ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,619 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
יש לי גולף 1.4 2010 עם גיר DSG ומנוע tsi הרכב יד ראשונה , מצב מעולה ונסע רק 49000 ק״מ . האחריות על הגיר מסתיימת ואני חושב להחליף לחדש . מחשב ודיסקיות לגיר אם יתקלקלו זהו עלות של כ 15000 ש״ח השאלה למה : האם לגולף חדש ? האם הגיר החדש שונה מהקודם ? תוספת של כ 70000 ש״ח האם לאודי A3 ? תוספת קצת יותר ? מדובר על הרכב השני במשפחה והדילמה האם להישאר עם הקיים או לשדרג ? תודה עונים
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 929 צפיות
שלום רב לכולם, אני גר בחו"ל ומגיע לארץ פעם בכמה חודשים. נמאס לי כל פעם לקחת רכבים שכורים וחשבתי לקנות רכב שיעמוד פה וישמש אותי בביקורים. מכיוון שאבא שלי שגר בארץ יוצא לטיולי שטח לייט מדי פעם, חשבתי להסתכל לכיוון ג'יפים כדי להצטרף עליו. הנה הדרישות: 1. התקציב 30-35 אש"ח 2. אוטומט 3. שיתאים לשימוש של משפחה עם 1-2 ילדים קטנים ומקום לעגלה 4. אמין-אמין-אמין (לא רוצה להיות במצב שהגעתי ארצה והרכב תקול/לא מניע). הרכב יחנה במוסך של חבר, כך שיעבור טיפוך שוטפים בזמן. אשמח לחוות דעת על חוכמת המהלך (או שעדיף לקנות איזה פריווט קטן מ2007-9 ולא להסתבך עם רכבים בני 10) והלמצה על דגמים להתמקד בהם (גם פריווט) יבגני
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 813 צפיות
שלום, בדקתי את שני הרכבים , סיאט לאון סטיישן ST ואת האוקטביה הרגילה. שתי המכוניות עם מפרט מכני זהה בגירסת 1.2 ליטר . העלות בליסינג של האוקטביה כ-200 ש"ח יותר ועבור שווי מס כ-50 ש"ח יותר. מכיוון שהלאון מאובזרת הרבה יותר (חלון גג פנורמי, מגנזיום ועוד..) ועולה פחות, שוקל לבחור דווקא בלאון. יודע שהאוקטביה גדולה יותר במרחב לרגליים ליושבים מאחור, אבל עבור 3 ילדים (בוסטר של תינוק ובוסטר רגיל) לא חושב שזה משמעותי.. אשמח לדעתכם האם האוקטביה שווה את ההפרש (הזעום אומנם) במחיר. הרכב ישמש בעיקר עבור נסיעות מחוץ לעיר ( נסועה שנתית של כ-55 אלף קילומטר בשנה). תודה מראש,
-
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הייתה לי קליאו 2014 שלצערי הרב בעת שחנתה, בחורה בת 19 נכנסה בה וטוטאל לוס (נכנסה בה עם אוקטביה 2014). כעת אני מתלבט בין שני הרכבים בכותרת. נאמר ואין שיקול כספי בנושא... שני הרכבים בעלי המנוע 1200 טורבו, הקליאו אוטומט והמגאן ידנית? המלצות? הערות? אשמח לתגובות בנושא בתודה, אור
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
איזו מכונית הכי חסכונית מבחינת דלק בטווח מחירים של 100-120 אלף ש"ח? (ניתן לחרוג)
הודעה אחרונה מאת SHAI-SPORTWAGON, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום קיבלתי היום הצעת מחיר מאחת מחברות הליסינג בארץ לגבי יונדאי i20 שנת 2011 אוטומט שנה: 2011 דגם: inspire 1.4 אוטומט ק"מ: 61K מחירון: 65K מחיר: 55K חשוב לציין שהרכב מליסינג, ללא תאונות, טופס הטיפולים שקיבלתי מראה שהרכב עבר את כל הטיפולים הדרושים ע"פ הוראות יצרן. טיפול אחרון 55 (לא יודע מה בדיוק תוקן/הוחלף). בדומה לחברות רבות אני זכאי לשנה אחריות. אשמח לייעוץ ולדעת האם המחיר הוא אכן סביר או שההצעה לא אטרקטיבית כל כך. תודה
הודעה אחרונה מאת noamh, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 963 צפיות
שלום חברים, אני מחפש לשדרג את הטראנו שלי בג'יפ או ג'יפון בכל הנעה 4X4 (יכולת שבילים מספיקה) בתקציב של עד 100 אש"ח. בא לי נורא משהו מפנק (אפילו ישן). כבר הייתה לנו XV (מגניבה לאללה אבל לא ממש מפנקת) ואני פוזל לכיוון של: 1. במוו X3 2005-6 (יש כמה בקילומטרז נמוך של 60-70K חלק בנזין חלק דיזל - לא יודע עלויות אחזקה וביטוח ומידת אמינות ואשמח למידע). 2. אודי Q7 ישנה (מה לעשות... יקר...) 3. פג'רו (ארוכה). 4. במוו X1 5. משהו אחר? ראיתי גם שקפטיבה אפשרית אבל הבנתי שהיא בעייתית וגם לא מפנקת. אשמח למידע, מחשבות או המלצות?
