונה מאת Doc Slow, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 741 צפיות
האם למישהו יש, או היה את הרכב. מאוד מעניין אותי הרכב הזה, ואיך תיבת CVT מתפקדת בו. מהי רמת האמינות של גיר CVT ברכב. ראיתי באתרי המפרטים שלרכב CVT עם 6 יחסי העברה( האם זה רק מדמה 6 הילוכים?) תודה רבה לעוזרים, תמיר.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- 0 תגובות
- 473 צפיות
שבת שלום אני מתעניין ברכישת סיאט לאון FR 1400, שנת 2014 ויש לי מספר שאלות: 1. מה המחירון שלה לפי לוי יצחק (נגמר לי ה 10 חיפושים שהם נותנים בחינם) 2. שמעתי על אוטו-דיל, אני בטוח שאתם מכירים אותם, הבנתי שהם עובדים עם צ'מפיון מוטורס. מה חוות הדעתם שלכם עליהם? האם הם אמינים ושווה לי לקנות את הסיאט לאון שלי משם (כשיהיה להם..) ? 3. מה הם הדברים שאני אמור לשים לב אליהם כשאני מחפש ב יד2? נקודות אדומות וכו'. עד כה חשבתי על: - יד ראשונה בלבד - טופל במוסך מורשה - ללא תאונות וכו' - מישהו שמוכן לקחת אותו לכל מכון בדיקה - קילומטרג' לא מוגזם (הבנתי שעד 20 אלף קילומטר לשנה זה סביר..?) 4. בהנחה ומצאתי רכב שאני מעוניין בו, לאיזה מכון אני יכול לקחת אותו…
הודעה אחרונה מאת segevon101, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 896 צפיות
חבר טוב מעוניין לקנות את הרכב , הבנתי שהוא בקטגוריה של אוקטביה / טולדו (המשפחתיות המקבילות מבית צ'מפיון) , איך המתחרות בהשוואה לג'טה ואיך לדעתכם הג'טה לעומתם אם מבחינת נוחות אבזור וצריכת דלק וכמובן ביצועי מנוע. אני אישית אם הייתי במקומו הייתי הולך על הג'טה היא נראת לי מכונית מאוד מרשימה ויפה מאוד .
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי, בשבועות האחרונים הייתי כבר די נעול על יונדאי גטס בטווח ה10 אלף שח. שכבר הייתי בדרך לשלם נתקלתי בפיאט 500 ידנית 1.2 שכבשה אותי בין רגע. ביררתי על טווח המחירים ומצאתי כיום לא מעט דגמים במצב מצויין שנת 2010-2011 בטווח של 35-40. אני כרגע מכוון לאזור ה35 , ואני צריך לחסוך עוד חצי שנה בשביל להרשות לעצמי את התענוג הזה. השאלה שלי היא האם בעוד חצי שנה תהיה עוד ירידה במחירים בדגמים של 2011? מה אני עוד צריך לדעת על הרכב הזה? דגם 1.2 ידני שנתון 10 או 11 כנראה. אני מחפש בעיקר את החיוך בעלייה לרכב, חיסכון בדלק כי אני נוסע די הרבה בעיר ובין עירוני, ואמינות. חוות דעת על הרכב יתקבלו בברכה. תודה
הודעה אחרונה מאת liav12, -
שלום אני לפני רכישת רכב מתלבט בין פורד פיאסטה 1250 עם 82 כ"ס 2014 רנו קליאו החדשה 4 1149 עם 75 ס"ס 2014 המחי דיי דומה בין 2 הסוגים. מבחינת עיצוב יופי חיצוני וגם פנימי הרנו בעיניי מנצחת הייתי רוצה לדעת מבחינה טכנית ומנוע עד כמה אפשר לסמוך על הרנו ומי מבין השניים עדיפה.. באוטו נוסעים אדם אחד באופן קבוע ולעיתים שתיים.
הודעה אחרונה מאת בנצי23, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום , אני מעוניין לרכוש את הרכב הזה בקרוב, בשנתון הזה , לא ידני , אוטומט - שלפי מה שהבנתי זה רובוטי. אשמח לשמוע חוץ ממה שקראתי כבר על הרכב הזה, יש לו איזשהם מחלות ידועות ..? מאוד קשה למצוא אותו בפחות מ100k קילומטר, אז האיזור זה 100-130 ק"מ , 20 אלף ש"ח +-, ככה שלא מצאתי אופציות אחרות. הדבר הבעייתי ששמעתי עליהם זה על הגיר , שהרובוטי קצת לא כיפי וקופצני, אבל לזה אני אתרגל. אבל מעבר לזה? תקלות שיש בגיר? כמה עולה שיפוץ גיר רובוטי כזה \ החלפה שלו?
