ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,626 נושאים בפורום הזה
-
- 7 תגובות
- 704 צפיות
מחפש המלצה לרכב משפחתי לזוג צעיר ללא ילדים (אך עם פוטנציאל להתרחבות) בטווח ה- 40-50 אלף ש"ח. מדובר ברכב שני, בעיקר לנסיעות בתוך העיר
הודעה אחרונה מאת eliran769, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום. חבר מהעבודה מוכר סקודה רוסטור 2008, שעברה 250 אלף 1.6 בנזין אוטומטית שעברה טיפולים החלמ 2011 רק במוסך מורשה. במחיר של 18000. השאלה היא לכמה קמ האוטו הזה מתוכנן? האם יש טיפולים גדוילם בק"מ הנל? האם כדאי?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 743 צפיות
וגם וולבו S60 תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, אני לפני רכישת רכב חדש. מעוניינת בקרוסאובר או ג'יפ עירוני, נוח ומפנק, נעים לנהיגה, שקט, לא כבד ולא מגושם, נוח בתימרוני חניה, חסכוני יחסית לקטגוריה. חשוב לי ספסל אחורי מרווח מספיק למתבגר שכבר היום בגובה 180 והיד עוד נטויה ועוד שניים בני 7 ו9, תא מטען סביר שיספיק ל4 מזוודות ומרווח טוב לנוסע ( בעלי 195 גובה ). ובטיחות גבוהה. התקציב עד 250.000 ₪. באותה הזדמנות אשאל אם כדאי לשקול רכישת רכב יד 2 שנמצא עד שנה על הכביש (תמיד רכשנו רכבים מהחברה, אבל אובדן ערך כל פעם אוכל לנו את הלב). תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת מירי מיכאלי, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 766 צפיות
שלום, אני חושב לקנות טויוטה אוריס היברידי 2011 עם 60000 ק"מ במחיר 70000 ש"ח אני בד"כ נוסע כ-35K-40K ק"מ בשנה, נסיעות בינעירוניות בעיקר החיסכון בתצרוכת הדלק משמעותית לי. למישהו יש ניסיון עם הרכב הזה? תודה
הודעה אחרונה מאת Cadillac58, -
- 1 תגובות
- 593 צפיות
אהלן, חבר ביקש שאעלה את השאלה בפורום: יש לו 2 אופציות לרכבים לקנייה: 1. מאזדה 2 שנת 2009 עם 100,000 קמ 2. סיאט איביזה 1600 אוטומטית שנת 2009 עם 100,000 קמ שני הרכבים מוצעים למכירה באותו מחיר. מה הייתם קונים ולמה? תודה
- 2 תגובות
- 780 צפיות
שלום אני הולך לסגור רכישה של סקודה פאביה ידני (2012) מפרטי, קצת חושש (פעם אחרונה שקניתי אוטו היה לפני 13 שנה ...) אז אשמח לשמוע מניסיונכם, לשאלות-תם: * חוץ מבדיקה דרך האינטרנט באם הרכב משועבד, האם צריך לבדוק בעוד מקום? * כיצד לבצע ביטוח חובה+ מקיף על שמי? מיד לאחר העברת הבעלות, דרך הטלפון לחברת ביטוח? או מקובל לקחת את הביטוח הקיים לרכב? * כיצד מקובל לשלם? צ'ק רגיל או צ'ק בנקאי? * חוץ מזכרון דברים וחתימה על גילוי נאות של תקלות למוכר, האם כדאי מסמך נוסף? לגבי בדיקות בסיסיות לפאביה ידני, טרם מכון בדיקה, משהו מיוחד לבדוק ברכב זה? (קראתי כבר חלק מהפוסטים הכלליים והמצויינים שיש בפורום) הרכב מטופל באותו מוסך מורשה למשך כל 3 שנות חייו, האם ניתן להסתפק בבד…
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום לכולם, נתקלתי במודעת יד שנייה של אבארט פונטו ידנית דגם לוסו, שנת 2011. הרכב יד ראשונה בעל 50 אלף ק''מ בלבד, מוצא במחיר של 83 אלף ש''ח בלבד! לפי המודעה, המנוע והגיר תקינים, ללא תאונות (שפשופי צבע באזור בית הגלגל). עד כאן הכל טוב ויפה, וכאן מגיע האבל: הרכב מוצע למכירה חודשים ארוכים ונחשף ללא מעט אנשים, מכאן נובעת השאלה מדוע הוא לא "נחטף" עד היום? החשד השני הוא המחיר. קצת מחשיד שרכב שהמחירון שלו נע בסביבות ה 105 אלף ש''ח, ימכר ב 80 אלף שח בעוד יש לו רק 50 אלף ק''מ על השעון. אני כותב את הפוסט הזה משום שאני יודע שמסתובבים פה חבר'ה ממועדון אבארט שכנראה מכירים את הרכב ואת עברו, מה שכן גם יוכלו לייעץ ולהסביר על עלויות ההחזקה ורמת האמינות של הרכב…