הודעה אחרונה מאת guy.a, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 925 צפיות
שלום רב, אשמח לעזרה בפענוח תוצאות הבדיקה הנ"ל. מדובר בבדיקה שנתן לי המוכר, ואסביר: המוכר קנה רכב בטרייד אין ומנסה למכור את רכבו בסכום גבוה ממה שמציעים לו בטרייד אין. הוא נתן לי את תוצאות הבדיקה שנעשתה מטעם סוכנות הטרייד אין. אם אני מבין נכון, הבדיקה הזו תהיה בעלת אינטרס לרעת זה שמוכר לי את הרכב, מכיוון שמהטרייד אין ירצו לשלם לו כמה שפחות על הרכב. אשמח לתשובות על השאלות הבאות: 1. האם תוצאות הבדיקה סבירות? 2. האם יש משהו חריג שבגללו כדאי לרדת מזה? 3. האם כדאי לקחת את הרכב לבדיקה נוספת מטעמי? פרטי הרכב: סיטרואן C4 פיקסו שנת 2010, מנוע 1600 בנזין גיר רובוטי. יד שניה מפרטי, יד ראשונה היתה בליסינג. 122000 ק"מ. ידוע לי שב110 אלף הוחלפה שרשרת תזמון. כמו כן, ב6…
הודעה אחרונה מאת loty, -
-
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני צריך לבחור רכב ליסינג. בניגוד לדעה הרווחת על ליסינג יש דגש חזק על חיסכון בדלק בגלל מרחק נסיעה גדול. האופציות הן: טויוטה קורולה קיה סיד סטיישן יונדאי I30 CW אני נוטה לכיוון הקיה בגלל הגיר הרובוטי, האם הוא יותר חסכוני מה I30?
הודעה אחרונה מאת sfargol, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
היי, חשבתי כבר זמן מה על הרכב הנ״ל, אני מרבה לנסוע בבין עירוני והרכבים שברשותי משיגים לי צריכה של 1/9-1/10 בבינעירוני בנסיעה סבירה, אני מחפש רכב נח, מפואר ושלא יחסר כח, אני נוהג היום על רכבים עם 300 כ״ס וצפונה כך שלרדת ברמה לא בא בחשבון. מה שמפריע לי כאחד שנוסע בממוצע כ50,000 קמ בשנה זה הוצאות הדלק שעומדות על כ3,000 שח בחודש, יצא לי בטיול האחרון שלי לשים לב לפורשה פנאמרה החדשה, הרכב מגיע בגרסת היבריד פלאג אין עם מפרט מרשים מאוד וצריכת דלק נמוכה של 1 ליטר ל30+ קמ, כמו כן רמת זיהום נמוכה מאוד שמציבה אותו ברמה 1 לענייני מיסוי. להלן טבלה עם מפרט הרכב: לאחר עיון ולמידת תקנות היבוא אישי הבנתי שסהכ מיסים על הרכב הנ״ל עומד על 42%(!) בהנחה שאני מייבא את הרכב מאי…
הודעה אחרונה מאת omer_1636, -
-
- 1 תגובות
- 738 צפיות
שלום רב, אני מתלבט בין שני הרכבים האלה ורציתי לשמוע את חוו"ד (עדיפות כמובן למי שיש לו את הרכבים האלה). 1. סיטרואן C4 משנת 2011 גרסת SX עם 60 אלף ק"מ ב48,000 ש"ח, יד 2, ראשונה מליסינג. 2. ניסאן טידה 2010 גרסת ביזנס עם 32 אלף ק"מ ב49,000 ש"ח, יד 1. רציתי לדעת איך הרכבים בעיקר מבחינת אמינות. לא הצלחתי למצוא יותר מדי מידע באינטרנט מלבד דעות קדומות. כמוסן שגם צריכת דלק, נוחות נסיעה ובטיחות הם חלק מהדרישות אבל זה מתגמד בהשוואה לאמינות. הרכב מיועד למשפחה צעירה וישמש ל5-6 שנים הקרובות בעז"ה. אודה לעזרתכם.
