Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4024 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הקדמה קצרה

כרגע נוסע על קופרה 2008 סט אפ מלא.

אני בקושי נוסע באוטו וכרגע אני בשלב שאני רוצה לחסוך אז החלטתי למכור ולעבור למשהו חסכוני יותר.

הכיוון היה לעבור לפולו 1.2 אבל אז התחילו להפחיד אותי לגבי הגיר שזה DSG 7 וכל הבעיות שלו.

אחר כך חשבתי על פאביה 1.2 כי יש כזאת ידנית אבל אני יותר פוזל לאוטומט ולנוחות אחרי 3 רכבים ידניים.

האיביזה לא באה בחשבון, לא יכול לראות את הרכב הזה.

מבחינת כוח (להרגיש כמה שפחות את החיסרון בכוח) חשבתי גם על איי 3 (כניראה יקרה מידי ואחזקה יקרה) מנוע 1.8 או האחות לאון מנוע 1.8 ששתיהן עם הגיר המדובר.

בהקשר לרכבים הנ"ל, כמה ההבדל בצריכת דלק גרוע (אם בכלל) ב1.8 לטובת ה1.2?

האם הגיר באמת כזה בעייתי וזה להיכנס להרפתקאה? מדובר ברכבים שנת 2009-2011 שלמיטב ידיעתי האחריות על הגיר היא 5 שנים ככה שאם זה 2010 ומטה כבר אין אחריות.

במידה והוחלפו קלאצים יש ממה לחשוך בעתיד?

בנוסף חשוב שלרכב יהיה שוק טוב כי אני די לחוץ לקנות.

מצד שני חשבתי בכלל לעזוב את מותג VAGS ולפזול לדברים אחרים.

יש המלצות?

עדיפות ל5 דלתות אוטומט.

תקציב: 75K.

תודה.

פורסם

מה צריכת הדלק שלך עם מנוע ה 1.8?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

1:8 כאשר הנסיעות 90% בתוך העיר ומידי פעם לחיצות קטנות אבל לא יותר מידי.

היה יוצא לי בערך 310-322 ק"מ על מיכל מלא.

פורסם

למה להתרחק מואג בשנתונים האלה?

אני חייב שהאוטו גם יראה טוב, לא רק חסכוני.

הג'אז והיאריס לא לטעמי. הרנו קליאו החדשה דווקא ניראית טוב.

הבעיה ששם רק המנוע 900 טורבו נכנס בתקציב שלי ואני מפחד ממנוע כזה קטן.. מפחד שלא יסע האוטו.

פורסם

הוא כמו מנוע ה 1.4.

הוא לא חלש כמו מנועי המיני.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
למה להתרחק מואג בשנתונים האלה?

אני חייב שהאוטו גם יראה טוב, לא רק חסכוני.

הג'אז והיאריס לא לטעמי. הרנו קליאו החדשה דווקא ניראית טוב.

הבעיה ששם רק המנוע 900 טורבו נכנס בתקציב שלי ואני מפחד ממנוע כזה קטן.. מפחד שלא יסע האוטו.

קצת חורג, אבל לא הרבה, לא הייתי מייחס חשיבות להחלפת הדלתות, אבל כן לוקח לבדיקה:

a2um4o.jpg

פורסם

כמו שאמרתי, מנוע ה1.2 קצת חורג לי מהתקציב.

לגבי מנוע ה900 טורבו אני לא מכיר, יש מישהו שיכול לתת לי קצת מידע עליו?

אני הלכתי כל הזמן לכיוון ה1.2 TSI כי זה מנוע קטן עם טורבו והספק סביר, 105 כ"ס.

אבל מנוע 900 טורבו עם 90 כ"ס פשוט נשמע חלש, אני לא רוצה רכב שאם יש איתי עוד שניים ברכב ופתאום עלייה או משהו הרכב צריך ממש להתאמץ.

ברור שזה לא ה1.8 שאני רגיל אליו אבל אני רוצה אוטו שגם אם יש לו טיפה מאמץ שיסע בסדר.

פורסם

הונדה דור 9/10 נראית מעולה רק חשוב למצוא אחת עם תיבה פלנטרית, והן באות עם לפחות 125 כ״ס יש להן סאונד נהדר ואם תסע רגוע תקבל שקט.

וגם לנסר מאבדות ערך ראשוני בקצב מטאורי וה1.8 ממש נחמד עם 142 כ״ס.

ואם ממש תתאמץ תמצא איזו גולייטה עם 120 כ״ס וקילומטראג קצת גבוה אבל נראות טוב.

פורסם

ג'ולייטה עם 120 כח מצאתי אבל מהניסיון שלי על אלפא אז ביטוח לא זול.

מה שגם תקף לגבי הונדה ולנסר, אלה כבר רכבים משפחתיים, אחזקה יותר יקרה וביטוח יותר יקר.

אני מעדיף להישאר בקטגוריית המיני\סופר מיני שם הביטוח והאחזקה זולים יותר ובדרך כלל גם רכב חסכוני יותר.

פורסם

הגיר הרובוטי של הבראבו עשוי להיות בעייתי. פרט לכך הדגם נמכר עד 2012 כך שאפשר למצוא רכבים קצת יותר חדשים בתקציב הזה.

לגבי הקליאו, במקרה בבעלותי אחת כזו. צריכת דלק ממוצעת של 17 ק"מ לליטר, שופעת באבזור, המנוע פנינה אמיתית ומציג אמינות טובה מכל מנועי ה TSI למיניהם ( המנוע משווק כבר משנת 2012 בהרבה מדגמי החברה ). הביטוח לא יקר במיוחד וגם מחיר הטיפולים לא בשמיים.

לחובתה אציין מתלים קשיחים ורעשי רוח מכיוון המראות במהירויות הגבוהות מ 100 קמ"ש. פרט לכך - רכב מעולה. ממליץ על נסיעת מבחן.

פורסם

האלפא ג'ולייטה נראית פיתרון חסכוני יחסית,ברר בקשר לביטוח אולי השד לא נורא כל כך,מנוע 1.4T

מעוצבת ודי דינמית בתכונות הכלליות שלה.

או פיאט אברט שובבה נמרצת חסכונית ואוטומתית וצריכת דלק 1/12 ביום רע ולחוץ.

ויחסית אמינות,עשה בירור אצל סוכן או הכנס לוובי והשווה מחירי ביטוח,אולי תופתע.

פורסם

פיאט אברט קטנה לי מידי והרכב לטעמי יותר של בחורות.

לגבי הג'ולייטה, הייתה לי מיטו שנת 2009 והביטוח היה מטורף, ככה שאני מאמין שהביטוח של ג'ולייטה 2011-2012 יהיה אותו הדבר.

כרגע הכיוון העיקרי זה או קליאו מנוע 0.9 טורבו (חשש ממנוע חלש מידי שלא סוחב בכלל) או פולו מנוע 1.2 TSI (חשש מתקלות עם הגיר DSG7 הידוע לשמצה).

• תוכן חדש...