ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,621 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 623 צפיות
היי, ברשותי פונטו גרנדה 2011, ידנית מאוד חסכונית גם בצריכת הדלק וגם בטיפולים תיקונים (למרות שאלה עוד לא היו) אני רוצה להגדיל מעט את הרכב ולעבור לאוטומט אני מאוד רוצה להישאר באותה רמת מחירים, התקציב הוא 25-30 אש"ח יש רכב קצת יותר גדול עם צריכת דלק טובה? טיפולים ותיקונים? חשבתי על C4 אבל צריכת הדלק לא משהו אשמח להצעות תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת קרסו טרייד אין, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2 אלף צפיות
הי, יום ראשון אני עולך לSwitch לבדוק האוטו ולעשות נסיעת מבחן(פעם ראשונה שאני קונה)... https://switch.co.il/cars/kia/rio/2012/4731.html 1.אני מעוניין באוטו חסכוני (דלק,ביטוח,טיפולים) האם ההרכב חסכוני? 2.האם אני צריך לקחת אותו לבדיקת במוסך אחר גם?איפה אתם ממליצים באיזור? 3.האם מ2012 הריו בא עם 7 שנים אחריות על הגיר ומנוע?האחריות ממשיכה אם האוטו עובר בעלות? תודה
הודעה אחרונה מאת zevim2005, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 845 צפיות
שלום לכולם, קיבלתי תוצאות בדיקה של רכב שאני מעוניין לרכוש אלו ההערות שנרשמו: קפיצים - בולמי זעזועים קדמיים ואחוריים חלשים שילדה ומרכב - פגיעות פח ומגמים בצבע מערכת בלמים (ללא פירוק גלגלים) - בלימה לקויה, לפרק גלגלים לבדיקה העברת הכוח - נקישה בשילוב הילוכים הערות כלליות - יש לברר זמני טיפולים והחלפת רצועות תיזמון. הרכב: יונדאי I20 Insight עליה לכביש: 10/2012 15 אלף קמ" אוטומט מצד אחד שמעתי שרוב ההערות הן כסת"ח מצד שני לא רוצה לקבל את האוטו ולבקר במוסכים הבדיקה נעשה ע"י סוויץ' במכון "מבדקי רכב" בדיקה שלי אוכל לעשות רק במידה ואקנה את הרכב (5 ימי התלבטות) אשמח לשמוע את דעתכם, תודה
הודעה אחרונה מאת פוצינו, -
-
- 9 תגובות
- 820 צפיות
(אני כותב בשם חבר שניסה להירשם לפורום אבל טוען שנדחה בסוף הרישום בשל כשל טכני כלשהו שלא הבנתי) הבחור מתלבט בין גולף לסיביק "החללית". בתקציב של כ-50 אלף, הוא יכול למצוא 2008 ואולי גם 2009. הוא מאד אוהב את העיצוב של הסיביק (מי לא?) אבל מנגד נמשך לגולף ומעדיף רכב גרמני של VW על פני יפני כאשר מדובר ברכב בן 6-7 שנים. השאלות שלו: 1. איך הגולף בשנתונים הללו? (מדובר במנוע 1.4TSI אוטו') 2. מה התוספת שיש בדגם המאובזר (emotion או generation או Highline) לעומת הטריידליין? 3. האם האחזקה (ביטוח/מוסך) צפוי להיות זהה כי גם הונדה לא זולה? 4. איזה גיר יש לסיביק באותם שנתונים - אוטומטי או רובוטי (ואם רובוטי - איך הוא?) 5. מי "מזדקנת" טוב יותר? 6. מי נחשבת נוחה יות…
