Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4027 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, אני כבר שנתיים מנסה למצוא רכב ראשון הולם וחי לפי הרבה סטיגמות כמו:

"רכב ישן זה רכב לעשירים(בגלל הטיפולים וכמות הביקורים במוסך)"

"תביא רכב ראשון ותקרע אותו לא חבל על רכב חדש?"

ועוד המון מהסגנון הזה שאנשים מכניסים לי לראש והחלטתי, די!

אני יתייעץ. רוב הזמן חיפשתי רכב לפי התקציב שהיה לי באותו רגע ואכן הלכתי לראות כמה רכבים, אך זה תמיד היה נראה כאילו שהמחירים מופקעים ללא סיבה, או שהרכב פשוט היה "קרוע".

שמעתי "תיקח רק יפני אל תתעסק עם פולקסווגן כל הכסף הולך לטיפולים".

ואני באמת מתקשה להחליט איזה רכב אני רוצה.

יש לי תקציב של עד 40,000. אבל אני לא רוצה להשקיע סכום אדיר כזה על רכב בלי שאדע שעשיתי החלטה נבונה באמת. במיוחד עם הסטיגמה השנייה שבעצם מכוונת אותי לרכבים ישנים יותר.

אני מחפש רכב ידני את האמת כדי "להשתפשף" אבל אני לא באמת בטוח שזה הדבר הכי נכון לעשות כי אין שוק גדול לגיר הזה בממוצע יש 100 רכבים אוטומטים לרכב ידני 1.(וזה מתסכל..).

אשמח לשמוע דעות כי אני באמת רוצה כבר רכב(שנתיים!) אבל מפחד מאוד לבחור במשהו ספציפי כי לכל דבר יש כל כך הרבה חסרונות(או שזה סתם יקר מדי).

תודה רבה :)

פורסם

אני לא יודע מה באלי. אני יודע שיש רכבים מסויימים שאני מעדיף וגיר ידני שאני מעדיף בתור התחלה.

טויוטה,הונדה,סוזוקי,ניסאן אלמרה, וכו' אבל אני כבר שנתיים במרדף אחרי ה"רכב הראשון המושלם".

הסיבה הכי גדולה היא שלפי דעתי הונדה סיוויק מודל 2001 לא צריכה לעלות 20000 וזה המחירים בשוק היום.

(הסיוויק זאת רק דוגמא למחשבה הכללית).

פורסם

אתה צריך לעשות לעצמך סדר עדיפויות בראש,

אם יש לך 40 אלף שקל גג אתה צריך להשאיר לפחות 5 אלף בצד ליישור קו ראשוני(צמיגים טיפול או טסט שיכולים ליפול קרוב לרכישה) בנוסף להשאיר כסף לביטוח רכב(שממש לא זול).

עכשיו אתה צריך לחשב מה אתה רוצה מהרכב ולנקות את הסטיגמות מהראש, המזל שלך שיש בפורום פה ובאינטרנט המון ידע על רכבים שונים ועל הבעיות הידועות שבהן ללא אמירות כלליות כמו "אירופאיות מבלות כל הזמן במוסך" ו"יפאניות אמינות לחלוטין" כל רכב יש לו את ה"מחלה" שלו וכל רכב יש לו רגישות מסויימת, יש רכבים "לימונים" גם בצד היפאני(כמו קורולה 2003-2004 שסובלת מבעיות בוצה במנוע וממירים קטליטים שהולכים כמו מים) ויש גם בצד האירופאי מכוניות אמינות.

תגדיר לנו מה אתה צריך ומה חשוב לך ברכב(האם המראה הוא משהו קריטי בשבילך?, האם אתה מחפש רכב חזק מאוד,רכב פשוט או רכב חזק ואתה הולך לנהוג הרבה קילומטר על הרכב הנ"ל?) ואז יוכלו לעזור לך לגבש דעה לכיוון רכב מתאים ולהציג לך יתרונות וחסרונות בכל בחירה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

כתבת הרבה ובעצם לא אמרת כלום חוץ מהתקציב (40K אם הבנתי נכון) ושאתה מעדיף גיר ידני.

מה הצרכים שלך מהרכב?

כמה אנשים צפויים לנסוע ברכב? האם נפח תא מטען חשוב לך?

מה הנסועה הצפויה (קילומטרים ואופי)?

האם אתה מבקש רכב בעל "אופי" מסוים?

כמה חשובה לך רמת הבטיחות?

האם אתה באמת צריך מכונית או שאתה סתם רוצה? כי עם כל הפחדים והחששות יש סיכוי שתתאכזב (כי מכונית היא הוצאה ולא השקעה ויש לי תחושה שאתה לא מבין את זה לחלוטין) ואולי עדיף שתמתין עם הרכישה.

פורסם

תודה רבה קודם כל על העזרה :)

בעיקרון לטווח הקצר השימוש במכונית יהיה יומיומי כדי ליסוע לעבודה(5 דק נסיעה עירונית).

לטווח הארוך כשתהיה את האופציה של רכב אני כבר אמצע מרחקים ואהיה ספונטני גם אם זה ליסוע לצפון\אילת.(אני גר באשדוד).

