ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,619 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 718 צפיות
שלום חברים, שוקל לקנות לאון 1.8 2011 ידנית. מישהו מכיר מוסך טוב ואמין (לא צ'מפיון כמובן) שאוכל להתחבר למחשב רכב לבדוק תקלות? אשמח גם להמלצה על מכון בדיקה אמין באזור תודה!
הודעה אחרונה מאת yud, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 697 צפיות
היי מצורפת פה הבדיקה שלקחתי אותו היום בבוקר המוכר הוא סוחר שזה קצת מטריד, מבחינת טיפולים עד 75 אלף היה בהונדה ומאז במוסך אחר- לא מורשה הרכב אדום - מישהו זרק לי בבדיקה היום שאפשר להוריד על זה מחיר כי הצבע דוהה מה דעתכם? הוא פרסם ב 48 תודה
הודעה אחרונה מאת עידן ו, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 912 צפיות
אהלן, אני מעוניין לרכוש רכב, אך כרגע לא סגור על הדרישות במאה אחוז, יש לי דרישות יחסית כלליות מהרכב והם: רכב יחסית קטן (לא משפחתי). אמין. זמינות חלקים גבוה. חסכוני (יחסית) בדלק. עדיפות לאוטומט. התקציב כרגע עומד על 25-30 אלף. הרכב ייסע בעיקר בתוך העיר, ובערך פעם בשבוע ייסע בדרך בינעירונית (אשקלון-בש). גיששתי ביד 2 על מספר רכבים שראיתי שם לדוגמא: סוזוקי אלטו, דייהטסו סיריון, יונדאי גטס, יונדאי אקסנט, סוויפט (לדעתי לא נכנסת לתקציב). ראיתי שאפשר למצוא את הרכבים האלה ממודל 2008 ומעלה ולכן נתתי להם יתרון כלשהו. שאלה נוספת: האם כדאי לרכוש מליסינג? או ממישהו שבעלות קודמת היתה ליסינג? אשמח לשמוע חוות דעת והמלצות נוספות.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 0 תגובות
- 611 צפיות
אני מנסה לדלות מידע הקשור מיני 1600 one גיר ידני. בחיפוש גוגל, אין כל מידע על הרכב הנ"ל : מבחן דרך, חוות דעת וכו' מדובר בשנתונים 2012/3 תודה מראש לכל המגיבים
הודעה אחרונה מאת קוביסיתא, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 9.5 אלף צפיות
הי חברים, בטופס בדיקה של i20 משנת 2014 מופיע בסעיף "שלדה ומרכב ליקויים בעלי משמעות נמוכה" מופיעים הליקויים הבאים: תיקוני פח וצבע בגוף הרכב, החלפת חלקי מרכב, מעיכות בתחתית, פגיעות פח פגמים בצבע. ראיתי רק את טופס הבדיקה , מחר אני אעשה בדיקה מטעמי. מישהו יכול להרחיב על הסעיף של החלפת חלקי מרכב? המוכרת נשבעת שהרכב לא עבר תאונה ושלא החליפו כלום. אשמח לעצתכם ולדעתכם המלומדת!
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, נולד לי ילד ועכשיו אנחנו 6 נפשות ואני מחפש רכב ל7 נוסעים. אחרי חפירות בפורום ובאנטרנט הגעתי לשני רכבים ואני דיי מתלבט בניהם - סיטרואן פיקסו החדשה C4 (יש עכשיו הנחה של חבר) חדשה מהחברה במחיר של 155 אלף סאניאנג רודיוס שנת 2014 מליסינג נהג יחיד עם 17 אלף קילומטר במחיר של 160 אלף. אני מתלבט מה לעשות, אשמח להמלצות תודה קובי
הודעה אחרונה מאת asafg100, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 903 צפיות
אני מחפש רכב אוטומט עד 25K. שיהיה קטן ואמין. נסיעות יומיות של כ40 ק"מ. מדי פעם העליות של חיפה גם. ראיתי הרבה המלצות על פיאט גרנדה רק לא ברור לי איזה דגם. לא איכפת לי שלא יראה צעיר וכו' וכו'. העיקר שיקח אותי מA לB ולא יראה הרבה מוסך. אשמח להמלצות. תודה!
