Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן C4 או רנו מגאן (2007-2009)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3993 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים, אחותי היקרה מחפשת רכב שני למשפחה.

צריכה רכב בטיחותי ברמה המקסימלית האפשרית. התקציב מאפשר את הרכבים בשנתונים שציינתי בכותרת פחות או יותר.

הפרמטרים הם:

בטיחות

אמינות

צריכת דלק

לדעתי הסיטרואן עדיפה מהרנו, הרנו נראית מעט מיושנת ביחס לC4, אבל אולי תאירו את עיניי, הרנו גם זולה יותר אם משווים בין אותם שנתונים.

תודה מראש.

פורסם

יש לי סיטרואן C4 2008 קרוב לשנה ו 15000 ק"מ.

העדפתי את הסיטרואן על שאר האלטרנטיבות בטווח המחירים כי היא נראתה לי יותר מודרנית, יותר מאובזרת וגם הרגישה לי יותר נוחה.

עד כמה שאני זוכר יש הבדל בין איבזור הבטיחות בין 2007 ל 2008.

מבחינת אמינות - עד עכשיו היה טיפול גדול כולל טיימינג. בנוסף החלפתי רפידות + דיסקים מקדימה ומאחורה. האחוריים יקרים בגלל מיסב מובנה ולקח לי זמן למצוא אלטרנטיבה זולה ואיכותית. סך הכל אין הוצאות יוצאות דופן לקטגוריה או משהו יוצא דופן.

הגיר הוא לא הכי מעודן. אני מנסה להסתדר איתו ולא מתלונן כשיש לפעמים העברה לא חלקה בין הילוך ראשון לשני וגם לא שהוא עולה מהר מידי לפעמים להילוך שלישי. מצד שני במצב ספורט הוא מושך הילוכים יפה וגם מוריד הילוכים בצורה יפה.

רוב הנסיעות שלי הן בעיר בין ראשון לרחובות וחזרה עם מספר עצירות שהמנוע קר. בנסיעות כאלה (עם מזגן) הרכב עושה בערך 1-9.

אם נסיעות ארוכות מחוץ לעיר (ואני לא מאלה שזוחלים על 90 בנתיב הימני) אז אפשרי גם 1-13. לא רכב חסכוני.

יש הרבה למכירה, תחפש אחת עם היסטוריית טיפולים וק"מ שפוי.

אסף

פורסם

תודה על התגובה.

אשמח לדעת מה עלות החלפת הטיימינג.

מצאתי אחת 1600, הדגם pk המאובזר עם קילומטראג נמוך, 2007, לפי המידע באינטרנט זה 6 כריות אוויר ועוד שלל מערכות בטיחות.

אבל אבדוק לגבי השינוי בין 2007 ל2008, תודה על ההערה.

אחותי נוסעת 80 אחוז מחןץ לעיר, בתנועה לא פקוקה (גרה בדרום), 1-13 זה מאוד סביר לרכב כזה, בשנתון כזה, בשילוב מנוע גיר וכ'ו..

פורסם

ראיתי, תודה. היא נכנסה לשיקול.

חייב לציין שהרכב הזה נמכר במחירי בדיחה, יש 2007/2008 ב20 אלף פחות או יותר.

פורסם

גם אני מחפש לחברה שלי כזו, המגאן נראית בפנים כמו 1985 לעומתה.

המחירים הם של 25K ומטה עבור מודל 2009 עם ק"מ סביר וטסט ארוך.

אכן, קניה טובה לדעתי.

משכנתא זה קל

פורסם

2009 לא מצאתי ב25, אבל מצאתי 2008 עם קילומטראג נמוך מאוד ומחיר בדיחה פשוט.

לא להאמין.

וכן, המגאן נראית עתיקה ומאוד מיושנת ביחס לc4

החשש העיקרי הוא אמינות ברמת העיקרון, אבל אני מאמיןשזו סתם סטיגמה

פורסם

לא הצלחתי לקבל מושג ברור כמה עולה שיפוץ גיר, נניח המקרה הכי גרוע, כמה יעלה שיפוץ? יש לך מושג?

פורסם

אצלנו בפיזו 307 זה עלה 1500 שקל. אבל שמעתי גם על מקרים של 4500 שקל. אבל הכי גרוע, ולדעתי קשה לכמת את זה במחיר, זה שזה תקלה משביתה שיכולה לתפוס אותך באמצע הדרך. אצלנו הגיר החזיר נשמתו בסביבות ה-170 אלף.

פורסם

אין לי חשבוניות לידי. טיימינג וטיפול גדול עלה בערך כ 2000-2100 ש"ח. השתמשו בחלפים מקוריים. על הדרך גם סידרו כל מיני דברים קטנים ללא חיוב.

רפידות + דיסקים קדמיים ואחוריים היה אמור לעלות כ 3000 ש"ח כולל עבודה :shock: בדקתי בכמה מקומות ואלו היו סדרי הגודל. בסוף קניתי חלקים תחליפיים של ברמבו ורמסה. הדיסקים האחוריים הגיעו ללא המיסבים. במוסך חילצו את המיסבים מהדיסקים הישנים והעבירו לחדשים. חלקים + עבודה יצא בערך 1300-1400 ש"ח.

את שלי קניתי לפני כשנה עם עודף מ 30000. יד שנייה עם עבר של ליסינג. מי שקניתי ממנו את הרכב היה גם הבעלים בליסינג. מה שגרם לי להעדיף את הרכב הספציפי הזה היה היסטוריית טיפולים מלאה במוסך ראשי של לובינסקי וק"מ שפוי (82000).

אני הייתי מצרף לחיפושים גם פוקוס וגם B3. כל מה שהייתי מוצא עם ק"מ שפוי והיסטוריית טיפולים (כמובן שהרכב במצב טוב) הייתי קונה. יש המון כאלה למכירה והמחירים נמוכים.

אסף

פורסם
לא הצלחתי לקבל מושג ברור כמה עולה שיפוץ גיר, נניח המקרה הכי גרוע, כמה יעלה שיפוץ? יש לך מושג?

שיפוץ גיר מלא במעבדה של לובינסקי - 8000-9000 ש"ח.

במכון גירים פרטי בערך 4500-5500.

1500 ש"ח זה החלפת שסתומים, לא שיפוץ גיר.

ממליץ להעדיף דגמים אחרי מתיחת פנים - בסיטרואן C4 זה מודלים מאמצע 2008 ומעלה ללא צג דיגיטלי קטן מעל ההגה. אצל הצרפתים הרבה באגים קטנים מטופלים במסגרת מתיחת פנים. ועוד מליץ להעדיף את הדגם הפשוט דווקא - SX. (שגם הוא מאובזר ברמה טובה).

כל האיבזור הנוסף שיש בגירסת PK זה כמובן נחמד, אבל אם משהו מתקלקל - תיקון יכול להיות יקר.

פורסם

הבנתי אותך, אנסה לבדוק את הדגמים המאוחרים יותר.

הבעיה שהתקציב לא מאפשר הרבה, בגלל זה אני מעדיף את הpk כי הsx עם 2 כריות אוויר לעומת 6 בדגם הpk

• תוכן חדש...