הודעה אחרונה מאת Guy_25, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש לי הצעה לאופל קורסה 2011 במצב קוסמטי פנימי החיצוני מעולה כמו חדש, אבל קילומטראז' יחסית גבוה 103000 כאמור מלסינג, בדיקה שעשיתי מצביעה על כך שכל המערכות תקינות אך קיימת מכה קלה בקצה שילדה ימנית בעלת משמעות נמוכה, לכן הם מוכנים למכור לי אותה בחמישים אחוז פחות מהמחירון ובמקביל מתחייבים לטרייד אין עתידי ללא הפחתה במחיר בגלל השילדה, מקבל שנה אחריות יבואן של אופל, חישוקי מגנזיום,חיישני רוורס, דבורית, החזר עלות הבדיקה,מפתח שני חדש בנוסף שאלת השאלות מה הייתם עושים במקומי,תודה
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 1 תגובות
- 785 צפיות
שלום לכולם. אני מעוניין לרכוש סובארו ניו אייג' ואני מחפש כבר זמן מה. בגדול אני מחפש שנתון 2006 (מתיחת פנים). אני די מתלבט בין מנוע 1.6 (95 כ"ס), לבין מנוע 2.0 (160 כ"ס). ידוע לי שהסוסים האלה דהרו במפעל סובארו והיום חלק מהם כבר לא בארווה . בגדול להבנתי אין הבדל מהותי בצריכה בין שניהם. הייתי רוצה לדעת רק אם מישהו בעל ניסיון באחד מהדגמים ויכול להגיד לי האם יש הבדל מבחינת עלויות: ביטוח. טסט. טיפולים שוטפים + חלקים. להתייחסותכם אודה.
הודעה אחרונה מאת Giladben.zaken, -
שלום, רוצה אני לרכוש רכב לבעלי הוא עובד בשיפוצים ולכן צריך מסחרי הוא גם רוצה שלעתים ישמש לו להובלות בקטנה. כמו כן רוצה שהוא יהיה הרכב העיקרי במשפחה לטיולים ולסופי שבוע מטיילים הרבה ולכן צריך מרווח מאחור 3 ילדים עם מושבי בטיחות וחסכוני בדלק ועלויות נמוכות יחסית לתיקונים. התקציב הוא עד 90000 בערך. יש לנו עכשיו הצעה לה אנטר 2011 89000 עשתה 176000 יד שנייה אחריות לחצי שנה נצטרך להשקיע 2500 לארגז. אנא עזרו לי בהקדם היום רוצה לרכוש תודה
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 798 צפיות
אני רוצה לבחור דגמי מכוניות לא מאותה חברה ושיראה לי אחד ליד השני בעמודות את נתוני הרכבים
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום חברים,אבא שלי רוצה להתחדש ברכב עם שנתון גבוה יותר,הוא חושב על רנו פלואנס טורבו דיזל אוטומט,מה היתרונות והחיסרונות ברכב? איך הפלואנס מבחינת תחזוקה,אמינות וצריכת דלק? תודה לעוזרים. הרכב ישמש לנסיעות של פעמיים בשבוע לאיזור המרכז מירושלים,ועוד הרבה נסיעות בעיר.(בערך 600 קמ בשבוע)
הודעה אחרונה מאת asa160, -
-
חבר קרוב עשה סוג של אקסיט לפני שנה בערך. אשתו עובדת במשרד,בעבודה של אנשים רגילים שלרובם הכנסה ממוצעת או לא הרבה מעבר לזה. היא מעונינת להשאר לעבוד שם ,לומרות שיכלו להרשות לעצמה להפסיק לעבוד ולבלות כל היום בספא/קניות/חו"ל. כרגע היא נוהגת בפג'ו 308 2010,בעלה הצליח לשכנע אותה שהגיע זמן לשדרג את הרכב. הוא עצמו נוהג בפנאמרה והיה שמח לקנות לה את המקאן החדש (סוג של פאנבוי אבל שניהם מסכימים שזה לא הכיוון. החניה במקום העבודה היא פרטית ומשותפת לכל העובדים לכן זה חייב להיות נחבא אל הכלים ככל הניתן. הדרישה היא כמה שיותר תמורה/פינוק עם כמה שפחות שידור יוקרה.והיא גם לא רוצה רכב סדאן גדול. ישבנו ביחד וחשבנו והחלטנו שכל מותגי הפרמיום הגרמניים והיפנים לא באים בחשבון. ההצעה המובילה …