הודעה אחרונה מאת BIG PAPA, -
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
טוב, אשכול חדש עקב חוקים נוקשים וקטנוניים שיש פה, אלה ההצעות שקיבלתי: סוזוקי בני ברק- אלטו לבנה , 2010 , טסט 9/15, יד 1 פרטית עם 75אלף ק"מ ב27,000ש"ח כולל אחריות חצי שנה טריימוביל חוצות מפרץ- אלטו כחולה(צבע הרבה יותר יפה לדעתי), 2010, טסט 4/16, יד 1 פרטית עם 63אלף ק"מ ב30,000ש"ח כולל אחריות לשנה (מחיר אחרון ומשוגע לפי מה שחפרו לי שם ושאי אפשר להוריד אפילו 10אג' ממנו) וההצעה שהכי מעניינת אותי ושוברת לי ת'ראש: לובינסקי טרייד- פיאט פנדה 2012 לבנה, 2012, טסט 3/16, יד 2 (ידיים פרטיות) עם 85אלף ק"מ ב29,000ש"ח כולל אחריות לשנה ותיקון ליקויים שיעלו מבדיקה במכון מטעמי. מה שמעניין פה זה שמצאתי מודעה של הרכב כשהוא נמכר לפני כנראה שנה כשהוא עם 39אלף ק"מ. והנה תצלומ…
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
- 2 תגובות
- 627 צפיות
שלום לכם לאחר כמה שנים על דו"ג ספורטיבי , הגיע הזמן לתת להורים ולגוף לנוח מכל זה . המעבר לרכב סטנדרטי ישעמם אותי לכן החלטתי שג'יפ כן בא בחשבון . תכננתי להוציא על הקניה בהתחלה כ20 אלף אבל אז ראיתי שהרוב ישן ועם ק"מ גבוה , קצת מרתיע בייחוד כשרכבים כאלה בילו בשטח והם דיזל . לכן מוכן להגדיל את התקציב לאזור ה35 . מחפש ג'יפ שמצד אחד לא יגמור לי את הכיס בהחזקה , מצד שני שכן יהיה לו מה להציע בשטח (לא ברמת הטיפוס סלעים) מחפש משהו שיהיה אמין , מפנק , שיראה טוב ושיסע טוב מחיפוש מהיר שמתי עין על לאנד רוברים , Jeap גראנד שירוקי ואיסוזו רודיאו . הרכב ישמש יותר כפנאי וכרכב שני , ליום יום יהיה קטנוע. כמובן שמעבר להמלצות על רכב ספציפי אשמח להרחבת הידע מבחינת אחזקת ג'יפ …
הודעה אחרונה מאת matanya cahana, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 677 צפיות
שלום לכולם, יש לי התלבטות בין שני דגמים של פיג'ו 107,ואשמח לעזרתכם: 1. שנת 2012, 92000 קילומטרים יד ראשונה מהשכרה, טופל במוסך מורשה, שנתיים אחריות מטעם חברת הליסינג וטסט עד מאי. מחיר: 34000. 2. שנת 2010, 80000 קילומטרים יד שניה מפרטי, יד ראשונה השכרה, לא טופל במוסך מורשה, טסט עד פברואר. מחיר: 28000. ברור לי ששני הרכבים במצב לא אידאלי, אך בהנחה ששני הרכבים תקינים, מה כדאי לקחת? מה יימכר טוב יותר בעתיד? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת eitanm, -