-
היי לכולם, ב17 השנים האחרונות היה לי רכב דהייטסו שרייד. ומאד אהבתי אותו. עכשיו החלטתי להחליף (למרות שהוא תקין). אני רוצה לקנות רכב משומש, שנתון 2012, יד ראשונה מפרטי, מעט ק"מ. אני מאד מתלבטת בין כמה רכבים, ולא מצליחה להחליט. שני הדברים שהכי חשובים לי הם: 1. בטיחות בתאונות, בעיקר של הנהג. . מקדימה, מהצד וכו'. 2. כמה שפחות לראות מוסך,חוץ מטיפולים שנתיים. כלומר אמינות שאין הפתעות של קילקולים. אח"כ אפשר לקחת בחשבון גם א. נעימות של נהיגה, לא יותר גרוע מדהייטסו שרייד, שאליו אני רגילה. ב. לא מרעיש כשנוסע בכבישים בין-עירוניים. ג. אולי עוד פרמטרים שאני לא מודעת אליהם. אבל מה שבטוח, שלא חשוב לי כל מיני עניני קוסמטיקה, מראה חיצוני, איב…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 0 תגובות
- 597 צפיות
שלום , ישנו תקציב של 50-55 אלף לרכישת אחד הרכבים אשמח לקבל חוות דעת מקצועית בנוגע לרכבים האלה ומה בעצם כדאי לקחת כמובן שאם יש אלטרנטיבה אחרת לרכב מנהלים / משפחתי בסטנדרטים האלה גם יתקבל בברכה , ברצוני יותר לדעת מה יקר יותר לתחזוקה , ביטוחים וכמובן אמינות והאם חובה לטפל ברכבים האלה במוסך מורשה ( שיש בהן משהוא מיוחד שלא ניתן לעשות במוסך רגיל ) בברכה ,
הודעה אחרונה מאת maxim594, -
- 2 תגובות
- 556 צפיות
מחפש רכב קטן בסגנון הפולו/איביזה ואפשר גם קצת יותר גדול אבל רצוי כמה שיותר כח. חשוב לי שיהיה ידני, זול (יחסית) בעלות הטיפולים והאחזקה. מוכן להתפשר על דברים מסויימים, אבל לא יותר מידי בסוסים. שנתון לא מתחת ל2011.
הודעה אחרונה מאת daniel.gri, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 744 צפיות
שלום לכולם, יש לי סכום של כ-25k-30k להוציא על רכב. הדרישות שלי הן כאלה: - אוטומט. - ישמש אותי כ-50 ק"מ ביום פחות או יותר, רוב רובם בנסיעה בינעירונית. לכן רצוי שיהיה חסכוני בדלק. - נוחות סבירה. אחרי קצת חיפושים הגעתי לכמה אופציות: 1. פיג'ו 107 מודל 2010, 80,000 ק"מ, הגרסה המאובזרת עם 6 כריות אוויר. בעלות קודמת מהשכרה, לא טופל במוסך מורשה. מחיר: 28,000. 2. יונדאי גטס 2007, 100,000 ק"מ, מנוע בנפח 1.6 גרסת הספורט עם חלון בגג. מטופל במוסך מורשה. מחיר: 26,000 (מאמין שאפשר יהיה להוריד). מה עדיף מבין שני הדגמים האלה? יש עוד דגמים שכדאי לשקול? הפיג'ו חסכונית יותר אך חלשה ולגבי טיפולים לא ברור לי כ"כ - יקרה יותר מהיונדאי? מצד שני, היונדאי שותה יותר דלק…
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
לפי המפרט הטכני באתר של מרצדס, הדגם A180 בגרסת ה-Style מגיע עם תיבת הילוכים אוט׳ 7G-DCT (dual clutch) במחיר 169,000 ש״ח. לעומת זאת לפי המחירון של יד 2 אותו דגם באותו מחיר מגיע עם תיבת הילוכים ידנית.. בעוד הדגם האוט׳ יותר יקר.. http://pricelist.yad2.co.il/search.php?CarType=1&Manufactur=38&CarModel=6450&Year=All אשמח אם מישהו יסביר לי מה אני מפספס והאם יד2 לא מעודכנים, או משהו כזה? מלבד זאת אם יש דעות או בעיות בגיר הנ״ל 7G-DCT אשמח לשמוע http://techcenter.mercedes-benz.com/en/7g_dct/detail.html אם כי הייתי מעדיף את הגרסא הידנית בכל מקרה. תודה לכולם.