אין לי הרבה צרכים מהרכב חוץ משיביא אותי מנקודה לנקודה, יהיה אמין, וחסכוני בדלק.

רמת הבטיחות חשובה(אני לא רוצה למות צעיר) אבל אין רכב שבטוח לגמרי בסופו של דבר לפי דעתי זו אחריות הנהג ליסוע בטוח ולהיות עירוני.

noknok איזה רכבים אירופאים אתה מציע?(ולא כאלה שכל טיפול שלהם זה חצי מחיר של הרכב).

בשורה התחתונה אני לא הולך לנהוג ממש הרבה ק"מ אבל אני מאמין שאם הזמן אני יחרוש את הרכב(בכל זאת רכב ראשון).

פורסם

רכב סטייל הקליאו דור קודם הידנית(ספציפית הידנית) הנ"ל שמוצעת פה למכירה(אין לי קשר למוכר):

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?568765-%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%90%D7%95-%D7%99%D7%93%D7%A0%D7%99%D7%AA-%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%95%D7%A0%D7%94-2011-40k-%D7%A7%D7%B4%D7%9E

או רכב דומה הם רכבים בעלי רכיבים פשוטים ודיי מוכחים שלא אמורים להיות פחות אמינים מרכב יפני כזה או אחר.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

bboy אתה נוגד את מה שאמרת בעצמך, אתה רוצה לשמוע דעות כנות לגבי רכבים ואז יוצא בסטיגמה של "אסור להתקרב לצרפתיות",

אם תחקור טיפה תבין שרוב בעיות האמינות של הצרפתיות שיצרו את הסטיגמה היו בעיקר הגיר האוטומטי שהוצג בסוף שנות ה-90 ומשכו אותו עוד הרבה שנים קדימה, הקליאו הזאת בכלל ידנית.

ברכב שnoknok הציע לך אין שכלולים מטורפים ומערכות מסובכות שיכולים לגרום לך לבלבולים וחוסר נוחות בתפעול הרכב כי אין לך ידע ברכב וחשמל, שזה מה שטוב ומה שמתאים לך לפי מה שתיארת בדרישות, אני לא אומר לך תקנה את הקליאו, אבל אם אתה באמת מחפש רכב שיתאים לך, תפתח קצת את הראש ואל תהיה מקובע

עברתי לסקייטבורד

פורסם (נערך)

נראה לי שאתה מאוד מודאג מסוגיות של אמינות ושמירת ערך (כמו רוב הישראלים). אם תקנה קליאו אתה לא תישן בלילות מחשש שלמחרת תדלק לך איזה נורה חשודה על לוח השעונים ובכל שבוע תכנס למחירון ותזיל דמעות על ירידת הערך.

קורולה סדאן מודל 2006 (תוצרת יפאן, המודל ללא הבעיות) זה הרכב בשבילך. יש לאמא שלי מכונית כזאת שנרכשה כחדשה והחליפה קורולה 98. הקורולה של אמא שלי לא למכירה, אבל לא חסרות אחרות בשוק שהיו בבעלות של אנשים יחסית מבוגרים שמטפלים רק במוסך יבואן ורק עם חלקים מקוריים (לא שצריך יותר מדי חלקים, הרכב הזה אמין כמו בלוק). הרכב ללא טיפה של נשמה, אבל אמין ביותר, ביצועים סבירים ביותר, צריכת דלק סבירה, גיר אוטומטי "של פעם" בלי שטויות וקפיצות.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

הבנתי שיש בצרפתיות הרבה בעיות חשמל. בנוסף לזה הסבירו לי שמבחינת האקלים רכבים אירופאים לא מתאימים כי הם בנויים למזג אוויר אחר.זה שאני זורק סטיגמה לאוויר זה כדי לקבל הסבר(סליחה אם זה נשמע שלילי).

וכן Doc Slow קלעת בול בטיפוס.. כזה אני...

לא מחפש נשמה ברכב במיוחד ברכב הראשון כשאני צעיר ורוצה אותו נטו שיגיע מנקודה לנקודה בחיסכון ושאני יבזבז עליו כמה שפחות זמן וכסף.

מה לגבי קורולה ידנית?

פורסם

אתה בהחלט זורק סטיגמות לאוויר.

קשה מאוד למצוא קורולה ידנית ורובן עם היסטוריה של לימוד נהיגה. צריך הרבה מאוד סבלנות בשביל למצוא רכב יפני ידני שמור בישראל.

פורסם

הבנתי, יש לי שאלה אחרת שתעזור לי מאוד..

מה עדיף לי בתור נהג חדש לחסוך יותר כסף ולהביא רכב יותר חדש(סיוויק מודל 2007-2008) או שלחפש רכב ישן עד 10000 ולחרוש לו את הצורה?

פורסם

מה עדיף לך? רק אתה תדע. אנחנו כאן לייעץ אם אתה מחפש רכב בשביל לקרוע אותו תקנה רכב ב3000 ש״ח אבל אם אתה מחפש רכב שישרת אותך תקנה רכב טוב ותשמור עליו, בכל אופן לפי דעתי כדאי שתלך על מיני ידני ויש הרבה כאלו אלטו, פיקנטו c1 107 וכדומה באזור 2010 נכנס לתקציב שלך

• תוכן חדש...