-
- 6 תגובות
- 602 צפיות
שלום לכולם, אנחנו זוג צעיר, ועוד אחד בדרך וכחלק מההיערכות אנחנו מעוניינים לקנות רכב. זהו הרכב הראשון שלנו ועל כן התקציב שלו מוגבל עד מאוד, עד 20,000 ש"ח עיקר השימוש הוא לסופי שבוע, גיחות קצרות להורים וכד' ולכן הוא לא צריך להיות רכב גדול ידוע לי כי במגבלות התקציב אנחנו מסתכלים על דגמים של 2000-2005, הדגמים העיקריים שאנו מתעניינים בהם פיג'ו 206,307 , יונדאי גטס (אם כי אני חוששת שהיא קטנה מידי) ודייהטסו סיריון. אשמח לשמוע דעתכם, בעיקר על תחזוקה כיוון שברור שרכבים משנתונים אלה יזדקקו לתחזוקה שוטפת, אמינות, צריכת דלק ואם יש דגמים נוספים שעלינו לשקול ובכלל, כל הערה תתקבל בברכה תודה מראש
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
- 3 תגובות
- 714 צפיות
אהלן, לפני קניית רכב, כנראה פונטו איבו 2010 / מיקרה 2010-11. בכמה אפשר להוריד את הרכבים מתחת למחירון? אם הרכב יוצא ליסינג/עבר שיפשוף בכנף ותוקן.. תודה
הודעה אחרונה מאת איתמר123, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
איפה כדאי לעשות בדיקה לפני קניה לA3 האם קומפיטסט רגיל מספיק טוב לרכב הזה או שכדאי לחפש מקום מתמחה אודי? תודה
הודעה אחרונה מאת Alf3, -
- 1 תגובות
- 457 צפיות
אני ואישתי מתכננים לקנות רכב נוסף למשפחה. אני מצטער אם השאלה הזאת נפוצה בפורום, לא מצאתי אשכולות בחיפוש ואני חדש כאן. האישה מחפשת רכב קטן, חסכוני בדלק (עד כמה שאפשר), אוטומטי (רישיון מוגבל), עם אפשר מעל שנת 2008 יש לי כבר גרוטאה אחת אין דרישות מיוחדות, אנחנו לא מפונקים רק רכב שיסע נסיעות עירוניות בעיקר, ופעם בשבוע יצליח לעלות לירושלים מהשפלה.
הודעה אחרונה מאת איתמר123, -
- 1 תגובות
- 501 צפיות
שלום מה חשוב לי ? הרכב יעשה כ 6000 קמ בשנה , ישמש את אשתי. מחליף יונדאי גטס (אחלה רכב לצרכים שלה) 1. רכב בטוח 2. מחיר סביר (באזור 55 אלף) 3.אמינות 4. רכב סופר מיני בגודל (היא לא מוכנה יותר גדול , אחרת הייתי פוזל לקאיה פורטה) קראתי וחקרתי - הקאיה ריו מביאה פשרה בכל העולמות אבל בטוחה (עברה טוב את הריסוק) אמינה (זה יונדאי ) יהיה לה שוק לא רע והכי חשוב - נכנסת לתקציב. אשמח לחוו"ד עליה וגם איפה רוכשים אחת (לא מוצא סוכנות בית שמחזיקה קאיה ריו) תודה
הודעה אחרונה מאת מיטל מאלדן, -
סקודה פאביה החדשה 1 2
מאת Leklerk-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
ערב טוב. מדובר על סקודה פאביה החדשה שכרגע מופיעה בפרסומות. נראת דיל לא רע. 1.2 TCI DSG לפי אתר לא ברור מה מחיר סופי לדגם. מי מכיר?המלצות?חסרונות?