הודעה אחרונה מאת dru, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 777 צפיות
חברי הפורום שלום, צריך לקנות רכב דחוף כי שלי שבק חיים אבקש שתי בקשות: א. נסו לאמוד את מצב הרכב ב. אשמח לדעת אם מצב הרכב היום גם אם יתוקן עלול ליצר בעיות בעתיד. אני רוצה רכב אמין ... זו דרישה מספר אחת שלי. כמה מילים אחרות על הרכב: - הרכב יד שניה. - שנת 2009. - 95000 קמ. - יונדאי i10 מנוע 1250 בנזין . 1. מנוע. לא תקין, נזילות שמן באגן שמן, רעש מערכת תזמון ושסתומים, בלאי מנוע. 2. מערכת קירור קורוזיה בצנורות ואביזרי קירור. 3. מערכת פליטה: בלאי סביר. …
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
-
- 5 תגובות
- 676 צפיות
תקציב עד 10K גג בשאיפה לכמה שפחות מחפש רכב ידני, לשימוש לנסיעה לעבודה בלבד, מרחק של 20 קילומטר נסיעה כל יום חסכוני ואמין חשוב מאוד שלא יראה מוסך שישמש נטו לנסיעה לעבודה הלוך וחזור לא יותר מזה הצעות מה כדאי לחפש ומה לבדוק..
הודעה אחרונה מאת Slow Sprinter, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 594 צפיות
הרכב הראשון יהיה הראשי והוא זה נותן מענה לכל הנסיעות המשפחתיות, כיסאות בטיחות, בגאז' וכו'. אני זקוקה לרכב שייסע, שיהיה בטיחותי בצורה סבירה, אמין, חסכוני בדלק, זול לקניה וזול לתחזוקה. אוטומטי. הרכב ישמש בעיקר לנסיעות בתוך העיר ובערך אחת לשבוע על הציר נתניה-חדרה. לא איכפת לי אם יהיה מיני או גדול יותר. כן הייתי רוצה לרכוש מליסינג ולא מאדם פרטי (לא אדע לבדוק בצורה טובה). אשמח לשמוע המלצות. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
שלום רב הוצע לי בשלמה סיקסט לרכוש הונדה ג'אז היברידי אוטומטי 2012 שעבר 126 אלף קילומטר, ב56.5 אלף ש"ח. אני בעוד 4 שנים עוזב את הארץ לשנתיים בערך לארה"ב ולכן הייתי רוצה לקנות רכב שלא יהיה לי בעייתי למכור בהמשך. מבחינת הגודל, בנתיים אני עם חברה, מעריך שעוד שנתיים יתחילו לצמוח ילדים, אז מיני זה מספיק לי לחלוטין. אני לא נוסע הרבה. האם לדעתכם כדאי לי לקחת את הרכב המוצע במחיר הזה? האם אצליח למכור אותו בעוד 4 שנים להערכתכם? האם יש רכב שיותר הייתם ממליצים לי? האם המחיר הזה כל כך טוב שכדאי לי לחטוף את הרכב מיד? (כי בפועל עד סוף ספטמבר אני לא צריך רכב). בתודה, אילן
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
- 2 תגובות
- 672 צפיות
מתכוון לקנות פוקוס 2011 בימים הקרובים - מצורפת הבדיקה שעשיתי לה. סיכמתי עם חברת הליסינג שהם מתקנים ליקויים מסוימים שיש בבדיקה ולקחו את האוטו למוסך שלהם. בין השאר הם הבטיחו שיעשו "ניקוי מערכת קירור" . קיבלתי היום את טופס התיקון ומתברר שלא עשו את זה. האם זאת פעולה יקרה/מסובכת/חשובה ? להתעקש איתם שיחזירו את הרכב למוסך רק בשביל זה ? המזגן ממה שבדקתי עובד טוב.. תודה
הודעה אחרונה מאת ishay0703, -
- 17 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
אהלן חברים , קבלתי הצעת מחיר מאביס בחבילת "לסינג אקספרס" עבור אופל קורסה חדשה 2015 , בגדול לא חשבתי על הרכב כאופציה , אבל ההצעת מחיר נראת לי מעולה. אז אחלק את השאלה ל2 . 1 - אבקש חוות דעת על הרכב ,אופל קורסה 2015 , 5 דלתות , בנזין אוטומטית 1400 ,6 הילוכים (חדשה) הדרישות (לפי סדר): -נוחות נסיעה -צריכת דלק -ביצועים -אמינות ,במקום האחרון כי בכל התקופה שלנו עם הרכב תהיה אחריות ,אבל עדיין לא בא לי להיות כל יום במוסך. 2- חוות דעת על העסקה . מחיר הרכב בסוכנות הוא 103,990 ההצעת מחיר שקבלתי היא מקדמה של 7500 ש"ח ותשלום חודשי של 800 שקל ל30 חודשים , אחרי 30 חודשים אני מחזיר את הרכב ושלום על ישראל (כן יש עדיין את הבדיקה שלהם על שימוש סביר וכו'...) בחיש…
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- 4 תגובות
- 718 צפיות
מישהוא יודע להגיד לי למה הנפילה של האבאו כ"כ חזקה? תכננתי להוציא בערך 10K, האם שווה לי להשקיע 7-8 נוספים ולקבל פוקוס 2006?