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI, -
מחפש המלצות לרכב שיענה על הדרישות : סופר מיני 2012-2013 או חדשה יותר. אוטומטית. חסכונית. אמינה. התקציב 60-70k. מישהו חושב על משהו? חשוב מאוד שיהיה רכב יחסית main stream- לא איזה משהו איזוטרי שנמכרו ממנו 1.5 חתיכות
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
- 0 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
הי חברים לאחר שמכרתי את הסקודה פאביה שלי אני מחפש מאזדה ספיריט שנתון 04-09 אבל שמתי לב שבשנת 2007 הדגם קיבל עדכון קטן (רואים את זה בגאנטים שונים ) השאלה מה מה ההבדל בין הדגמים עד 2007 לבין 2008 ? רק גאנט שונה או מעבר לזה ? אם זה שווה את ההשקעה ?
הודעה אחרונה מאת deadcanhack, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 697 צפיות
שלום אני רוצה לפתוח שרשור חדש עם עזרה של חברי הפורום לגבי מגרועות של יונדאי i20 לשנתון 2011. המטרה היא עבור צומת לב לכל אלו המעוניינים ברכב הנ"ל. בנוסף, אני מעוניין לוודא האם הליקויים אכן שכיחים לגבי רכבים נוספים מאותה הסדרה, לדוגמא: מגן שמש עליון נהג, נוטה להתקפל ומתפרק. ידיות דלת פנימיות פגיעות לשריטות + שחיקה בפלסטיקה כיסויי הדלתות. בעיות תאום בין מחשב מנוע למחשב הגיר. חופש יתר בהגה? (אומר בזהירות) מזגן חלש (ייתכן? מדובר בינדאי) אשמח לעזרה בנושא
הודעה אחרונה מאת noamh, -
- 0 תגובות
- 445 צפיות
מה אתם אומרים על האוטו? האם יש לו איזה מחלות ?
הודעה אחרונה מאת cav, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 665 צפיות
שלום לכולם, כמו שכתוב בכותרת אני מחפש רכב משפחתי בתקציב של עד 60K. אפשר רכב ידני. אני נוסע כל יום מירושלים לאופקים, ולכן הצרכים שלי הם 1. ק"מ נמוך 2. נסיעה נוחה 3. אמין לנסיעות ארוכות 4. תא מטען גדול כמו של קורולה, לנסר וכדו'. לא כל כך משנה לי הדלק אבל שלא ישתה 1:8 תודה.
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, אני מחפש רכב ידני באזור ה~10000 ש"ח. ראיתי ביד 2 רנו קליאו B, פיג'ו 206 שנים 2001-2003 סוזוקי סוויפט 2001 איך השברולט אבאו ? לפיאט פונטו המליצו לי לא להתקרב. חשוב לי שהרכב יהיה אמין עד כמה שניתן במחיר הזה, וחסכוני בדלק. מה דעתכם ?
הודעה אחרונה מאת mark_Avn, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 489 צפיות
היי, לקחתי אתמול מאזדה 3 2010 לבדיקה לפני קנייה-והיה סעיף אחד שקצת הפחיד אותי,תחת ליקויים בעלי משמעות נמוכה בתת נושא "שלדה ומרכב": תיקונים במרכב סביב+צבע,תיקון בחזית,תיקון מאחור,הוחלפו חלקי מרכב. הבוחן טוען שאין פגיעת שלדה לרכב וכך כמובן גם בעל הרכב-אבל לא ממש ברור לי לפי זה אם יש איזה משהו שהוא "קצה שלדה" או שאין לי ממה לדאוג אשמח לעזרתכם תודה מראש
הודעה אחרונה מאת נומד, -
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום חברים, לאחר טראומת גיר של פיג'ו 306 וחיפוש של פורד (כל אלה שראיתי הגיר לא היה חלק) אשמח לשמוע מכם איזו היא העדיפה מבין ה-2 שמצוינות בכותרת, או בכלל יתרונות של אחת על השנייה. חשוב לי ברכב רמת הגימור, שיהיה שקט ברכב, שתהיה נוחה ושהגיר יהיה תקין לחלוטין.. תודה!