הודעה אחרונה מאת Avia, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 682 צפיות
שלום לחברי הקבוצה. אני מחפש בימים האחרונים לקנות רכב דיזל אמין חזק ובטיחותי. המחיר: 35-40 K האם מישהו מכם יכול להמליץ על חברה ודגם המתאימים לסכום? חשוב לי רכב גדול עם פח חזק , העיקר הבטיחות והחיסכון בדלק. מטבע הדברים חשבתי על הרכבים : פאסאט,ג'טה,אוקטביה. אשמח אם תמליצו לי על עוד. לגבי קילומטרז - מה הרף המקסימלי של ק"מ כל שנה שכדאי לקנות.? ובאופן כללי מה עוד צריך לבדוק. תעשירו אותי בידע תודה חברים !
הודעה אחרונה מאת Doc Slow, -
-
- 2 תגובות
- 566 צפיות
אהלן חברים מישו יכול להמליץ לי על מוסך לבצע בוא בדיקה מקיפה לאצ'בק 98 ידנית בראשון לציון תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Boris Ostinko, -
קיה סטיישן סיד
מאת yft324- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, הציעו לי רכב מהחברה קיה סטיישן סיד חדשה (2015) ,חושב לי נושא הנוחות והבטיחות. מישהו יצא לו לסע ברכב לנסיעות ארוכות (שעה שעתיים)? האם הוא נוח? האם הרכב אמין או שהוא בעייתי ? תודה , אשמח לעזרתכם יפתח
הודעה אחרונה מאת yft324, -
ייעוץ בקנייה
מאת ramboosh- 2 תגובות
- 624 צפיות
רוצה לקנות רכב 7 מקומות עם 7 מקומות למבוגרים,המלצות? שנים 2007-2010
הודעה אחרונה מאת ramboosh, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות רכב מסוג סטיישן עם תא מטען גדול (מקווה שיהיה אפשרי להכניס כיסא גלגלים ואופניים חשמליות מקופלות ביחד בתא המטען). חשוב לי נושא האמינות, הנוחות והבטיחות. צריכת הדלק צריכה להיות לא יותר מ1:10. שנים: 2009-2011 התקציב שלי הוא 40000 ש"ח. חשבתי על הדגמים האלה כי קראתי ביקורות טובות בפורום ומחוץ לו, מבחני דרך לצערי לא משקפים את המציאות בגלל שהם ממומנים על ידי בעלי אינטרס, ולכן אשמח לקבל את חוות דעתכם במיוחד במידה והייתם בעלים של רכבים מהסוג הזה, במידה ויש לכם חוות דעת על רכב דומה אחר, אשמח לשמוע. בגלל שהרכבים האלו נפוצים מאוד אני מניח שחלקי החילוף להם יהיו זמינים ויחסית זולים. האם הבגאז' של הדגמים שהזכרתי יכול להכיל כיסא גלגלים ואופני…
הודעה אחרונה מאת calmride, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 580 צפיות
שלום לחברי הפורום אני מחפש רכב משומש משנת 2012 תקציב עד70000 ש"ח הרכב צריך להיות אוטומטי חסכוני אמין וקטן יחסית. אסע בו כ40000 ק"מ בשנה, נסיעות בינעירוניות בעיקר והרבה חניות בתל אביב... הרכב לא מיועד לשימוש משפחתי. חשבתי על טויוטה יאריס 2012 אבל נהגתי בו קצת ולא אהבתי את ההרגשה אופציות נוספות : סוזוקי sx4 5 דלתות, ניסן נוט, הונדה ג'אז. חשבתי גם על סיטרואן c3 פיקאסו דיזל אבל יש לי ניסיון לא טוב עם רכבים אירופאים... כרגע אני עם סובארו אימפרזה 2006 ומרוצה מאוד (חוץ מצריכת הדלק). תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Eyal Fried, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 768 צפיות
מעיכה קטנה בקורת אורך יונדאי אי 30 2010 , פחות או יותר באזור שמתחת למושב הנהג. חוץ מזה הרכב נקי לחלוטין מפגיעות פח וצבע. מנוע ות.הילוכים תקינים. מה המשמעות הבטיחותית של המעיכה ואם מדובר בירידת ערך.
