Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

הוצע לי בשלמה סיקסט לרכוש הונדה ג'אז היברידי אוטומטי 2012 שעבר 126 אלף קילומטר, ב56.5 אלף ש"ח.

אני בעוד 4 שנים עוזב את הארץ לשנתיים בערך לארה"ב ולכן הייתי רוצה לקנות רכב שלא יהיה לי בעייתי למכור בהמשך. מבחינת הגודל, בנתיים אני עם חברה, מעריך שעוד שנתיים יתחילו לצמוח ילדים, אז מיני זה מספיק לי לחלוטין. אני לא נוסע הרבה.

האם לדעתכם כדאי לי לקחת את הרכב המוצע במחיר הזה? האם אצליח למכור אותו בעוד 4 שנים להערכתכם?

האם יש רכב שיותר הייתם ממליצים לי?

האם המחיר הזה כל כך טוב שכדאי לי לחטוף את הרכב מיד? (כי בפועל עד סוף ספטמבר אני לא צריך רכב).

בתודה,

אילן

פורסם (נערך)

בחירת רכב כאשר השיקול הוא מכירתו בעוד 4 שנים? בבקשה פנה לפורום נביאים.

ראשית - אינך יודע מה יקרה במהלך אותן 4 שנים ברמה האישית שלך - תוכניות משתנות כל הזמן.

שנית - אין כל דרך לחזות את מצב שוק המשומשות בעוד 4 שנים. אפילו מצבו כיום לא מהוה אינדיקציה.

לכן המלצתי היא - קנה רכב המתאים לצרכיך ויכולתך כעת, וכאשר תגיע לשלב המכירה היה גמיש במחיר ככל שידרש. ממילא כאשר מדובר ברכב בן 7 שנים ויותר ההפסד לא יכול להיות גדול מאד.

והערה קטנה לגבי הרכב שהזכרת: מדובר ברכב שעשה כ-40,000 ק"מ בשנה. פי 2.5 מהממוצע בישראל. לפיכך סביר שמדובר ברכב שחוק מאד. אני ממש לא הייתי מתנפל עליו.

עוד דבר שעליך להביא בחשבון - רכישת הרכב 3 חודשים לפני שאתה נזקק לו כרוכה בעלות של כ-5000 ש"ח (רישוי וביטוח ל-3 חודשים, טיפולים ודלק).נכן שחלקם יתקזז מול התח"צ שתחסוך, אבל בכל זאת מדובר בכמה אלפי ש"ח, שעליך לחשוב אם ברצונך להוציא תמורת הנוחות שברכישת רכב מוקדם מהמתוכנן.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היי אילן, חברי היקר, ברוך בואך לפורום.

אני רוצה לחזק את דבריו של ספריאל, אכן לא ניתן לחזות מה יקרה בעוד ארבע שנים, לא מבחינת מצב השוק ולא מבחינת חייך האישיים. לכן גם אני ממליץ שתרכוש את הרכב שיהיה הכי נכון עבורך היום. יכולת מכירה מהירה תלויה כמובן גם במחיר הנדרש, כך שבעת הצורך תמיד ניתן "להתפטר" מכל רכב במהירות ע"י הפחתה במחיר.

אם אין לחץ לכסף ביד ומיד, ניתן גם להשאיר את עניין המכירה לקרוב משפחה או חבר. אני אפילו מוכן להתנדב.

בכל אופן, אם כבר להיצמד לעניין הסחירות, לא חושב שיהיה נכון לקנות את הרכב הספציפי הזה (כרגע בבעלות השכרה? ליסינג?)

בעניין הרכב עצמו, נדמה שפיאט פונטו איבו הופכת להיות חביבת הפורום בסגמנט שלה, שעושה רושם שיתאים לך. כמו זו שרכשתי לעצמי לפני פחות מחודש.

מכונית בטוחה, חסכונית ומאובזרת שמציעה חבילה משתלמת מאוד בתור משומשת בגלל ביקוש יחסית נמוך. כביכול מתנגש עם הדרישה שלך למכירה מהירה בעתיד, אבל כאמור לא ניתן לחזות מה יהיה.

ממליץ בחום לבדוק את הכיוון של הפונטו איבו לפני בחירת הרכב.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

מסכים עם קודמיי לגבי ניבוי שווי עתידי של מכונית, זה תמיד סוג של הימור, אבל גם הימורים אפשר לעשות באופן מושכל כדי לנסות להגיע למטרה.

הג'אז מכונית שמשווקת בארץ כבר כמעט 15 שנה, והיא נחשבת למכונית סחירה ששומרת היטב על ערכה, אבל, במהלך רוב שנותיה מחירה של הג'אז כחדשה היה גבוה באופו משמעותי ממתחרותיה והיא נמכרה בכמויות נמוכות ובעיקר ללקוחות פרטיים.

בשנת 2010 קצת נטרפו הקלפים עקב הצגתו של הדגם ההיברידי שנמכר בכמויות גבוהות לציי רכב, מה שבד"כ גורם לשחיקה במחיר הרכב, בנוסף, המכונית המדוברת בעלת כמות נסועה גבוהה מאוד, מה שהופך אותה לפחות אטרקטיבית.

אתה יודע לצפות את כמות הנסועה שתעבור בידכם?

אם זאת הולכת להיות נסועה מאוד נמוכה ותיסעו כ10000 ק"מ בשנה ופחות אולי יהיה לכם יותר קל למכור אותה.

אני גם חושב שאין טעם לקנות רכב נפוץ, בעל ק"מ גבוה ועוד מחברת ליסינג בדוחק ועוד מוקדם מהרצוי.

פורסם

על מנת לנבא את העתיד אני ממליץ לך להשתמש באחד מן השירותים הבאים:

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg

ועכשיו ברצינות: שוק הרכב עובר תהפוכות ואי אפשר לדעת מה יהיה בעתיד כמו שסובארו ומאזדה נפלו מבחינת סחירות כל יצרן יכול ליפול.

מעבר לכך: הרכב יכול גם לעבור תאונה לקבל מכה בשלדה ואז לא משנה איזה רכב זה יהיה - הסחירות שלו תרד משמעותית.

• תוכן חדש...