הודעה אחרונה מאת BassDriver, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
הקדמה קצרה כרגע נוסע על קופרה 2008 סט אפ מלא. אני בקושי נוסע באוטו וכרגע אני בשלב שאני רוצה לחסוך אז החלטתי למכור ולעבור למשהו חסכוני יותר. הכיוון היה לעבור לפולו 1.2 אבל אז התחילו להפחיד אותי לגבי הגיר שזה DSG 7 וכל הבעיות שלו. אחר כך חשבתי על פאביה 1.2 כי יש כזאת ידנית אבל אני יותר פוזל לאוטומט ולנוחות אחרי 3 רכבים ידניים. האיביזה לא באה בחשבון, לא יכול לראות את הרכב הזה. מבחינת כוח (להרגיש כמה שפחות את החיסרון בכוח) חשבתי גם על איי 3 (כניראה יקרה מידי ואחזקה יקרה) מנוע 1.8 או האחות לאון מנוע 1.8 ששתיהן עם הגיר המדובר. בהקשר לרכבים הנ"ל, כמה ההבדל בצריכת דלק גרוע (אם בכלל) ב1.8 לטובת ה1.2? האם הגיר באמת כזה בעייתי וזה להיכנס להרפתקאה? מדובר ברכבים שנת 20…
הודעה אחרונה מאת omri888, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אחרי שנים רבות עם PSI, שני C5 ו 508. בחנתי את ה 508 החדשה, די נהניתי אבל לא הסעירה. שוקל את הפסאט 2015 במנוע 1.4. מעט יותר יקרה (כעת במבצע חבר 173K לגרסת ה אקטיב). על הנייר- פסאט מאובזרת יותר ומודרנית יותר. אשמח לחוות דעתכם ואולי עוד רכב מהקטגוריה שלא חשבתי עליו? (אירופאיות בלבד) גיל
-
- 2 תגובות
- 459 צפיות
מחפש רכב ידני באיזור ה20 עד 30 אלף חיפשתי פונטו גראנדה עם מנוע 1.4 ואין שמורת חיפשתי פולו 2007 וגם קשה למצוא משהו שמור. מחפש רכב אמין ויחסית חסכוני .
הודעה אחרונה מאת danielobreja, -
- 8 תגובות
- 871 צפיות
שלום לכולם רציתי לשאול לגביי שלושת הדגמים הנ"ל , התקציב הוא גג 22-23 אלף ש"ח . הדברים העיקריים בשבילי הם : אמינות , תא מטען לעגלת תינוק , חסכוני (עד כמה שניתן מרכב משפחתי , לא יותר מליטר ל-10 ק"מ - רוב הנסיעות מחוץ לעיר) . כל חוות דעת על הרכבים הנ"ל יתקבל בברכה תודה
הודעה אחרונה מאת EB-86, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 508 צפיות
שלום, האם כדי לבדוק אם רכב הוא משועבד או ממושכן(או כל דבר אחר מהסוג הזה) מספיק לבדוק ברשם המשכונות באינטרנט או שחייב גם דרך הדואר?