הודעה אחרונה מאת ArikC, -
-
- 4 תגובות
- 795 צפיות
שלום לכולם, זה לא שיש לי בעיה עם רכבי מיני, זה פשוט שאני לא יכול לסבול האצ'בק... אז מה שהכי חשוב לי זה שיהיה רכב סדאן, וכמה שיתר חסכוני בדלק אין לי מושג בתקציבים, אבל אם נכנס רכב שנתון 2009(ומעלה) - מה טוב. שיהיה גיר אוטומטי. לפי אתר kml יש לsx4 סדאן תצרוכת דלק ממש טובה, אבל משום מה אני לא מוצא עליו הרבה מידע. מה דעתכם בעניין? כמו כן, אשמח להמלצות נוספות. תודה רבה!!
הודעה אחרונה מאת Slow Sprinter, -
-
- אחראי פורום
- 27 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום, ראיתי רכב שעניין אותי ביד-2, בן שנה וקצת יד ראשונה עם 30K ק"מ, נראה לי קצת הרבה לרכב בבעלות פרטית בתקופה יחסית קצרה. לדעתכם זה הרבה ק"מ לרכב חדש מבעלות פרטית יד 1? זה צריך להדליק לי נורה אדומה? תודה.
הודעה אחרונה מאת סיוויק 08, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מאוד מתלבט באם לקחת אוטו דרך אחד מהעיסקאןת הללו (יש מבצע גם בהייטק זון לנטו ליס - כולל 3 טיפולים ומקדמה מופחתתת של 7900 שח) לעומת האלטרניטיבה של קניית אוטו ביד שניה היתרון של נטו ליס - ניתן להחזיר את האוטו בכל מצב ללא דרישה לחיוב להחזרה לקדמות (עולה 69 שח לחודש, 36 חודשים) כמו-כן אם יש בעיה כגון - תאונה חלילה או גניבה, מה קורה עם העסקה? אשמח באם מישהו יכול לשתף מניסיונו וממה ששמע לגבי שני הללו תודה !
הודעה אחרונה מאת hary19, -
-
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום חברים, הרכב הנ"ל משנתון 2011, עדיין לא נהגתי בו (אמור מחר) אבל מביקורות נשמע סה"כ איכותי, חזק ומהנה לנהיגה. מציג נתונים יפים של 156 כ"ס/5800 סל"ד ו24.4 קג"מ ב1400 סל"ד מה שמדאיג זה קילומטרז' גבוה במיוחד לשנתון- 92,000 אשמח לתגובות, מי מכם שיש לו ניסיון עם הרכב אשמח במיוחד
הודעה אחרונה מאת yud, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בוקר טוב. מבקש יעוץ לגביי מה עדיף מבין שני הרכבים שאמור לשמש כרכב שני במשפחה. המחיר שלהם כמעט זהה כיום מה יותר ממולץ ומי שומר יותר על הערך שלו... תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת save, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 701 צפיות
אז ככה ההורים מחפשים כעת רכב למשפחה, עד עכשיו הייתה לנו קורולה 2007 ששירתה אותנו בנאמנות עד שהוכרזה כאובדן להלכה, הדרישות הן: - אוטומט - חסכוני - עדיפות ליפני - אמין - ק"מ כמה שיותר נמוך - עד יד 2 - מודל 2009+ - עד 50 אלף ש"ח . אבזור פחות חשוב (ב5 שנים שהקורולה הייתה בבעלותנו אמא שלי לא ידעה על עצם קיומו של מחשב הדרך). הנסועה השנתית ברכב תהיה בסביבות 20-25 אלף ק"מ בשנה, לרוב עירוני .