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
- 0 תגובות
- 527 צפיות
שלום, אנחנו משפחה צעירה. חושבים על קניית רכב שני. השימוש של הרכב השני הולך להיות כ 20 ק"מ ביום, חמישה ימים בשבוע. הייתי רוצה לדעת האם מישהו יודע להגיד לי מה בעצם העלות האמיתית של קניית רכב כזה? השאיפה שלי היא לקנות רכב בשווי עד 10-12 אלף. לזה אני מוסיף ביטוח מינימלי (צד ג), טיפולים תקופתיים, טסט ובלת"מים (מצבר, צמיגים, תיקונים אחרים) וכמובן דלק. האם שכחתי משהו? כמה הכל ביחד עולה מישהו יודע? בנוסף, האם יש לכם המלצות על רכב יד שנייה במחיר שציינתי? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת boazfl, -
- 1 תגובות
- 872 צפיות
שלום חברים, אני מתכוון לרכוש אוטו בטווח המחירים 50-60 K ואלה שתי המכוניות שהכי התעניינתי בהם. מדובר על פאביה בגימור SPORT ידנית (מאוד יפה לטעמי) ועל הגולף ברמת הגימור הבסיסית. רציתי לדעת מה יותר כדאי מבחינת : 1- עלות אחזקה וחלפים 2- אמינות 3-צריכת דלק 4-בטיחות 5- סחירות ושוק יד 2. ברור לי שהפאביה מאובזרת יותר אך הגולף גם כן איכותית מבפנים ומבחוץ. הייתי מאוד רוצה לשמוע חוות דעת על שתי המכוניות (עדיף מאנשים שהתנסו באופן אישי ). תודה !
הודעה אחרונה מאת seat2005, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 608 צפיות
שלום לכולם אני מחפש רכב בתקציב של 55 אלף שקל + - עדיפות שיהיה משנת 2010 ומעלה על איזה רכב הייתם ממליצים ?? פרמטרים: לא חשוב צריכת דלק מעדיף הספק גבוהה על צריכה מעדיף שיהיה גם סאנרוף רכב קומפקטי יחסית ולא גדול (סגנון סיאט לאון) עדיפות לאוטומט.
-
- 17 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם. אני מחפש רכב כבר זמן רב, אני נהג חדש ומעוניין לרכוש את הרכב הראשון שלי. דגם: פולקסווגן פולו קלאסיק נפח: 1600 שנה: 1998 יד: 02 ק"מ: 107,000 טסט עד: 02/2016 מחיר: 7,000 ש"ח מה אומרים כדאי? אשמח לקבל טיפים וחוות דעת על הרכב.
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 608 צפיות
טוב אחרי כמה אשכולות והרבה מאוד קריאה פה בפורום נסגרתי על הגרנדה פונטו הרובוטית. בקצרה על מה שחיפשתי - אוטומט, חסכוני בדלק, שנתון כמה שיותר גבוה, מראה צעיר, חלקים ותיקונים זולים, אמינות וחווית נסיעה. עם התקציב שלי (30-35K) אולצתי להתפשר על חלק מהדברים. ממה שקראתי הבעיה העיקרית ברכב הזה, זה אמינות הגיר. אני מתכוון לקנות מסוויצ' את הרכב והם נותנים חצי שנה אחריות על הגיר והמנוע כך שמאמין שאם אמצא רכב בלי בעיות עבר וכו' וחצי שנה תעבור חלק אוכל להיות רגוע. (נאיבי?). ראיתי באתר רכבים שנת 2008, 80-90 אלף ק"מ, סביבות 25K+- ש"ח. בנוסף יש פונטו 2010 עם 82,500 ק"מ ומחיר של 35K ש"ח. האם המכונית הזאת עדיפה על הגרנדה 2008? אשמח לשמוע עצות למה להתייחס שאני אסתכל על הבד…
הודעה אחרונה מאת Invis, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
?????