הודעה אחרונה מאת d300, -
-
- 0 תגובות
- 479 צפיות
במסגרת בדיקת מועמדים להחלפת הסיטיגו שברשות אשתי, החלטתי לבדוק את הפיאסטה הידנית. אני לא מאלו שיידעו להעביר לכם ביקורת לגבי "הגה מתקשר" וכיוב'... אבל אדע להעביר את החוויה כפי שאני הבנתי אותה במונחים שלי. אחת הדאגות שלי היא איך ייתמודד הרכב בעליות מיהודיה לכיוון קצרין. הנסועה הצפוייה היא 50 ק"מ לכול צד מאזור קצרין לאזור צמח. לא פעם יש מוביל טנקים ולפעמים גם כמה בזה אחר זה שצריך קצת זמינות של כוח כדי לעבור אותם בעליה. אני ביצעתי את נסיעת המבחן בסוכנות של פורד בחיפה ובקשתי לבדוק איך הרכב ייתמודד בעליות אז נסענו לעליות של הטכניון, סוף רחוב בר יהודה בנשר, ימינה, ומתחילים לטפס. לדעתי העליה מעט חדה יותר מהעליות של יהודיה. בקיצור - הרכב מאוד מהנה, ההיגוי, מדויי…
הודעה אחרונה מאת MrHicUp, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מעונין לרכוש רכב בסביבות 20-25K, יכול להשקיע יותר (כ-5 אלף) אבל השאלה אם זה כדאי. סך הכל הדרישות שלי מצומצמות. בחור צעיר שצריך את הרכב בסופשים כדי לא להיות תלוי בהורים. הרבה אני לא אסע בו ולעבודה עדין אמשיך להגיע באוטובוס. מחפש רכב אמין,חסכוני,לא יקר לטיפול ואוטמט. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Benor, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום 1. האם דגמי 2014 0 ק"מ עדיין זמינים, ספציפית באיזור חיפה? 2. האם יש הבדל במחיר לעומת דגמי 2015 החדשים במבצעי 0 ק"מ? אני מתכוון להחזיק את הרכב ברשותי כ 5-6 שנים. תודה
הודעה אחרונה מאת ping, -
סופרמיני עד 100 אלף. 1 2
מאת nir100-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
קרוב משפחה מחפש רכב חדש מהסוכנות באיזור ה100 אלף. הדרישות שלו הם (לפי הסדר): אוטומטית, אמינות, נוחות, חיסכון. הוא נוסע כ10 אלף קמ בשנה, ככה שחיסכון זה לא בראש. הנוחות חשובה כי הוא מבצע לרוב נסיעות ארוכות. לגבי תיבה אוטומטית, או פלנטרית או רציפה, בשום פנים ואופן לא רובוטית (חוסר אמינות, וחוסר נוחות). אמינות היא שניה בסדר עדיפויות לאור כך שמדובר בבנאדם מבוגר. לבינתיים הצעתי לו שיקח נסיעת מבחן על הטויוטה יאריס החדשה, על המאזדה2 החדשה ועל הסוויפט החדשה ומשם נתקדם. צריך עוד הצעות שלכם. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת nir100, -
-
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היי חברים, אחותי היקרה מחפשת רכב שני למשפחה. צריכה רכב בטיחותי ברמה המקסימלית האפשרית. התקציב מאפשר את הרכבים בשנתונים שציינתי בכותרת פחות או יותר. הפרמטרים הם: בטיחות אמינות צריכת דלק לדעתי הסיטרואן עדיפה מהרנו, הרנו נראית מעט מיושנת ביחס לC4, אבל אולי תאירו את עיניי, הרנו גם זולה יותר אם משווים בין אותם שנתונים. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת tgranot, -
-
- 0 תגובות
- 469 צפיות
אוטומט, נסיעות בעיקר בחיפה (עליות..)
הודעה אחרונה מאת Eliran Mazuz, -
- 3 תגובות
- 499 צפיות
אני מחפש מכונית סופר מיני אוט' בתקציב של עד 75K, כרגע אני נוהג על ראנקס, רוב הנסיעות שלי עירוניות. רוצה רכב שיהיה אמין. חשבתי בכיוון של פולו - אני מבין שהתקציב שלי מתאים לרכישה של רכב מהשנתונים הבעיתיים של הגיר והטורבו. שקלתי גם את הפיאסטה והבנתי שגם בה יש בעיה חוזרת בגיר. כרגע אני שוקל יאריס\פאביה שנתון 2013. יש למישהו אלטרנטיבה מעניינת אחרת? יש המלצות\חסרונות על יאריס\פביה בשנתון 2013?