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
- 1 תגובות
- 967 צפיות
אז בשעה טובה אנחנו מתרחבים. ההתלבטות שלי היא בין מאזדה 2 סדאן למאזדה 3 . השיקולים הם: 1. אמינות הרכב. 2. תא מטען מספק לכל הציוד לתינוק. 3. מחיר - עד 50 אש"ח. גילוי נאות- המאזדה 2 סדאן כרגע בעדיפות עקב שביל חניה צר מאוד (רוחב של מעט יותר מ 1.80 מטר) שמאלץ יכולות תמרון ויישור רכב והגה מרשימות אשמח להתיחסותכם.
הודעה אחרונה מאת Slow Sprinter, -
- 3 תגובות
- 881 צפיות
שלום , בעוד מספר ימים אני הולך לקנות שירוקו 2014 פחות משנה על הכביש ורציתי להתייעץ איתכם איך לדעת שהכל בסדר ומה לעשות לפני הקניה ? תודה רבה דניאל.
הודעה אחרונה מאת בנצי23, -
- 18 תגובות
- 11.7 אלף צפיות
זה גם מנוע וגיר של דייהו? הוא גרוע כמו האופטרה 5 דלתות או יותר טוב? אשמח לפירוט. תודה.
הודעה אחרונה מאת -Efraty-, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני מחפש רכב ל-120 ק"מ ביום - נסיעות יום יומיות אריאל - נתניה 5-6 פעמים בשבוע. תקציב: 20,000 ויכול להתגמש מעט. חשוב לי בעיקר רכב אמין ונוח שיסחוב נסיעות כאלו ארוכות. חשבתי על הונדה CIVIC או טויוטה COROLA שנים 2000 עד 2004 בגלל האמינות. אני מחפש יותר משפחתיות ממיני כי אני בגובה 1.85 ולהיות כמו סרדין בתא הנהג לא יהיה כיף. בנוסף כמובן, שלא יזלול יותר מדי דלק. האם המכוניות שהצעתי יהיו טובות לכאלו נסיעות? אם לא, איזו מכונית כן תתאים?
הודעה אחרונה מאת teaman, -
- 2 תגובות
- 596 צפיות
שלום היום ביצעתי בדיקה לרכב שברצוני לקנות... אשמח לשמוע את דעתכם לפני שארכוש את הרכב יש לציין שיש לרכב אחריות לעוד שנתיים מצ'מפיון תודה!
הודעה אחרונה מאת Michael_N, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
להלן תוצאות בדיקה של רכב מהחברה שאני רוכש ממנה. מה דעתכם על הבדיקה?.. הייתם קונים? מה אני צריך לדרוש שיחליפו במיידי?
הודעה אחרונה מאת Michael_N, -
-
- 1 תגובות
- 662 צפיות
אהלן חבר'ה, אני מחפש כבר זמן רב רכב והאיביזה זה הרכב העיקר שמושך את העין שלי. נתקלתי ברכב הבא 2011 Seat Ibiza 1.2 TSI Sport דגם ה3 דלתות, גרסת האוטומט. 60 אלף קילומטראז. אני רוצה לשמוע מאנשים שהיה להם את הרכב או שהתעסקו איתו, איזה בעיות עיקריות הם נתקלו בהם. ממה שקראתי יש בעיות עם הגיר? האם זה נכון? כמה זה קריטי ונפוץ ברכב מסוג זה? זה רכב ראשון שלי שאני קונה והייאוש הוא עצום אז תעזרו לי בבקשה. תודה רבה רבה לכל העונה!!!
הודעה אחרונה מאת OranKimhi, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מישהו מוכן להסביר לי פעם אחת ולתמיד מה ההבדל בין המחירונים ?! אני יודע שחברות הביטוח מתייחסות רק למחירון לוי יצחק אבל יש אנשים שמוכרים את הרכב שלהם לפי שווי ערך של יד 2 . לדוגמה : סיאט איביזה 3 דלתות 1.2 TSI ידני שנת 2012 ביצחק לוי רשום בין 58-63 וביד 2 רשום 72 איך הגיוני שיש פעם של 15 אלף שקל בין שני המחירונים !? השאלה שלי היא כזאת בעל הרכב דורש 72 אלף וטוען שאין לו את האיביזה הרגילה אלא שזה איביזה ספורט והקוד של משרד הרישוי הוא 0778-0019 והדגם הוא 6J15J4 , איפה אני יכול למצוא את המחיר מחירון של הסוג רכב הזה
הודעה אחרונה מאת bdaniel2, -
החלפת מכונית
מאת tonty1- 4 תגובות
- 701 צפיות
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?354586-%D7%9B%D7%9C-%D7%94%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A4%D7%94-%D7%A2%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%A5-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%90%D7%99%D7%9F-%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%9A-%D7%9C%D7%A6%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%96%D7%90%D7%AA-%D7%91%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%95-%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA
הודעה אחרונה מאת sperial,
-
מי מחובר 49 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 901 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- davemustaine87
- Moshe c
- shakedi
- גולדן191
- מחכה
- malcishua
- David32
- קורן בן אשר
- AriGof
- AUDIO KING
- M H
- itaimoto