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 678 צפיות
היי, לקחתי היום לבדיקה ב"טסטליין" סיאט איביזה 2011 יד שנייה עם 70,000. שילמתי את מחיר הטסט, אך המוכרת התחייבה לפני שבמידה וישנה בעיה רצינית עם השאסי ברכב, היא תשלם על הבדיקה. מהבדיקה עולה כי ישנם יותר דברים לא תקינים ברכב מתקינים. השאלה אם מדובר בתקלות רציניות.. בטסטליין המליצו לי ללכת עם הדו"ח למוסך ולבדוק שם. אשמח מאוד לעזרה בהקדם על טיב הבעיות וכן, האם במצב כזה, אני אמורה לשלם על הבדיקה או יכולה לדרוש מהמוכרת להחזיר לי את הכסף. צירפתי את דו"ח הבדיקה. במידה והרכב בעייתי, אשמח לשמוע חוות דעת על רכב האיביזה ואם אומנם הטיפולים יקרים מאוד כפי ששמעתי וכן אלו רכבים מיני/סופר מיני מומלצים לנסיעה עירונית ובין עירונית.. תודה רבה לעוזרים! שרה.
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
-
- 0 תגובות
- 466 צפיות
שלום לכולם, יש לי התלבטות מאוד קשה בין הלב לבין המוח אשמח לעזרתכם בנושא. כיום מתגורר בחיפה/קריות ועובד ביוקנעם ונוסע ברכב השני של המשפחה טויוטה יאריס 2004. בחודש אוקטובר אני ככל הנראה אעבור לטבריה עם החברה שלי ואני אמשיך לעבוד ביוקנעם. אני רוב הזמן אסע לבד ברכב, צריך המלצה לרכב עד 20K ( עם גמישות קלה ) ואלו הם הדרישות שלי ממנו: * נסיעה נוחה. * חסכוני בדלק. *בטיחותי. *אוטומט ( לא מוגבל ברישיון אך לא יכול לראות כבר ידני רק אם לא תהיה ברירה ). * שיהיה לו מעט כוח ( יודע שמתנגש כנגד חסכוני אבל שיהיה פשרה יחסית ). *הולכת להיות מותקנת מערכת שמע עם טיפה משקל ונפח אז אצטרך בגאג' סביר ( הסאב לא נכנס בפיג'ו 206 ) ובנוסף הולך לבודד אותו ככה שמתווסף אליו מעט משק…
הודעה אחרונה מאת wowohw, -
- 14 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי, אני כבר שנתיים מנסה למצוא רכב ראשון הולם וחי לפי הרבה סטיגמות כמו: "רכב ישן זה רכב לעשירים(בגלל הטיפולים וכמות הביקורים במוסך)" "תביא רכב ראשון ותקרע אותו לא חבל על רכב חדש?" ועוד המון מהסגנון הזה שאנשים מכניסים לי לראש והחלטתי, די! אני יתייעץ. רוב הזמן חיפשתי רכב לפי התקציב שהיה לי באותו רגע ואכן הלכתי לראות כמה רכבים, אך זה תמיד היה נראה כאילו שהמחירים מופקעים ללא סיבה, או שהרכב פשוט היה "קרוע". שמעתי "תיקח רק יפני אל תתעסק עם פולקסווגן כל הכסף הולך לטיפולים". ואני באמת מתקשה להחליט איזה רכב אני רוצה. יש לי תקציב של עד 40,000. אבל אני לא רוצה להשקיע סכום אדיר כזה על רכב בלי שאדע שעשיתי החלטה נבונה באמת. במיוחד עם הסטיגמה השנייה שבעצם מכוונת אותי לרכבי…
הודעה אחרונה מאת eliran769,
-
מי מחובר 55 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 807 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- גולד1
- TomerP
- מייק24
- zaf
- arice
- רפי לין
- מרדכי1
- מה רע בשביט?
- Fluffy
- AmitGo
- itamarg
- SurfHigh