הודעה אחרונה מאת MrHicUp, -
- 0 תגובות
- 463 צפיות
אני נמצא כרגע בהתלבטות לגבי 2 הרכבים האלה. הפולו עם מנוע 1.2 , 90כס והמאזדה 1500 111 כס. המחיר אותו מחיר אין הבדל משמעותי. ההבדל היחיד הוא באבזור ולא ממש התלהבתי מהמולטימדיה של המאזדה,בפולו המולטימדיה בסיסית ובמידה ואני יבחר בו אני מתכנן להחליף למערכת יותר מקצועית בהמשך. השימוש המרכזי ברכב יהיה נסיעות ללימודים שזה מידי בוקר ועוד כמה נסיעות לא רחוקות. כמו כן אם אני לוקח את הרכבים ברמות אבזור הכי גבוהות יש כאן יתרון לפולו מבחינת כס (110) וסאן רוף. ההתלבטות שלי היא לגבי תשלומי טיפולים,אחזקה,ביטוח,צריכת דלק,נוחות נסיעה וכמובן זריזות והאצה בכביש. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת spitfire3, -
- 0 תגובות
- 484 צפיות
מה העניינים חברים? חבר טוב שלי כרגע מחפש רכב, עדיפות לידני, לאחרונה נתקל בפיאסטה 2012, יד שניה עם 80,000 קמ, במחיר לא רע, מתחת ל35. הרכב מהנה לנהיגה, הילוכים חלקים והיגוי טוב, אבל חסר משהו אחד, כוח, המנוע המצומק הזה לא מכניס מספיק כוח, למישהו יש הצעה לאלטרנטיבה אחרת בתקציב? מדובר על 35k עם אפשרות למתיחה קטנה אם יש מציאה אמיתית, הדברים החשובים הם שהרכב יהיה סופר מיני מהנה לנהיגה וחסכוני, לא צריך יותר מדי כוח, פשוט לא עגלה, הבראבו גדולה לו מדי אז ויתרנו עליה.
הודעה אחרונה מאת sjerby, -
- 1 תגובות
- 550 צפיות
אהלן! אני גרה בצפון הרחוק (אזור הקיבוצים ליד קרית שמונה) כך שרב הנסיעות הן קצרות בינעירוניות. מדי פעם (פעם בחודש) עושה נסיעה מרכזה לסופ"ש. מחפשת אוטו אמין וחסכוני. פחות משנה לי הגודל... כרגע נוהגת על פורד פיאסטה 2001 ולפעמים בעבודה על קונקט/דובלו - כך שרגילה להכל. מעדיפה כמובן יפניות מהסיבות הברורות (אמינות) - מה גם אני לא מהמקפידים בטיפולים.. אז צריכה שהאוטו מראש יהיה חזק אשמח להמלצה על דגמים ספציפיים עם שנתונים מתאימים. הניראות של האוטו פחות חשובה לי.. אם יש אפשרות לבגאז גדול בשביל הכלבים, זה יהיה נהדר.. ואם לא, זה גם בסדר
הודעה אחרונה מאת danit84, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 617 צפיות
שלום, מה היתרונות והחסרונות של הרכב ? איך האמינות שלו ? האם הוא יחסית חסכוני ?