הודעה אחרונה מאת guy244, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום רב, רציתי להתייעץ אתכם בנוגע לשני הדגמים של השברולט סוניק, רכב ראשון: שנת 2011, 1400 סמ"ק, 27,000 ק"מ, יד ראשונה פרטית, שמור לחלוטין עם חיישני רוורס. מחיר בסביבות 45,000 ש"ח. (מחירון 60,000). רכב שני: שנת 2011, 1600 סמ"ק, 60,000 ק"מ, יד שלישית (נקנה מליסינג ב0 ק"מ), שמור עם חישוקי מגנזיום. מחיר בסביבות 50,000. (מחירון 54,000). מה דעתכם? יש לי הצעות על השולחן.
הודעה אחרונה מאת adrigoal, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 995 צפיות
שלום לכולם, נגמר הטסט לפיאסטה הישנה שלי והחלטתי, בהתייעצות עם המוסכניק, לא להשקיע ולא להעביר אותה טסט גם השנה ובמקום זאת לרכוש רכב. תקציבית, לא הייתי רוצה להשקיע יותר מ35K, אבל אני יכול למתוח לכיוון ה40K. מבחינת דרישות - מעוניין ברכב אמין, חסכוני בדלק ושיצליח לסחוב יפה, בעיקר בעליות (אני גר אי שם בהרים). חשוב לציין שאני מעוניין ברכב ידני. מבחינת הדגם שחשבתי עליו - מצאה חן בעיני ההונדה ג'אז, שעושה רושם שעונה על הקריטריונים. השנתונים שייכנסו בתקציב הם 2004-2006. ועכשיו לשאלות: שאלה 1 - האם שווה לרכוש רכב בן 9-11 במחיר של סביב ה30K או ששווה כבר לרכוש רכב בן 2-3 באותו מחיר? שאלה 2 - במידה ושווה לרכוש רכב בן 2-3, איזה רכב יכול להתאים לדרישות ולתקציב? שאלה …
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, אשמח לייעוץ ברכישת רכב שני, בתקציב של עד 14000שח. כיוון שלי הוא שברולט אבו או יונדאי גטס. שברולט - לא בטוח לגבי אמינות גטס - זכורה לי בעיית זלילת דלק. הנסיעות של אשתי הן קצרות מאוד 95% מהזמן. בתוך העיר. תודה מראש
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אנו מתלבטים כבר זמן רב איזה רכב לקנות אז נשמח לעזרתכם: אנחנו זוג + תינוק הרכב יהיה הרכב העיקרי שלנו (יש לנו בנוסף אלטו) הרכב ישמש ביומיום לנסיעות לעבודה בכביש עירוני כ-7 קילומטר יום + נסיעות פעם ב בערב ובסופי שבוע נשתמש רק בו ואנו אוהבים טיולים ורוצים שיהיה מקום לצידנית, תיקים וכו' בנוסף לטיולון של התינוק בנוסף מתוכנן ילד נוסף בשנים הקרובות ואנו רוצים להחזיק ברכב 5 שנים מעוניינים ברכב: אוטומטי בטיחותי אמין עם טיפולים זולים חסכוני בדלק תא מטען גדול יחסית עדיפות למרכב 5 דלתות משנת 2012 והלאה פחות חשוב לנו אבזור, חווית נסיעה אבל שלא יהיה רועד מוכנים לחרוג מעט מהתקציב מתלבטים בין הקיה ריו, פורד פיאסטה (למרו…
הודעה אחרונה מאת adrigoal, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
מישהו מכיר את הרכב?? הבנתי שכל הקולורדו שיש בארץ נקנו מהאו"ם. אין לרכב מחירון, על 2010 דורשים בסביבות 120 אלף שח. מה דעתכם על הרכב ? אמין? על המחיר?? פרטים ודעות יתקבלו בברכה.. תודה
הודעה אחרונה מאת לירוי1, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום לכולם האם למישהו יש המלצה למכון בדיקה ספציפי באיזור חיפה - הצק פוסט? ובכלל - אני מדבר כחסר ניסיון בתחום, מהי האינדקציה למכון "טוב" תודה ושבוע טוב!