הודעה אחרונה מאת aavvgg, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
מחפשת אוטו בין 10K-25k עם קילומטרז' נמוך. הסיאט עולה 25k עם קילומטרז' של 102. איך הדגם מבחינת אמינות? חסכוניות? (דלק/חלקים) וכו' עדיף אולי ללכת על טויוטה קורולה בשנתון מוקדם יותר (2003) וקילומטרז' גבוה יותר (ראיתי אחת שהחליפו לה למנוע של 108 ק"מ - ולפני ההחלפה 170 ק"מ, עם רדיאטור וצמיגים חדשים). או שיש משהו אחר שכדאי לי לשקול בטווח המחירים הזה? חשוב לי רכב אמין וחסכוני. גודל ומראה ממש לא קריטיים (אני נמוכה, אז רק שאגיע לקלאץ' בנתיים המליצו לי על הפונטו ספייס/גרנדה ידני, טויוטה מכל סוג, סוזוקי סוויפט (אולי יש עוד דגמים ושנתונים מומלצים?), ניסאן (לא ראיתי משהו מהם בתקציב שלי) ומיצובישי (שאני בכלל לא מכירה את הדגמים)
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 868 צפיות
חברים יקרים, קיבלתי הצעת מחיר עבור I-30 מהשכרה: שנת 2013 56,000 ק"מ 83,000 ש"ח בטופס תקלות, בסעיף מרכב, מדובר על תיקוני מרכב משמעות נמוכה, תיקוני מרכב וצבע, מעיכות, נזק בפנלים, נזק לפגושים האם התקלות מטרידות? האם המחיר סביר או שניתן ללחוץ? תודה!
הודעה אחרונה מאת Klieber, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 784 צפיות
רגע לפני שחשבתי לקנות יאריס 2010 יד שניה עם גיר רובוטי- מישהו שעבד בטויוטה סיפר לי שלתיבה הרובוטית ביאריס יש נטיה להתחמם- והגיר מכניס את עצמו "בכוח" לניוטרל --> וזה גורם לכך שצריך לעמוד בצד ולתת לתיבה להתקרר. נאמר לי שזה קרה בעיקר בעליות לירושלים. האם מישהו שמע על בעיה שכזו? אני שואל, כי אני לפני רכישה של הרכב.. וזה דיי מכניס לבלבלות.
הודעה אחרונה מאת Zaks, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 627 צפיות
אהלן, אנחנו משפחה של 4 נהגים יש רכב עיקרי בבית קיה פורטה 2010 מחפשים לקנות רכב מישני- בעיקר לצעירים (אני 23 ואחותי 20) עד לאחרונה הייתי מאד סגור על מיצובישי לאנסר קלאסיק שנתון 08-09. בנסיון למצוא משהו אולי קצת יותר קטן וחסכוני מכיוון שרוב הנסיעות הן רק נהג ברכב, הופתעתי לגלות שאלטו 2010 ידנית נכנסת בתקציב! הלבט הגדול הוא בין רכב אמיתי (יפני, 1600) לבין משהו שאולי רחוק מהלב אבל עושה טוב בכיס (ידני,מנוע 1000) מה דעתכם? האם האלטו נוראית וקטנה מדי?, האם הלנסר גדול ושתיין מדי? (גטס ופונטו לא באות בחשבון- לא מתחבר.)
הודעה אחרונה מאת Monopoly, -
- 5 תגובות
- 882 צפיות
שלום לכולם אשמח להתייעץ איתכם על הרכב הזה נתקלתי בו לפני כמה זמן וממש התחברתי אליו מבחינת יופי אבל זה כל מה שאני מכיר איך הוא ניראה אשמח לשמוע עליו חוות דעת שלכם תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Guy_25, -
התעניינות ראשונית על פסאט CC מחפש המלצות וביקורות
מאת Guest car4fun- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 804 צפיות
כרגע בעלים של מאזדה 6 פרימיום 2.5 170 כ"ס, לרכב הזה יש המון יתרונות מבחינת מה שהוא מציע ביחס למחיר, אני מרוצה מהרכב מאוד אבל לאחרונה אני מתחיל לפזול. אם היתה לי האפשרות הייתי מוציא 6 פרימיום+ חדשה, אבל התקציב לא מאפשר לכן הפזילה נופלת בעיקר על פסאט CC שנתונים 10-12 סביב 110-140 אלף שח. לא הצלחתי למצוא מתחרה שיעניק לי עוצמה+אבזור+יופי מלבד ה CC 2.0 ל'. אז כרגע אני מחפש רשמים לגבי אופי הרכב, מחלות דברים שנוטים להתקלקל עם הזמן, אגרת רישוי, צריכת דלק, טיפולים במורשה כל דבר שיעזור לי להרכיב את הפאזל. תודה
הודעה אחרונה מאת YNV,
-
מי מחובר 1 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 911 אורחים (הצג רשימה מלאה)