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכם. אני מאוד אשמח שתשתפו את דעתכם על רכבי דיזל (גיר אוטומט) מול רכבי ההיבריד ניקח לדוגמא את הרנו מגאן דיזל האצ'בק מול טויוטה אוריס/פריוס היבריד. אני מעוניין לקנות לקראת שנה הבאה רכב משפחתי ואני רוצה לשמוע את דעתכם על הרנו מגאן דיזל מבחינת שמירת ערך מול הטויוטה אוריס/היבריד/פריוס. כרגע לדעתי אין תחליף לדיזל בכל הנוסע לחיסכון בדלק. אבל הבעיה העיקרית שלי היא שמירת הערך למכירה עתידית של הרכב.(סטיגמת הרנו של הישראלים) הציפייה שלי לקבל מרכב 20 ק"מ לליטר לפחות. אבל צריכת דלק זה לא הנתון הכי חשוב אלא נושא האמינות. גם אם הרכב יעשה 30 ק"מ לליטר זה לא יעזור אם הוא יבלה ימים רבים במוסך. דיון זה מורכב מאוד כי אני יודע שלכל אחד יש דעה שונה…
הודעה אחרונה מאת spring, -
-
ירידת ערך לרכב
מאת aavvgg-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 661 צפיות
דיברתי עם בעל רכב יונדאי I30CW שנת 2010 שעל פניו נשמע בחור אמין. הוא אומר שהיו לו טיפולי פחחות וצבע קטנים משפשופים למיניהם. בנוסף, הוא אומר שהיתה לו מעיכה עמוקה בדלת והוא החליף אותה. השאלה שלי היא פשוטה(אולי התשובה לא): בהנחה שאני לוקח את הרכב לבדיקה והבדיקה מראה שלא היתה תאונה עם פגיעה בשילדה, כיצד אני יכול לדעת אם ההחלפה של הדלת גרמה לירידת ערך ברכב? יש מקום שניתן לבדוק את זה או שזה יעלה בבדיקה?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
איך הוא מבבחינת אמינות, צריכת דלק וחלקים?? הרכב הוא גיר אוטומט, אז חסכוני אני מאמין שהוא לא יהיה לי. יש דברים מיוחדים שאני צריך לדעת על הסוג רכב הזה לפני שאני קונה אותו?? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת tamirh, -
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, ברשותי מאזדה 3 דור ראשון ונראה לי שהגיע הזמן להחליף את הרכב. הנסועה השנתית שלי היא לא גבוהה - כ-15,000 ק״מ בשנה (אם כי בשנה הקרובה צפויה נסועה קצת יותר משמעותית). כרגע הרכב משמש לנסיעה של שני מבוגרים, אך מאחר ואני מחפש להחזיק אותו לפחות 5 שנים אני מעריך וכן צריך לחשוב על התרחבות המשפחה. חשובים לי אמינות, חיסכון בדלק ונוחות נסיעה (גם סחירות חשובה, אבל בתנאים של היום גם את המאזדה 3 שלי לא קל למכור במשהו שקרוב למחירון). אני מתלבט כרגע בין פיג׳ו 308 (אולי סטיישן?) למאזדה 3 1500 סמ״ק קומפורט החדשה. ניסיתי לחפש רבות על אמינות וצריכת דלק באתרים ופורומים בארץ ובעולם ולא מצאתי מחלות מוכרות (הפיג׳ו עם מנוע puretech וגיר 6 הילוכים של אייסיןֿ) בשתי הא…
הודעה אחרונה מאת MBIL, -
- 3 תגובות
- 712 צפיות
יש לי כרגע לנסר קלאסיק 2007, ואני חושב למכור אותה, ולקנות פורד מונדאו מאותה שנה. אני מודע לזה שהמונדאו תצרוך יותר דלק (אם כי לא נראה לי שבהרבה), ואגרת רישוי תהיה יקרה יותר. אבל מה מעבר לזה? האם מחירי החלפים סבירים? האם זה כמו פוקוס (יש לי פוקוס בבית)? האם בכללי הרכב אמין לעומת מיצובישי לנסר, באחזקה ברמה סבירה? האם יהיה שיפור משמעותית מבחינת נוחות וביצועים (תירכש כנראה גירסת 2 ליטר אוט', לא נראה לי שיש משהו אחר בארץ)? אני מעוניין דווקא בדור 3 של המונדאו, כי הבנתי שהיא יותר מוצלחת מהדור שבא אחריה, שגם משמעותית יקר יותר.
הודעה אחרונה מאת פריג'י, -
- 1 תגובות
- 472 צפיות
אשמח לשמוע דעתכם בנושאים הבאים: צריכת דלק, ירידת ערך, אמינות, מרחב פנימי
הודעה אחרונה מאת thebaron,
-
מי מחובר 32 משתמשים רשומים, 12 אנונימיים, 1,003 אורחים (הצג רשימה מלאה)