הודעה אחרונה מאת לירוי1, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 903 צפיות
היי אני מחפש מכון לבדיקה בתל אביב, יש אפשרות ללכת לעשות את הבדיקה במוסך של היבואן? הונדה במקרה המדובר תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם , אני מעוניין לקנות פיג'ו 208 (למרות הרבה שיכנועים שלא). השאלה פשוטה , האם לקנות עכשיו דרך מבצע של חבר במחיר 89900 או לחכות לדגם 1.2 עם 6 הילוכים ? האם יש עדיפות לאחד מהדגמים , והאם זה גם נכון למכירה בעוד כמה שנים ? תודה מראש !
הודעה אחרונה מאת עמית, -
-
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, חברים אני ואשתי מחפשים רכב אוטומטי שיספיק לנו ולילד שבדרך הוא צריך להיות: חסכוני (דלק+אחזקה), בטיחותי, אמין, נוח ושקט. אנחנו רוצים להחזיק בו כ3-4 שנים מה שאומר שעד שנחליף אותו יהיה ילד נוסף.. אז הוא צריך להתאים לזוג+2.. הנסועה שלנו לא עולה על 20K ק"מ שנתי... כאשר אנו גרים באילת ולרוב הנסיעה היא בעיר למעט אחת בחודש-חודשיים שאנו עולים למרכז לבקר משפחה.. אשמח להצעות בהתאם לקריטריונים הנ"ל
הודעה אחרונה מאת Klieber, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
האם הבעיות שמוצגות כאן: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?483936-%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%93-%D7%A4%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A1-%D7%A8%D7%95%D7%91%D7%95%D7%98%D7%99%D7%AA-%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%A3-%D7%A7%D7%9C%D7%90%D7%A6-%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%90-%D7%9C%D7%94%D7%91%D7%94%D7%9C-%D7%9E%D7%94%D7%97%D7%99%D7%94-%D7%AA%D7%A7%D7%9C%D7%94-%D7%91%D7%92%D7%99%D7%A8/page3&highlight=%D7%92%D7%99%D7%A8+%D7%A8%D7%95%D7%91%D7%95%D7%98%D7%99+%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%93 נוגעות לפוקוס בלבד? התרשמתי לפחות מקריאה ושמיעה מחברים לעבודה שברשותם פוקוס רובוטית שהבעיה היא אך ועיקר בפוקוס. לא אומר שאין פה ושם בעיות שקשורות לרובוטית בכלל בדגמי פורד האחרים, מונדאו, פיאס…
הודעה אחרונה מאת kuglager24, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 932 צפיות
שלום. יש ברשותנו כבר שנה וחצי פאסאט 2006 עם 35,000 ק״מ. אמא שלי רוצה אוטו קטן יותר (״מה אני צריכה את כל הגודל הזה?״) וגם מעדיפה להחליף בגלל צריכת הדלק המופרזת. הבעיה שלי היא שאני מאוד מעדיף מכוניות גרמניות עם כוח. קשה לי להתפשר על רכב אחר גם אם זה רלוונטי יותר למקרה. בינתיים לא החלטנו כי זה עדיין בחיתולים, אבל מה ההצעות שלכם? לגבי התקציב - 70,000 בערך (אחרי מכירת הפאסאט). בינתיים בראש שלי A3 2009-10.
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
Audi A3 1.8t
מאת bmw525i- 2 תגובות
- 914 צפיות
שבוע טוב חברים,מבקש חווד על Audi A3 t גיר רגיל / אוטומט , אחזקה, צריכת דלק, אמינות , כוח, כדאיות לקניה, ומה כדאי יותר לרכוש גיר רגיל או אוטומט, אני מדבר על רכב מבציר 99-2003, תודה.
הודעה אחרונה מאת bmw525i,
-
מי מחובר 1 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 911 אורחים (הצג רשימה מלאה)